Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-01-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΥΠΕΞ Κύπρου - Ισπανίας - Διάσκεψη Τύπου
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Υφυπουργός Πολιτισμού Ελλάδας
  • [03] Ντενκτάς - ΓΓ ΟΗΕ - Τζιακούρμας - Επιστολή
  • [04] Ιζτζάν - Κυπριακό
  • [05] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σπουδαστές Σχολής Πολέμου Αεροπορίας
  • [06] Ντενκτάς - Κυπριακό
  • [07] Ρωσία - Βράβευση Κυπριανού
  • [08] Κυπριακό πλοίο - Ανοικτά Ισπανίας - Συνέχιση επιχείρησης
  • [09] Βρετανικές Βάσεις - Απαγωγή Τζιακούρμα (1)
  • [10] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Υπουργοί (1)
  • [11] Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Υπουργοί (2)
  • [12] Κυπριανού - Ιβανόφ - Συνάντηση
  • [13] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό
  • [14] Βρετανικές Βάσεις - Απαγωγή Τζιακούρμα (2)
  • [15] Υπουργός Εμπορίου - Κέντρο Ενέργειας - Διυλιστήρια
  • [16] Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος
  • [17] Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακή Λίρας
  • [18] Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες

  • [01] ΥΠΕΞ Κύπρου - Ισπανίας - Διάσκεψη Τύπου

    ΚΥΠΕ - 24/1/2001

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Josep Pique εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, το οποίο, τόνισε, δημιουργήθηκε με την εισβολή τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο. Παράλληλα κάλεσε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη να επιστρέψει στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ώστε να εξευρεθεί λύση με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, μετά τις επίσημες συνομιλίες χθες στη Μαδρίτη, ο κ. Pique αναφέρθηκε στην προοπτική ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, λέγοντας ότι "Θα μας ευχαριστούσε πολύ να κλείσουμε τις διαπραγματεύσεις κατά τη διάρκεια της ισπανικής προεδρίας το πρώτο εξάμηνο του 2002, και αυτός θα μπορούσε να ήταν ένας λογικός στόχος, διατηρώντας πάντα κάποιες επιφυλάξεις σε περίπτωση που υπάρχουν κεφάλαια και θέματα που δεν θα έχουν κλείσει ακόμη".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Υφυπουργός Πολιτισμού Ελλάδας

    ΚΥΠΕ - 24/1/2001

    Τη σημασία που αποδίδει η Ελλάδα στο γεγονός ότι η Κύπρος συμμετέχει στον Ολυμπιακό σχεδιασμό για τους αγώνες της Αθήνας του 2004, εξέφρασε σήμερα ο Υφυπουργός Πολιτισμού της χώρας Γεώργιος Φλωρίδης, διαπιστώνοντας παράλληλα ότι οι σχέσεις των δύο χωρών στον αθλητικό τομέα εξελίσσονται ολοένα προς το καλύτερο.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Φλωρίδης είπε ότι η Αθήνα θα ήθελε "πάρα πολύ η Κύπρος να ενταχθεί στο παγκόσμιο προπονητικό υλικό, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν εγκαταστάσεις της για την προετοιμασία των Ολυμπιακών ομάδων".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ/ΓΠ)

    [03] Ντενκτάς - ΓΓ ΟΗΕ - Τζιακούρμας - Επιστολή

    ΚΥΠΕ - 24/1/2001

    Επιστολή προς το Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ αναφορικά με την υπόθεση της απαγωγής του Πανίκου Τζιακούρμα απέστειλε ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της Τ/κ εφημερίδας "Κίπρις" από τη Νέα Υόρκη Σεμά Εμίρογλου.

    Ο Τ/Κ ηγέτης αναφέρεται σε "προπαγάνδα του ελληνικού λόμπι στην Αμερική" για την υπόθεση Τζιακούρμα, καθώς και στην κατάσταση του συλληφθέντος από τις κυπριακές Αρχές Τ/Κ Ομέρ Γκαζί Τέκογουλ.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [04] Ιζτζάν - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 24/1/2001

    Ο Γενικός Γραμματέας του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητας στα κατεχόμενα Ιζζέτ Ιζτζάν δήλωσε ότι θα πρέπει το συντομότερο να επαναρχίσουν οι συνομιλίες που θα φέρουν τις δύο πλευρές πρόσωπο με πρόσωπο.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο κ. Ιζτζάν τόνισε για άλλη μια φορά ότι η ειρήνη είναι προς όφελος της ολόκληρης Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [05] Πρόεδρος Δημοκρατίας - Σπουδαστές Σχολής Πολέμου Αεροπορίας

