Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-03-27

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01]Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Παραίτηση
  • [02] Κύπρος - Επίσκεψη αντιπροσωπείας RIA NOVOSTI
  • [03] Ελληνας ΥΠΕΞ - ΓΓ ΑΚΕΛ
  • [04] Κύπρος - Ναούρου - Διπλωματικές σχέσεις
  • [05] Πρόεδρος Κληρίδης - Φινλανδός Εκπρόσωπος
  • [06] ΓΓ ΑΚΕΛ - Επιστροφή - Δηλώσεις
  • [07] ΓΓ ΑΚΕΛ - Επιστροφή - Δηλώσεις
  • [08] Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ραδιοεπικοινωνιών
  • [09] Τσεσνόλα - Λεύκωμα
  • [10] Υπουργός Εμπορίου - Τσεχία
  • [11] Λήδρα Πάλας - Αιμοδοσία για το μικρό Ανδρέα (K) Πρόεδρος Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς - Παραίτηση ΚΥΠΕ 27/03/2000 Ο Φρίξος Σορόκος επιβεβαίωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ότι έχει υποβάλει παραίτηση από τη θέση του ως Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Σορόκος είπε ότι δεν μπορεί να αποκαλύψει τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του να παραιτηθεί, διότι είναι "απόρρητοι", σημειώνοντας ότι η παραίτηση έχει άμεση ισχύ. (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ) (Κ) Κύπρος - Επίσκεψη αντιπροσωπείας RIA NOVOSTI ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Φτάνει αύριο στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη, ύστερα από πρόσκληση του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, τριμελής αντιπροσωπεία του Ρωσικού Πρακτορείου Ειδήσεων,RIA NOVOSTI. Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τον Πρόεδρο του Πρακτορείου Alexei Volin, τον Αντιπρόεδρο Alexei Jidakov και τη Διευθύντρια Marketing Irina Kuksheva.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)
    (Κ) Ελληνας ΥΠΕΞ - ΓΓ ΑΚΕΛ ΚΥΠΕ - 27/03/2000 O Yπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου υπογράμμισε σήμερα την απόλυτη συμφωνία του προς τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, για τα θέματα της επαναπροσέγγισης με τους Τουρκοκύπριους και τις συζητήσεις περί μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), μετά από συνάντηση διάρκεεας μιας ώρας στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα. "Λέμε ναι στην επαναπροσέγγιση και ναι στα ΜΟΕ, επαγρυπνώντας και προσέχοντας ώστε να μην καταφέρει ο κ. Ντενκτάς να επιτύχει άμεση ή έμμεση αναγνώριση", δήλωσε ο κ. Χρίστοφιας, ενώ ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε ότι "συμφωνούμε απολύτως με αυτές τις θέσεις και αυτή είναι η πολιτική που ακολουθούμε στο Υπουργείο Εξωτερικών".
    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΜΑ)
    (Κ) Κύπρος - Ναούρου - Διπλωματικές σχέσεις ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Συμφωνία σύναψης διμερών διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και του Ναούρου υπέγραψαν οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των δύο χωρών στα Ηνωμένα Εθνη, Σώτος Ζακχαίος και Vinci Clodumar, την περασμένη Πέμπτη. Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, σε σύντομη ομιλία του κατά την υπογραφή της συμφωνίας στα γραφεία της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Κύπρου, ο κ. Ζακχαίος τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των μικρών κρατών για να αντιμετωπίσουν κοινά προβλήματα και προκλήσεις, κυρίως στον τομέα της ασφάλειας και του εριβάλλοντος.
    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)
    (Κ) Πρόεδρος Κληρίδης - Φινλανδός Εκπρόσωπος ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Ο εκπρόσωπος της Φινλανδίας για το Κυπριακό Γιάκο Μπλόμπεργκ εξέφρασε την εκτίμηση ότι τώρα υπάρχει μια "μοναδική ευκαιρία" που δεν θα πρέπει να χαθεί, τονίζοντας παράλληλα πως τα δύο μέρη θα πρέπει να μπουν σε μια διαδικασία ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στον επικείμενο τρίτο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που αρχίζει στις 23 Μαϊου στη Νέα Υόρκη. Ο Φινλανδός διπλωμάτης είπε ακόμα πως το Συμβούλιο Ασφαλείας διέγραψε τις αρχές πάνω στις οποίες μπορεί να βασιστεί η λύση, και ανέφερε ότι οι εξωτερικοί παράγοντες υποβοηθούν τη δυναμική της διαδικασίας.
