Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-12-31

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΚ - Συναντήσεις
  • [02] Ημερολόγιο Γεγονότων
  • [03] ΚΥΠΕ - Εφαρμογή Σχεδίου Εκτακτης Δράσης
  • [04] Ημερολόγιο Γεγονότων (2)
  • [05] Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Πρωτοχρονιά - Μήνυμα
  • [06] ΔΗΚΟ - Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Ευχετήριο Μήνυμα (ΕΜΠΑΡΓΚΟ 7 MM)
  • [08] Μηνύματα Ντενκτάς - Ερογλου - 2000
  • [09] "Αβρούπα" - Αντιδράσεις
  • [10] Λευκωσία - Εκρηξη φιάλης υγραερίου - Τραυματίας
  • [11] XAK - Ανακοίνωση
  • [12] ΑΗΚ - Σύσκεψη - Πρόβλημα 2000

  • [01] ΧΑΚ - Συναντήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στις 4 Ιανουαρίου 2000 θα διεξαχθεί η πρώτη χρηματιστηριακή συνάντηση της νέας χιλιετίας.

    Ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου αναφέρει ότι δεν θα διεξαχθούν χρηματιστηριακές συναντήσεις σήμερα, 31 Δεκεμβρίου και τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2000 λόγω του ότι έχουν κηρυχθεί ειδικές τραπεζικές αργίες.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [02] Ημερολόγιο Γεγονότων

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    0645 Υπουργός Συγκοινωνιών - Κέντρο Ελέγχου Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας (Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας)

    0730 Υπουργός Συγκοινωνιών - Κέντρο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας (Κτίριο ΑΤΗΚ, Λεωφ. Αθαλάσσας, Λευκωσία)</STRONG>

    0900 Πρόεδρος Δημοκρατίας - Μουσική του ΓΕΕΦ

    0915 Πρόεδρος Δημοκρατίας - Μουσική της ΕΛΔΥΚ

    0930 Πρόεδρος Δημοκρατίας - Μουσική της Αστυνομίας

    ** 0930 Υπουργός Εμπορίου - Κεντρικά Γραφεία ΑΗΚ (Λευκωσία)

    * 0940 Υπουργός Συγκοινωνιών - Αεροδρόμιο Λάρνακας

    ** 1000 Υπουργός Γεωργίας - Ανακοίνωση οικονομικής βοήθειας προς παραγωγούς (Γραφείο Υπουργού)</STRONG>

    1000 Υπουργός Αμυνας - Φυλάκιο "Κολοκασίδη"

    1030 Πρόεδρος ΕΔΕΚ - Επίσκεψη σε φυλάκια της Αθηένου

    ** 1030 Υπουργός Αμυνας - Φυλάκιο "Λήδρας"

    1055 Υπουργός Αμυνας - Φυλάκιο "Φανερωμένης"

    ** 1100 Πρόεδρος Δημοκρατίας - Κόψιμο Βασιλόπιτας προσωπικού της Προεδρίας</STRONG>

    1130 Υπουργός Αμυνας - Φυλάκιο "Οδόφραγμα" Αγλαντζιάς

    ** 1145 Υπουργός Συγκοινωνιών - Κέντρο Ελέγχου ΑΤΗΚ (Γραφεία ΑΤΗΚ, Λεωφ. Αθαλάσσας, Λευκωσία)</STRONG>

    1900 ΓΟΔΗΣΥ - Επίσκεψη στο νοσοκομείο Λεμεσού

    ** Κάλυψη από ΚΥΠΕ * Πιθανή κάλυψη από ΚΥΠΕ

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [03] ΚΥΠΕ - Εφαρμογή Σχεδίου Εκτακτης Δράσης

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων εύχεται σε όλους τους συνδρομητές του στην Κύπρο και στο εξωτερικό ευτυχισμένο και ελπιδοφόρο 2000. Είθε ο καινούργιος χρόνος να φέρει την πολυπόθητη ειρήνη στην Κύπρο.

    Από σήμερα το πρωί έχει τεθεί σε εφαρμογή το Σχέδιο Εκτακτης Δράσης στο ΚΥΠΕ για αντιμετώπιση του "προβλήματος του 2000" με στόχο να συνεχιστεί απρόσκοπτα η μετάδοση των ειδήσεων.