    ΚΥΠΕ - 24/1/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης τόνισε σήμερα ότι δεν θα υπάρξει Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας που θα υπογράψει λύση του Κυπριακού που να μην διασφαλίζει τον κυπριακό ελληνισμό στη γη των προγόνων του, ενώ παράλληλα τόνισε ότι ο λαός της Κύπρου πιστεύει στο Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου και αυτό του δίνει τη δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα του.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης μιλούσε σε σπουδαστές της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας της Ελλάδας, που επισκέπονται την Κύπρο, οι οποίοι μέσω του επικεφαλής τους Αντιπτέραρχου Θωμά Γερασόπουλο διαβεβαίωσαν ότι δεν είναι έτοιμοι να δεχθούν συρρίκνωση του Ελληνισμού, καλώντας την Τουρκία να αποδείξει έμπρακτα και ειλικρινά ότι επιθυμεί την ειρήνη και τη συνεργασία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ/ΓΠ)

    [06] (Κ) Ντενκτάς - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 24/01/2001

    Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ανακοίνωσε ότι θα συναντήσει τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Άλβαρο ντε Σότο στις 2 ή 3 Φεβρουαρίου.

    Χαρακτηρίζοντας τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες ως "απώλεια χρόνου", είπε ωσότου βρεθεί μια φόρμουλα για επανάληψη των συνομιλιών θα συναντάται και ο ίδιος με διάφορους διπλωμάτες.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [07] (Κ) Ρωσία - Βράβευση Κυπριανού

    ΚΥΠΕ - 24/01/2001

    Το βραβείο του Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Χριστιανικών Εθνών απένειμε στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρο Κυπριανού, ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Αλέξιος Β΄, σε ειδική τελετή στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος χθες στη Μόσχα.

    Προσφωνώντας τον Πρόεδρο της Βουλής ο Πατριάρχης Αλέξιος αναφέρθηκε στην πλούσια δράση του κ. Κυπριανού στα ανώτατα αξιώματα της κυπριακής πολιτείας από την ίδρυσή της το 1960, στις στενές φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και των λαών τους και, και στη συμβολή του Προέδρου της κυπριακής Βουλής στην ενότητα μεταξύ ορθοδόξων λαών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [08] (Κ) Κυπριακό πλοίο - Ανοικτά Ισπανίας - Συνέχιση επιχείρησης

    KΥΠΕ - 24/01/2001

    Έξι περίπου χιλιάδες τόνοι πετρελαίου αφαιρέθηκαν μέχρι σήμερα από το υπό κυπριακή σημαία πετρελαιοφόρο πλοίο "Κάστωρ", το οποίο βρίσκεται ακινητοποιημένο 55 μίλια στα ανοικτά της Ισπανίας, ύστερα από ζημιές που υπέστη λόγω θαλασσοταραχής πριν από τρεις εβδομάδες.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Ανώτερος Επιθεωρητής Πλοίων στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας (ΤΕΝ) Ανδρέας Κωνσταντίνου, έχει πλέον απομακρυνθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς και διαβεβαίωσε ότι δεν έχει χυθεί "ούτε σταγόνα" πετρελαίου στη θάλασσα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [09] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Απαγωγή Τζιακούρμα (1)

    KΥΠΕ - 24/01/2001

    Ο Αστυνομικός Διευθυντής των Βρετανικών Βάσεων Τζιμ Γκάι δήλωσε σήμερα κατηγορηματικά ότι από τις μαρτυρίες και τα στοιχεία που συνελέχθηκαν ο Πανίκος Τζιακούρμας απήχθη από μέσα σε έδαφος των Βάσεων και ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να δείχνει ότι ο Ελληνοκύπριος είχε στην κατοχή του ναρκωτικά.

    Ο κ. Γκάι μιλούσε ύστερα από αναπαράσταση που έγινε στη Βάση Δεκέλειας, με βάση μαρτυρίες τεσσάρων ατόμων που έδωσαν κατάθεση, και ενώπιον της συζύγου του Τζιακούρμα, Νίκης, που δήλωσε συγκλονισμένη με τα όσα είδε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΑ/ΓΠ)

    [10] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Υπουργοί (1)

    KΥΠΕ - 24/01/2001

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έδωσε σήμερα στους Υπουργούς του επτά συνολικά οδηγίες αναφορικά με την προεκλογική περίοδο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι Υπουργοί δεν θα συμμετέχουν σε προεκλογικές δραστηριότητες και δεν θα αναμιχθούν στον προεκλογικό αγώνα, μπορούν όμως να παρακολουθούν προεκλογικές συγκεντρώσεις ως ακροατές.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου ανέγνωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου προς τους δημοσιογράφους σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι οδηγίες αυτές ισχύουν από την ημέρα που η Βουλή αποφασίζει τη διάλυσή της μέχρι την ώρα της ανακοίνωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [11] (Κ) Εκπρόσωπος - Πρόεδρος Δημοκρατίας - Υπουργοί (2)

    ΚΥΠΕ - 24/01/2001

    Οι σημερινές οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη προς τους Υπουργούς του αναφορικά με την προεκλογική περίοδο "τείνουν να ενδυναμώσουν και να ενισχύσουν την πεποίθηση του λαού ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να επιτρέψει ανάμειξη του κρατικού μηχανισμού υπέρ του οποιουδήποτε κόμματος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την ανακοίνωση των σχετικών οδηγιών.

