Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-11-15

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Μείζων Δικαστήριο - Μητροπολίτης Ανθιμος
  • [03] Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ιρανός αξιωματούχος
  • [04] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Δημοσιογραφική διάσκεψη
  • [05] Ευρωβουλή - Κύπρος - Τουρκία - Ψήφισμα
  • [06] Δήμος Αμμοχώστου - Βρετανικό Υπουργείο Αμυνας
  • [07] Υπουργός Οικονομικών - Ινδονησία - Σιγκαπούρη
  • [08] Βασιλείου - ΕΕ - Ομιλία - Επαφές
  • [09] ΓΓ ΑΚΕΛ - Ψευδοκράτος - Εκδήλωση - Ψήφισμα

  • [01] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                         257,69 ( 5,75)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £ 20.516.860
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  7.108.255  274,99 ( 6,01)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £  2.289.070  216,88 ( 4,77)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £     93.086  102,48 ( 5,46)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    853.702   92,30 ( 4,85)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £    399.626  163,93 ( 4,43)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    337.871   63,18 ( 4,10)
    Υπεράκτιες Εταιρείες          £          0  105,00 ( 0,00)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £    150.013   76,72 ( 4,27)
    Ετ. Πληροφορικής              £  3.587.867   85,10 (11,36)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £  1.857.271   79,65 ( 2,62)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £    104.648   94,26 ( 4,91)
    Ξενοδοχεία                    £    457.901   82,20 ( 3,28)
    Αλλες Εταιρείες               £  2.137.423  280,08 ( 4,88)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Μείζων Δικαστήριο - Μητροπολίτης Ανθιμος

    KYΠΕ - 15/11/2000

    Ο εκ των εκπροσώπων Τύπου της Μείζονος Συνόδου Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Ανθιμος δήλωσε ότι κατά την πρωινή συνεδρία του Μείζονος Δικαστηρίου που ασχολείται με την υπόθεση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου ανεγνώσθη το πόρισμα της τριμελούς ανακριτικής επιτροπής, έγινε συζήτηση και στη συνέχεια κλήθηκε ο Μητροπολίτης Λεμεσού για να πει ποια στοιχεία από το φάκελο της υπόθεσης του λείπουν, τα οποία δικαιούται να πάρει.

    Ο Μητροπολίτης Ανθιμος σημείωσε, εξάλλου, ότι το εκκλησιαστικό Δικαστήριο δεν έχει ακόμη σχηματίσει άποψη για την υπόθεση Αθανασίου και πως η απόφασή του αναμένεται να ληφθεί μέχρι την Παρασκευή, μετά την απολογία του Μητροπολίτη Λεμεσού.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Κυβερνητικός Εκπρόσωπος - Ιρανός αξιωματούχος

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου είχε σήμερα συνάντηση με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών και Γενικό Διευθυντή για Θέματα ΜΜΕ του Ιράν Δρα Hamidreza Assefi, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

    Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η επιθυμία και των δύο χωρών για ενίσχυση των σχέσεων τους τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο και για το σκοπό αυτό ο Υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί σύντομα το Ιράν και ο Ιρανός Υπουργός Εμπορίου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Δημοσιογραφική διάσκεψη

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Η πλευρά μας πάει με όλη την καλή πίστη στις συνομιλίες και πρέπει να πείσει ότι πάει με καλή πίστη, ενώ έχει δώσει και δείγματα ότι όντως επείγεται για λύση μέσω της διαδικασίας των συνομιλιών, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος, ο οποίος σημείωσε ότι ουδείς Κύπριος αποδέχεται λύση δύο κρατών, ακόμη και σε περίπτωση που χρειαστεί η Κύπρος να πληρώσει κάποιο τίμημα όσον αφορά την πορεία ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ).

    Ο κ. Παπαδόπουλος, που μιλούσε σε διάσκεψη Τύπου, είπε ότι στον πέμπτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών η πλευρά μας έκανε μισό βήμα μπροστά σε σύγκριση με τρία βήματα προς τα πίσω που έγιναν λόγω της εναρκτήριας δήλωσης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στη Νέα Υόρκη στις 12 Σεπτεμβρίου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Ευρωβουλή - Κύπρος - Τουρκία - Ψήφισμα

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Την απόσυρση των στρατευμάτων κατοχής από την Κύπρο και τη δημιουργία κλίματος πρόσφορου και χωρίς προκαταρκτικούς όρους για την επίλυση του Κυπριακού, ζήτησε σήμερα με ψήφισμά της από την Τουρκία η ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνοδεύει την έκθεση του Γάλλου Ευρωβουλευτή Φιλίπ Μοριγιόν για την αίτηση προσχώρησης της Τουρκίας στην Ενωση.

