Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-03-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ντενκτάς - Αντιδράσεις - Μετάφραση κοινοτικού κεκτημένου
  • [02] Αντιπροσωπεία Βουλής - Λουξεμβούργο
  • [03] Τ/Κ - Προσκύνημα
  • [04] Υπουργός Εμπορίου - ΠΑ.ΣΥ.Β.Ε.Ξ
  • [05] Κουκ - Κύπρος - Ελεύθερη διακίνηση
  • [06] Στατιστική Eξωτερικού Εμπορίου
  • [07] ΕΔΗ - Συμπόσιο - Ευρωπαϊκή Ενωση <Η5> Ντενκτάς - Αντιδράσεις - Μετάφραση κοινοτικού κεκτημένου </Η5> (ΚΥΠΕ – 18/03/2000) Ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αντέδρασε έντονα στην απόφαση της ΕΕ να αναθέσει στους Ε/Κ τη μετάφραση του κοινοτικού κεκτημένου στα Τουρκικά. Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Ντενκτάς είπε ότι το θέμα αυτό είναι δουλειά των ειδικών και τέτοιοι ειδικοί υπάρχουν στην Τουρκία. Εφ'όσον πρόκειται για μετάφραση στα Τουρκικά, αυτή πρέπει να γίνει είτε στην Τουρκία είτε στο ψευδοκράτος, είπε ο Τ/Κ ηγέτης.
    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΦΖ/ΜΜ)
    <Η5> Αντιπροσωπεία Βουλής - Λουξεμβούργο </Η5> (KYΠΕ - 18/03/2000) Με σκοπό να πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις με αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που ασχολούνται με θέματα ελέγχου δημοσίων δαπανών, αναχωρεί αύριο Κυριακή, αντιπροσωπεία της Βουλής, για το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης Σχεδίων Ανάπτυξης και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών Χρήστο Πουργουρίδη και τα μέλη της Επιτροπής Αριστοφάνη Γεωργίου, Νίκο Κλεάνθους και Ηλία Μυριάνθους.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <Η5> Τ/Κ - Προσκύνημα Η/5> (ΚΥΠΕ - 18/03-2000) Συνολικά 1450 Τουρκοκύπριοι μετέβησαν σήμερα το πρωί στο Τέμενος Χαλά Σουλτάν στη Λάρνακα, για να προσευχηθούν με την ευκαιρία της εορτής των Θυσιών, Κουρμπάν Μπαϊράμ, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με 28 λεωφορεία από τον παραλιακό δρόμο της Λάρνακας. Οι Τουρκοκύπριοι προσκυνητές δήλωσαν ικανοποιημένοι από την κατάσταση του Τεμένους και συγκεκριμένα για την καθαριότητα του χώρου, όπου τοποθετήθηκαν υπαίθρια τραπεζάκια για την εξυπηρέτησή τους.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΜ)
    <H> Υπουργός Εμπορίου - ΠΑ.ΣΥ.Β.Ε.Ξ </H5> (ΚΥΠΕ - 18/03/2000) Τη σημασία της εφαρμογής των σωστών προτύπων κατασκευής επίπλων που να συνάδουν με τις σύγχρονες διεθνείς απαιτήσεις, επεσήμανε ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης σε χαιρετισμό του σήμερα στο σεμινάριο με θέμα ''έπιπλο - Ασφάλεια - Υγεία. Ευθύνες και υποχρεώσεις κατασκευαστή - πωλητή''. Οπως είπε ο κ. Ρολάνδης, ''είναι γνωστό σε όλους ότι αρκετά υλικά που χρησιμοποιούνται σήμερα στην κατασκευή επίπλων όπως σφουγγάρια, ρούχα ταπετσαρίας, γυαλιά δεν συνάδουν με τα διεθνή πρότυπα ασφάλειας με αποτέλεσμα ο κίνδυνος τραυματισμού ή πρόκληση ζημιάς από τη χρήση αυτών των επίπλων να είναι αυξημένος''.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <Η5> Κουκ - Κύπρος - Ελεύθερη διακίνηση </Η5> (ΚΥΠΕ - 18/03/2000) Ο στόχος μας είναι όπως μια ενωμένη Κύπρος ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση, χωρίς η λύση του Κυπριακού να αποτελεί προϋπόθεση, ενώ η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ δεν συνδέεται με αυτή της Κύπρου, τόνισε ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ σε απαντητική του επιστολή προς την Ευρωβουλευτή Τερέζα Βίλιερς, αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του στη Βουλή των Κοινοτήτων για την ελεύθερη διακίνηση στην Κύπρο. "Η πολιτική μας στην Κύπρο είναι ξεκάθαρη και αναλλοίωτη. Σκοπός μας είναι όπως ένα ενωμένο νησί ενταχθεί στην ΕΕ" τόνισε ο κ. Κουκ στην επιστολή του και σημείωσε ότι "μια πολιτική διευθέτηση (του Κυπριακού) θα έκανε την ένταξη ευκολότερη", επισημαίνοντας ωστόσο ότι "μια πολιτική διευθέτηση δεν αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη".
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <Η5> Στατιστική Eξωτερικού Εμπορίου </Η5> (ΚΥΠΕ - 18/03/2000) Οι συνολικές εισαγωγές αγαθών, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, οι εισαγωγές για επιτόπια κατανάλωση, τα βιομηχανικά προϊόντα εγχώριας παραγωγής αυξήθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 1999 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 1998, ενώ μείωση σημειώθηκε στους τομείς των συνολικών εξαγωγών, στις εγχώριες εξαγωγές και στις επανεξαγωγές, σύμφωνα με τη στατιστική εξωτερικού εμπορίου. Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση αναφορικά με τη Στατιστική του εξωτερικού εμπορίου, οι συνολικές εισαγωγές αγαθών (εισαγωγές για επιτόπια κατανάλωση και εισαγωγές που προορίζονταν για τις αποθήκες αποταμιεύσεως) είχαν αξία 1.970,9 εκ. λιρών σε σύγκριση με 1.904,7 εκ. λίρες κατά την αντίστοιχη περίοδο του 1998, ενώ οι συνολικές εξαγωγές κατά το 1999 μειώθηκαν στα 542, 9 εκ. λίρες σε σύγκριση με 551,1 εκ. λίρες κατά το 1998.
    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    <Η5> ΕΔΗ - Συμπόσιο - Ευρωπαϊκή Ενωση </H5> (KYΠΕ - 18/03/2000) Τα οφέλη που θα αποκομίσουν οι δύο κοινότητες της Κύπρου από την ένταξη του νησιού στην Ευρωπαϊκή Ενωση καθώς και το γεγονός ότι η επίλυση του Κυπριακού δεν αποτελεί προϋπόθεση για ένταξη στην Ενωση, ήταν τα δύο θέματα που αναπτύχθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια συμποσίου που διοργάνωσαν οι Ενωμένοι Δημοκράτες. Θέμα του συμποσίου ήταν "Η πορεία προς την Ευρώπη: προκλήσεις και προοπτικές" και τις εργασίες του παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Κύπρο Κυριάκος Ροδουσάκης, εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων, και άλλοι επίσημοι.
    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 18 March 2000 - 13:02:10 UTC