    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)
    (K) ΓΓ ΑΚΕΛ - Επιστροφή - Δηλώσεις ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Τη διαβεβαίωση ότι το κυπριακό πρόβλημα θα παραμείνει στις προτεραιότητες όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, έλαβε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην Αθήνα. Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Χριστόφιας είπε πως έλαβε επίσης τη διαβεβαίωση ότι το Κυπριακό αποτελεί "μια βασική προϋπόθεση για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας".
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΦΖ/ΜΧ)
    (K) ΓΓ ΑΚΕΛ - Επιστροφή - Δηλώσεις ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Τη διαβεβαίωση ότι το κυπριακό πρόβλημα θα παραμείνει στις προτεραιότητες όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, έλαβε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας κατά τη διάρκεια των επαφών που είχε στην Αθήνα. Σε δηλώσεις κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Λάρνακας ο κ. Χριστόφιας είπε πως έλαβε επίσης τη διαβεβαίωση ότι το Κυπριακό αποτελεί "μια βασική προϋπόθεση για την ομαλοποίηση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας".
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΦΖ/ΜΧ)
    (Κ) Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ραδιοεπικοινωνιών ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Άρχισε σήμερα και θα συνεχιστεί μέχρι τις 31 Μαρτίου στη Λευκωσία η 28η Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ραδιοεπικοινωνιών, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των 43 χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών (CEPT) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων Ευρωπαϊκών Tηλεπικοινωνικών Οργανισμών. H Eυρωπαϊκή Επιτροπή Ραδιοεπικοινωνιών είναι το ανώτατο όργανο της CEPT στον καθορισμό εναρμονισμένης ευρωπαϊκής πολιτικής στον τομέα των ραδιοεπικοινωνιών.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)
    (Κ) Τσεσνόλα - Λεύκωμα ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Με την ευκαιρία των εγκαινίων των τεσσάρων κυπριακών μόνιμων αιθουσών στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, η Λαϊκή Τράπεζα κυκλοφόρησε σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά, βιβλίο με φωτογραφίες και ντοκουμέντα που αφορούν τη ζωή και το έργο του Πρόξενου των ΗΠΑ στην Κύπρο κατά την περίοδο 1865 - 1876, Λουίτζι Πάλμα ντι Τσεσνόλα, ο οποίος όχι μόνο καπηλεύτηκε τις αρχαιότητες της Κύπρου αλλά και τις αλλοίωνε για να αποκτήσουν μεγαλύτερη εμπορική αξία. Συγγραφέας του λευκώματος, που έχει τίτλο "Ο Πρόξενος Λουίτζι Πάλμα ντι Τσεσνόλα, Έργα και Ημέραι", είναι η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης Άννα Μαραγκού, η οποία, όπως ανέφερε, πραγματοποίησε για το θέμα Τσεσνόλα πολύχρονη έρευνα και μελέτη. ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ) (Κ) Υπουργός Εμπορίου - Τσεχία ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Τις εμπορικές σχέσεις Κύπρου - Τσεχίας, την περαιτέρω βελτίωσή τους καθώς και τη συνεργασία στην προετοιμασία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση συζήτησαν σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας Νίκος Ρολάνδης, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Τσεχία, με τον ομόλογό του M. Gregr. Οι δύο Υπουργοί προσφώνησαν, επίσης, επιχειρηματικό σεμινάριο για την προβολή της Κύπρου ως κέντρο επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι παρόμοιο σεμινάριο θα μπορούσε να διοργανωθεί και στην Κύπρο με συμμετοχή Τσέχων επιχειρηματιών.
    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΑ)
    (Κ) Λήδρα Πάλας - Αιμοδοσία για το μικρό Ανδρέα ΚΥΠΕ - 27/03/2000 Περισσότεροι από 300 Τ/Κ, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος και γιου του Ραούφ Ντενκτάς, Σερτάρ Ντενκτάς και του ηγέτη του Τουρκικού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προσήλθαν σήμερα το απόγευμα στο Λήδρα Πάλας και έδωσαν δείγμα αίματος για να βρεθεί ιστοσυμβατός δότης μυελού των οστών για το μικρό Ανδρέα Βασιλείου. Οι Τ/Κ αφού εξέφρασαν τη χαρά τους για την ευκαιρία που τους δόθηκε να δώσουν αίμα για το μικρό Ανδρέα, χαρακτήρισαν την όλη εκδήλωση "ανθρωπιστική" και ανέφεραν πως στη θέση του μικρού Ε/Κ θα μπορούσε να ήταν ένα δικό τους παιδί.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)
    KYPE TELOS
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Monday, 27 March 2000 - 18:46:10 UTC