Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-10-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λεμεσός - Προεδρείο ΚΣ ΟΑΣΕ
  • [02] Υπουργός Αμυνας - Συνέδριο ΣΕΚΠΥ - Ομιλία
  • [03] Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ελλάδας - Συνέδριο ΣΕΚΠΥ - Ομιλία
  • [04] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [05] Αντρέας Βασιλείου - Επιστροφή
  • [06] Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες - Συμφωνία
  • [07] Ρώσος Πρόεδρος - Επέτειος Ανεξαρτησίας - Μήνυμα
  • [08] Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες - Συμφωνία (2)
  • [09] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Δηλώσεις
  • [10] ΔΗΣΥ - Ημερίδα - Ελληνας Υπουργός Ανάπτυξης
  • [11] Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Ρωσικής Δούμας

  • [01] (Κ) Λεμεσός - Προεδρείο ΚΣ ΟΑΣΕ

    ΚΥΠΕ - 02/10/2000

    Το Διευρυμένο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΚΣΟΑΣΕ) με τη συμμετοχή αντιπροσώπων από 24 χώρες συνέρχεται σήμερα και αύριο στη Λεμεσό. Η συνεδρία γίνεται κεκλεισμένων των θυρών.

    Σήμερα το απόγευμα επρόκειτο να μιλήσει ο Πρόεδρος της ΚΣΟΑΣΕ Αντριαν Σεβερίν. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας της Συνέλευσης Σπένσερ Ολιβερ επρόκειτο να μιλήσει στους συνέδρους για τις δραστηριότητες της Διεθνούς Γραμματείας του Οργανισμού.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ/ΓΠ)

    [02] (Κ) Υπουργός Αμυνας - Συνέδριο ΣΕΚΠΥ - Ομιλία

    ΚΥΠΕ - 02/10/2000

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος παρακάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών χωρών, που εφαρμόζουν εμπάργκο στην εξαγωγή αμυντικού υλικού στην Κυπριακή Δημοκρατία, όπως επανεξετάσουν τη στάση τους αυτή κάτω από τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών θεσμών άμυνας και ασφάλειας και την ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου.

    Μιλώντας στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), με θέμα "Εξοπλισμοί-Συνεργασία-Οικονομία", ο κ. Χάσικος είπε ότι οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης και οι ΗΠΑ αρνούνται να πουλήσουν όπλα στην Κύπρο ενώ ταυτόχρονα ασκούν πιέσεις σε τρίτες χώρες, που ενδεχομένως να πωλούσαν στρατιωτικό υλικό στην Κύπρο, για να μην το πράξουν.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Υπουργός Εθνικής Αμυνας Ελλάδας - Συνέδριο ΣΕΚΠΥ - Ομιλία

    KYΠΕ - 02/10/2000

    "Φαινόμενο ανωμαλίας" χαρακτήρισε το Κυπριακό ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Ακης Τσοχατζόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να φύγει και το τελευταίο τείχος που χωρίζει λαούς στην Ευρώπη και εκφράζοντας υποστήριξη σε μία "διζωνική, δημοκρατική και ενιαία λύση".

    Σε ομιλία του στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), ο κ. Τσοχατζόπουλος ευχήθηκε όπως όλες οι προσπάθειες πολιτικής διαπραγμάτευσης, που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο, συμβάλουν στο να υπάρξει ένα αποφασιστικό βήμα προς την κατεύθυνση μίας "εκ των παλαιότερων κρίσεων της περιοχής μας", όπως χαρακτήρισε το Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [04] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 02/10/00

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                         357,05 (-0,50)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών      £19.174.850
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί         £  2.344.332  473,75 ( 0,25)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
        Οργανισμοί                £    943.327  259,44 (-1,30)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί       £    209.539  170,75 (-1,94)
    Βιομηχανικές Εταιρείες        £    318.467  110,47 (-5,26)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις      £  1.444.166  240,37 (-2,10)
    Εμπορικές Εταιρείες           £    821.484   99,41 (-5,14)
    Υπεράκτιες Εταιρείες          £          0  105,00 ( 0,00)
    Ετ. Οικοδομήσιμων Υλών        £     27.246  102,33 (-3,01)
    Ετ. Πληροφορικής              £  8.146.002   94,11 ( 0,81)
    Ετ. Χρηματοοικονομικών Υπηρ.  £    840.675  112,19 ( 8,35)
    Ετ. Ιχθυοπαραγωγής & Εμπορίας
        Ψαριών                    £    131.502  107,92 ( 0,06)
    Ξενοδοχεία                    £    193.287  106,06 (-5,38)
    Αλλες Εταιρείες               £  3.131.097  370,04 (-5,42)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Αντρέας Βασιλείου - Επιστροφή

    KYΠΕ - 02/10/00

    Επέστρεψε σήμερα στην Κύπρο ο μικρός Αντρέας Βασιλείου, ο οποίος τους τελευταίους έξι μήνες βρισκόταν σε νοσοκομείο των ΗΠΑ όπου υπεβλήθη σε θεραπεία για αντιμετώπιση της λευχαιμίας.

