Check our bulletin board of Hellenic Job Opportunities Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-05-03

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Επισκέψεις Υπουργών - Χριστοδούλου
  • [03] ΥΠΕΞ - Κύπρος - Πορτογαλία - Διάσκεψη Τύπου
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία - Συνομιλίες
  • [05] Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ - Αναβολή επίσκεψης - Υγεία Προέδρου
  • [06] Πρόεδρος Βουλής - Υγεία Προέδρου - Συνομιλίες
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Επισκέψεις - Δηλώσεις
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Κασουλίδης - Συνομιλίες
  • [09] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ
  • [10] Πρόεδρος Κληρίδης - Δηλώσεις ιατρών
  • [11] Αρχή Λιμένων - Συμφωνία - Χρηματοδότηση (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου 03.02.2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     551.45 (-0.46)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £37,693,460
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  3,421,541  642.84 ( -0.74)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  2,895,455  369.17 ( -2.77)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £  1,049,354  392.79 (  0.21)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  2,830,546  180.67 (  0.94)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  3,873,579  503.26 ( -0.25)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  2,732,257  229.24 (  0.31)
    Αλλες Εταιρείες          £ 18,319,080  667.84 (  0.27)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΡΑΓ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Επισκέψεις Υπουργών - Χριστοδούλου ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης αισθάνεται πάρα πολύ καλά και αντιμετωπίζει και αυτή την περιπέτεια της υγείας του με υψηλό ηθικό και με το γνωστό του χιούμορ, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου. Συζητήσαμε για όλα τα θέματα, είπε ο κ. Χριστοδούλου, εξερχόμενος από το θάλαμο της ιδιωτικής κλινικής "Ευαγγελίστρια", όπου νοσηλεύεται ο Πρόεδρος Κληρίδης, σημειώνοντας ότι η ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Πρόεδρος είναι θαυμάσια.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΝΜΑ/ΡΑΓ)
    (Κ) ΥΠΕΞ - Κύπρος - Πορτογαλία - Διάσκεψη Τύπου ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Ο Υπουργός Εξωτερικών της Πορτογαλίας Ζάιμε Γκάμα τάχθηκε σήμερα υπέρ της πιο ενεργούς ανάμειξης των ΗΠΑ στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, καλώντας την Ουάσιγκτον να επισημάνει στην Αγκυρα ότι πρέπει να υιοθετήσει μια "εποικοδομητική και θετική" στάση και υπενθυμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Ενωση ήδη έχει ικανοποιήσει ένα στόχο των ΗΠΑ με την αναγόρευση της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας. Ο κ. Γκάμα, ο οποίος μιλούσε σε διάσκεψη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της εδώ επίσκεψής του, τόνισε ακόμα πως τα συμπεράσματα της συνόδου κορυφής του Ελσίνκι είναι ξεκάθαρα σε ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ, προσθέτοντας πως το Κυπριακό συμπεριλαμβάνεται στην πολιτική διαδικασία της Αγκυρας και επισημαίνοντας τη σημασία της απόφασης για την Κύπρο για ένταξη χωρίς κατ' ανάγκη προηγούμενη λύση του πολιτικού προβλήματος.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ)
    (K) Πρόεδρος Κληρίδης - Υγεία - Συνομιλίες ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Οι γιατροί έχουν συστήσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη να μην μεταβεί στη Νέα Υόρκη για τον τρίτο γύρο των συνομιλιών για το Κυπριακό, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, που ανέφεραν επίσης πως οι θεράποντες γιατροί και η οικογένεια του Προέδρου δεν αποδέχθηκαν παράκλησή του εάν ήταν δυνατόν η επέμβαση να γίνει μετά τις συνομιλίες. Αύριο ο Πρόεδρος Κληρίδης θα υποβληθεί σε εξέταση στον μαγνητικό τομογράφο (MRI) και τα αποτελέσματα της βιοψίας αναμένονται την Παρασκευή το πρωί πριν την επέμβαση, κατά την οποία θα παρευρίσκονται δύο γιατροί από κάθε ειδικότητα.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ/ΡΑΓ)
    (K) Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ - Αναβολή επίσκεψης - Υγεία Προέδρου ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Ο Ειδικός Απεσταλμένος της Βρετανίας για το Κυπριακό Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ έχει αναβάλει την επίσκεψή του στην Κύπρο, λόγω της ασθένειας του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της βρετανικής Υπάτης Αρμοστείας στην Κύπρο Τζόναθαν Αλεν δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι "λόγω της ασθένειας του Προέδρου Κληρίδη, ο Σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ έχει αναβάλει την επίσκεψή του στην Κύπρο" και εξέφρασε "θερμές ευχές για γρήγορη ανάρρωση".
