Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-11-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή - Υπουργός Εργασίας - Προϋπολογισμός 2001
  • [02] Φερχόιγκεν - ΕΕ - Κύπρος - Τουρκία
  • [03] Βουλή - Υπουργός Υγείας - Προϋπολογισμός 2001
  • [04] Υπουργός Εργασίας - Διακήρυξη Δικαιωμάτων Παιδιού
  • [05] Αντιπροσωπεία Βουλής - Επαφές - Αθήνα
  • [06] Υπουργός Εξωτερικών - Λονδίνο
  • [07] ΕΕ - Τουρκία - Εταιρική σχέση - Αναβολή συζήτησης

  • [01] (Κ) Βουλή - Υπουργός Εργασίας - Προϋπολογισμός 2001

    ΚΥΠΕ - 20/11/2000

    Με την κυβερνητική πολιτική να εστιάζεται στους άξονες της ανταγωνιστικής οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, το Υπουργείο του - όπως είπε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας - σε συνεργασία με την Τριμερή Επιτροπή του Εργατικού Συμβουλευτικού Σώματος θα φροντίσει ώστε μέσα στο 2001 να καθορισθούν σαφή κριτήρια για τον καθορισμό των κατώτατων μισθών, ενώ θα εκσυγχρονισθεί ο νόμος περί συντεχνιών και πριν από το τέλος του 2000 θα εκσυγχρονισθεί ο νόμος περί δημόσιων βοηθημάτων και θα επανακαθορισθούν οι συντελεστές που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης των δικαιούχων.

    Η εργασία για την τροποποίηση του νόμου αυτού έχει ήδη συμπληρωθεί, είπε ο κ. Μουσιούττας μιλώντας σήμερα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών που εξέταζε τον Προϋπολογισμό του 2001 και τα κεφάλαια που αφορούν το Υπουργείο του και πρόσθεσε πως και το Σχέδιο Παροχής Κοινωνικής Αρωγής για Βελτίωση των Συνθηκών Στέγασης βρίσκεται σήμερα υπό αναθεώρηση με σκοπό τη συμπλήρωση κενών που παρατηρήθηκαν κατά τη μέχρι τώρα εφαρμογή του.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Φερχόιγκεν - ΕΕ - Κύπρος - Τουρκία

    ΚΥΠΕ - 20/11/2000

    "Δεν αποκλείεται η Ελλάδα να σταματήσει την όλη διαδικασία της διεύρυνσης, εάν δεν εντάξουμε την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ενωση", είπε ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης Γκούντερ Φερχόιγκεν, μιλώντας την περασμένη Παρασκευή σε εκδήλωση στη γερμανική Βουλή με θέμα "Το μέλλον της ΕΕ: Δοκιμές μεταρρυθμίσεις - Διεύρυνση προς Ανατολάς - Συνταγματική εξέλιξη".

    Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο κ. Φερχόιγκεν ανέφερε ακόμη ότι εάν δεν καταφέρουμε να δεσμεύσουμε την Τουρκία στη διαδικασία του Ελσίνκι, τότε μειώνονται και οι δυνατότητες για λύση του κυπριακού προβλήματος.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Βουλή - Υπουργός Υγείας - Προϋπολογισμός 2001

    ΚΥΠΕ - 20/11/2000

    Στην 24η θέση μεταξύ 191 χωρών κατατάσσεται το σύστημα υγείας της Κύπρου σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης σε ομιλία του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του 2001.

    Ο κ. Σαββίδης σημείωσε ότι ο ενοποιημένος προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας, με τον οποίο υλοποιούνται τα προγράμματα για το 2001, προβλέπει πιστώσεις συνολικού ύψους 134,5 εκατομμυρίων λιρών και παρουσιάζει αύξηση 6% σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό του 2000 και πρόσθεσε ότι οι δείκτες υγείας του κυπριακού λαού αντανακλούν "ένα αρκετά ψηλό επίπεδο υγείας, το οποίο συγκρίνεται ευνοϊκά με εκείνο των ανεπτυγμένων χωρών".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Υπουργός Εργασίας - Διακήρυξη Δικαιωμάτων Παιδιού

    ΚΥΠΕ 20/11/2000

    Βασικά και θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών συνεχίζουν να μην αναγνωρίζονται, τονίζει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ανδρέας Μουσιούττας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο κυπριακός λαός αγωνίζεται όχι μόνο για να προστατεύσει τα ειδικά δικαιώματα των παιδιών, αλλά και για να διασφαλίσει βασικά ανθρώπινα δικαιώματα ώστε να μπορέσουν τα παιδιά της Κύπρου να ζήσουν στη δική τους πατρίδα και να απολαμβάνουν τα βασικά δικαιώματα της ελευθερίας, της οικογένειας, της εκπαίδευσης, της υγείας και της ασφάλειας.

    Αυτά αναφέρει σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Δικαιωμάτων του Παιδιού ο κ. Μουσιούττας και επισημαίνει ότι σήμερα χιλιάδες παιδιά όλων των ηλικιών πεθαίνουν καθημερινά στον κόσμο από στερήσεις και πείνα, είναι αντικείμενο φυλετικών διακρίσεων, αποτελούν θύματα πολέμου και ένοπλης βίας και σπρώχνονται στην πορνεία, τα ναρκωτικά και τη δουλεία.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Αντιπροσωπεία Βουλής - Επαφές - Αθήνα

    ΚΥΠΕ 20/11/2000

    Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων είχε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων Παρασκευά Αυγερινό, κατά την οποία συζητήθηκαν πρακτικοί τρόποι για συνεργασία των δύο Επιτροπών και λήφθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις οι οποίες θα μεθοδευθούν με επίσημο τρόπο μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.

    Συζητήθηκαν ακόμη θέματα συνεργασίας σε συγκεκριμένους διεθνείς οργανισμούς. (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ) (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Λονδίνο ΚΥΠΕ 20/11/2000

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης που βρίσκεται από χθες βράδυ στο Λονδίνο ήταν σήμερα το μεσημέρι φιλοξενούμενος του απεσταλμένου της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ σε γεύμα εργασίας.

    Αργότερα σήμερα, ο κ. Κασουλίδης θα μιλήσει σε συγκέντρωση που διοργανώνουν Κύπριοι φοιτητές της Σχολής Οικονομικών Επιστημών Λονδίνου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) ΕΕ - Τουρκία - Εταιρική σχέση - Αναβολή συζήτησης

    ΚΥΠΕ - 20/11/2000

    Η γαλλική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) ανέβαλε την προγραμματισμένη για σήμερα στις Βρυξέλλες εξέταση της πρότασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την εταιρική σχέση της ΕΕ με την Τουρκία.

    Ο προεδρεύων της συνεδρίασης του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ουμπέρ Βεντρίν, ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ότι η συζήτηση μετατίθεται για την επόμενη συνεδρίαση, που θα γίνει στης 4 Δεκεμβρίου. Απέφυγε, εξάλλου, να αναφερθεί στο λόγο της αναβολής, αλλά σύμφωνα με διπλωματικές πηγές το Σαββατοκύριακο μεσολάβησε έντονο παρασκήνιο που οδήγησε σε αναδίπλωση των Γάλλων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 20 November 2000 - 18:46:03 UTC