Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 00-02-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πατριάρχης Αλεξάνδρειας - Κύπρος
  • [02] Υπουργός Γεωργίας - Σεμινάριο
  • [03] ΣΑΕ - Αμερικανικό παν/μιο - Κατεχόμενα
  • [04] Ντίνος Μυριανθόπουλος - Θάνατος
  • [05] Πολωνοί κοινοβουλευτικοί - Επίσκεψη
  • [06] Πρόεδρος ΕΔΗ - Πρόεδρος Βουλγαρικού Σοσ.Κόμματος
  • [07] Βουλή - Επιτροπή για Φάκελο της Κύπρου
  • [08] Γιώργος Βασιλείου - Βρυξέλλες
  • [09] Πρέσβης Ισραήλ - Ισραηλινοί επιχειρηματίες - Φόρουμ

  • [01] Πατριάρχης Αλεξάνδρειας - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Παναγιότατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρος ο Εβδομος πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο μεταξύ 25 και 29 Φεβρουαρίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, ο Πατριάρχης Πέτρος την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου θα παραστεί στο Παγκύπριο Συνέδριο της Χριστιανικής Ενωσης Κυπρίων Επιστημόνων και θα μιλήσει πάνω στο θέμα "Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής - Προοπτικές για τη νέα χιλιετία".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [02] Υπουργός Γεωργίας - Σεμινάριο

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την αποφασιστικότητα της Κύπρου να ανταποκριθεί με επιτυχία στις προκλήσεις που η πορεία προς την Ευρωπαϊκή Ενωση συνεπάγεται, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Κώστας Θεμιστοκλέους σε χαιρετισμό του στην έναρξη του Σεμιναρίου για την Περιβαλλοντική Πολιτική και Νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της Κύπρου να αρχίσει διαπραγματεύσεις για σύνδεση με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [03] ΣΑΕ - Αμερικανικό παν/μιο - Κατεχόμενα

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και Συντονιστής της Περιφέρειας Αμερικής Χρήστος Τομαράς καταδικάζει το πρωτόκολλο συνεργασίας που σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΑΕ ολοκληρώθηκε μεταξύ του αμερικανικού "Central Connecticut State University" και του λεγόμενου πανεπιστημίου ανατολικής Μεσογείου που παράνομα λειτουργεί στα κατεχόμενα.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΑΕ Αμερικής, ο κ. Τομαράς υπενθυμίζει σε δήλωσή του ότι το ψευδοκράτος αυτοανακηρύχθηκε ως κράτος με "τη στρατιωτική υποστήριξη του τουρκικού κατοχικού στρατού" και τονίζει ότι τα Ηνωμένα Εθνη αντιτίθενται στη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [04] Ντίνος Μυριανθόπουλος - Θάνατος

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Απεβίωσε ο καθηγητής Ντίνος Μυριανθόπουλος, εμπνευστής και πρωτεργάτης του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιστημονικής Επιτροπής του.

    Σε ανακοίνωσή του το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου αναφέρει ότι ο εκλιπών υπήρξε "επιστημονική προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας και πρωτεργάτης της Νευρογενετικής παγκόσμια" και πως ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό για τους φίλους και συνεργάτες του στο Ινστιτούτο.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [05] Πολωνοί κοινοβουλευτικοί - Επίσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Τριμελής διακομματική αντιπροσωπεία της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής της Πολωνίας φθάνει αύριο στην Κύπρο για τετραήμερη επίσκεψη.

    Πρόκειται για τους Krzysztof Kaminski, Janusz Dobrosz και Longin Pastusiak οι οποίοι είναι και οι τρεις Αντιπρόεδροι της πιο πάνω Επιτροπής.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [06] Πρόεδρος ΕΔΗ - Πρόεδρος Βουλγαρικού Σοσ.Κόμματος

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την επιθυμία της Βουλγαρίας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση όσο το δυνατό πιο σύντομα εξέφρασε ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκεόργκι Παρβάνοφ μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο των Ενωμένων Δημοκρατών Γιώργο Βασιλείου.

    Οπως είπε ο κ. Παρβάνοφ στη συνάντηση, την οποία χαρακτήρισε "ιδιαίτερα χρήσιμη", συζητήθηκαν οι προσπάθειες των δύο χωρών για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, τα σημαντικά πολιτικά προβλήματα που αφορούν τα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη και τρόποι επίλυσης αυτών των προβλημάτων.

    [07] Βουλή - Επιτροπή για Φάκελο της Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η ad hoc Κοινοβουλευτική Επιτροπή για το φάκελο της Κύπρου συνήλθε σήμερα σε νέα συνεδρία στην οποία προσήλθε ο Ανδρέας Ποταμάρης, πρώην Αρχηγός της Αστυνομίας.

    Οπως αναφέρει σημερινή ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Ποταμάρης ενημέρωσε την Επιτροπή για γεγονότα που σχετίζονται με την υπό εξέταση περίοδο και κατέθεσε προσωπικές εμπειρίες.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [08] Γιώργος Βασιλείου - Βρυξέλλες

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, Γιώργος Βασιλείου, αναχωρεί αύριο στις 9.00 το πρωί για τις Βρυξέλλες όπου θα έχει επαφές με αξιωματούχους της ΕΕ, σε σχέση με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

    Ο κ. Βασιλείου θα έχει συναντήσεις με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της ΕΕ με την Κύπρο Λεοπόλντ Μάουρερ και άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [09] Πρέσβης Ισραήλ - Ισραηλινοί επιχειρηματίες - Φόρουμ

    Λευκωσία,Κύπρος,22/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Υπάρχει τεράστιο δυναμικό και αμοιβαίο ενδιαφέρον για προώθηση των επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ ιδιαίτερα με τη νέα ώθηση στην ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή, τόνισε σήμερα ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο Σέμι Τζουρ.

    Ο κ. Τζουρ έκανε την πιο πάνω διαπίστωση κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα το βράδυ στη Λευκωσία με την ευκαιρία της παρουσίας στην Κύπρο αντιπροσωπείας Ισραηλινών επιχειρηματιών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/MX)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 22 February 2000 - 18:46:08 UTC