Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 01-01-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Θεόδωρος Αναστασίου - Αναγνώριση λειψάνων - Κηδεία
  • [02] Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Ομιλία
  • [03] ΓΓ ΑΚΕΛ - Συνέδριο ΕΔΟΝ - Κυπριακό
  • [04] ΔΗΚΟ - Βουλευτικές εκλογές - Προεκλογικός αγώνας
  • [05] Οικολόγοι - Εκδήλωση - Ακάμας
  • [06] Νέοι Ορίζοντες - Κατεχόμενα - Προσάρτηση
  • [07] Νέοι Ορίζοντες - Κατεχόμενα - Προσάρτηση
  • [08] Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας - Ψήφισμα - Τζιακούρμας
  • [09] Εκδήλωση διαμαρτυρίας - Βάσεις - Επεισόδια - Τζιακούρμας
  • [10] Απόδημη Νεολαία - 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο - Ψήφισμα

  • [01] (Κ) Θεόδωρος Αναστασίου - Αναγνώριση λειψάνων - Κηδεία

    ΚΥΠΕ 7/01/2001

    Στις 11:00 σήμερα το πρωί, από την εκκλησία των Αγίων Πάντων στη Μακεδονίτισσα, θα τελεσθεί η κηδεία του ήρωα έφεδρου στρατιώτη Θεόδωρου Αναστασίου, από την Κοντέα Αμμοχώστου.

    Ο Αναστασίου πολέμησε και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των μαχών με τους Τούρκους εισβολείς στον Αγιο Κασσιανό, στη Λευκωσία, στις 15 Αυγούστου 1974 και τα λείψανά του αναγνωρίσθηκαν πρόσφατα με τη μέθοδο της ταυτοποίησης γενετικού υλικού.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Ομιλία

    ΚΥΠΕ 7/01/2001

    Στη διαδικασία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών υπό την αιγίδα των ΗΕ, αλλά και στην ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης, τελώντας σήμερα τα εγκαίνια του οικήματος του σωματείου "Ελεύθερη σκέψη - ΔΕΟΚ" στις Βρυσούλλες.

    Αναφερόμενος στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην ΕΕ, ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι "μέσα στα πλαίσια του ευρωπαϊκού χώρου, η Κύπρος μπορεί να διασφαλίσει ασφάλεια, συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και αξιοποίηση της γεωπολιτικής της θέσης σε συσχετισμό με την περιοχή, ιδιαίτερα τη Μεσανατολική", πρόσθεσε ωστόσο ότι "θα ήταν αφελές να θεωρηθεί ότι η ενταξιακή πορεία είναι διασφαλισμένη χωρίς δυσχέρειες" και σημείωσε παράλληλα ότι "θα ήταν επικίνδυνο να μην αναγνωρίζει κανείς όχι μόνο τα ωφελήματα, αλλά και τη δυνατότητα διασφάλισης της ένταξης στην ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [03] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Συνέδριο ΕΔΟΝ - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ 07/01/2001

    Ως "την πιο κρίσιμη" χαρακτήρισε τη σημερινή φάση του Κυπριακού, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας μιλώντας σήμερα στις εργασίες λήξης του 13ου συνεδρίου της ΕΔΟΝ, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως είναι σαφές ότι η πορεία των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών είναι "κακή".

    Οπως τόνισε ο κ. Χριστόφιας, "η σημερινή φάση του Κυπριακού είναι όντως η πιο κρίσιμη γιατί σφραγίζεται για πρώτη φορά με την εκτροπή του Κυπριακού και των προσπαθειών επίλυσής του από τη βάση και τις αρχές των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και τις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου, με πρωταγωνιστές του Αμερικανούς και τους Αγγλους και με εκτελεστές τα ίδια τα ΗΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [04] (Κ) ΔΗΚΟ - Βουλευτικές εκλογές - Προεκλογικός αγώνας

    ΚΥΠΕ 07/01/2001

    Η αμεροληψία και η αντικειμενικότητα του κρατικού μηχανισμού δεν θα κριθούν μόνον από την αναστολή εξέτασης αιτημάτων κατά την προεκλογική περίοδο, αναφέρει το ΔΗΚΟ σε σημερινή ανακοίνωσή του και καλεί τον Πρόεδρο Κληρίδη, τους Υπουργούς και τους κρατικούς αξιωματούχους να παραμείνουν μακράν της προεκλογικής εκστρατείας.

    Αναφερόμενο στη δήλωση του Προέδρου Κληρίδη για αναστολή της εξέτασης αιτημάτων μέχρι τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές και στο θέμα διασφάλισης της αμεροληψίας και αντικειμενικότητας του κρατικού μηχανισμού, το ΔΗΚΟ λέει ότι τα στοιχεία αυτά "θα κριθούν από πολύ σοβαρότερες περιπτώσεις και κυρίως από την προεκλογική συμπεριφορά του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, των Υπουργών και των κρατικών αξιωματούχων".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Οικολόγοι - Εκδήλωση - Ακάμας

    ΚΥΠΕ 07/01/2001

    Εκδήλωση διαμαρτυρίας για την πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα του Ακάμα πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί έξω από το Προεδρικό Μέγαρο δεκάδες μέλη του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ζητώντας την άμεση εφαρμογή των προεκλογικών δεσμεύσεων της κυβέρνησης για το θέμα.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος του Κινήματος Γιώργος Περδίκης ανέφερε ότι το Κίνημα Οικολόγων επιθυμεί όπως το θέμα του Ακάμα επιλυθεί εντός του 2001 και πως οι Οικολόγοι δεν ζητούν παρά μόνο την εφαρμογή της ίδιας της δήλωσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη για το θέμα, στην οποίαν προέβη το Φεβρουάριο του 1998.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Νέοι Ορίζοντες - Κατεχόμενα - Προσάρτηση

    ΚΥΠΕ 7/01/2001

    Οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ), εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τους κυβερνητικούς χειρισμούς αντιμετώπισης των τουρκικών ενεργειών για προσάρτηση των κατεχομένων, επισημαίνουν την ανάγκη άμεσης και επίσημης καταγγελίας της Τουρκίας σε όλα τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες, στον Ευρωπαίο Επίτροπο για τη Διεύρυνση, καθώς και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    "Δηλώσεις, όπως αυτές του Προέδρου Κληρίδη και του κ. Κασουλίδη", αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ΝΕΟ, "υποδηλούν προσπάθεια να αποφευχθεί και να υποβαθμισθεί το πρόβλημα", ενώ η Τουρκία, εδώ και αρκετά χρόνια, ακολουθεί συγκεκριμένη πολιτική σταδιακής προσάρτησης, με την εισαγωγή της τουρκικής λίρας, την ενοποίηση των τελωνείων και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 7 January 2001 - 13:02:03 UTC