Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-05-05

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βουλή - Ρουμανικό Κοινοβούλιο - Επίσκεψη αντιπροσωπείας
  • [02] Υπουργός Υγείας - Επέμβαση - Προέδρος Κληρίδης
  • [03] Κούρος - Εγχείρηση Προέδρου
  • [04] Ιατροί - Επέμβαση - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [05] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [06] Σπύρος Κυπριανού - Αναλαμβάνει ως προεδρεύων
  • [07] Υπουργός Εξωτερικών - Συνομιλίες - Υγεία Προέδρου Κληρίδη
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία - Ιατρικές πηγές
  • [09] Ειρήνη και Καίτη Κληρίδου - Υγεία Προέδρου
  • [10] Σημίτης - Τηλεγράφημα - Πρόεδρος Κληρίδης
  • [11] Πρόεδρος Κληρίδης - Θεράποντες ιατροί - Ανακοινωθέν Βουλή - Ρουμανικό Κοινοβούλιο - Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΚΥΠΕ - 5/5/2000 Αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 7 μέχρι τις 10 Μαΐου, ύστερα από πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Τάσσου Παπαδόπουλου. Η αντιπροσωπεία, της οποίας ηγείται η Πρόεδρος της Επιτροπής Μαριάννα Στόιτσα και στην οποία συμμετέχουν η Αντιπρόεδρος Χίλντεργκαντ Πούβακ και τα μέλη Μιχαήλ Μπαλανέσκου, Μιχαήλ Γρηγορίου, Πιούι Χασότι και Λέοναρντ Καζάν θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Βουλής Σπύρο Κυπριανού.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΑ)
    Υπουργός Υγείας - Επέμβαση - Προέδρος Κληρίδης ΚΥΠΕ - 5/5/2000 Ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης χαρακτήρισε "ιστορικό γεγονός" τη διενέργεια στην Κύπρο της επέμβασης για αφαίρεση πολύποδα του παχέως εντέρου στον Πρόεδρο Κληρίδη. "Νομίζω έχουν δοθεί μηνύματα και εγώ προσωπικά είμαι κατασυγκινημένος για το ότι μια ομάδα γιατρών με πλήρη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και στη δεξιοτεχνία τους και στην ειδικότητά τους έχουν αναλάβει και έφεραν σε πέρας μια δύσκολη επέμβαση στον Προέδρο της Δημοκρατίας", είπε ο κ. Σαββίδης μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    Κούρος - Εγχείρηση Προέδρου ΚΥΠΕ - 05/05/2000 "Το ενδιαφέρον και η επιμονή μου να δω πώς εξελίσσετο η κατάσταση παραμέρησαν τις φοβίες μου", είπε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, τον οδήγησαν εντός της χειρουργικής αιθούσης όπου διενεργήθηκε η επέμβαση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Οπως είπε πάντως σε δηλώσεις μετά την ολοκλήρωση της επέμβασης ο κ. Κούρος είναι η πρώτη φορά που παρεβρέθηκε σε επέμβαση ενώ όσον αφορά το γεγονός ότι η εγχείρηση έγινε στην Κύπρο, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω επεσήμανε ότι αυτή ήταν απόφαση του ιδίου του Προέδρου.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)
    Ιατροί - Επέμβαση - Πρόεδρος Κληρίδης ΚΥΠΕ - 05/05/2000 Ικανοποιημένοι από την έκβαση της δίωρης επέμβασης στην οποία υποβλήθηκε το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και αισιόδοξοι για τη μετεγχειρητική πορεία της κατάστασης της υγείας του εξήλθαν μισή περίπου ώρα μετά το μεσημέρι από την κλινική "Ευαγγελίστρια" οι γιατροί που συμμετείχαν στην όλη διαδικασία. Ο χειρούργος Γεώργιος Κυριακίδης επεσήμανε ότι "η εγχείρηση έγινε πολύ ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα" και πως "τα ευρήματα μέσα στην κοιλιά του ασθενούς ήταν εντελώς φυσιολογικά", ενώ από την πλευρά του ο χειρούργος Ανδρέας Κωνσταντινίδης είπε πως είναι πολύ συγκινημένος και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Κληρίδη, την οικογένεια του και το Υπουργικό Συμβούλιο "διότι τόλμησαν να γίνει εγχείρηση του Προέδρου στην Κύπρο". (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 05/05/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     556.89 ( 1.22)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £37,802,220
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  8,484,877  661.44 (  2.50)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  4,127,932  366.13 ( -0.03)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £  2,221,829  396.62 (  0.65)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  2,515,484  184.02 (  1.48)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  2,360,125  491.82 ( -0.60)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  2,371,531  226.46 ( -0.69)
    Αλλες Εταιρείες          £ 12,572,226  658.33 ( -0.35)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΑ)
