Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-12-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα - Επεισόδια
  • [02] Αξιωματούχος ΕΕ - Κύπρος - Ενταξιακή πορεία
  • [03] Δήμαρχος Αμμοχώστου - Μπους - Συγχαρητήριο τηλεγράφημα
  • [04] ΚΕΒΕ - ΧΑΚ - Ημερίδα
  • [05] Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Κερυνιώτες - Κυπριακό
  • [06] Κατσουρίδης - ΑΚΕΛ - Λονδίνο – Ομιλία
  • [07] Υπουργός Αμυνας - Κρήτη - Επιστροφή
  • [08] ΗΠΑ - Κύπρια Πρέσβειρα - Κυπριακή κυβέρνηση - Μπους

  • [01] (Κ) Ποδόσφαιρο - Αποτελέσματα - Επεισόδια

    KYΠΕ - 17/12/2000

    Επεισοδιακός ήταν ο χθεσινοβραδινός ποδοσφαιρικός αγώνας Ανόρθωσης - Ομόνοιας στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" στη Λάρνακα, με διακοπές και αποβολές και με τελική κατάληξη την αποχώρηση των διαιτητών στο 68ο λεπτό, όταν οι φίλαθλοι άρχισαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα παιχτών και διαιτητών.

    Κατά την ώρα της διακοπής του αγώνα, η Ομόνοια προηγείτο της Ανόρθωσης με δύο τέρματα έναντι ενός, αλλά η "νίκη" και οι βαθμοί του παιχνιδιού θα δοθούν τελικά από τη Δικαστική Επιτροπή, όπου - κατά πάσαν πιθανότητα - θα παραπέμψει την υπόθεση η Εκτελεστική Επιτροπή της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), η οποία θα συνέλθει αύριο για να επιληφθεί του θέματος.

    Σε άλλα παιχνίδια της 12ης Αγωνιστικής του Κυπριακού Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας, η Αθλητική Ενωση Πάφου (ΑΕΠ) έχασε στην έδρα της από την ΑΕΛ με 2-5, όπως και ο Διγενής από τον Ολυμπιακό με 0-2.

    Ο Απόλλωνας, ως γηπεδούχος, κέρδισε τον Αρη με 4-0, ενώ Εθνικός και Δόξα ήρθαν ισόπαλοι με 1-1.

    Η 12η Αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με τους αγώνες ΑΠΟΕΛ - Σαλαμίνα στο ΓΣΠ Λευκωσίας και ΑΕΚ - Ενωσης Νέων Παραλιμνίου στο ΓΣΖ στη Λάρνακα. Τα παιχνίδια αυτά αρχίζουν στις 2:30 το απόγευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Αξιωματούχος ΕΕ - Κύπρος - Ενταξιακή πορεία

    ΚΥΠΕ - 17/12/2000

    Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη διεύρυνση Μάικλ Λι εκτιμά ότι η ενταξιακή πορεία της Κύπρου θα ενισχύει συνεχώς και σε αυξανόμενο βαθμό την ειρηνευτική διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών για εξεύρεση συνολικής λύσης στο Κυπριακό και πιστεύει ότι το 2001 θα είναι "κρίσιμος χρόνος" προς αυτή την κατεύθυνση.

    "Αναμένομε να δούμε μια ενισχυμένη θετική επίδραση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στη διαδικασία των ΗΕ", δήλωσε ο κ. Λι σε Κύπριους δημοσιογράφους, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί για τη σύνοδο της Επιτροπής Σύνδεσης, μεταξύ της ΕΕ και εκπροσώπων των 15 κρατών μελών της και της κυπριακής διαπραγματευτικής ομάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [03] (Κ) Δήμαρχος Αμμοχώστου - Μπους - Συγχαρητήριο τηλεγράφημα

    ΚΥΠΕ - 17/12/2000

    Ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Πούγιουρος απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς το νέο Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους στο οποίο εκφράζει την ευχή ότι αυτός και η κυβέρνησή του θα εντείνουν τις προσπάθειες για μια γρήγορη και δίκαιη λύση στην Κύπρο, ώστε όλοι οι κάτοικοι του νησιού να απολαμβάνουν ίση ελευθερία και ανθρώπινα δικαιώματα.

    Στο τηλεγράφημα ο κ. Πούγιουρος εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στον κ. Μπους για την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου "της φιλικής για μας χώρας των ΗΠΑ" και του εύχεται κάθε επιτυχία στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [04] (Κ) ΚΕΒΕ - ΧΑΚ - Ημερίδα

    ΚΥΠΕ - 17/12/2000

    Στο πλάισιο των ενεργειών για στήριξη του χρηματιστηριακού θεσμού, το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) μαζί με το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) διοργανώνουν ημερίδα, με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών Παναγιώτη Αλεξάκη, ο οποίος θα αναφερθεί σε θέματα εποπτείας, ιδιωτικοποιήσεων, συμμαχιών και ανανεώσεων και ηλεκτρονικού εμπορίου χωρίς σύνορα.

