Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-11-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΟΣ - Διεθνής Ενωση Σοσιαλιστικών Νεολαιών - Συμβούλιο
  • [02] Υπουργός Οικονομικών - Επιστροφή - Δηλώσεις
  • [03] Κόσης - Συνέδριο - Βία στην οικογένεια
  • [04] Αποστολίδου - Συνέδριο - Βία στην οικογένεια

  • [01] (Κ) ΝΕΟΣ - Διεθνής Ενωση Σοσιαλιστικών Νεολαιών - Συμβούλιο

    ΚΥΠΕ - 26/11/2000

    Με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 100 οργανώσεις νεολαίας από όλο τον κόσμο θα διεξαχθεί στην Κύπρο η σύνοδος του Παγκόσμιου Συμβουλίου της Διεθνούς Ενωσης Σοσιαλιστικών Νεολαιών (ΔΕΣΝ) από την 1η μέχρι και τις 3 προσεχούς Δεκεμβρίου.

    Οπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου η Νεολαία Σοσιαλδημοκρατών (ΝΕΟΣ), πρόκειται για διοργάνωση "εξαιρετικά μεγάλης πολιτικής σημασίας", ιδιαιτέρως αυτήν τη χρονική περίοδο κατά την οποία η Τουρκία κάνει πιο έντονη την προσπάθεια για αναγνώριση του ψευδοκράτους και λύση συνομοσπονδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Επιστροφή - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 26/11/2000

    Η συμφωνία για αποφυγή διπλής φορολογίας που υπέγραψε η Δημοκρατία με τη Σιγκαπούρη, ένα διεθνές επιχειρηματικό και οικονομικό κέντρο, θα φέρει την Κύπρο και τις εταιρείες που δραστηροποιούνται στο νησί πιο κοντά στις χώρες της Απω Ανατολής, δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, διευκρινίζοντας ότι εντός του 2001 θα προωθηθούν έξι περίπου νέες παρόμοιες συμφωνίες με σημαντικά κέντρα του εξωτερικού.

    Σε δηλώσεις του σήμερα κατά την επιστροφή του από την Ινδονησία και τη Σιγκαπούρη, ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι στην Ινδονησία διεξήχθη ο δεύτερος γύρος των διαπραγματεύσεων για σύναψη συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας και εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του γιατί "μετά από αρκετές διαπραγματεύσεις, ορισμένες φορές και σκληρές, έχουμε φθάσει σε συμφωνία" και εκείνο που απομένει τώρα είναι, μέσω των διακρατικών φορέων, να ετοιμαστεί το σχετικό έγγραφο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΓΓ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Κόσης - Συνέδριο - Βία στην οικογένεια

    KYΠΕ - 26/11/2000

    Στην Κύπρο το πρόβλημα της βίας στην οικογένεια άρχισε να αντιμετωπίζεται από την πολιτεία και την κοινωνία με τη σοβαρότητα που του αρμόζει και σίγουρα έχει γίνει σημαντική πρόοδος, αλλά απαιτούνται πολύ περισσότερα ακόμα να γίνουν για την πρόληψη του προβλήματος, την αλλαγή νοοτροπίας, την ενδυνάμωση των γυναικών, τη σωστή εφαρμογή του νόμου και την προστασία των θυμάτων.

    Αυτό τόνισε το απόγευμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης σε χαιρετισμό του στο Παγκόσμιο Συνέδριο "Βία στην Οικογένεια - Πρόγραμμα Δράσης για τον 21ο αιώνα", που πραγματοποιείται στη Λευκωσία υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Αποστολίδου - Συνέδριο - Βία στην οικογένεια

    ΚΥΠΕ - 26/11/2000

    Στη σύγχρονη κοινωνία του καταναλωτισμού και της αφθονίας, η βία συνεργάζεται με το ζήλο για τη "νίκη" και υποστηρίζει τη δίψα για "δύναμη", ενώ εξαπλώνεται στην κοινωνία ως κοινωνικό φαινόμενο και σε αυτό μετέχει ο κάθε πολίτης, κάποτε με τρόπο ενεργητικό και κάποτε με παθητικό, με την εκδήλωση ανοχής.

    Αυτό τόνισε το απόγευμα στο Παγκόσμιο Συνέδριο για τη βία στην οικογένεια που πραγματοποιείται στη Λευκωσία η Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια Μάρθα Αποστολίδου, σημειώνοντας παράλληλα ότι έφθασε ο καιρός να συζητηθούν επιστημονικά οι προϋποθέσεις που συντηρούν και αναπτύσσουν τη βία ως κοινωνικό φαινόμενο και να αναζητηθούν μέθοδοι για καλλιέργεια νέων ηθών στη βάση της ισότητας, της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων, της κοινωνικής αλληλεγγύης και του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 26 November 2000 - 13:02:04 UTC