Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 00-01-30

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ποδόσφαιρο
  • [02] ΠΣΕΚΑ - Ετήσιο συνέδριο
  • [03] Υπουργός Αμυνας - Εξοπλισμοί
  • [04] Περδίκης - Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
  • [05] Συνέδριο - Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών
  • [06] Αυστραλία - Ραν - Κυπριακό
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Επαφές
  • [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενεύη - Δηλώσεις

  • [01] Ποδόσφαιρο

    Λευκωσία,Κύπρος,30/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 16η αγωνιστική του Παγκυπρίου Ποδοσφαιρικού Πρωταθλήματος Α' Κατηγορίας με τους εξής αγώνες, που αρχίζουν στις 14:30:

    ΑΕΚ - Ολυμπιακός Εθνικός Ασσιας - ΑΠΟΠ Στους χθεσινούς αγώνες για την ίδια αγωνιστική σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα:

    Αναγέννηση - Ομόνοια 0 - 7 ΑΠΟΕΛ - Αλκή 6 - 0

    Απόλλων - Νέα Σαλαμίνα 2 - 1 Ανόρθωση - ΑΕΛ 6 - 1

    Εθνικός Αχνας - ΕΝ Παραλιμνίου 3 - 1

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [02] ΠΣΕΚΑ - Ετήσιο συνέδριο

    Λευκωσία,Κύπρος,30/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Επαφές με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ καθώς και βουλευτές και γερουσιαστές θα έχουν οι ομογενείς που θα συμμετάσχουν στο ετήσιο συνέδριο της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον το Μάιο.

    Οπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, με δεδομένο ότι "στόχος είναι να πραγματοποιηθεί ο τρίτος γύρος των συνομιλιών μέσα στον Ιούνιο, οι συναντήσεις μας με ανώτερους αξιωματούχους που καθορίζουν την πολιτική των ΗΠΑ μόνο μερικές εβδομάδες προηγουμένως μπορούν να τις επηρεάσουν ουσιαστικά".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [03] Υπουργός Αμυνας - Εξοπλισμοί

    Λευκωσία,Κύπρος,30/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος επανέλαβε σήμερα ότι η άμυνα της Κύπρου ενισχύεται στο πλαίσιο του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, αλλά απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα που αφορούν θέματα άμυνας.

    Μιλώντας στο περιθώριο του 3ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα στον αθηναϊκό Τύπο, που υποστηρίζουν ότι μεταφέρθηκαν στην Κύπρο στρατιωτικοί εξοπλισμοί από την Ελλάδα, ο κ. Χάσικος επανέλαβε ότι δεν συζητά δημόσια θέματα άμυνας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [04] Περδίκης - Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

    Λευκωσία,Κύπρος,30/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Την πεποίθηση ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα είναι "πράσινες" εξέφρασε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, προσθέτοντας ότι στόχος του Κινήματος είναι να κατέλθει στις εκλογές αυτόνομα.

    Σε δηλώσεις του μετά την εναρκτήρια τελετή του 3ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κινήματος, ο κ. Περδίκης είπε ότι "προχωρούμε μπροστά με αποφασιστικότητα, ενότητα, δύναμη και επιτυχίες", προσθέτοντας ότι "το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών προχωρά το δρόμο του".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [05] Συνέδριο - Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

    Λευκωσία,Κύπρος,30/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση θα δαπανήσει κατά τη δεκαετία αυτή περισσότερα από 600 εκατομμύρια λίρες για την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί αναπόφευκτο χρέος προς την κοινωνία μας και τα παιδιά μας, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας και Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σωκράτης Χάσικος.

    Διαβάζοντας χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στο 3ο Παγκύπριο Συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, ο κ. Χάσικος είπε ότι "το έτος 2000 θα εδραιώσει τον καθοριστικό πια ρόλο του θέματος 'περιβάλλον' στο όλο πλαίσιο της αναπτυξιακής πολιτικής της Κύπρου, αλλά και ως βασικής προτεραιότητας της κοινωνίας μας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΑ)

    [06] Αυστραλία - Ραν - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,30/01/2000 (ΚΥΠΕ)

    Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Νοτίου Αυστραλίας Μάικ Ραν τόνισε ότι η ικανοποίηση των αιτημάτων της Τουρκίας σχετικά με την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα εάν οι υποσχέσεις δεν συνοδεύονται από πράξεις.

    Σε μήνυμά του σήμερα προς το συνέδριο της Παναυστραλιανής Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα, ο κ. Ράν κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να βοηθήσει τους υπηκόους της, κυπριακής καταγωγής, που προσφυγοποιήθηκαν κατά την τουρκική εισβολή να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικααστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Επαφές

    Γενεύη,Ελβετία,30/01/2000 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης άρχισε σήμερα στη Γενεύη τις επαφές του στο περιθώριο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών που αρχίζουν αύριο.

    Πριν από λίγο αναχώρησε από το ξενοδοχείο όπου διαμένει για γεύμα εργασίας με τον απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες, τον συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τόμας Γουέστον και τον Αμερικανό Πρέσβη στη Λευκωσία Ντόναλντ Μπάντλερ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΑ/ΡΑΓ)

    [08] Πρόεδρος Κληρίδης - Γενεύη - Δηλώσεις

    Γενεύη,Ελβετία,30/01/2000 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Λίγες ώρες πριν την έναρξη του δεύτερου γύρου εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης έστειλε μήνυμα προς τους Τουρκοκύπριους ότι πρέπει να γίνει μια γνήσια προσπάθεια για επίλυση του Κυπριακού, τονίζοντας ότι θα πρέπει αργά ή γρήγορα να γίνουν απευθείας συνομιλίες εάν θα λυθεί το πρόβλημα.

    Σε δηλώσεις του στη Γενεύη, ο Πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι προσέρχεται στις συνομιλίες που αρχίζουν αύριο με στόχο την εξεύρεση λύσης και χαρακτήρισε τον εαυτό του άτομο με υπομονή και επιμονή.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΑΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Sunday, 30 January 2000 - 13:12:09 UTC