Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-01-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή - Αντιπροσωπεία - Στρασβούργο
  • [02] Εκδήλωση - ΧΑΚ - Λονδίνο
  • [03] Υπουργός Γεωργίας - Γιορτή του δέντρου
  • [04] Λονδίνο - Πρόεδρος ΔΗΚΟ
  • [05] Συνέδριο Θέσεων Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών

  • [01] (K) Βουλή - Αντιπροσωπεία - Στρασβούργο

    ΚΥΠΕ 21/01/2001

    Για το Στρασβούργο αναχωρεί σήμερα αντιπροσωπεία της κυπριακής Βουλής, που θα συμμετάσχει στις εργασίες του 1ου μέρους της Συνόδου 2001 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα πραγματποιηθεί από τις 22 εως τις 26 Ιανουαρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, κατά τη διάρκεια της Συνόδου θα συζητηθούν ανάμεσα σε άλλα θέματα η κατάσταση στην Τσετσενία και το θέμα των προσφύγων της, η τήρηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων της Λετονίας, το Σύμφωνο της Σταθερότητας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη καθώς και οι επιπτώσεις από τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία.

    (KYPE/MK/ΜΜ)

    [02] (Κ) Εκδήλωση - ΧΑΚ - Λονδίνο

    ΚΥΠΕ 21/01/2001

    Εκδήλωση για προώθηση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου οργανώνεται στο Λονδίνο την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, με κύριους ομιλητές τον Υπουργό Οικονομικών Τάκη Κληρίδη, τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Αυξέντη Αυξεντίου και τον Γενικό Διευθυντή του ΧΑΚ Νώντα Μεταξά.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, στην εκδήλωση θα λάβουν μέρος κυπριακά χρηματιστηριακά γραφεία και δημόσιες εταιρείες με δικά τους εκθετήρια για διανομή ενημερωτικού υλικού για τους οργανισμούς που αντιπροσωπεύουν και για συναντήσεις με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Γιορτή του δέντρου

    ΚΥΠΕ 21/01/2001

    Εθνικό Δασικό Σχέδιο Δράσης έχει ετοιμάσει το Υπουργείο Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με κυριότερους στόχους την αειφορική ανάπτυξη των δασών, την επέκταση του πρασίνου σε χαλίτικες και εγκαταλελειμμένες δασικές εκτάσεις, τη διατήρηση και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος, την αναβάθμιση της δασικής αναψυχής, την αναζωογόνηση των παραδασόβιων κοινοτήτων και την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης.

    Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους μιλώντας σήμερα το πρωί στη γιορτή του δέντρου, που διοργανώθηκε στα πλαίσια της Εβδομάδας του Δέντρου από το Τμήμα Δασών και άλλες Υπηρεσίες στο Παλιομέτοχο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Λονδίνο - Πρόεδρος ΔΗΚΟ

    ΚΥΠΕ 21/01/2001

    Ηδη φαίνεται ότι οι δυνάμεις του κέντρου και το Δημοκρατικό Κόμμα είναι η κυρίαρχη δύναμη στο κέντρο και είτε θα είναι η εξουσία, είτε θα είναι ο ρυθμιστής της εξουσίας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) Τάσσος Παπαδόπουλος, σε χοροεσπερίδα του ΔΗΚΟ Αγγλίας.

    Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι το κόμμα θα ενισχυθεί ως "αυθεντική γλώσσα του κέντρου" και επεσήμανε ότι οι δημοσκοπήσεις ήδη καταδεικνύουν την ανοδική πορεία και ότι αυτό θα καταστεί ο καταλύτης των εξελίξεων.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΣΑ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Συνέδριο Θέσεων Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών

    ΚΥΠΕ 21/01/2001

    Την πεποίθηση ότι οι Σοσιαλδημοκράτες θα είναι νικητές στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, στην ομιλία του στο Συνέδριο Θέσεων του Κινήματος, που πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, σημειώνοντας παράλληλα την αποφασιστικότητα των Σοσιαλδημοκρατών να επιμείνουν στην προσπάθειά τους "για προβολή μιας εμπράγματης, προοδευτικής κυβέρνησης και προέδρου" και την ετοιμότητά τους στο πλαίσιο αυτό "για συνεργασία με καλή θέληση και ισοτιμία".

    Ο κ. Λυσσαρίδης δήλωσε ότι οι Σοσιαλδημοκράτες παρουσιάζουν μια νέα ολοκληρωμένη πρόταση μέσα στα πλαίσια της σοσιαλδημοκρατικής ιδεολογίας, "μια πρόταση σύγχρονη, εναρμονισμένη με την ανάγκη δράσης μέσα στο νέο παγκόσμιο και ευρωπαϊκό σκηνικό", ενώ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Γιαννάκης Ομήρου χαρακτήρισε το συνέδριο αφετηρία μιας εκστρατείας διαλόγου και ενημέρωσης του λαού για τις προτάσεις και ιδέες του Κινήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 21 January 2001 - 13:02:03 UTC