Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-10-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο - Κύπρος - Ολλανδία
  • [02] Καλαθόσφαιρα - Νίκη της Ομόνοιας
  • [03] Πετόσφαιρα - Πρωτάθλημα Κύπρου - Αποτελέσματα
  • [04] Συνέδριο ΔΗΚΟ - Εναρξη εργασιών
  • [05] Μαθητές - Πύλα - Δικοινοτική συνάντηση
  • [06] Συνέδριο ΔΗΚΟ - Ομιλία Κυπριανού (1)
  • [07] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Παναγόπουλος - ΠΑΚ - Εκδήλωση
  • [08] Διακρατικές συμφωνίες - Κύπρος - Αίγυπτος - Αρμενία
  • [09] Αντιπροσωπεία Βουλής - ΜΚΕ Κύπρου - ΕΕ
  • [10] ΔΗΚΟ - Συνέδριο - Ομιλία Σπύρου Κυπριανού

  • [01] Ποδόσφαιρο - Κύπρος - Ολλανδία

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Η Εθνική Ανδρών Κύπρου, στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκόσμιου Κυπέλλου 2002 στο ποδόσφαιρο, αντιμετωπίζει στις 8:30 απόψε, στο νέο ΓΣΠ Λευκωσίας, την αντίστοιχη ομάδα της Ολλανδίας.

    Για την ίδια διοργάνωση και στο 2ο όμιλο, όπου ανήκουν οι ομάδες Κύπρου και Ολλανδίας, θα γίνουν επίσης οι αγώνες Πορτογαλία - Εϊρε και Ανδόρα - Εσθονία, ενώ η μέχρι τώρα βαθμολογία στον όμιλο είναι: Πορτογαλία 3 βαθμοί, Κύπρος 3, Εσθονία 3, Εϊρε 1, Ολλανδία 1 και Ανδόρα 0.

    Εν τω μεταξύ, σε αγώνα των Εθνικών Ομάδων Ελπίδων των δυο χωρών που έγινε χθες το απόγευμα στο ΓΣΖ Λάρνακας, η κυπριακή ομάδα ηττήθηκε από την ολλανδική με 1- 0, με εύστοχο πέναλτι που εκτέλεσε ο Χόφλαντ στο 45ο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [02] Καλαθόσφαιρα - Νίκη της Ομόνοιας

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Σε χθεσινοβραδινό αγώνα για την 4η αγωνιστική του Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ανδρών στην Καλαθόσφαιρα, η Ομόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 101 - 85.

    Για την ίδια αγωνιστική του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας Α΄ Κατηγορίας, θα γίνουν σήμερα στις 7:15 το βράδυ οι αγώνες Απόλλων - ΑΠΟΕΛ, ΠΑΕΕΚ - Αγρός, ΕΝΑΔ - Αχιλλέας και Ενωση - Παναθηναϊκός.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [03] Πετόσφαιρα - Πρωτάθλημα Κύπρου - Αποτελέσματα

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Κατά τη χθεσινοβραδινή αγωνιστική του Πρωταθλήματος Ανδρών Α΄ Κατηγορίας στην Πετόσφαιρα σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νέα Σαλαμίνα - Παφιακός 0 - 3 (σετ) Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 3 - 1 Αναγέννηση - Μαραθώνας 3 - 1 Διόνυσος - Ανόρθωση 0 - 3 Ενωση Νέων Παραλιμνίου-Αχιλλέας 3 - 2.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)

    [04] Συνέδριο ΔΗΚΟ - Εναρξη εργασιών

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου της Λευκωσίας, όπου δεσπόζει μια τεράστια έγχρωμη απεικόνιση του λιμανιού και του κάστρου της κατεχόμενης Κερύνειας με το σύνθημα "Με το βλέμμα στο μέλλον", άρχισαν πριν από λίγο οι εργασίες του 7ου Τακτικού Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ.

    Την έναρξη των διήμερων εργασιών του Συνεδρίου κήρυξε ο πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Λευκωσίας Νεόφυτος Κωνσταντίνου και θα συνεχιστεί με την εκλογή προεδρείου και την επικύρωση της ημερησίας διάταξης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ/ΡΜ)

    [05] Μαθητές - Πύλα - Δικοινοτική συνάντηση

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Με σκοπό να μοιραστούν εμπειρίες και να συζητήσουν για τις κοινές τους ρίζες, 30 Ελληνοκύπριοι μαθητές από την Πάφο και 30 Τουρκοκύπριοι μαθητές που ζούν στα κατεχόμενα με καταγωγή από την Πάφο, όλοι ηλικίας από 16 - 18 χρόνων, συναντώνται σήμερα στο χωριό Πύλα, όπου θα πάρουν μέρος σε διήμερο εργαστήρι, που περιλαμβάνει πρόγραμμα με εμπειρικές δραστηριότητες.

