Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-10-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Κύπελλο 2002 - Κύπρος - Ολλανδία
  • [02] ΔΗΚΟ - Εκλογές
  • [03] Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό
  • [04] ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Ψήφισμα
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Ομιλία - Εκδήλωση Δήμου Μόρφου
  • [06] ΔΗΚΟ - Συνέδριο - Εκλογές - Κυπριανού
  • [07] Δήμος Μόρφου - Αντικατοχική πορεία - Εκδηλώσεις
  • [08] Ομήρου - Κηδεία λειψάνων Σαββιδη

  • [01] Ποδόσφαιρο - Παγκόσμιο Κύπελλο 2002 - Κύπρος - Ολλανδία

    ΚΥΠΕ - 8/10/2000

    Σε ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε χθες βράδυ στο ΓΣΠ Λευκωσίας η Εθνική Κύπρου ηττήθηκε από την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας με 4 - 0.

    Ο χθεσινός αγώνας ήταν στο πλάισιο της προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2002.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [02] ΔΗΚΟ - Εκλογές

    ΚΥΠΕ-8/10/2000

    Αρχισε στις 9.35 το πρωί η διαδικασία ανάδειξης των ηγετικών στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος με εκλογές που πραγματοποιούνται στο συνεδριακό Κέντρο.

    Ο νέος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Τάσσος Παπαδόπουλος προσήλθε το πρωί στις κάλπες για να ψηφίσει και αποχώρησε αμέσως μετά, χωρίς να προβεί σε δηλώσεις, για να πάρει μέρος στην αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΜ/ΜΑ)

    [03] Υπουργός Εξωτερικών - Κυπριακό

    ΚΥΠΕ - 8/10/2000

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης κατέστησε σαφές ότι "λύση συνομοσπονδίας ή δύο κρατών δεν είναι λύση και δεν πρόκειται ποτέ να γίνει αποδεκτή από εμάς", επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι τέτοια λύση "καταδικάζουν δημόσια και φανερά" ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ΥΠΕΞ της Βρετανίας, η Ρωσία, η Γαλλία, η Κίνα και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Σε ομιλία του χθες βράδυ σε εκδήλωση διδυμοποίησης του Δήμου Μόρφου με Δήμους του εξωτερικού, ο κ. Κασουλίδης αναφέρθηκε και στη δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ κατά την έναρξη των συνομιλιών της Νέας Υόρκης λέγοντας ότι δεν άρεσε στην πλευρά μας η δήλωση αυτή, ότι δόθηκαν διευκρινίσεις και ότι ελπίζει και γνωρίζει "ότι αυτή η ενέργεια και οι συνέπειες της να έγιναν μάθημα και για τη Γραμματεία του ΟΗΕ και για τη διεθνή κοινότητα".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΜ)

    [04] ΔΗΚΟ - Κυπριακό - Ψήφισμα

    ΚΥΠΕ - 8/10/2000

    Το ΔΗΚΟ προειδοποίησε ότι δεν θα δεχθεί ούτε θα δεσμευθεί από όποιεσδήποτε δεσμεύσεις που τυχόν αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στη βάση της δήλωσης του ΓΓ των ΗΕ Κόφι Αναν, σε ψήφισμα που ενέκρινε χθες κατά την πρώτη μέρα του διήμερου Τακτικού Συνεδρίου του κόμματος και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

    Το ψήφισμα διαπιστώνει ότι το Κυπριακό "βρίσκεται σε ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή και οδηγείται με διάφορες μεθοδεύσεις προς λύση συνομοσπονδίας", ενώ για την εναρκτήρια δήλωση του ΓΓ στον τέταρτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στην Νέα Υόρκη και τις ιδέες που περιλαμβάνονται στα άτυπα έγγραφα που ο εκπρόσωπος του Αλβαρο ντε Σότο παρουσίασε στις συνομιλίες, το ψήφισμα σημειώνει ότι "βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση τόσο με το πλαίσιο των συνομιλιών όσο και με το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού που οι αρχές, τα ψηφίσματα και οι αποφάσεις των ΗΕ είχαν διαμορφώσει".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Ομιλία - Εκδήλωση Δήμου Μόρφου

