Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-07-20

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Υπουργικό Συμβούλιο - Αποφάσεις - ΕΕ
  • [03] ΕΕ - Αγοραστική δύναμη - Υπόψηφιες χώρες
  • [04] Κατεχόμενα - Τουρκικά μαχητικά - Επιδείξεις
  • [05] Τουρκικά F5 - Παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου
  • [06] Τράπεζα Κύπρου - ΧΑΑ - Ανακοίνωση
  • [07] Αμερικανοί αξιωματούχοι - Επίσκεψη
  • [08] Φερχόιγκεν - Κύπρος - ΕΕ
  • [09] Εθνικό Συμβούλιο - Συθνομιλίες - Αρχηγοί (1
  • [10] Τράπεζα Κύπρου - Τριανταφυλλίδης - Σοφοκλέους
  • [11] Λονδίνο - Ομογένεια - Εκδηλώσεις
  • [12] Εθνικό Συμβούλιο - Συνομιλίες - Αρχηγοί (2)

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     412.75 (-1.33)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £15,004,832
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  3,507,085  525.49 ( -1.18)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  2,612,033  295.93 ( -1.67)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £    414,828  292.02 ( -2.85)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  1,170,943  134.19 (  0.26)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  1,086,120  357.47 ( -0.88)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  1,102,995  152.64 ( -2.52)
    Αλλες Εταιρείες          £  4,545,847  422.58 ( -1.76)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.              105.00 ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.

    (KYΠΕ/ΜΑ)

    [02] Υπουργικό Συμβούλιο - Αποφάσεις - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Το τελικό κείμενο της Διμερούς Συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ευρωπαϊκής Ενωσης για συμμετοχή της Λευκωσίας στο "Τρίτο Πολυετές Πρόγραμμα για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις" της Ενωσης, ενέκρινε κατά τη χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο εξουσιοδότησε το Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Δημοκρατίας στις Βρυξέλλες να υπογράψει τη σχετική Διμερή Συμφωνία.

    Με άλλη απόφασή του το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε, στα πλαίσια της εναρμόνισης με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τροποποίηση του Περί Ναρκωτικών Φαρμάκων και Ψυχοτρόπων Ουσιών Νόμου ώστε να είναι δυνατή η θέσπιση κανονισμών που να ρυθμίζουν την εισαγωγή, παραγωγή, εμπορία, μεταποίηση, διακίνηση και έλεγχο των πρόδρομων ουσιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν παράνομα για την κατασκευή ναρκωτικών και ψυχοτρόπων ουσιών.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [03] ΕΕ - Αγοραστική δύναμη - Υπόψηφιες χώρες

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα μεταξύ των υποψηφίων χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης έχει η Κύπρος, ενώ οι κάτοικοί της έχουν την υψηλότερη αγοραστική δύναμη, όχι μόνο μεταξύ των υποψηφίων, αλλά και από κατοίκους κρατών μελών, όπως οι Ελληνες και οι Πορτογάλοι.

    Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία για το έτος 1999, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τα οποία επιβεβαιώνουν με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι η Κύπρος όχι μόνο πληροί τις οικονομικές προϋποθέσεις για ένταξη, αλλά θα μπορούσε να είναι και μέλος της ζώνης του ευρώ.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΑ)

    [04] Κατεχόμενα - Τουρκικά μαχητικά - Επιδείξεις

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Επιδείξεις πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή τα εννέα F5, που βρίσκονταν σταθμευμένα στο παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [05] Τουρκικά F5 - Παράνομο αεροδρόμιο Λευκονοίκου

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Επέστρεψαν στο παράνομο αεροδρόμιο στο κατεχόμενο Λευκόνοικο τα εννέα F5 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, που πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από την κατεχόμενη Κερύνεια.

    Δεν είναι ακόμη γνωστό πότε θα αναχωρήσουν από τα κατεχόμενα τα τουρκικά μαχητικά που παράνομα βρίσκονταν στην Κύπρο για τους "εορτασμούς" στο ψευδοκράτος για την επέτειο της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [06] Τράπεζα Κύπρου - ΧΑΑ - Ανακοίνωση

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) ενέκρινε σήμερα το ενημερωτικό δελτίο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για την εισαγωγή των μετοχών της στην κύρια αγορά, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Σόλων Τριανταφυλλίδης.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο κ. Τριανταφυλλίδης επεσήμανε πως η Τράπεζα Κύπρου είναι η πρώτη ξένη εταιρεία που θα εισαχθεί στο ΧΑΑ και είπε πως μετά την εξασφάλιση της έγκρισης το ενημερωτικό δελτίο θα προωθηθεί προς έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας και στη συνέχεια η Τράπεζα σε συνεργασία με τις ελλαδικές χρηματιστηριακές αρχές θα αποφασίσει την ημερομηνία της έκδοσης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ)

    [07] Αμερικανοί αξιωματούχοι - Επίσκεψη

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς θα έχουν αύριο Αμερικανοί αξιωματούχοι που ασχολούνται με ευρωπαϊκά θέματα.

