Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-09-01

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σορός Κεμάλ - Κύπρος - Κηδεία
  • [02] Τράπεζα Κύπρου - Ανακοίνωση - ΧΑΑ
  • [03] Βουλή - Κόμματα - Προϋπολογισμός
  • [04] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [05] Ε/Κ - Κατεχόμενα - Ψευδοδικαστήριο
  • [06] Πρόεδρος Βουλής - Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων
  • [07] Τ/κ οργανώσεις - Λονδίνο - Κύπρος
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση - Δηλώσεις
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση - Δηλώσεις (2)
  • [10] Ε/Κ - Ελεύθερες περιοχές

  • [01] (Κ) Σορός Κεμάλ - Κύπρος - Κηδεία

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Η σορός του 13χρονου Τουρκοκύπριου Κεμάλ Σαράτσογλου, που έχασε τη μάχη για τη ζωή προχθές ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείου του Λονδίνου, θα μεταφερθεί στην Κύπρο αύριο.

    Η σορός του Κεμάλ θα συνοδεύεται από τον πατέρα του Σιουά και τον θείο του, αδελφό του πατέρα του, Ντερμάν που είναι κάτοικος Λονδίνου.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [02] (Κ) Τράπεζα Κύπρου - Ανακοίνωση - ΧΑΑ

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Από τις 17 μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Δημόσια Εγγραφή της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα, ενώ στις 13 Οκτωβρίου και μετά τη λήξη της συνεδρίας του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) θα ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής της Τράπεζας στο ΧΑΚ για μια εβδομάδα (16-20 Οκτωβρίου).

    Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου, ύστερα από την έγκριση που πήρε χθες από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας και του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) για τη διενέργεια της Δημόσιας Εγγραφής.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΡΑΓ)

    [03] (Κ) Βουλή - Κόμματα - Προϋπολογισμός

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Στόχος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρός της και βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάρκος Κυπριανού, είναι να συζητηθεί, να εγκριθεί και να ψηφισθεί ο κρατικός προϋπολογισμός πριν από το τέλος του χρόνου.

    Σε δηλώσεις του, μετά τη σημερινή έκτακτη Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κυπριανού είπε ότι ετοιμάζει επιστολή προς τους αρχηγούς και εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων, με την οποία εισηγείται όπως η καθιερωμένη ομιλία του Υπουργού Οικονομικών γίνει με την κατάθεση του προϋπολογισμού στη Βουλή, ή τουλάχιστον πριν αρχίσει η εξέτασή του από την Επιτροπή και οπωσδήποτε προτού ολοκληρωθεί η μελέτη από τη Βουλή.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)

    [04] (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     369.16 (-0.40)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £19,120,678
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  3,136,307  457.89 (-0.23)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  1,218,507  260.41 ( 0.71)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £    240,950  227.20 (-0.57)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £    578,825  123.52 ( 0.12)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  1,213,890  310.79 (-0.59)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  1.502,398  122.57 (-0.45)
    Αλλες Εταιρείες          £ 10,528,638  414.96 (-1.05)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΡΑΓ)

    [05] (Κ) Ε/Κ - Κατεχόμενα - Ψευδοδικαστήριο

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Στο ψευδοδικαστήριο οδηγήθηκαν σήμερα εκ νέου οι δύο 24χρονοι Ελληνοκύπριοι Στέλιος Τάκη Παπαδόπουλος και Νεόφυτος Μιχάλη Καδής, οι οποίοι κρατούνται παράνομα από τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις, αφότου πέρασαν στα κατεχόμενα, από την περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

    Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, οι δύο Ε/Κ "κατηγορήθηκαν" σήμερα παράνομα ενώπιον του ψευδοδικαστηρίου για έξι διαφορετικά "αδικήματα", ενώ επεβλήθη στον καθένα "πρόστιμο" 60 λιρών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [06] (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Η περίπτωση της Κύπρου αποτελεί ζωντανό παράδειγμα της αποτυχίας της διεθνούς κοινότητας και των πολυμερών της οργάνων να εφαρμόσουν αποτελεσματικά το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα, επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

