Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-04-06

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ
  • [02] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [03] Διεθνές Συνέδριο - E/K - T/K - Παιδεία
  • [04] Κύπρος - ΕΕ - Βασιλείου
  • [05] Χριστοδουλίδης - ΚΣΣΕ - Τσετσενία
  • [06] Πρόεδρος Κληρίδης - Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή
  • [07] Κύπρος - Κίνα - Τουρισμός - Συνεργασία Εκπρόσωπος - Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας-ΕΕ ΚΥΠΕ - 06/04/2000 Στόχος της συνάντησης του Προέδρου Κληρίδη με τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ θα είναι η προώθηση των θέσεων της κυπριακής κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ερωτηθείς κατά πόσον θα τεθούν και οι πληροφορίες που φέρουν τη Βρετανία να μην θέλει να συμπεριληφθεί η αναφορά στα ψηφίσματα των ΗΕ ως βάση λύσης του Κυπριακού στο Συμβούλιο Σύνδεσης Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση γνωρίζει για τις θέσεις αυτές της Βρετανίας, ο κ. Παπαπέτρου απάντησε ότι "εκείνο που είναι σε γνώση της κυβέρνησης είναι ότι η εξέταση αυτού του θέματος μετά από κάποιες πληροφορίες που προέκυψαν σε υπηρεσιακό επίπεδο έχει μετατεθεί για την άλλη εβδομάδα για να το χειριστεί ο κ. Παπανδρέου μετά τις εκλογές". (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου ΚΥΠΕ - 06/04/2000 Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:
    Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     504.06 ( 4.59)
    
    Συνολικό Ποσό Συναλλαγών  £30,108,816
    
    Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
    Τραπεζικοί Οργανισμοί    £ 7,801,484  621.12 (  4.01)
    Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
    Οργανισμοί               £ 2,989,417  366.51 (  3.73)
    Ασφαλιστικοί Οργανισμοί  £   919,099  345.99 (  2.26)
    Βιομηχανικές Εταιρείες   £ 1,414,840  148.60 (  2.98)
    Τουριστικές Επιχειρήσεις £ 2,416,081  419.91 (  5.94)
    Εμπορικές Εταιρείες      £ 5,472,055  214.41 (  2.69)
    Αλλες Εταιρείες          £ 6,562,972  532.53 (  7.82)
    Κυπριακές Εταιρίες Διεθνών
    Επιχειρήσεων Offshore Co.             105,00  ( 0,00)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (KYΠΕ/ΜΑ)
    Διεθνές Συνέδριο - E/K - T/K - Παιδεία ΚΥΠΕ - 05/04/2000 Με τη συμμετοχή 150 συνέδρων, περιλαμβανομένων Ε/Κ και Τ/Κ καθηγητών, αρχίζει αύριο στη Λευκωσία διήμερο διεθνές συνέδριο, που διοργανώνει η αμερικανική οργάνωση "Σπόροι για την Ειρήνη", στο οποίο θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Πρόεδρος του οργανισμού, ο Αμερικανός Πρέσβης στη Λευκωσία, η Πρέσβειρα της Τσεχίας στην Κύπρο, ο Υπουργός Παιδείας του Ισραήλ και ο Υπουργός για την Τοπική Διακυβέρνηση των Παλαιστινιακών Αρχών. Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος της Οργάνωσης Ανταμ Σιαπίρο, στόχος του συνεδρίου είναι η εκπαίδευση καθηγητών ώστε να μπορούν να διδάσκουν αποτελεσματικά την ανοχή, μέσω των δικών τους εμπειριών και γνώσεων που αποκομίζουν από συνάξεις τέτοιου είδους. (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ) Κύπρος - ΕΕ - Βασιλείου ΚΥΠΕ - 06/04/2000 Τέσσερα ακόμα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κύπρου έκλεισαν σήμερα στις Βρυξέλλες, όπου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά το σαφέστατο προβάδισμα της Κύπρου έναντι των άλλων υποψηφίων χωρών. Στη σημερινή συνάντηση της κυπριακής διαπραγματευτικής αντιπροσωπείας, υπό τον Γιώργο Βασιλείου, με τους κοινοτικούς διαπιστώθηκε και ανακοινώθηκε το κλείσιμο των κεφαλαίων της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας (ΚΕΠΠΑ), πολιτική αλιείας, εταιρικό δίκαιο και κοινωνική πολιτική.
    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΜ/ΜΑ)
    Χριστοδουλίδης - ΚΣΣΕ - Τσετσενία KYΠΕ - 06/05/2000 Ολες οι προσπάθειες για επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης στη Τσετσενία πρέπει να καταβληθούν, τονίζει σε ομιλία του που κατέθεσε σήμερα ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) ο Κύπριος βουλευτής Δώρος Χριστοδουλίδης, για το θέμα της Τσετσενίας. Στην ομιλία του, ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι η επίλυση του Τσετσενικού θα πρέπει να προνοεί "το σεβασμό των πολιτικών, ανθρωπίνων και πολιτιστικών δικαιωμάτων των κατοίκων της Τσετσενίας" και σημειώνει ότι η λύση θα πρέπει να βασίζεται στον "πολιτικό διάλογο μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των εκπροσώπων των Τσετσένων".
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)
    Πρόεδρος Κληρίδης - Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή ΚΥΠΕ - 06/04/2000 Η Αμερικανο-εβραϊκή Επιτροπή παρακουθεί στενά την κατάσταση στην Κύπρο και επιθυμεί μια ειρηνική επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο ΚΥΠΕ μετά από πρόγευμα εργασίας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής Ντέιβιντ Χάρις είπε ότι συζήτησαν "τα επόμενα βήματα ενόψει των επικείμενων συνομιλιών καθώς και το πλαίσιο των ελληνοτουρκικών σχέσεων".
    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)
    Κύπρος - Κίνα - Τουρισμός - Συνεργασία ΚΥΠΕ - 06/04/2000 Τρόπους ανάπτυξης των εμπορικών, βιομηχανικών και τουριστικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Κύπρου διερεύνησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνάντησής του με μέλη εμπορικής αποστολής από την Κίνα που επισκέπτεται την Κύπρο, ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης. Ο κ. Ρολάνδης ανέλυσε στα μέλη της κινεζικής αποστολής, της οποία ηγείτο ο Αντιπρόεδρος του Κινεζικού Συμβουλίου για την Προώθηση του Διεθνούς Εμπορίου κ. Ma Yue, τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των υπηρεσιών τονίζοντας ότι η χώρα μας χρησιμοποιείται ως βάση για τις δραστηριότητες πολλών χιλιάδων διεθνών εταιρειών. (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ) ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 6 April 2000 - 17:46:10 UTC