Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-03-09

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - Φυγάδες
  • [02] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Τ/κ Κόμμα
  • [03] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Αλβαρο ντε Σότο
  • [04] Αγκυρα - Επίσκεψη ντε Σότο
  • [05] Λάρνακα - Φυγάδες
  • [06] Εκθέσεις "Αθλητισμός και Αναψυχή" - "Do It Yourself"
  • [07] Κύπρος - Ιράν - Συμφωνία - Υγεία
  • [08] Τούρκος ΥΠΕΞ - Αλβαρο ντε Σότο
  • [09] Πρόγραμμα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος
  • [10] Ομήρου - Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

  • [01] Εκπρόσωπος - Φυγάδες

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο για δημιουργία χώρων υποδοχής ατόμων που φθάνουν από τα κατεχόμενα ή και άλλων που εισέρχονται στην Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι να διαπιστωθεί η εθνικότητά τους, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση έχει συνολική πολιτική αντιμετώπισης αυτού του θέματος και είναι έτοιμη να το χειριστεί.

    Ο Εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η θέση αρχής της κυβέρνησης επί του θέματος παραμένει και δεν επηρεάζεται καθόλου από οποιαδήποτε πρακτική δυσκολία και είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [02] Πρόεδρος ΚΙΣΟΣ - Τ/κ Κόμμα

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Σε κοινή διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται να εργαστούν για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, κατέληξαν σήμερα το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών και το Τουρκοκυπριακό Πατριωτικό Κίνημα, σε συνάντηση αντιπροσωπειών τους με επικεφαλής τους ηγέτες των δύο κομμάτων Βάσο Λυσσαρίδη και Ιζέτ Ιζτζάν.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο κ. Λυσσαρίδης είπε ότι τα δύο κόμματα συζήτησαν σε βάθος το Κυπριακό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ιζτζάν εξέφρασε υποστήριξη σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΑ)

    [03] Εκπρόσωπος - Δηλώσεις Αλβαρο ντε Σότο

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση επιθυμεί όπως οι απευθείας συνομιλίες αρχίσουν το συντομότερο δυνατό, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπός της Μιχάλης Παπαπέτρου, σχολιάζοντας δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Αλβαρο ντε Σότο, ο οποίος απέφυγε να αναφερθεί στο χρόνο διεξαγωγής απευθείας συνομιλιών σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου.

    Ο Εκπρόσωπος είπε ακόμα ότι όλες οι ενδείξεις είναι πως τα Ηνωμένα Εθνη δεν συζητούν άμεσα ή έμμεσα θέμα συνομοσπονδίας με τον κατοχικό ηγέτη.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ)

    [04] Αγκυρα - Επίσκεψη ντε Σότο

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τέσσερα θέματα τα οποία η τουρκική πλευρά θωρεί ως "βασικά" στη λύση του Κυπριακού θα θέσει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Ισμαϊλ Τζεμ στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβάρο ντε Σότο, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα στην Αγκυρα και στις 17.00 ώρα Κύπρου θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ.

    Οπως μετέδωσαν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα τέσσερα αυτά θέματα είναι το απαράδεχτο αίτημα της τουρκικής πλευράς για αναγνώριση, το συντομότερο δυνατό, της λεγόμενης ισότητας μεταξύ των δύο μερών στην Κύπρο και η επιμονή στη θέση της συνομοσπονδίας.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [05] Λάρνακα - Φυγάδες

    Λάρνακα,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Αλλα δέκα άτομα έφθασαν αργά χθες βράδυ και νωρίς την αυγή στις ελεύθερες περιοχές από τα κατεχόμενα.

    Συγκεκριμένα χθες βράδυ γύρω στις 10.25 εξαμελής οικογένεια εισήλθε από τα κατεχόμενα στο Δασάκι της Αχνας, έδαφος των Βρετανικών Βάσεων, όπως ζήτησαν από κάτοικο της περιοχής να τους μεταφέρει στον πλησιέστερο αστυνομικό σταθμό.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΑ)

    [06] Εκθέσεις "Αθλητισμός και Αναψυχή" - "Do It Yourself"

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Δύο εξειδικευμένες σε περιεχόμενο εκθέσεις διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος η Αρχή Κρατικών Εκθέσεων Κύπρου, όπως ανακοίνωσε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου ο Πρόεδρος της Αρχής Δημήτρης Ιωάννου.

    Πρόκειται για τις εκθέσεις "Αθλητισμός και Αναψυχή" και "Do It Yourself" οι οποίες θα είναι ανοικτές από την Τετάρτη 15 Μαρτίου μέχρι την Κυριακή 19 του ίδιου μήνα.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [07] Κύπρος - Ιράν - Συμφωνία - Υγεία

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Υγείας η πρώτη διακρατική συμφωνία υγείας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, που προνοεί μεταξύ άλλων ανταλλαγή επισκέψεων και πληροφοριών προς αμοιβαίο όφελος.

    Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας και Ιατρικής Εκπαίδευσης του Ιράν Δρ. Μοχάμαντ Φαρχάντι και ο Υπουργός Υγείας Φρίξος Σαββίδης, ο οποίος έχει αποδεχθεί πρόσκληση να επισκεφθεί πολύ σύντομα το Ιράν για προώθηση της άμεσης εφαρμογής των συμφωνηθέντων.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [08] Τούρκος ΥΠΕΞ - Αλβαρο ντε Σότο

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η Τουρκία διαδραματίζει "ρόλο κλειδί" στην επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε απόψε στην Αγκυρα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο, μετά από μιας ώρας συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της χώρας Ισμαϊλ Τζεμ.

    Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο κ. ντε Σότο, που απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις, θα έχει συνάντηση και με τον Υπουργό Προεδρίας της Τουρκίας Αρμόδιο για Κυπριακές Υποθέσεις Σιουκρού Σινά Γκιουρέλ.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [09] Πρόγραμμα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθες την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για το Πρόγραμμα Θράκη - Αιγαίο - Κύπρος, που στοχεύει στην ανάδειξη του ενιαίου παραμεθόριου χώρου που ξεκινά από τη Θράκη, αγκαλιάζει το Αιγαίο και καταλήγει στην Κύπρο, μέσα από την προβολή της ενιαίας πολιτιστικής κληρονομιάς και παράδοσης του Ελληνισμού σε αυτές τις περιοχές.

    Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, το πρόγραμμα ενισχύει εργασίες και κοινές δράσεις φορέων της Θράκης, του Αιγαίου και της Κύπρου, ενώ για τη διετία 2000 - 2001 θα χρηματοδοτεί προτάσεις οι οποίες εμπίπτουν στους τομείς του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΑ)

    [10] Ομήρου - Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,09/03/2000 (ΚΥΠΕ)

    Το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ) δηλώνει "πρόθυμο" και "έτοιμο" να στηρίξει αποφασιστικά τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού στη βάση του διεθνούς και ευρωπαϊκού κοινοτικού δικαίου καθώς επίσης και να προωθήσει την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΣΚ και Υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Rudolf Scharping σε συνάντηση που είχε στις Βρυξέλλες με τον πρώην Υπουργό Αμυνας και συντονιστή του Κινήματος Σοσιαλοδημοκρατών Γιαννάκη Ομήρου.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 9 March 2000 - 18:46:12 UTC