    Σύμφωνα με το ψήφισμα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητεί από την τουρκική κυβέρνηση να αποσύρει τα στρατεύματα κατοχής από την Κύπρο και να συμμετάσχει στη δημιουργία κλίματος πρόσφορου, χωρίς προκαταρκτικούς όρους, για τις συνομιλίες μεταξύ της Ε/κ και Τ/κ κοινότητας προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμος δίκαιος, συνολικός και μέσα από διαπραγματεύσεις διακανονισμός, ο οποίος θα είναι σύμφωνος προς τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις συστάσεις της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Δήμος Αμμοχώστου - Βρετανικό Υπουργείο Αμυνας

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Η βρετανική κυβέρνηση συμμερίζεται την απογοήτευση του Δήμου Αμμοχώστου για τη συνεχιζόμενη διαίρεση της Κύπρου και "εργάζεται πολύ σκληρά για να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας δίκαιης και μόνιμης λύσης στα προβλήματα της Κύπρου", αναφέρει η Πόλα Μπόξολ, αρμόδια στη Γραμματεία Εξωτερικών Υποθέσεων του βρετανικού Υπουργείου Αμυνας σε απαντητική της επιστολή σε υπόμνημα διαμαρτυρίας που της απέστειλε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Ανδρέας Πούγιουρος για τα 26 χρόνια της τουρκικής κατοχής και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    Σε ανακοίνωση του Δήμου Αμμοχώστου σημειώνεται ότι η Βρετανία θεωρεί πως στις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες "είναι εμφανές ότι έχει γίνει πρόοδος" και βλέπουν ως θετικό σημείο τη δέσμευση των δύο μερών για εξεύρεση λύσης.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Ινδονησία - Σιγκαπούρη

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης αναχωρεί την Παρασκευή για την Ινδονησία και στη συνέχεια για τη Σιγκαπούρη για πραγματοποίηση επίσημων επισκέψεων.

    Στην Ινδονησία, ο κ. Κληρίδης θα έχει συνάντηση και διαβουλεύσεις με τον ομόλογό του στα πλαίσια του δεύτερου γύρου διαβουλεύσεων για συνομολόγηση συμφωνίας για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ των δύο χωρών, ενώ στη Σιγκαπούρη θα υπογράψει με τον Υπουργό Οικονομικών της χώρας Ρίτσαρντ Χου Συμφωνία για την Αποφυγή Διπλής Φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Σιγκαπούρης.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Βασιλείου - ΕΕ - Ομιλία - Επαφές

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Ομάδας για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) Γιώργος Βασιλείου δήλωσε σήμερα ότι η ΕΕ δεν μπορεί να δεχθεί συνομοσπονδία, αλλά μια Κύπρο με μια φωνή και ότι η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα αποβεί επωφελής και για τις δυο κοινότητες της Κύπρου, και η Ευρώπη των 400 εκ. πολιτών θα βοηθήσει να δημιουργηθεί ένα αίσθημα ασφάλειας μεταξύ των δυο κοινοτήτων.

    Μιλώντας στις Βρυξέλλες, σε συνάντηση που διοργάνωσε το European Policy Centre με θέμα "Η ένταξη στην ΕΕ: Προοπτικές για μια διαιρεμένη νήσο", ο κ. Βασιλείου αναφέρθηκε στην έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Κύπρο, για την οποία εξέφρασε ικανοποίηση χαρακτηρίζοντάς την ως δίκαιη και αντικειμενική, καθώς και στο έγγραφο στρατηγικής της Επιτροπής.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) ΓΓ ΑΚΕΛ - Ψευδοκράτος - Εκδήλωση - Ψήφισμα

    ΚΥΠΕ - 15/11/2000

    Το μήνυμα ότι τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ έχουν καθήκον να επαναφέρουν τη συζήτηση του Κυπριακού στη βάση και τις παραμέτρους που ορίζουν τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και οι συμφωνίες υψηλού επιπέδου, που καθορίζουν τη μορφή και το περιεχόμενο της λύσης ως δικοινοτική διζωνική ομοσπονδία, έστειλε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, που μιλούσε απόψε στη Λευκωσία σε εκδήλωση του κόμματος για καταδίκη του ψευδοκράτους.

    Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται επ' άπειρον μια εκ του σύνεγγυς διαδικασία στην οποία η μια πλευρά θα υποστηρίζει τη λύση της ομοσπονδίας, η άλλη θα ζητά επίμονα συνομοσπονδία και δύο ξεχωριστά κράτη και τα Ηνωμένα Εθνη "θα ακροβατούν προσπαθώντας να τηρήσουν ίσες αποστάσεις".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 15 November 2000 - 18:46:17 UTC