Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-02-19

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομοίωμα Αφροδίτης της Μήλου - Καλλιστεία - Κύπρος
  • [02] Μπράντλι - Κυπριακό
  • [03] Ταλάτ - Ερτουγρούλογλου - Διακοινοτικές επαφές
  • [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Ημερίδα για τους Εγκλωβισμένους
  • [05] Εκδήλωση - Συντηρητικοί Ευρωβουλευτές
  • [06] Ημερίδα ΔΗΣΥ - Εγκλωβισμένοι

  • [01] Ομοίωμα Αφροδίτης της Μήλου - Καλλιστεία - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,19/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ομοίωμα της Αφροδίτης της Μήλου προτίθεται να αποστείλει το Μουσείο του Λούβρου στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις "Μις Υφήλιος" που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο τον προσεχή Μάιο.

    Την πρόθεση του Μουσείου εξέφρασε προς τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκο Ρολάνδη, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Ζαν Μπερνάρ ντε Βεβρ σε επιστολή του στην οποία αναφέρει ακόμη ότι ο Πρόεδρος του Μουσείου του Λούβρου έχει γνωστοποιήσει προς το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι οι αρχές του Μουσείου δεν αποδέχονται πλέον τη μετακίνηση του αγάλματος, που βρίσκεται εκεί για 130 χρόνια, ούτε ακόμα και εντός του Μουσείου.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [02] Μπράντλι - Κυπριακό

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,19/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η επίλυση του Κυπριακού θα αποτελέσει υψηλή προτεραιότητα της κυβέρνησης Μπιλ Μπράντλι, δηλώνει ο υποψήφιος για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ τον ερχόμενο Νοέμβριο, πρώην Γερουσιαστής του Νιου Τζέρσεϊ, Μπιλ Μπράντλι, τονίζοντας πως η οποιαδήποτε λύση του προβλήματος θα πρέπει να συνάδει με τις βασικές δημοκρατικές αρχές και τα ψηφίσματα των ΗΕ και να οδηγεί στην αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων.

    Σε ό,τι αφορά την Τουρκία, ο κ. Μπράντλι σημειώνει τη σημασία της χώρας για τις ΗΠΑ αλλά υπογραμμίζει παράλληλα την ανάγκη επίλυσης όλων των διαφορών της με ειρηνικά μέσα μόνο και επισημαίνει πως η χώρα του θα πρέπει να καταστήσει σαφές στην Τουρκία ότι αναμένει σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών ελευθεριών καθώς και ανάπτυξη των δημοκρατικών θεσμών.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΜ)

    [03] Ταλάτ - Ερτουγρούλογλου - Διακοινοτικές επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,19/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Κατά τη χθεσινή συνεδρία της ψευδοβουλής στα κατεχόμενα, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αναφέρθηκε στις διακοινοτικές επαφές και κάλεσε το λεγόμενο "υπουργείο εξωτερικών" να άρει τις απαγορεύσεις και επέκρινε τη στάση του να θεωρεί τις επαφές αυτές ως "διακρατικές" και όχι ως διακοινοτικές, όπως είναι στην πραγματικότητα.

    Ο Ταλάτ επέκρινε ακόμα την ψευδοκυβέρνηση γιατί ασχολείται με μη σοβαρές υποθέσεις και ως παράδειγμα έφερε την κατάσχεση δυο ταβλιών στην Πύλα, επειδή έφεραν το χάρτη της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [04] Πρόεδρος Κληρίδης - Ημερίδα για τους Εγκλωβισμένους

    Λευκωσία,Κύπρος,19/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους και αναφερόμενος στην Καρπασία δήλωσε πως και για τους κατοίκους αυτής της κατεχόμενης περιοχής "υπάρχει το ίδιο πρόβλημα που υπάρχει για όλους τους πρόσφυγες, το θέμα της επιστροφής στις πατρογονικές τους εστίες".

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο περιθώριο της Ημερίδας για του Εγκλωβισμένους, που διοργάνωσε σήμερα ο ΔΗΣΥ, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει "διαρκή προσπάθεια μέσω διεθνών οργάνων", των Ηνωμένων Εθνών, του Συμβουλίου της Ευρώπης και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και κατοχύρωση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΜ)

    [05] Εκδήλωση - Συντηρητικοί Ευρωβουλευτές

    Λονδίνο,Βρετανία,19/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η Συντηρητική Ευρωβουλευτής Τερέζα Βίλιερς εμφανίσθηκε σε χθεσινοβραδινή ομιλία της αισιόδοξη τόσο για την ενταξιακή πορεία της Κύπρου όσο και για την προοπτική λύσης του πολιτικού της προβλήματος και ο βουλευτής του Γουεστμίνστερ, επίσης Συντηρητικός, Σίτνεϊ Τσιάπμαν τόνισε το ρόλο που η Βρετανία και οι ΗΠΑ μπορούν να διαδραματίσουν στην επίλυση του Κυπριακού.

    Η κ. Βίλιερς είπε ότι κατά την πρόσφατη συζήτηση στην Ευρωβουλή για τα οικονομικά χορηγήματα στις χώρες που διαπραγματεύονται την ένταξή τους, όλοι όσοι μίλησαν τάχθηκαν υπέρ της Κύπρου, της κυβέρνησης της και την ενταξιακής της πορείας. "Είμαι γενικά αισιόδοξη για τη διαδικασία της ένταξης όπως και για την πολιτική λύση", είπε η Ευρωβουλευτής, προσθέτοντας ότι θα εργαστεί σκληρά και για τα δύο.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΜ)

    [06] Ημερίδα ΔΗΣΥ - Εγκλωβισμένοι

    Λευκωσία,Κύπρος,19/02/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ψήφισμα στο οποίο καλείται ο ΓΓ των ΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπως μεριμνήσουν για την αξιοποίηση και υλοποίηση των μέχρι σήμερα ψηφισμάτων των οργανισμών τους σχετικά με δράμα των εγκλωβισμένων και όπως εντείνουν τις προσπάθειές τους για τον τερματισμό της παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων, εγκρίθηκε σήμερα κατά την Ημερίδα Εγκλωβισμένων, που διοργάνωσε ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

    Το ψήφισμα καλεί τα δύο διεθνή σώματα να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για επείγουσα μετάβαση αντιπροσωπείας τους χωρίς όρους στα κατεχόμενα και ζητά όπως συμβάλουν στην εφαρμογή της Συμφωνίας της Γ' Βιέννης και την προστασία του Μοναστηριού του Αποστόλου Ανδρέα και άλλων μνημείων στα κατεχόμενα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 19 February 2000 - 14:02:17 UTC