Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-06-17

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πυρκαγιές - Κατάσταση
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Αλβαρο ντε Σότο
  • [03] Κυβ. Εκπρόσωπος - Επαφές ντε Σότο
  • [04] Λονδίνο - Συνομιλίες
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - ΕΜΑΚ - Ροδουσάκης - Πυρκαγιά
  • [06] Ψήφισμα 1303-Τουρκικές αντιδράσεις- Ντενκτάς - Ντε Σότο
  • [07] ΚΣΣΕ - Μπαρσόνι - Κύπρος
  • [08] Βουλευτές - Ιεροσόλυμα - ΕΔΣΟ
  • [09] Ντενκτάς - Αλβαρο ντε Σότο
  • [10] Ντε Σότο - Αναβολή διάσκεψης

  • [01] (Κ) Πυρκαγιές - Κατάσταση ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Ήρεμη φαίνεται να είναι η κατάσταση στην περιοχή της Βαύλας, Οράς, Λευκάρων και Κάτω Δρυ, όπου είχαν ξεσπάσει μεγάλης έκτασης πυρκαγιές, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος του Κέντρου Ελέγχου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Βλαδιμήρου.

    Ο κ. Βλαδιμήρου ανέφερε ότι αν και η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς μέσα στις καμένες εκτάσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που βρίσκονται σε επιφυλακή στην περιοχή.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [02] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Αλβαρο ντε Σότο ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Πρόγευμα εργασίας μίας ώρας είχε σήμερα το πρωί ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, μετά από το οποίο δεν έγιναν οποιεσδήποτε δηλώσεις.

    Στο πρόγευμα παρακάθησαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [03] (Κ) Κυβ. Εκπρόσωπος - Επαφές ντε Σότο KYΠΕ - 17/06/2000

    Αν υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση, θα το πει ο ίδιος ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο στην απογευματινή του δημοσιογραφική διάσκεψη, δήλωσε το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σε δηλώσεις του εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, όπου βρισκόταν για τη συνάντηση του κ. ντε Σότο με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι το μορατόριουμ δηλώσεων συνεχίζεται και μετά τη σημερινή συνάντηση και πρόσθεσε πως ο ίδιος δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση για οποιαδήποτε δήλωση.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [04] (Κ) Λονδίνο - Συνομιλίες ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Η Βρετανία υποστηρίζει τη διεξαγωγή ουσιαστικών συνομιλιών στο Κυπριακό όταν οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για τέτοιου είδους διαπραγμάτευση, σύμφωνα με ανώτερο Βρετανό διπλωμάτη του Φόρεϊν Οφις.

    Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Βρετανός αξιωματούχος χαρακτήρισε "πολύ χρήσιμους" τους πρώτους δύο γύρους των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, εκφράζοντας την ένθερμη υποστήριξη της χώρας του στην όλη διαδικασία και την επιθυμία όπως αυτή να εισέλθει σε θέματα ουσίας.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [05] (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - ΕΜΑΚ - Ροδουσάκης - Πυρκαγιά ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Με "πολλή προθυμία" ανταποκρίθηκαν οι ελλαδικές μονάδες που ήρθαν στην Κύπρο για να βοηθήσουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και η συμβολή τους ήταν "αποτελεσματική", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Η Ελλάδα διά του Πρέσβη της στην Κύπρο Κυριάκου Ροδουσάκη διαβεβαιώνει για τη σταθερή ετοιμότητά της να προσφέρει και πάλι τη βοήθειά της σε περίπτωση "νέων απευκταίων" στο νησί.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Ψήφισμα 1303-Τουρκικές αντιδράσεις- Ντενκτάς - Ντε Σότο ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    "Σκληρή θα είναι η απάντηση στα Ηνωμένα Έθνη" σύμφωνα με τον πρωτοσέλιδο - ολοσέλιδο τίτλο της σημερινής Τ/κ εφημερίδας "Κίπρις", η οποία μέσα σε πλαίσιο δημοσιεύει τα μέτρα που μελετά να πάρει η τουρκική πλευρά σε απάντηση "της πολτικής των Ηνωμένων Εθνών".

    Η κατάργηση, μέσα σε έξι μήνες, των στρατοπέδων της Ειρηνευτικής Δύναμης που βρίσκονται στα κατεχόμενα και η απαγόρευση της εισόδου των ανδρών της Δύναμης στα κατεχόμενα είναι μερικά από τα μέτρα που θα λάβουν οι κατοχικές "αρχές", σύμφωνα με την "Κίπρις".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΙΤΣ/ΓΠ)

    [07] (Κ) ΚΣΣΕ - Μπαρσόνι - Κύπρος ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Φθάνει αύριο Κυριακή στην Κύπρο ο Εισηγητής για την κατάσταση στο νησί στην Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Ούγγρος βουλευτής Andras Barsony, ο οποίος θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Μαπρσόνι θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, ενώ την Τρίτη θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [08] (Κ) Βουλευτές - Ιεροσόλυμα - ΕΔΣΟ ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Οι βουλευτές Δώρος Θεοδώρου και Ευάγγελος Σαμμούτας αναχωρούν απόψε για τα Ιεροσόλυμα για να συμμετάσχουν στις εργασίες της 7ης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΕΔΣΟ), που πραγματοποιείται αύριο και μεθαύριο.

    Η κατ΄εξαίρεση πραγματοποίηση της Συνόδου εκτός Ευρώπης γίνεται προκειμένου να εορτασθεί στους Αγίους Τόπους η δισχιλιοστή επέτειος από τη γέννηση του Χριστού.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Ντενκτάς - Αλβαρο ντε Σότο ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στα κατεχόμενα συνάντηση μεταξύ του Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς και του Ειδικού Συμβούλου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο.

    Στη συνάντηση, που άρχισε λίγο μετά τις 12.30 το μεσημέρι, λαμβάνουν μέρος από Τ/κ πλευράς ο λεγόμενος αντιπρόεδρος της ψευδοκυβέρνησης Μουσταφά Ακκιντζί και ο ούτω καλούμενος "υπουργός" εξωτερικών Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΜ)

    [10] (Κ) Ντε Σότο - Αναβολή διάσκεψης ΚΥΠΕ - 17/06/2000

    Αναβάλλεται για αύριο Κυριακή στις 2.00 μ.μ. η δημοσιογραφική διάσκεψη που θα έδινε σήμερα το απόγευμα στο Λήδρα Πάλας ο Eιδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος θα πραγματοποιήσει επιπρόσθετες επαφές.

    Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, η οποία εκφράζει τις απολογίες της για την αναβολή.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 18 June 2000 - 15:07:10 UTC