Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-04-21

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΕΑ - 21 Απριλίου
  • [02] Πρόεδρος Βουλής - Επαφές
  • [03] Αστυνομία - Ερευνες - Φόνος στη Λεμεσό
  • [04] Υπουργός Γεωργίας - Ελλάδα - Σεμινάριο - ΕΕ
  • [05] Ομάδα Φιλίας - Κύπρου - Ρωσίας
  • [06] Υπουργός Οικονομικών - Επιστροφή από Θεσσαλονίκη
  • [07] ΔΗΚΟ - Νίκος Κλεάνθους - Εκλογικό συνέδριο
  • [08] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [09] Υπ. Εσωτερικών - Ταυτότητες
  • [10] Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Δηλώσεις Κ) ΚΕΑ - 21 Απριλίου ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Το Κόμμα της Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ)καταδικάζει την "άφρονα ενέργεια των χουντικών κατά την αποφράδα" για το Ελληνισμό ημέρα της 21ης Απριλίου 1967, που οδήγησε στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ήταν η απαρχή της προδοσίας και των δεινών της Κύπρου. Σε ανακοίνωσή του το ΚΕΑ, αναφέρει ότι "καθήκον και χρέος όλων μας είναι να εργαστούμε για την αποφυγή τέτοιου είδους τραγικών λαθών στο μέλλον, αποτίοντας φόρο τιμής στους πεσόντες για τη Δημοκρατία αντιστασιακούς".
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)
    (Κ) Πρόεδρος Βουλής - Επαφές ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Χωριστές συναντήσει με τον νέο Πρέσβη της Γιουγκοσλαβίας στην Κύπρo Pera Jankovic καθώς και τον Πρέσβη του Μαρόκου Noureddine Sefiani είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού τους οποίους ενημέρωσε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακού. Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Jankovic έκανε εκτενή ενημέρωση του κ. Κυπριανού για την παρούσα πολιτική κατάσταση στη Γιουγκοσλαβία και τις πιθανές εξελίξεις.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)
    (Κ) Αστυνομία - Ερευνες - Φόνος στη Λεμεσό ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνές της για διαλεύκανση του προχθεσινού φόνου στη Λεμεσό, μετά την ανεύρεση του πτώματος του θύματος στην περιοχή επίχωσης στο παλιό λιμάνι. Το θύμα είχε κτυπηθεί με αμβλύ όργανο στο πρόσωπο. Ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει ότι μετά τη διαπίστωση της απουσίας ατόμου από το δωμάτιό του σε ξενοδοχείο της Λεμεσού, η αστυνομία απέστειλε τα στοιχεία και τη φωτογραφία του στην Ιντερπόλ Λονδίνου και ζήτησε τη βοήθεια της για να ειδοποιηθούν οι δικοί του και για να αποσταλεί γενετικό υλικό, για αναλύσεις και συγκρίσεις.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)
    (Κ) Υπουργός Γεωργίας - Ελλάδα - Σεμινάριο - ΕΕ ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Τις ευχαριστίες του Υπουργείου του προς το ελληνικό Υπουργείο Γεωργίας για την παροχή τεχνογνωσίας και εμπερίας σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) εξέφρασε ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους. Ο κ. Θεμιστοκλέους είχε σήμερα συνάντηση με κλιμάκιο ανώτερων λειτουργών του Υπουργείου Γεωργίας της Ελλάδας, οι οποίοι πήραν μέρος στο Σεμινάριο για την Κοινή Οργάνωση Αγορών Φρούτων και Λαχανικών που διοργανώθηκε χθες από το Τμήμα Γεωργίας στα πλαίσια του Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στο γεωργικό τομέα. (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ) (Κ) Ομάδα Φιλίας - Κύπρου - Ρωσίας ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Την ίδρυση Ομάδας Φιλίας Ρωσίας-Κύπρου στην Κρατική Δούμα με σκοπό την προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών ανακοίνωσε επίσημα η Μόσχα. Την Ομάδα, Πρόεδρος της οποίας εξελέγη ο Δρ Νικολάι Ντάιχες, απαρτίζουν γνωστοί βουλευτές από όλα τα κόμματα οι οποίοι ηγούνται ή εκπροσωπούν βασικές μόνιμες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΓ) (Κ) Υπουργός Οικονομικών - Επιστροφή από Θεσσαλονίκη ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Επέστρεψε σήμερα στην Κύπρο ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης μετά από διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία είχε επαφές με τον Ελληνα Υπουργό Εθνικής Αμυνας και τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού. Ο κ. Κληρίδης συναντήθηκε επίσης με το Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΑΕ Χαράλαμπο Μπορατίδη, με εκπροσώπους της κυπριακής παροικίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με το Δήμαρχο της πόλης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και το Νομάρχη Κώστα Παπαδόπουλο, από τους οποίους ενημερώθηκε για τους προγραμματισμούς και τη δραστηριοποίηση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΓ)
    (K) ΔΗΚΟ - Νίκος Κλεάνθους - Εκλογικό συνέδριο ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το Τακτικό Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να υιοθετήσει την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Σε δηλώσεις του ύστερα από τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής ο αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νίκος Κλεάνθους ανέφερε ότι στην απόφασή του το Σώμα έλαβε υπόψη τον ευρύτερο προβληματισμό που αναπτύχθηκε στην τελευταία κοινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ) (K) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 21/04/2000

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     541.61 (-1.66)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £38,789,968
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £  5,208,416  639.80 ( -1.66)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £  4,104,870  372.52 ( -0.93)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £  2,926,713  393.13 ( -1.22)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £  3,607,391  177.20 ( -0.83)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £  4,128,989  510.25 ( -0.43)
    Εμπορικές Εταιρείες      £  3,347,219  230.75 ( -3.30)
    Αλλες Εταιρείες          £ 11,208,619  619.41 ( -2.04)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/MX)
    (Κ) Υπ. Εσωτερικών - Ταυτότητες ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Οι νέου τύπου προτεινόμενες ταυτότητες θα χρησιμοποιούνται μόνο ως πολιτικές διαβεβαίωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι δεν έχει ακόμη αποφασιστεί κατά πόσο οι ταυτότητες αυτές θα φέρουν μικροεπεξεργαστή. Κληθείς από δημοσιογράφους να σχολιάσει ισχυρισμούς επί του θέματος των ταυτοτήτων, ο κ. Χριστοδούλου διαβεβαίωσε ότι η νέα ταυτότητα "θα χρησιμοποιείται μόνο ως πολιτική ταυτότητα", προσθέτοντας πως για το συγκεκριμένο αυτό σημείο έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα το Υπουργικό Συμβούλιο και παραπέμποντας σε σχετική δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)
    (Κ) Πρόεδρος ΔΗΚΟ - Δηλώσεις ΚΥΠΕ - 21/04/2000 Ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Σπύρος Κυπριανού εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση και την αισιοδοξία ότι το κόμμα θα επανέλθει στη δύναμη που είχε στο παρελθόν, προσθέτοντας ότι "στην πλειοψηφία του ο κυπριακός λαός θα αναγνωρίσει την αναγκαιότητα ύπαρξης και του αποφασιστικού ρόλου του ΔΗΚΟ". Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την εκλογή νέας ηγεσίας του ΔΗΚΟ γιατί έχει εμπιστοσύνη στα στελέχη του κόμματός του "ότι θα χρησιμοποιήσουν την κρίση τους και τις εκτιμήσεις τους για να αποφασίσουν σωστά".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 21 April 2000 - 17:46:12 UTC