Visit our archive of News, Documents, Maps & Position Papers on the Imia Issue (1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-02-14

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καλαθόσφαιρα - Φάιναλ Φορ - Τελικός
  • [02] Τ/κ Τύπος - Ακκιντζί - Κυπριακό
  • [03] Μπακογιάννη - Ομιλία
  • [04] Θάνατος Πλουτή Σέρβα
  • [05] T/κ Τύπος - Ταλάτ - Δηλώσεις Ντενκτάς
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης-Χανς Βαν ντεν Μπρουκ (Ορθή επανάληψη)
  • [07] Aναπληρωτής Πρόεδρος Βουλής - Ιρανοί βουλευτές
  • [08] Υφυπουργός Εξωτερικών Ολλανδίας - Κύπρος
  • [09] Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Χανς Βαν ντεν Μπρουκ
  • [10] Επιτροπή Προσφύγων - Αγνοούμενοι - Ευρωκοινοβούλιο
  • [11] Πανεπιστήμιο Φλόριντα - Εκπαιδευτικό συνέδριο

  • [01] (Κ) Καλαθόσφαιρα - Φάιναλ Φορ - Τελικός

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ θα αναμετρηθούν σήμερα στο στάδιο Ελευθερία στη Λευκωσία για να διεκδικήσουν το κύπελλο στην καλαθόσφαιρα ανδρών για την περίοδο 2000- 2001, αφού απέκλεισαν Αχιλλέα και Κεραυνό αντίστοιχα.

    Χθες, στον πρώτο ημιτελικό ο ΑΠΟΕΛ νίκησε τον Αχιλλέα Καϊμακλίου με σκορ 80- 68 και προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό. Στο δεύτερο ημιτελικό, η ΑΕΛ απέκλεισε τον Κεραυνό Στροβόλου με 84 - 76 και πέρασε στο μεγάλο τελικό.

    Ο τελικός για την κατάκτηση του κυπέλλου αρχίζει στις 7.30 μμ με διαιτητές τους Μιχάλη Σείσου και Χρίστο Παπαδάμου.

    Ενωρίτερα στις 5.00 μμ στο ίδιο γήπεδο θα διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου γυναικών στην καλαθόσφαιρα, μεταξύ του Αχιλλέα Καϊμακλίου και του Κεραυνού Στροβόλου.

    Σήμερα θα γίνει και διαγωνισμός τρίποντων βολών μετά το τέλος του τελικού των γυναικών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧΠ/ΓΠ)

    [02] (K) Τ/κ Τύπος - Ακκιντζί - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    Ο λεγόμενος "αντιπρόεδρος" της ψευδοκυβέρνησης Μουσταφά Ακκιντζί επέστρεψε στα κατεχόμενα από τη Βρετανία, όπου συμμετείχε σε σεμινάριο στο Γουίλτον Παρκ και σε δηλώσεις του στο παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου είπε, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ότι ο χρόνος εργάζεται υπέρ της ένταξης των Ελληνοκυπρίων στην ΕΕ και ότι η Τ/κ πλευρά θα πρέπει να κάμει μια σοβαρή αξιολόγηση της όλης κατάστασης.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση του Γουίλτον Παρκ, ο κ. Ακκιντζί υπενθύμισε ότι και προ διετίας συμμετείχε σε παρόμοια συνάντηση και σημείωσε ότι μεταξύ των δυο αυτών συναντήσεων υπάρχουν διαφορές καθότι τότε οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ήταν τεταμένες, ενώ φέτος, όπως σημείωσε, συμβαίνει το αντίθετο. Επίσης φέτος, όπως είπε, η Τουρκία βρίσκεται στον προθάλαμο της ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [03] (Κ) Μπακογιάννη - Ομιλία

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    Η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου αποτελεί μονόδρομο για το νησί και αυτή η πορεία ισχυροποιείται από τη συμπαράσταση της Ελλάδας και χωρίς αμφιβολία γίνεται εφικτή από την οικονομική δυναμική του νησιού, δήλωσε χθες βράδυ στη Λευκωσία η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη.

    Σε ομιλία της κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών επεσήμανε παράλληλα ότι η Ελλάδα οφείλει να καταστήσει έγκαιρα και δημόσια σαφές στους Ευρωπαίκους εταίρους της ότι είναι αδύνατον το πρώτο κύμα ένταξης χωρών να μην περιλαμβάνει την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [04] (Κ) Θάνατος Πλουτή Σέρβα

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    Απεβίωσε σήμερα το πρωί σε ηλικία 94 ετών ο παλαίμαχος πολιτικός και συγγραφέας Πλουτής Σέρβας.

    Οπως ανακοίνωσε η οικογένειά του, αποχαιρετισμός της σορού του θα γίνει στο σπίτι του, στο Πλατύ Αγλαντζιάς, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο Λονδίνο, όπου διαμένουν τα παιδιά του. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [05] (K) T/κ Τύπος - Ταλάτ - Δηλώσεις Ντενκτάς

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ) Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δήλωσε, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ότι δεν αποκλείεται προσεχώς ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς να ανακοινώσει την επιθυμία του για διπλή ένωση και έτσι να αποκαλύψει τους πραγματικούς του στόχους.