    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Υγεία Προέδρου - Συνομιλίες ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού εξέφρασε την άποψη ότι κατ' αρχάς το πιθανότερο είναι να αναβληθεί ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών για το Κυπριακό, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη των πραγμάτων σε σχέση με την υγεία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και ότι τον τελευταίο λόγο θα έχουν οι θεράποντες ιατροί του Προέδρου Κληρίδη. Ο κ. Κυπριανού μιλούσε το απόγευμα, αφού επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Πολυκλινική "Ευαγγελίστρια", όπου νοσηλεύεται και θα υποβληθεί μεθαύριο σε επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα του παχέως εντέρου.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Επισκέψεις - Δηλώσεις ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Πολιτικοί αρχηγοί, Υπουργοί και άλλοι παράγοντες της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου συνεχίζουν να επισκέπτονται στην Πολυκλινική "Ευαγγελίστρια" τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη. Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης δήλωσε εξερχόμενος της κλινικής ότι το ηθικό του Προέδρου είναι άριστο, ότι "δεν είναι τίποτε το σοβαρό" και "είναι κάτι το οποίο θα παρέλθει πολύ εύκολα", που όπως επεσήμανε θα μπορούσε να το πάθει και ένας δεκαοκτάχρονος.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΚ/ΡΑΓ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Κασουλίδης - Συνομιλίες ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα εξέλθει της πολυκλινικής "Ευαγγελίστρια" αύριο το πρωί για να προεδρεύσει της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου και στη συνέχεια θα επιστρέψει. Αυτό δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης εξερχόμενος της ιδιωτικής κλινικής όπου επισκέφθηκε τον Πρόεδρο Κληρίδη, προσθέτοντας πως έχουν γίνει ενέργειες ώστε να αναβληθούν οι επισκέψεις του ξένων μεσολαβητών για το Κυπριακό και ότι σύμφωνα με τους γιατρούς του Προέδρου πρέπει να υπάρξει κάποια αναβολή του τρίτου γύρου συνομιλιών.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Γενικός Γραμματέας ΑΚΕΛ ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας εξέφρασε σήμερα την εκτίμηση ότι δεν θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στις διαδικασίες για επίλυση του Κυπριακού από την ασθένεια του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Εξερχόμενος από την πολυκλινική "Ευαγγελίστρια", όπου εισήχθη ο Πρόεδρος Κληρίδης για αφαίρεση πολύποδα από το παχύ του έντερο, ο κ. Χριστόφιας ρωτήθηκε εάν υπάρχει περίπτωση αναβολής των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και είπε: "Δεν νομίζω όταν υπάρχουν προβλήματα υγείας να υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις πάνω στις διαδικασίες. Αν χρειαστεί, νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει μια μικρή αναβολή".
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Δηλώσεις ιατρών ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Με την επέμβαση στην οποία θα υποβληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης θα ιαθεί πλήρως, όποια και αν είναι τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων (βιοψίας) που θα γίνουν, δήλωσαν απόψε οι θεράποντες ιατροί του, ειδικός παθολόγος - διαβητολόγος Ιωσήφ Κάσιος και ο ειδικός καρδιολόγος Αγης Συρίμης. Οι δυο ιατροί, οι οποίοι είδαν απόψε στην Πολυκλινική "Ευαγγελίστρια" τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, επιβεβαίωσαν ακόμη ότι έδωσαν τη συγκατάθεσή τους ώστε ο Πρόεδρος να προεδρεύσει αύριο συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΚ/ΡΑΓ)
    (Κ) Αρχή Λιμένων - Συμφωνία - Χρηματοδότηση ΚΥΠΕ - 3/05/2000 Την παροχή μακροχρόνιας χρηματοδότησης ύψους 37 εκατομμυρίων αγγλικών στερλινών προς την Αρχή Λιμένων Κύπρου με μορφή ιδιωτικής τοποθέτησης εγγυημένης από την Κυπριακή Δημοκρατία προνοεί συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ μεγάλου ξένου θεσμικού επενδυτή και της Αρχής. Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, η συμφωνία υπογράφηκε στις 27 Απριλίου και ο εν λόγω δανεισμός, ο οποίος έχει διάρκεια 22 χρόνια και δεκαοκτάχρονη περίοδο χάριτος, είναι ο πιο μακροπρόθεσμος που εξασφαλίστηκε μέχρι τώρα από ημικρατικό οργανισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.
    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΡΑΓ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Wednesday, 3 May 2000 - 17:46:08 UTC