    Οπως ήδη σας έχουμε ενημερώσει από τις 22 Δεκεμβρίου, το ΚΥΠΕ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για αναβάθμιση του υφιστάμενου συστήματος επεξεργασίας και μετάδοσης ειδήσεων ώστε να είναι σε θέση να συνεχίσει να σας μεταδίδει ειδήσεις (στα ελληνικά και στα αγγλικά) κατά τις ημέρες που ενδέχεται να υπάρξει πρόβλημα σε οποιοδήποτε μέρος του εξοπλισμού του ή και σε άλλες υπηρεσίες (π.χ. ΑΗΚ, ΑΤΗΚ), που θα επηρεάσει άμεσα τη λειτουργία του ΚΥΠΕ.

    Για το ενδεχόμενο να μην παίρνετε τις ειδήσεις μας μέσω ευθείας γραμμής (leased line) ή με τη μέθοδο dial-up, το ΚΥΠΕ από σήμερα μεταδίδει τις ειδήσεις σε πλήρη έκταση και στην ιστοσελίδα του στο Διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.cyna.org.cy

    Επίσης, το Πρακτορείο είναι έτοιμο να μεταδίδει τις ειδήσεις και μέσω e- mail και fax.</STRONG>

    Αν υπάρξει διακοπή στην παροχή ηλεκτρισμού ή στις τηλεπικοινωνίες, το ΚΥΠΕ θα συνεχίσει να σας εξυπηρετεί διανέμοντας ειδήσεις. Αντίγραφα ειδήσεων θα υπάρχουν για παραλαβή στα γραφεία του ΚΥΠΕ (Καστοριάς 7, Στρόβολος, όπισθεν της Κεντρικής Τράπεζας). Αντίγραφα θα τοποθετούνται επίσης στις θυρίδες σας στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών κατά τις ημέρες που αυτό θα λειτουργεί.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [04] Ημερολόγιο Γεγονότων (2)

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εκ παραδρομής οι ώρες επισκέψεων του Υπουργού Συγκοινωνιών μεταδόθηκαν στο σημερινό Ημερολόγιο Γεγονότων ως πρωινές. Παρακαλώ οι ίδιες ώρες επισκέψεων να θεωρηθούν ως μμ.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [05] Πρόεδρος ΑΔΗΚ - Πρωτοχρονιά - Μήνυμα

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Αγωνιστικό Δημοκρατικό Κίνημα εύχεται η νέα χρονιά να αποτελέσει ορόσημο για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού αναφέρει σε μήνυμά του με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς ο Πρόεδρος του Ντίνος Μιχαηλίδης.

    Στο μήνυμα ο κ. Μιχαλίδης εύχεται εξάλλου επανένωση της Κύπρου, αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον τόπο μας και διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων μας.

    "Η δύση της 2ης χιλιετηρίδας που έρχεται με το 2000 και οι οδυνηρές εμπειρίες που έχει συσσωρεύσει στην ανθρωπότητα ας συστρατεύσει όλους μας σε έναν κοινό αγώνα αγάπης, αλληλεγγύης, ειρήνης και δικαιοσύνης", επισημαίνει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος του ΑΔΗΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

    [06] ΔΗΚΟ - Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μήνυμα "ελπίδας και αισιοδοξίας" στον κυπριακό λαό, απευθύνει το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΗΚΟ) με την ευκαιρία του νέου χρόνου και της εισόδου του νέου αιώνα και εύχεται όπως η καινούργια χρονιά "φέρει στην Κύπρο και το λαό της την πολυπόθητη ελευθερία, την ειρήνη και τη δικαιοσύνη".

    Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του το ΔΗΚΟ αναφέρει ότι "η ανατολή του νέου αιώνα βρίσκει την Κύπρο και το λαό της σε μια πολύ δύσκολη και κρίσιμη φάση της ιστορικής τους πορείας".

    Προστίθεται ότι "οι μεθοδεύσεις διαφόρων παραγόντων της διεθνούς κοινότητας, λάθη και παραλείψεις της δικής μας πλευράς και η αδιαφορία ή η αναποτελεσματικότητα διεθνών οργανισμών, έχουν οδηγήσει το κυπριακό πρόβλημα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση και σε μια πορεία πολύ επικίνδυνη".

    "Ο αγώνας για τη δικαίωση της μαρτυρικής μας πατρίδας πρέπει να είναι συνεχής και σταθερές πρέπει να είναι οι θέσεις μας, οι οποίες πρέπει να στηρίζονται στις αρχές και το δίκαιο", σημειώνει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του ΔΗΚΟ, προσθέτοντας πως "πρέπει να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών και να αντιληφθούμε επιτέλους ότι πρέπει να ανακόψουμε αποφασιστικά την πορεία κατολίσθησης του κυπριακού προβλήματος. Με συλλογικότητα και με μια συγκροτημένη διεκδικητική στρατηγική και τακτική θα μπορούμε να ελπίζουμε για έναν καλύτερο αύριο".