    Τόσο ο ίδιος ο Ανδρέας, όσο και οι γονείς του, εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στην Κύπρο και ευχαρίστησαν όλους όσοι βοήθησαν την οικογένια στη δοκιμασία της.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες - Συμφωνία

    KΥΠΕ - 02/10/00

    Επιστρέφουν στο Λίβανο μέσα στις επόμενες 48 ώρες οι 275 λαθρομετανάστες που βρίσκονται υπό φρούρηση στο Λιμάνι Λεμεσού, ύστερα από κατ' αρχήν συνεννόηση μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.

    Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ύστερα από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο Βοηθός Αρχηγός Υποστήριξης Ναθαναήλ Παπαγεωργίου και οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Ρώσος Πρόεδρος - Επέτειος Ανεξαρτησίας - Μήνυμα

    ΚΥΠΕ - 02/10/00

    Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη συγχαρητήριο μήνυμα με την ευκαιρία της κυπριακής Ανεξαρτησίας, διαβεβαιώνοντας ότι "μια δίκαιη, συνολική διευθέτηση στην Κύπρο βάσει του Καταστατικού Χάρτη και των αποφάσεων του ΟΗΕ, των αρχών του Διεθνούς Δικαίου, αποτελεί αντικείμενο του συνεχούς και πάγιου ενδιαφέροντος της ρωσικής διπλωματίας".

    Ο κ. Πούτιν σημειώνει με ικανοποίηση ότι "οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των χωρών μας εγκαθιδρύθηκαν ουσιαστικά ταυτόχρονα με την απόκτηση από τον κυπριακό λαό της ανεξαρτησίας του" και ότι "η πείρα της εποικοδομητικής και ισότιμης συνεργασίας μας αποτελεί απόδειξη ότι η φιλία μεταξύ των λαών της Ρωσίας και της Κύπρου που στηρίζεται σε παράδοση αιώνων, βασίζεται πάνω σε αμοιβαίες συμπάθειες και εμπιστοσύνη καθώς και σύμπτωση συμφερόντων".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ) (Κ) Υπουργός Εσωτερικών - Λαθρομετανάστες - Συμφωνία (2) ΚΥΠΕ - 02/10/00 Οι 275 λαθρομετανάστες που βρίσκονται υπό φρούρηση στο Λιμάνι Λεμεσού επιστρέφουν μέσα στις επόμενες 48 ώρες στο Λίβανο ύστερα από κατ' αρχήν συνεννόηση μεταξύ Κύπρου και Λιβάνου.

    Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι μετανάστες θα στραφούν απευθείας στις χώρες από τις οποίες κατάγονται ή αν θα αναλάβει ο Λίβανος να τους στείλει στις χώρες τους, ο κ. Χριστοδούλου αναφέρθηκε στη διμερή συμφωνία που έχει η Κύπρος με το Λίβανο, σύμφωνα με την οποία οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να επιστρέψουν στο λιμάνι από το οποίο είχαν αναχωρήσει τελευταία, σημειώνοντας ότι "συνεπώς είναι φυσικό ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση οι λαθρομετανάστες θα σταλούν στο Λίβανο από όπου αναχώρησαν τελευταία".

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Δηλώσεις

    KYΠΕ - 02/10/00

    Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού δήλωσε ότι θα πρέπει να συγκληθεί συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και στη συνέχεια να συζητηθούν οι απόψεις των κομμάτων με την ελληνική κυβέρνηση, και εάν είναι δυνατό ολόκληρη την πολιτική ηγεσία στην Ελλάδα.

    Αναφορικά με δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Μιχάλη Παπαπέτρου ότι ερμηνείες που δόθηκαν στην εναρκτήρια δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τον κατοχικό ηγέτη, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η Αγκυρα χαράσσει πολιτική χωρίς να αναμένει τις τοποθετήσεις των κυπριακών κομμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) ΔΗΣΥ - Ημερίδα - Ελληνας Υπουργός Ανάπτυξης

    KYΠΕ - 02/10/00

    Εφτασε στην Κύπρο ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων της Ελλάδας Ηλίας Ευθυμιόπουλος για να μιλήσει σε ημερίδα που διοργανώνει η Γραμματεία Γεωργίας και Περιβάλλοντος του Δημοκρατικού Συναγερμού αύριο στη Λευκωσία.

    Στην ημερίδα, ο κ. Ευθυμιόπουλος θα αναπτύξει το θέμα "Η ελλαδική εμπειρία από την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό κεκτημένο" σε θέματα περιβάλλοντος.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Πρόεδρος Ρωσικής Δούμας

    ΚΥΠΕ - 02/10/00

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ρωσία θα υποστηρίξει το δίκαιο αγώνα της Κύπρου στο Συμβούλιο Ασφαλείας έδωσε σήμερα, με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας Γκενάτι Σελεσνιόβ, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επίλυσης του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, μιλώντας μετά από συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του, είπε ότι συζήτησε θέμα ενεργότερου ρόλου της Ρωσίας στο Κυπριακό και ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Ρωσία τον προσεχή Μάρτιο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)
    KYΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 2 October 2000 - 17:46:04 UTC