    Πρόκειται για τον Υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκά Θέματα Τζέιμς Ντόπινς, τον ανώτερο διευθυντή του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας Αντονι Μπλίνκεν και τη σύμβουλο για ευρωπαϊκά θέματα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ Λόρα Μίλερ, οι οποίοι έφθασαν σήμερα στην Κύπρο για ενημερωτική επίσκεψη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΠ)

    [08] Φερχόιγκεν - Κύπρος - ΕΕ

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τη διεύρυνση Γκούντερ Φερχόιγκεν προειδοποίησε σήμερα τους Τουρκοκυπρίους ότι αποτελεί ψευδαίσθηση να πιστεύουν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ενωση μαζί με την Τουρκία.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις στη διάρκεια διάσκεψης Τύπου σήμερα στο Λονδίνο, ο κ. Φερχόιγκεν είπε επίσης πως είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΑ/ΓΠ)

    [09] Εθνικό Συμβούλιο - Συθνομιλίες - Αρχηγοί (1)

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Συνοδευόμενος από τους πολιτικούς αργηγούς θα μεταβεί στις συνομιλίες, που επαναρχίζουν την ερχόμενη Δευτέρα στη Γενεύη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Οπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, τέσσερα από τα κόμματα που συμμετέχουν στο Σώμα - ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και οι ΕΔΗ - απάντησαν θετικά στην πρόσκληση για μετάβαση στη Γενεύη. Το ΔΗΚΟ θα αποφασίσει εάν θα μεταβεί ή όχι απόψε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ/ΓΠ)

    [10] Τράπεζα Κύπρου - Τριανταφυλλίδης - Σοφοκλέους

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) κατά τη σημερινή του συνεδρία ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου για την εισαγωγή των μετοχών της Τράπεζας στη Κύρια Αγορά της Σοφοκλέους.

    Οπως διευκρίνισε ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος Σόλων Τριανταφυλλίδης το απόγευμα σε διάσκεψη Τύπου, το Ενημερωτικό Δελτίο θα προωθηθεί προς έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ελλάδας και στη συνέχεια το Διοκητικό Συμβούλιο της Τράπεζας σε συνεννόηση με τις ελλαδικές χρηματιστηριακές αρχές θα αποφασίσει την ημερομηνία της έκδοσης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΓΠ)

    [11] Λονδίνο - Ομογένεια - Εκδηλώσεις

    ΚΥΠΕ - 20/7/2000

    Η πικετοφορία που διοργανώνει η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία έξω από την τουρκική πρεβεία στο Λονδίνο και η οποία άρχισε το πρωί συνεχίζεται με όλο και πυκνότερο πλήθος και έντονο αγωνιστικό παλμό.

    Αργά το απόγευμα και προς το βράδυ αυξανόταν συνεχώς ο αριθμός των συμμετεχόντων ομογενών.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΓΓ/ΜΑ)
    Εθνικό Συμβούλιο - Συνομιλίες - Αρχηγοί (2) ΚΥΠΕ - 20/7/2000 Η δική μας πλευρά μεταβαίνει στις συνομιλίες της Γενεύης πλήρως προετοιμασμένη και ενισχυμένη, δήλωσε μετά τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας ότι "μέσα σε πνεύμα συναίνεσης και μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα" ολοκληρώθηκε η συζήτηση του πλαισίου με βάση το οποίο ο Πρόεδρος Κληρίδης θα εκθέσει προφορικά τα σχόλιά του στα σημεία που έθεσε ο ειδικός σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.

    Ο κ. Παπαπέτρου ανακοίνωσε ότι το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συνεδρίασε για διόμισι περίπου ώρες, αποφάσισε όπως οι πολιτικοί αρχηγοί συνοδεύσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη και πως τα τέσσερα από τα πέντε κόμματα που συμμετέχουν - δηλαδή ο ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και οι ΕΔΗ - έχουν απαντήσει ότι θα μεταβούν στη Γενεύη, ενώ το ΔΗΚΟ έχει επιφυλαχθεί και θα αποφασίσει απόψε.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 20 July 2000 - 18:48:52 UTC