    Το μήνυμα του ΔΗΚΟ αναφέρει επίσης ότι η Κύπρος και ο λαός της βρίσκονται "σε μια φάση όπου θεμελιώδεις αρχές και αξίες παραγνωρίζονται ή και καταπατούνται χωρίς περίσκεψη και αστόχαστα" και τονίζει ότι η κατάσταση αυτή "πρέπει τάχιστα να ανατραπεί" αναστηλώνοντας αρχές και αξίες και αποκαθιστώντας "την ηθική σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας".

    Το ΔΗΚΟ απευθύνει τις καλύτερες ευχές του στον κυπριακό λαό και "τον καλεί σε εγρήγορση και συμπόρευση για τη δικαίωση του αγώνα του, για συνεχή πρόοδο και ανάπτυξη και για αποκατάσταση αρχών και αξιών".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΠ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Ευχετήριο Μήνυμα (ΕΜΠΑΡΓΚΟ 7 ΜΜ)

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    ΠΡΟΣΟΧΗ: ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7 ΜΜ

    Την ευχή "να ανοίξει ο δρόμος, μέσα στο 2000, για την εξεύρεση λύσης του εθνικού μας προβλήματος δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργήσιμης και για τη συνέχιση της απρόσκοπτης πορείας ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση" απηύθυνε απόψε στον κυπριακό λαό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης στο ευχετήριο μήνυμά του, λίγες μόνο ώρες πριν από την είσοδο της νέας χιλιετίας.

    Σημειώνοντας ότι "ήδη, η στρατηγική μας σχετικά με αυτά τα δύο προβλήματα ενεργοποιεί δυνάμεις που μπορούν καθοριστικά να συμβάλουν στην επίλυσή τους", ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη για "τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό, καθώς και τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας μας με την ελληνική κυβέρνηση".

    "Εχουμε δυνατότητες, γι'αυτό και οφείλουμε, να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να κάνουμε, μέσα στα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, πραγματικότητα το κοινό όραμα για μια νέα Κύπρο. Για μια Κύπρο που, παρά το μικρό μέγεθός της, θα εξασφαλίσει αξιόλογη θέση ανάμεσα στα πιο αναπτυγμένα κράτη της Ευρώπης", τόνισε ο Πρόεδρος Κληρίδης.

    Πλήρες κείμενο

    "Επικοινωνώ αυτές τις ώρες μαζί σας για να σας ευχηθώ χρόνια πολλά, υγεία, πρόοδο και ευτυχία.

    Περιμένοντας τον καινούργιο χρόνο θέλω, πολύ σύτομα, να μοιραστώ μαζί σας κάποιες σκέψεις, που είμαι σίγουρος ότι απασχολούν όλους μας και κάποια συναισθήματα που μας διακατέχουν.

    Απόψε έρχονται, πιο έντονα, στη μνήμη μας όχι μόνο ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες αναμνήσεις. Μια από αυτές, που συνεχίζει να αποτελεί οδυνηρή πραγματικότητα, είναι η συνεχιζόμενη κατοχή από τον Αττίλα του ενός τρίτου, περίπου, της πατρίδας μας, με όλες τις συνέπειες που εξακολουθούμε ακόμη να τις ζούμε.

    Είμαι, όμως, σίγουρος ότι η οδυνηρή αυτή ανάμνηση σφυρηλατεί την αντοχή και την αποφασιστικότητά μας για αγώνα και διατηρεί ζωντανή την αισιοδοξία και την ελπίδα μας ότι, τελικά, η δικαιοσύνη θα αποκατασταθεί σ'αυτό το μαρτυρικό τόπο προς όφελος όλων των Κυπρίων.

    Δεν θα σας απασχολήσω απόψε με πολιτικά θέματα. Ενημέρωση για πολιτικά θέματα θα κάνω τις επόμενες μέρες.

    Απόψε θα περιοριστώ σε ευχές. Και η ευχή μου, πιστεύω ότι είναι ευχή όλων μας, είναι να ανοίξει ο δρόμος, μέσα στο 2000, για την εξεύρεση λύσης του εθνικού μας προβλήματος δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργήσιμης και για τη συνέχιση της απρόσκοπτης πορείας ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ηδη, η στρατηγική μας σχετικά με αυτά τα δύο προβλήματα ενεργοποιεί δυνάμεις που μπορούν καθοριστικά να συμβάλουν στην επίλυσή τους.