    Η ημερίδα θα αρχίσει το απόγευμα της Τρίτης 19 Δεκεμβρίου, στα γραφεία του Επιμελητηρίου και, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΒΕ, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν σ' αυτό οι Σύνδεσμοι Χρηματιστών, Επενδυτών Δημόσιων Εταιρειών, καθώς και άλλοι εμπλεκόμενοι.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Σοσιαλδημοκρατών - Κερυνιώτες - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 17/12/2000

    Από δικής μας πλευράς έχουν εξαντληθεί τα όρια υποχωρήσεων και θα πρέπει σταθερά να σταθούμε σε προτάσεις που δεν παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα καμίας ομάδας πολιτών και φυσικά ούτε των Κερυνιωτών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Βάσος Λυσσαρίδης μιλώντας σε ημερίδα με θέμα "Οι Κερυνειώτες την επόμενη μέρα της λύσης του Κυπριακού".

    Παράλληλα ο κ. Λυσσαρίδης χαρακτήρισε "ακατανόητη ανιστόρητη αντίληψη" τις φωνές που ακούγονται, όπως είπε, "από επώνυμους και ανώνυμους ότι θα πρέπει να αποδεχθούμε διαγραφή των δικαιωμάτων των Κερυνιωτών για να περισώσουμε τα δικαιώματα της πλειοψηφίας".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)

    [06] (K) Κατσουρίδης - ΑΚΕΛ - Λονδίνο - Ομιλία

    KYΠΕ - 17/12/2000

    Τη βεβαιότητα ότι τον ερχόμενο Μάιο το ΑΚΕΛ θα επιβεβαιωθεί σαν το ισχυρότερο κόμμα στην Κύπρο εξέφρασε χθες βράδυ, μιλώντας σε χοροεσπερίδα του ΑΚΕΛ Λονδίνου, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Νίκος Κατσουρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι κυβερνώντες πρέπει να καταλάβουν πως για να επιτύχει ο αγώνας χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια και σοβαρότητα.

    "Τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα που μετατρέπουν αυτή την κυβέρνηση τη μια στιγμή να φωνάζει 'Ζήτω οι S300' και την άλλη στιγμή να κάνει ότι διατάσσουν οι Αμερικανοί, μόνο την Κύπρο δεν εξυπηρετούν", είπε ο κ. Κατσουρίδης, ο οποίος απευθυνόμενος στους παρόντες εκπροσώπους του ΔΗΚΟ και του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών στη Βρετανία Μιχάλη Έλληνα και Ανδρέα Χαραλάμπους είπε πως: "Αφού έχουμε κοινή εκτίμηση ότι αυτή η διακυβέρνηση πρέπει να φύγει, πρέπει να βρούμε από κοινού και τον δρόμο για να φύγει".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΚ/ΜΑ)

    [07] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Κρήτη - Επιστροφή

    ΚΥΠΕ – 17/12/2000

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος επιστρέφει το απόγευμα στην Κύπρο από την Κρήτη, όπου πραγματοποίησε τετραήμερη επίσημη επίσκεψη συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Ευάγγελο Φλωράκη και μέλη της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, κατά τη διάρκεια της οποίας επισκέφθηκε τη στρατιωτική μονάδα όπου βρίσκεται το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα S-300 το οποίο αγοράστηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Χθες, εξάλλου, ο κ. Χάσικος συναντήθηκε στην Κρήτη με τον Υπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακη Τσοχατζόπουλο με τον οποίο ανασκόπησε την πορεία του Δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου,

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΚ/ΜΑ)

    [08] (Κ) ΗΠΑ - Κύπρια Πρέσβειρα - Κυπριακή κυβέρνηση - Μπους

    ΚΥΠΕ – 17/12/2000

    Η κυπριακή Κυβέρνηση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Κυβέρνηση του Τζωρτζ Μπους, δήλωσε η Πρέσβειρα της Κύπρου στις Ηνωμένες Πολιτείες Ερατώ Κοζάκου- Μαρκουλλή, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο νέος Αμερικανός Πρόεδρος θα διατηρήσει την επίλυση του Κυπριακού ως υψηλή προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών.

    Η κ. Μαρκουλλή, η οποία μιλούσε στο ετήσιο Χριστουγεννιάτικο δείπνο για εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που διοργανώνει το Γραφείο Τύπου της Πρεσβείας της Κύπρου στην Ουάσιγκτον, είπε επίσης ότι η Κύπρος προσβλέπει στη συνέχιση και ενδυνάμωση του αμερικανικού παράγοντα στις προσπάθειες αυτές λόγω του μοναδικού ρόλου που μπορεί η Ουάσιγκτον να διαδραματίσει προς την Αγκυρα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 17 December 2000 - 13:02:04 UTC