    ΚΥΠΕ - 8/10/2000

    "Μέσα στον τελευταίο χρόνο βρίσκεται σε εξέλιξη η πιο σημαντική, μετά την τουρκική εισβολή του 1974, πρωτοβουλία των ΗΕ" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της αντικατοχικής εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Δήμος Μόρφου, ευχόμενος μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, "να προκύψει τελικά λύση η οποία να συνάδει με τα σχετικά ψηφίσματα του Σ.Α., τις δύο συμφωνίες υψηλού επιπέδου Μακαρίου- Ντενκτάς και Κυπριανού-Ντενκτάς, με τις συνθήκες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το διεθνές δίκαιο και το κοινοτικό κεκτημένο".

    Στην ομιλία του, την οποίαν ανέγνωσε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Χρυσόστομος Σοφιανός, ο Πρόεδρος Κληρίδης τόνισε ότι η συμφωνία πρέπει να διασφαλίζει "ένα ομόσπονδο κράτος, ενωμένο, αποστρατικοποιημένο και ενταγμένο στην ΕΕ, της οποίας την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας θα ακολουθεί με συνέπεια, και θα αποκαθιστά τη δικαιοσύνη σε αποδεκτό βαθμό στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [06] ΔΗΚΟ - Συνέδριο - Εκλογές - Κυπριανού

    ΚΥΠΕ - 8/10/2000

    Το Κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερή του φάση, δήλωσε σήμερα ο ιδρυτής και τέως Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού, επισημαίνοντας την ανάγκη "να προβληματισθούμε συλλογικά για να δούμε τι δέον γενέσθαι και στη Λευκωσία και στην Αθήνα".

    Αμέσως μετά την απόθεση των ψηφοδελτίων στις κάλπες, ο κ. Κυπριανού εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την ευκαιρία που του δίδεται να ψηφίσει, όπως και το κάθε μέλος, εκπρόσωπος ή σύνεδρος του κόμματος και δήλωσε πως "είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες ξεκάθαρες, διαφανείς" και αυτό είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικό για τον ίδιο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [07] Δήμος Μόρφου - Αντικατοχική πορεία - Εκδηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 8/10/2000

    Αξιώνοντας την επιστροφή των κατεχομένων εδαφών μας και την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, ο Δήμος Μόρφου και τα οργανωμένα σύνολα των κατεχόμενων κοινοτήτων του διαμερίσματος Μόρφου πραγματοποίησαν σήμερα την 20η κατά σειρά αντικατοχική τους πορεία προς τη Μόρφου από τον Αστρομερίτη.

    Ενωρίτερα αναπέμφθηκε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιστροφή των προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες και ακολούθησε μνημόσυνο πεσόντων και κατάθεση στεφάνων στην Εκκλησία Αγίου Αυξιβίου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [08] Ομήρου - Κηδεία λειψάνων Σαββιδη

    ΚΥΠΕ - 8/10/2000

    Σε ομιλία του σήμερα στην κηδεία των οστών του εφέδρου αξιωματικού Κώστα Π. Σαββίδη, που έπεσε μαχόμενος στις 16 Αυγούστου 1974 στα υψώματα Αγλαντζιάς, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών Γιαννάκης Ομήρου είπε ότι "χρέος μας είναι να επιμείνουμε σε λύση που να εγγυάται την ενότητα κράτους και χώρου, την απομάκρυνση των στρατευμάτων και των εποίκων και τη διασφάλιση των βασικών ελευθεριών και διακιωμάτων του συνόλου του λαού".

    Πρόσθεσε ότι η τουρκική αδιαλλαξία κλιμακώνεται "παρά την προσπάθεια των ΗΕ να προσδώσουν μέσω των εκπροσώπων τους αισιόδοξο τόνο".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 8 October 2000 - 12:02:06 UTC