    Είναι, όμως, αυτονόητο ότι για την επίτευξη των στόχων που ανέφερα χρειαζόμαστε και τη μεγαλύτερη δυνατή ενότητα στο εσωτερικό, καθώς και τη συνέχιση της άριστης συνεργασίας μας με την ελληνική κυβέρνηση. Επιπρόσθετα, όμως, για την επιτυχή κατάληξη της πορείας ένταξής μας στην ΕΕ πρέπει να καταβάλουμε μεγαλύτερες προσπάθειες για συναίνεση στα πλαίσια του πολιτικού διαλόγου, αντιμετωπίζοντας, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, τα σχετικά θέματα με βάση το μακροπρόθεσμο συμφέρον της Κύπρου.

    Εχουμε δυνατότητες, γι'αυτό και οφείλουμε, να αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να κάνουμε, μέσα στα πρώτα χρόνια της νέας χιλιετίας, πραγματικότητα το κοινό όραμα για μια νέα Κύπρο. Για μια Κύπρο που, παρά το μικρό μέγεθός της, θα εξασφαλίσει αξιόλογη θέση ανάμεσα στα πιο αναπτυγμένα κράτη της Ευρώπης.

    Καταλήγοντας, θέλω να απευθύνω ιδιαίτερες ευχές στα στρατευμένα παιδιά μας, στους πρόσφυγες, στους εγκλωβισμένους μας και στους συγγενείς των αγνοουμένων μας.

    Καλή χρονιά." (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΓΠ)

    [08] Μηνύματα Ντενκτάς - Ερογλου - 2000

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε μήνυμά του για το νέο έτος ο κατοχικός ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς ισχυρίστηκε ότι η διεθνής κοινότητα άρχισε να "ακούει τη φωνή των Τ/Κ και να καταλαβαίνει", κατά την έκφρασή του, προσθέτοντας ότι το έτος 2000 προσβλέπει σε επίτευξη συμφωνίας στο Κυπριακό.

    Είπε επίσης ότι το νέο χρόνο "θα ανατείλουν καλύτερες μέρες για τους Τ/Κ."

    Εξάλλου "αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα" χαρακτήρισε το παράνομο καθεστώς ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβίς Ερογλου σε μήνυμά του, σύμφωνα με την Τ/κ εφημερίδα "Μπιρλίκ", εκφραστικό όργανο του Κόμματος Εθνικής Ενότητας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [09] "Αβρούπα" - Αντιδράσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η απόφαση λεγόμενου "δικαστηρίου" στα κατεχόμενα εναντίον της Τ/κ εφημερίδας "Αβρούπα" ότι δήθεν πρόσβαλε τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς εξέπληξε και εξόργισε την κοινή γνώμη, αναφέρει η εφημερίδα.

    "Εξεπλάγηκαν ακόμη και νομικοί κύκλοι", γράφει στον υπότιτλό της η εφημερίδα για να επαναλάβει την αποζημίωση που είναι υποχρεωμένη να καταβάλει στον Ντενκτάς και η οποία φθάνει τα 120 δισ. Λίρες Τουρκίας (Μία Λίρα Κύπρου πωλείται προς 935.800 ΛΤ).

    Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την απόφαση ως ένα πλήγμα στην ιστορία, πολιτισμό και δικαιοσύνη της Τ/κ κοινότητας.

    Σημειώνεται ότι καμιά άλλη εφημερίδα εκτός από την "Αβρούπα" δεν αναφέρθηκε χθες στην απόφαση του λεγόμενου "δικαστηρίου" αλλά ούτε και κανένα άλλο κόμμα εκτός από το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ αντέδρασε.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΧΡ/ΓΠ)

    [10] Λευκωσία - Εκρηξη φιάλης υγραερίου - Τραυματίας

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Εκρηξη σημειώθηκε στις 10.00 το πρωί, στο "Ποτοπωλείο το Ελληνικό", που βρίσκεται δίπλα στον κινηματογράφο "Ζήνα Πάλας" στη Λευκωσία.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος της Αστυνομίας, "η έκρηξη οφείλεται - εκ πρώτης όψεως - σε διαρροή υγραερίου από φιάλη". Από την έκρηξη τραυματίστηκε έναν άτομο (τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα) το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

    Στον τόπο της έκρηξης βρίσκονται άνδρες και οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας και "όλα είναι υπό έλεγχο", όπως είπε ο αστυνομικός εκπρόσωπος. Διερευνώνται τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΓΠ)

    [11] XAK - Ανακοίνωση

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη συνέχιση της διαπραγμάτευσης των τίτλων τους στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) εξασφάλισαν πέντε δημόσιες εταιρείες.