    Ο κ. Ταλάτ χαρακτήρισε εξάλλου ως "γκάφα" τη δήλωση Ντενκτάς ότι δεν υπάρχει Τ/κ "έθνος" και ότι "οι μεν Τ/Κ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Τουρκίας, οι δε Ε/Κ της Ελλάδας".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΜΚ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης-Χανς Βαν ντεν Μπρουκ (Ορθή επανάληψη)

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δέχθηκε σήμερα τον πρώην Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης Χανς Βαν ντεν Μπρουκ. Μετά τη συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο δεν έγιναν δηλώσεις.

    Ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ο λ λ α ν δ ί α ς βρίσκεται στην Κύπρο με πρόσκληση του Προέδρου του Ινστιτούτου Ευρωδημοκρατίας, πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Αλέκου Μιχαηλίδη, για να παραστεί σε διήμερη εκδήλωση με θέμα την Ευρωπαϊκή Ενωση.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [07] (K) Aναπληρωτής Πρόεδρος Βουλής - Ιρανοί βουλευτές

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από το Ιράν, που πραγματοποιεί τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο με πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων, στο πλαίσιο της συμφωνίας για κοινοβουλευτική συνεργασία που έχει υπογραφεί μεταξύ των δυο χωρών.

    Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τρόποι καλύτερης συνεργασίας μεταξύ των κοινοβουλίων των δυο χωρών. Ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τους Ιρανούς βουλευτές για τη συμπαράσταση της χώρας τους προς την Κύπρο κατά τη διάρκεια συζητήσεων που την αφορούν σε ισλαμικές διασκέψεις.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [08] (K) Υφυπουργός Εξωτερικών Ολλανδίας - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 14/02/2001

    Ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Ντικ Μπενσιόπ φθάνει την ερχόμενη Δευτέρα στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη κατά την οποία θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και θα έχει συνομιλίες στο Υπουργείο Εξωτερικών.

    Αμέσως μετά την άφιξή του τη Δευτέρα το μεσημέρι, ο Ολλανδός διπλωμάτης θα μεταβεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για γεύμα εργασίας και επίσημες συνομιλίες, μετά τις οποίες θα δώσει διάσκεψη Τύπου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΣΥ - Χανς Βαν ντεν Μπρουκ

    KYΠΕ - 14/02/2001

    Ο πρώην Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα διεύρυνσης και εξωτερικών σχέσεων Χανς Βαν ντεν Μπρουκ χαιρέτισε σήμερα την πρόοδο που έχει κάνει η Κύπρος στην πορεία ένταξής της στην ΕΕ.

    Μιλώντας ύστερα από συνάντηση στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Βαν ντεν Μπρουκ σημείωσε με ικανοποίηση ότι η πορεία της Κύπρου για ένταξη στην ΕΈ "προχωρεί με γοργούς ρυθμούς" και ότι η κατάσταση της οικονομίας της "είναι πολύ καλή".

    (ΚΥΠΕ/ΓΣΑ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Επιτροπή Προσφύγων - Αγνοούμενοι - Ευρωκοινοβούλιο

    KYΠΕ - 14/02/2001

    Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα έχει συμπληρωθεί η πρώτη φάση προώθησης του αιτήματος για διερεύνηση της τύχης των αγνοουμένων με την άμεση εμπλοκή του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Ενωσης γενικότερα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων Αριστοφάνης Γεωργίου.

    Από επαφές που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες διαπιστώθηκε ότι η ΕΕ και το Ευρωκοινοβούλιο θα αναπτύξουν πρωτοβουλία γύρω από το θέμα των αγνοουμένων, είπε ο κ. Γεωργίου. χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης των ενεργειών αυτών, ο κ. Γεωργίου είπε: "Ελπίζουμε μέχρι το τέλος του Μάρτη να συμπληρωθεί η πρώτη αυτή φάση, για να μπορούμε στη συνέχεια να δώσουμε περαιτέρω δυναμική στο ζήτημα".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [11] (K) Πανεπιστήμιο Φλόριντα - Εκπαιδευτικό συνέδριο

    KYΠΕ - 14/02/2001

    Στις 2 - 3 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα το εκπαιδευτικό συνέδριο "Φόρουμ 2001", με θέμα "Η ανάπτυξη των πολυκλαδικών κέντρων Ελληνικών Σπουδών: Συνδέοντας την αποστολή και τους στόχους με ρεαλιστικές στρατηγικές".

    Το συνέδριο αυτό είναι το έκτο κατά σειρά που χρηματοδοτείται από το Αμερικανικό Ιδρυμα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και το νεοϊδρυθέν Πολυκλαδικό Κέντρο Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα και σε αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι προσκεκλημένοι από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 14 February 2001 - 13:12:04 UTC