Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-04-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Λονδίνο - Αφιξη
  • [03] Πετόσφαιρα
  • [04] Καλαθόσφαιρα
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέντευξη στο ΚΥΠΕ
  • [06] Υπουργείο Εξωτερικών - "Κόκκινα Βέλη"
  • [07] Κύπριοι βουλευτές - Τουρκία - Σεμινάριο
  • [08] Υπουργός Εξωτερικών - Δηλώσεις Φερχόιγκεν
  • [09] Υπουργός Οικονομικών - ΔΗΚΟ - Αύξηση ΦΠΑ (Κ) Ποδόσφαιρο ΚΥΠΕ - 08/04/2000 Ανοίγει σήμερα η αυλαία της 23ης αγωνιστικής του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος με τους αγώνες Αλκής - Ομόνοιας, ΑΕΛ - Νέας Σαλαμίνας και Εθνικού Αχνας - Αναγέννησης Δερύνειας, οι οποίοι αρχίζουν στις 5.00 το απόγευμα. Εξάλλου, στις 7.00 το βράδυ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα. (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)</STRONG> (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Λονδίνο - Αφιξη ΚΥΠΕ - 08/04/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έφτασε νωρίς σήμερα το πρωϊ στο Λονδίνο, όπου τη Δευτέρα θα έχει συνάντηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ. Ο Πρόεδρος Κληρίδης, που πήγε στο Λονδίνο από τη Νέα Υόρκη, θα συναντηθεί σήμερα με τη Γραμματεία της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας Μεγάλης Βρετανίας, ενώ απόψε θα παρευρεθεί σε εκδήλωση του Δημοκρατικού Συναγερμού Ηνωμένου Βασιλείου.
    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΦΖ/ΜΑ)
    (Κ) Πετόσφαιρα ΚΥΠΕ - 08/-4/2000 Νέα Σαλαμίνα, Παφιακός, ΑΠΟΕΛ και Μαραθώνας είναι οι ομάδες που προκρίθηκαν στην τελική τετράδα του Κυπέλλου Πετόσφαιρας 1ης Κατηγορίας Ανδρών, ύστερα από τα χθεσινοβραδινά αποτελέσματα, τα οποία έχουν ως ακολούθως: Νέα Σαλαμίνα - Αχιλλέας Καϊμακλίου 3 - 0 σέτ Παφιακός - Ανόρθωση 3 - 1 ΑΠΟΕΛ - Ομόνοια 3 - 0, και Μαραθώνας - Αναγέννηση Δερύνειας 3 - 0.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    (Κ) Καλαθόσφαιρα ΚΥΠΕ - 08/04/2000 Σε αγώνα κατάταξης για την ημιτελική φάση του Πρωταθλήματος Καλαθόσφαιρας, ο Κεραυνός νίκησε τον Αχιλλέα με 69 - 53 και προηγείται του αντιπάλου του με τρείς νίκες έναντι δύο.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέντευξη στο ΚΥΠΕ ΚΥΠΕ - 08/04/2000 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης δήλωσε αν ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς είναι διατεθειμένος να διαπραγματευθεί μέσα στις προδιαγραφές που τέθηκαν από τα Ηνωμένα Εθνη για λύση ομοσπονδίας τότε οι συνομιλίες θα προχωρήσουν. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο Τ/Κ ηγέτης δεν είναι έτοιμος για κάτι τέτοιο αφού οι προϋποθέσεις που έχει θέσει για αναγνώριση του ψευδοκράτους μετατράπηκαν σε όρους.
    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΑ)
    (Κ) Υπουργείο Εξωτερικών - "Κόκκινα Βέλη" ΚΥΠΕ - 08/04/2000 Δεν θα πραγματοποιούνται πια πτήσεις των βρετανικών αεροσκαφών γνωστών ως "Κόκκινα Βέλη" πάνω από κατοικημένες περιοχές, λόγω των κινδύνων που μπορούν να ενέχουν για τους πολίτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, το Υπουργείο Εξωτερικών "λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τους κινδύνους που οι πτήσεις των βρετανικών αεροσκαφών γνωστών ως «Κόκκινα Βέλη» μπορούν να ενέχουν για τους πολίτες, έχει προβεί στις αναγκαίες ενέργειες προς την κατεύθυνση των Βρετανών και έχει επιτευχθεί συνεννόηση για αποφυγή της πραγματοποίησης τέτοιων πτήσεων πάνω από κατοικημένες περιοχές".
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ)
    (Κ) Κύπριοι βουλευτές - Τουρκία - Σεμινάριο ΚΥΠΕ - 08/04/2000 Οι Κύπριοι βουλευτές Μάρκος Κυπριανού και Γιώργος Λιλλήκας αναχωρούν σήμερα για την Αττάλεια της Τουρκίας όπου θα εκπροσωπήσουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων σε σεμινάριο που διοργανώνουν από κοινού η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και η Τουρκική Εθνοσυνέλευση. Καθ' οδόν προς την Αττάλεια, οι βουλευτές και οι δύο λειτουργοί της Βουλής που τους συνοδεύουν θα σταθμεύσουν στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθούν με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΓΓ)
    (Κ) Υπουργός Εξωτερικών - Δηλώσεις Φερχόιγκεν ΚΥΠΕ - 08/04/2000 Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε σήμερα πως κατά τη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι έγινε ένα μεγάλο βήμα στην πορεία της Κύπρου για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, και προειδοποίησε ότι εάν υπάρξει οποιαδήποτε προσπάθεια υπαναχώρησης η Ελλάδα θα έχει το ηθικό έρισμα να τηρήσει αυτά που λέει για τη διεύρυνση. Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Επιτρόπου αρμόδιου για την διεύρυνση της ΕΕ Γκούντερ Φερχόιγκεν, μετά από συνάντηση στην Ουάσινγκτον με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μάντλιν Ολμπραϊτ, ο κ. Κασουλίδης είπε επίσης πως επιβάλλεται μέχρι την ημερομηνία ένταξης να διαφανεί πως εάν δεν έχει λυθεί το Κυπριακό γι' αυτό ευθύνεται η τουρκική πλευρά.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    (Κ) Υπουργός Οικονομικών - ΔΗΚΟ - Αύξηση ΦΠΑ ΚΥΠΕ - 08/04/2000 "Δεν τίθεται θέμα απόρριψης ή οποιασδήποτε περαιτέρω συζήτησης" της πρότασης του ΔΗΚΟ για να συναινέσει στην αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) από 8% σε 10%, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης, αφού, όπως εξήγησε, η πρόταση ήταν "προϊόν διαβουλεύσεων". Ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι για τον ίδιο δεν αποτελεί έκπληξη η πρόταση του ΔΗΚΟ και πρόσθεσε πως εκείνο που μετρά περισσότερο και έχει σημασία είναι ότι η τοποθέτηση του ΔΗΚΟ έγινε μέσα από μια συναίνεση και μια διαδικασία για να βρεθεί ο τρόπος ώστε η οικονομία "να αντιμετωπίζεται πάνω σε πανεθνικό επίπεδο".
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 8 April 2000 - 12:02:13 UTC