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι "ένας από τους σκοπούς αυτής της πολιτικής και των οδηγιών του Προέδρου είναι να αφαιρέσει την εμφανή και εκδηλούμενη ήδη προσπάθεια διαστρέβλωσης των προθέσεων της κυβέρνησης από κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης". Διευκρίνισε ότι "οι οδηγίες αυτές δεν καλύπτουν εσωκομματικές δραστηριότητες". παρόλα αυτά", πρόσθεσε, "ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένιωσε ότι πρέπει να λειτουργήσει κατ'αυτό τον τρόπο τουλάχιστον σε αυτή την προεκλογική περίοδο".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [12] (Κ) Κυπριανού - Ιβανόφ - Συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 24/01/2001

    Συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας Ιγκόρ Ιβανόφ είχε σήμερα στη Μόσχα ο Πρόεδρος της κυπριακής Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Κυπριανού ενημέρωσε τον κ. Ιβανόφ για την παρούσα φάση του Κυπριακού και αντάλλαξαν απόψεις. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε επίσης η αναγκαιότητα ανάπτυξης των διμερών σχέσεων των δύο χωρών.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΠ)

    [13] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Αλβαρο ντε Σότο - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 24/01/2001

    Την ερχόμενη Παρασκευή ή Δευτέρα θα έλθει στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, όπως ο ίδιος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του.

    Αυτό ανακοίνωσε μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος κληθείς να πει αν η κυπριακή κυβέρνηση έχει ενημερωθεί για μελέτη οποιασδήποτε άλλης φόρμουλας διεξαγωγής των συνομιλιών για το Κυπριακό, σημείωσε πως "δεν υπάρχει οποιαδήποτε ενημέρωση επί της ουσίας".

    (KYΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [14] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Απαγωγή Τζιακούρμα (2)

    ΚΥΠΕ - 24/01/2001

    Ολες οι μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι Βρετανικές Βάσεις αποδεικνύουν ότι ο Πανίκος Τζιακούρμας απήχθη μέσα σε έδαφος υπό την κυριαρχία τους, με τη βία και ενάντια στη θέλησή του, όπως δήλωσε σήμερα ο Αστυνομικός Διευθυντής των Βάσεων Τζιμ Γκάι, απαντώντας σε ερωτήσεις μετά την αναπαράσταση που έγινε στην περιοχή Δεκέλειας και βάσει τεσσάρων μαρτυριών και άλλων πληροφοριών.

    Ο κ. Γκάι ξεκαθάρισε ταυτόχρονα ότι βάσει των αποτελεσμάτων των δικανικών εξετάσεων που έγιναν δεν υπάρχει μαρτυρία που να αποδεικνύει ότι ο Ελληνοκύπριος είχε στην κατοχή του ναρκωτικά, όπως ισχυρίζεται το κατοχικό καθεστώς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΑ/ΓΠ)

    [15] (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Κέντρο Ενέργειας - Διυλιστήρια

    ΚΥΠΕ 24/01/2001

    Το 2007 - 2008 θα είναι έτοιμο το Κέντρο Ενέργειας που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Βασιλικού και στο οποίο θα βρίσκονται όλες οι εγκαταστάσεις ηλεκτρισμού και πετρελαιοειδών που θα εξυπηρετούν την Κύπρο για τα επόμενα 50 χρόνια, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι ο τερματισμός της λειτουργίας των υφιστάμενων διυλιστηρίων τοποθετείται το 2010.

    Ο κ. Ρολάνδης μιλούσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουίου το οποίο ενέκρινε το τελικό σχέδιο συμφωνίας με την Επιτροπή Ανάπτυξης Λάρνακας για μετακίνηση των διυλιστηρίων και των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών από το χώρο που βρίσκονται και τη μεταφορά τους στην περιοχή Βασιλικού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [16] (Κ) Δελτίο Ενδεικτικών Τιμών Συναλλάγματος

    ΚΥΠΕ 24/01/2001

    Με βάση τις ισοτιμίες που ίσχυαν στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος κατά το κλείσιμο της συνεδριάσης καθορισμού τιμών συναλλάγματος στην Κύπρο στις 24/1/2001, ενδεικτικά οι ισοτιμίες των πιο κάτω νομισμάτων έναντι της Κυπριακής Λίρας διαμορφώθηκαν ως εξής:

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
          Γεν Iαπωνίας               189,2588        190,7728
          Δολ. Αυστραλίας              2,9140          2,9373
          Δολ. Καναδά                  2,4234          2,4427
          Κορώνες Δανίας              12,8653         12,9682
          Κορώνες Νορβηγίας           14,2341         14,3479
          Κορώνες Σουηδίας            15,3454         15,4681
          Φράγκα Eλβετίας              2,6399          2,6610
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [17] (Κ) Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακή Λίρας

    ΚΥΠΕ 24/01/2001

    Επίσημες Τιμές Συναλλάγματος έναντι της Κυπριακής Λίρας για πράξεις άμεσης παράδοσης

    Κατά τη συνεδρίαση καθορισμού τιμών συναλλάγματος στις 24/1/2001 διαμορφώθηκαν οι πιο κάτω ισοτιμίες για πράξεις άμεσης παράδοσης, που οι τράπεζες είναι υπόχρεες να εφαρμόσουν στις συναλλαγές με αξία μεγαλύτερη των ΛΚ 12.000 αν τούτο συμφωνηθεί εκ των προτέρων με τον πελάτη:

    Τηλεγραφικά Εμβάσματα

    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    ΕΥΡΩ                             1,7248          1,7351
    Δολάριο ΗΠΑ                      1,6071          1,6167
    Λίρα Αγγλίας                     1,0964          1,1029
    -----------------------------------------------------------------
    
             Τιμές των εθνικών νομισμάτων των χωρών της ΟΝΕ
                 έναντι της Κυπριακής Λίρας με βάση τις
                      αμετάκλητες ισοτιμίες τους
                   -----------------------------------
    
                                     Τηλεγραφικά Εμβάσματα
    -----------------------------------------------------------------
                                     Πώληση          Αγορά
    -----------------------------------------------------------------
    
    Δραχμή Ελλάδας                   587,7300        591,2400
    Εσκούδος Πορτογαλίας             345,7914        347,8563
    Λίρες Ιρλανδίας                    1,3584          1,3665
    Λιρέττα Iταλίας                3.339,6785      3.359,6221
    Μάρκο Γερμανίας                    3,3734          3,3936
    Μάρκα Φιλλανδίας                  10,2552         10,3164
    Πεσέτα Ισπανίας                  286,9826        288,6963
    Σελλίνι Αυστρίας                  23,7338         23,8755
    Φιορίνι Ολλανδίας                  3,8010          3,8237
    Φράγκο Βελγίου                    69,5783         69,9938
    Φράγκο Γαλλίας                    11,3139         11,3815
    Φράγκο Λουξεμβούργου              69,5783         69,9938
    -----------------------------------------------------------------
    
    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [18] (Κ) Χρηματιστήριο - Οριακές απώλειες

    ΚΥΠΕ 24/01/2001

    Οριακές απώλειες της τάξης του 0,28% κατέγραψε η αγορά στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση, αδυνατώντας να διατηρήσει τα σημαντικά κέρδη που σημείωνε αρχικά και τα οποία ανέρχονταν σε ποσοστό 1,3%. Η αξία των συναλλαγών, ιδιαίτερα περιορισμένη, διαμορφώθηκε στα 8,5 εκατομμύρια λίρες, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,7 εκ. λίρες. Σε αντίθεση με το Γενικό Δείκτη, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 σημείωσε οριακή αύξηση της τάξης του 0,24%, κλείνοντας στις 962,15 μονάδες.

    Το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε, αρχικά, και το οποίο επικεντρώθηκε στις δύο μεγάλες τράπεζες έδωσε αμέσως ανοδική κατεύθυνση στην αγορά. Αποτέλεσμα ήταν ο Γενικός Δείκτης να ανέλθει τα πρώτα 15 λεπτά της συνάντησης στις 231,4 μονάδες, καταγράφοντας σημαντική άνοδο της τάξης του 1,3%. Οι πιέσεις που δέχθηκαν στη συνέχεια οι τραπεζικές μετοχές, λόγω ρευστοποιήσεων για αποκόμιση κερδών από τη μεγάλη αρχική άνοδο του Δείκτη, αντίστρεψαν την πορεία της αγοράς. Ακολουθώντας ο Γενικός Δείκτης πτωτική πορεία βρέθηκε στο μέσο, περίπου, της συνάντησης να διαπραγματεύεται σε αρνητικό έδαφος. Η αδυναμία, στη συνέχεια, των βαριών χαρτιών του Χρηματιστηρίου να κινηθούν ανοδικά είχε ως αποτέλεσμα ο Δείκτης να κλείσει τελικά στις 227,83 μονάδες σε σχέση με 228,47 μονάδες χθες, παρουσιάζοντας οριακές απώλειες της τάξης του 0,28%. Σε χαμηλά επίπεδα παρέμεινε ο αριθμός των συναλλαγών, καθώς πραγματοποιήθηκαν 5.034 πράξεις.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 24 January 2001 - 13:12:03 UTC