    Σπύρος Κυπριανού - Αναλαμβάνει ως προεδρεύων ΚΥΠΕ - 05/05/2000 Από σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού ασκεί καθήκοντα προεδρεύοντος της Δημοκρατίας μέχρι την Κυριακή, ενώ από τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Κληρίδης θα είναι σε θέση να ασκεί τα καθήκοντά του από το δωμάτιό του στην Πολυκλινική "Ευαγγελίστρια". Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης, προσθέτοντας πως η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από συννενόηση που είχε με τον γιατρό του Προέδρου Κληρίδη, τον Ιωσήφ Κάσιο.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ/ΡΑΓ)
    Υπουργός Εξωτερικών - Συνομιλίες - Υγεία Προέδρου Κληρίδη ΚΥΠΕ 05/05/2000 Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης είπε σήμερα ότι ξένοι μεσολαβητές για το Κυπριακό προβληματίζονται για την αναθεώρηση των ημερομηνιών που έχουν τεθεί για τον τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών. Μιλώντας στην Πολυκλινική "Ευαγγελίστρια", όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης μετά τη χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα από το παχύ του έντερο, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι ο διεθνής παράγοντας ανησυχεί για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την υγεία του Προέδρου, σημειώνοντας ότι τα περιθώρια μέσα στα οποία μπορούν να διεξαχθούν οι συνομιλίες είναι γνωστά. (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΑΓ/ΜΑ) Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία - Ιατρικές πηγές ΚΥΠΕ - 05/05/2000 Θαυμάσια εξελίσσεται η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη μετά την επέμβαση στην οποία υπεβλήθη για αφαίρεση πολύποδα από το παχύ του έντερο, σύμφωνα με ιατρικές πηγές. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πρόεδρος αναμένεται να εξέλθει από τη μονάδα εντατικής παρακολούθησης την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται η έξοδός του αύριο, αφού είναι κατά τις πρώτες 24 ώρες που πρέπει να παρακολουθείται εντατικά ο κάθε ασθενής που υποβάλλεται σε εγχείρηση. (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΑΓ/ΜΑ) Ειρήνη και Καίτη Κληρίδου - Υγεία Προέδρου ΚΥΠΕ - 05/05/2000 Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης είναι πολύ καλά, ότι όλα εξελίσσονται ομαλά και οι γιατροί είναι πολύ ευχαριστημένοι, επεσήμανε η κόρη του, Καίτη Κληρίδου, εξερχόμενη πριν από λίγο από την Πολυκλινική "Ευαγγελίστρια", όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος μετά τη σημερινή επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα από το παχύ έντερο. Πρόσθεσε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ακόμα ναρκωμένος για να μην πονά και, όπως είπαν οι γιατροί, αύριο θα είναι ακόμη καλύτερα.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ/ΡΑΓ)
    Σημίτης - Τηλεγράφημα - Πρόεδρος Κληρίδης ΚΥΠΕ - 05/05/2000 Την πεποίθηση ότι θα συναντηθούν σύντομα εκφράζει σε τηλεγράφημά του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης, εκφράζοντας ευχές για ταχεία ανάρρωση, μετά την εγχείρηση για αφαίρεση πολύποδα στο παχύ έντερο. Στο τηλεγράφημά του, το οποίο ανέγνωσε στους δημοσιογράφους ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος, ο κ. Σημίτης αναφέρει: "Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα δοθεί η ευκαιρία για νέα συνάντησή μας, ώστε να προβούμε από κοινού σε εκτίμηση των διαγεγραμμένων εξελίξεων στην κρίσιμη φάση την οποία διέρχεται το Κυπριακό, προκειμένου να ευοδωθεί ο κοινός μας αγώνας".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΑΓ/MA)
    Πρόεδρος Κληρίδης - Θεράποντες ιατροί - Ανακοινωθέν ΚΥΠΕ - 05/05/2000 Η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη εξελίσσεται ομαλά, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, οι οποίοι σημείωσαν ότι ο Πρόεδρος θα μπορεί να δέχεται επισκέψεις ανάλογα με το ρυθμό ανάρρωσής του και ότι οι πρώτες 48 μέχρι 72 ώρες είναι οι πιο κρίσιμες. Σε ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο ανέγνωσε o Δρ. Αγις Συρίμης, αναφέρεται ότι "η μετεγχειρητική πορεία του Προέδρου της Δημοκρατίας εξελίσσεται ομαλά" και ότι "ο Πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται υπό αναλγησία, επικοινωνεί με το περιβάλλον του και απαντά σε ερωτήσεις".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 5 May 2000 - 18:46:11 UTC