    Σε προσφώνησή του στην Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων στη Νέα Υόρκη, με θέμα "Το Κοινοβουλευτικό Οραμα για Διεθνή Συνεργασία στην Αρχή της Τρίτης Χιλιετίας", ο κ. Κυπριανού σημείωσε την έλλειψη προόδου στην επίτευξη των στόχων των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και την ανάγκη για πιο αποφασιστική δράση προς την κατεύθυνση αυτή.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ)

    [07] (Κ) Τ/κ οργανώσεις - Λονδίνο - Κύπρος

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Οκτώ Τ/κ οργανώσεις του Λονδίνου, που περιλαμβάνουν και τα παραρτήματα του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος και του Κινήματος Πατριωτικής Ενότητατς, με ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στον Τ/κ Τύπο του Λονδίνου, εκφράζουν αποφασιστική συμπαράσταση στις θέσεις των 40 οργανώσεων στα κατεχόμενα που με ανακοινώσεις τους και με συγκεκριμένη δράση τάσσονται εναντίον του καθεστώτος του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Εκτός από τα παραρτήματα των δύο κομμάτων, την ανακοίνωση υπογράφουν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Συμβουλίου του Τ/κ Δημοκρατικού Συνδέσμου, της Τ/κ Επιτροπής του Κοινοτικού Κέντρου του Χάριγκεϊ, της Τ/κ Επιτροπής του Κοινοτικού Κέντρου Νοτίου Λονδίνου, του Φόρουμ για την Ευρώπη, του Συνδέσμου Καλών Τεχνών και της Επιτροπής της εφημερίδας Τοπλούμ Ποστάσι.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [08] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση - Δηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Είναι "δύσκολο να μιλήσει κανείς για προοπτικές" του τέταρτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης λίγο πριν αναχωρήσει για το Λονδίνο, απ' όπου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη.

    Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι "εάν συνεχιστεί η ίδια τακτική από Τ/κ πλευράς, ο διάλογος αυτός δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα", σημειώνοντας την τακτική του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος ζητεί εξίσωση, δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους και "δεν προχωρεί να συζητήσει ή να διαπραγματευτεί αν δεν επιτύχει αυτό το στόχο".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [09] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αναχώρηση - Δηλώσεις (2)

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Αρκετές διεργασίες και διαβήματα έχουν γίνει μετά τη δεύτερη φάση του τρίτου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη, με στόχο να διαφοροποιηθεί η στάση της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κατά την αναχώρησή για το Λονδίνο, απ' όπου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα προσφωνήσει τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και στις 12 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχει στον τέταρτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης πρόσθεσε ότι "δεν ξέρουμε όμως ποιο θα είναι το αποτέλεσμα των διεργασιών αυτών", ενώ ερωτηθείς κατά πόσο η δική μας πλευρά θα θέσει χρονοδιάγραμμα στην περίπτωση που η τουρκική πλευρά εξακολουθεί να παραμένει αμετακίνητη στις θέσεις της, είπε "το τι θα κάνουμε τότε θα πρέπει να το συζητήσει το Εθνικό Συμβούλιο και μετά θα ληφθούν οι αποφάσεις. Δεν θα προδιαγράψουμε τώρα το τι θα εισηγηθούμε στο Εθνικό Συμβούλιο ή το τι το Εθνικό Συμβούλιο θα αποφασίσει".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)

    [10] (Κ) Ε/Κ - Ελεύθερες περιοχές

    ΚΥΠΕ - 01/09/2000

    Αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα το απόγευμα από το κατοχικό καθεστώς οι δύο Ε/Κ, οι οποίοι κρατούνταν παράνομα από το ψευδοκράτος, αφότου εισήλθαν στα κατεχόμενα από την περιοχή των Βρετανικών Βάσεων Δεκέλειας.

    Πρόκειται για τους Στέλιο Παπαδόπουλο και Νεόφυτο Καδή και οι δύο 24 χρόνων από τη Λεμεσό, οι οποίοι πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές συνοδευόμενοι από άνδρες της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στις 3 το απόγευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 2 September 2000 - 12:02:10 UTC