    Το Συμβούλιο αποδέχθηκε το αίτημα παρά το ότι οι εταιρείες αυτές δεν έχουν αποκτήσει μέχρι σήμερα την απαιτούμενη διασπορά των μετοχών τους και παρόλες τις κατ'επανάληψη προθεσμίες που τους είχαν δοθεί.

    Οι εταιρείες αυτές είναι οι CCC HOLDINGS & INVESTMENTS LTD, DOME INVESTMENTS LTD, Κυπριακές Αερογραμμές Λτδ, Κυπριακή Εταιρεία Τουριστικής Αναπτύξεως Λτδ και UNIVERSAL LIFE INSURANCE CO LTD.

    Σε σημερινή ανακοίνωσή του το Συμβούλιο του ΧΑΚ αναφέρει ότι με σκοπό την αποφυγή της ζημιάς που οι μικρομέτοχοι των πιο πάνω εταιρειών θα υποστούν με τη διαγραφή αποφάσισε να αποδεχθεί αίτημα των Εταιρειών CCC HOLDINGS & INVESTMENTS LTD, DOME INVESTMENTS LTD και UNIVERSAL LIFE INSURANCE CO LTD για παράταση της προθεσμίας διαγραφής τους μέχρι τις 31/1/2000.

    Για τις Κυπριακές Αερογραμμές Λτδ και την Κυπριακή Εταιρεία Τουριστικής Αναπτύξεως Λτδ δόθηκε παράταση μέχρι τις 31/3/2000.

    (ΚΥΠΕ/ΚΣ/ΓΠ)

    [12] ΑΗΚ - Σύσκεψη - Πρόβλημα 2000

    Λευκωσία,Κύπρος,31/12/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος δεν θα βυθιστεί απόψε στο σκοτάδι μετά την έλευση του 2000 έδωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Γιώργος Γεωργιάδης, σημειώνοντας παράλληλα πως 307 υπάλληλοι του οργανισμού θα είναι απόψε επί ποδός για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τυχόν επιπλοκή λόγω του προβλήματος του 2000.

    Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση λόγω του προβλήματος του 2000 εξέφρασε και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος προήδρευσε το πρωί σύσκεψης για εκτίμηση της ετοιμότητας της ΑΗΚ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του 2000.

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Ρολανδης ανέφερε πως ο λόγος που επέλεξε να πραγματοποιήσει τη σύσκεψη στην ΑΗΚ είναι διότι η υπηρεσία αυτή είναι ζωτικής σημασίας, αφού όπως επεσήμανε "δεν μπορεί να υπάρξει ζωή ουσιαστικά χωρίς ηλεκτρισμό".

    Αφού επεσήμανε ότι η ΑΗΚ προετοιμάζεται για την κρίσιμη αυτή βραδιά τα τελευταία τρία χρόνια, ο Υπουργός Εμπορίου σημείωσε πως "έχουν γίνει πάρα πολλές προετοιμασίες προληπτικά" και πως πέραν αυτών έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για απόψε και ενώ συνήθως κατά τη διάρκεια της νύκτας στην ΑΗΚ απασχολούνται 60 περίπου άτομα, το προσωπικό απόψε θα αυξηθεί στα 307 άτομα.

    Τα άτομα αυτά, είπε, "θα είναι στις θέσεις τους έτοιμα να εξυπηρετήσουν το κοινό σε περίπτωση που θα υπάρξει και η παραμικρή δυσκολία".

    Εξάλλου, ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει όλη η προεργασία με τους προμηθευτές των μηχανημάτων, με τεχνικούς και με συμβούλους "και φαίνεται ότι όλα θα λειτουργήσουν άψογα"

    "Είναι η πίστη όλων μας ότι αυτός ο πραγματικά μεγάλος και σημαντικός και καλά οργανωμένος οργανισμός και απόψε θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους", είπε, προσθέτοντας πως δεν έχει καμμία αμφιβολία "ότι οι Κύπριοι πολίτες θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα κανονικά μέσα στη νέα χιλιετία".

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "θα υποδεκτούμε το νέο χρόνο με φως σε όλα τα σπίτια".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 31 December 1999 - 13:02:20 UTC