    Οπως είπε στο ΚΥΠΕ ο συντονιστής της προσπάθειας "νειάτα και επαφές για την ειρήνη" Νίκος Αναστασίου, επόμενος στόχος είναι να έρθουν σε επαφή οι γονείς των παιδιών, ενώ ανέφερε ότι η ομάδα διαθέτει ηλεκτρονική διεύθυνση στο διαδίκτυο μέσω της οποίας τα παιδιά επικοινωνούν.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [06] Συνέδριο ΔΗΚΟ - Ομιλία Κυπριανού (1)

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Την απόφασή του να μην επαναδιεκδικήσει βουλευτική έδρα ανακοίνωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, κατά την ομιλία του στο 7ο Τακτική Συνέδριο του Κόμματος, κάτι που όπως είπε εξυπακούει ότι δεν θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία της Βουλής.

    Εμφανώς συγκινημένος και καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους, ο ιδρυτής του κόμματος είπε ότι "στο Εθνικό Συμβούλιο θα πρέπει να εκπροσωπείται το ΔΗΚΟ δια της ηγεσίας του" και πρόσθεσε ότι ο ίδιος θα είναι πάντα έτοιμος να βοηθήσει όσο μπορεί, αν κριθεί από το Εθνικό Συμβούλιο ότι χρειάζεται η πείρα, οι γνώσεις και οι απόψεις του, όπως είπε. ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ/ΡΜ)

    [07] Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος - Παναγόπουλος - ΠΑΚ - Εκδήλωση

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    "Το Κυπριακό είναι κυρίως πρόβλημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων" τόνισε σήμερα ο νέος Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Χρίστος Παναγόπουλος μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα (ΠΑΚ) στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

    Ο κ. Παναγόπουλος μετέφερε "μήνυμα αγωνιστικής συμπαράστασης από την μητέρα πατρίδα Ελλάδα" και τόνισε ότι "δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας του κυπριακού Ελληνισμού".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΡΜ/ΜΑ)

    [08] Διακρατικές συμφωνίες - Κύπρος - Αίγυπτος - Αρμενία

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Την υπογραφή Διακρατικής Συμφωνίας για συνεργασία στους τομείς της Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής Επιστήμης μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρία.

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης παρόμοια συμφωνία μεταξύ Κύπρου και Αρμενίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [09] Αντιπροσωπεία Βουλής - ΜΚΕ Κύπρου - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Η Αντιπροσωπεία της Κυπριακής Βουλής στη Μικτή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κύπρου (ΜΚΕ) αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη 18η Σύνοδο της ΜΚΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Οκτωβρίου.

    Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο είναι η πολιτική κατάσταση στην Κύπρο και οι σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Κύπρου, η αίτηση ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ με έμφαση στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις και η Διακυβερνητική Διάσκεψη.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [10] ΔΗΚΟ - Συνέδριο - Ομιλία Σπύρου Κυπριανού

    ΚΥΠΕ - 7/10/2000

    Την απόφασή του να μην επαναδιεκδικήσει βουλευτική έδρα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε σήμερα ο απερχόμενος Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, πράγμα που - όπως ο ίδιος είπε - εξυπακούει ότι δεν πρόκειται να επαναδιεκδικήσει την προεδρία του Σώματος.

    Μιλώντα σε μια έντονα φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια των εργασιών του Ζ΄ Παγκύπριου Τακτικού Συνεδρίου του ΔΗΚΟ, ο κ. Κυπριανού δήλωσε ότι "απορρίπτει μετά βδελυγμίας τους υπαινιγμούς περί διαρχίας" στο κόμμα και κατέστησε σαφές πως στο Εθνικό Συμβούλιο το ΔΗΚΟ "πρέπει να εκπροσωπείται διά της ηγεσίας του" και ότι θεωρεί αυτονόητο ότι "επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΔΗΚΟ στις βουλευτικές εκλογές θα είναι ο Πρόεδρος του κόμματος".

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 7 October 2000 - 12:02:53 UTC