Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-29

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκθεση "Ιδανικό Σπίτι"
  • [02] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ
  • [03] Εκπρόσωπος - Δήλωση Ντενκτάς
  • [04] Λειτουργός Μετανάστευσης - Ελεύθερος
  • [05] Δικαστήριο - Αναστασιάδης - Γιαλλούρης
  • [06] Τσαγγαρίδης - Πύριλλος
  • [07] Λυσσαρίδης - 30χρονα ΕΔΕΚ

  • [01] Εκθεση "Ιδανικό Σπίτι"

    Λευκωσία,Κύπρος,29/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η έκθεση "Ιδανικό Σπίτι" θα λειτουργήσει για εννιά μέρες από το Σάββατο 30 Οκτωβρίου μέχρι την Κυριακή 7 Νοεμβρίου 1999, δήλωσε ο Πρόεδρος της Αρχής Κρατικών Εκθέσεων Δημήτρης Ιωάννου σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

    Ο κ. Ιωάννου είπε ότι "πρόκειται για διοργάνωση μεγάλου εκτοπίσματος σε περιεχόμενο, συμμετοχή και διάρκεια", προσθέτοντας ότι "είναι μια έκθεση που αποκτά συνεχώς μεγαλύτερη σημασία για τους εμπορευόμενους και το κοινό και αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς για τις εταιρείες του κλάδου".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [02] Εκπρόσωπος - Κυπριακό - Τουρκία - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,29/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το στάτους της Τουρκίας ως υποψήφιας χώρας θα πρέπει να περνά μέσα από το κυπριακό πρόβλημα, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας παράλληλα πως "η Αθήνα και η Λευκωσία σε αγαστή συνεργασία θα καταβάλουν και πάλι μια κοινή πολιτική προσπάθεια μέχρι το Ελσίνκι" για προώθηση των θέσεων της πλευράς μας.

    Μιλώντας μετά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΕΞ Γιόσκα Φίσερ στο γερμανικό Κοινοβούλιο σε σχέση με το θέμα της αναγωγής της Τουρκίας σε υποψήφια για ένταξη χώρα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο Ελσίνκι, ο κ. Παπαπέτρου επεσήμανε πως η συζήτηση στο γερμανικό Κοινοβούλιο δείχνει και αντανακλά το γεγονός ότι μέχρι το Ελσίνκι θα γίνουν πολλές συζητήσεις και υπάρχουν πολύπλευροι προβληματισμοί σε διάφορα θεσμικά όργανα στα πλαίσια των κρατών μελών της ΕΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [03] Εκπρόσωπος - Δήλωση Ντενκτάς

    Λευκωσία,Κύπρος,29/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ως ένα καινούργιο στοιχείο από πλευράς του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς χαρακτήρισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου τη δήλωση στην οποία σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο προέβη ο Ντενκτάς ότι αυτό που θέλει η Τ/κ πλευρά είναι η διεθνής κοινότητα να πει στην Ε/κ πλευρά ότι αυτή δεν εκπροσωπεί τους Τ/Κ και αν αυτό λεχθεί το Κυπριακό θα λυθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

    Ο κ. Παπαπέτρου παρέπεμψε στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ "όπου είπε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων συνομιλούν οι δύο κοινότητες, ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι εκεί σαν εκπρόσωπος της Ε/κ κοινότητας και καλούσε τον κ. Ντενκτάς να έρθει στο τραπέζι σαν εκπρόσωπος της Τ/κ κοινότητας". "Αν αυτή η θέση ικανοποιεί τον κ. Ντενκτάς δεν έχουμε παρά να εφαρμόσουμε το ψήφισμα 1250", επεσήμανε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος. Ερωτηθείς σε σχέση με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες περί αποστολής επιστολής από τον Πρόεδρο Κληρίδη στον Ελληνα Πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη ο κ. Παπαπέτρου είπε πως δεν γνωρίζει περί ύπαρξης επιστολής ή περί αποστολής μιας τέτοιας επιστολής.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [04] Λειτουργός Μετανάστευσης - Ελεύθερος

    Λευκωσία,Κύπρος,29/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αφέθηκε το απόγευμα ελεύθερος ο Λειτουργός Μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαϊδης, κατόπιν διαταγής του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

    Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Αρχηγείου Αστυνομίας, η απόφαση λήφθηκε ύστερα από έφεση του κ. Νικολαϊδη κατά της πρωτόδικης απόφασης για δεύτερη προσωποκράτησή του.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [05] Δικαστήριο - Αναστασιάδης - Γιαλλούρης

    Λεμεσός,Κύπρος,29/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού αποφάσισε σήμερα ύστερα από πεντάωρη διαδικασία και αλλεπάλληλες ενστάσεις, όπως οι Χαράλαμπος Αναστασιάδης και Μάριος Κωνσταντίνου Γιαλλούρης παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου, ημέρα κατά την οποία ορίστηκε η προανάκριση της υπόθεσης στην οποία είναι κατηγορούμενοι.

    Η ακροαματική διαδικασία έγινε στην απουσία του Μάριου Κωνσταντίνου Γιαλλούρη ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτική κλινική.

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [06] Τσαγγαρίδης - Πύριλλος

    Λευκωσία,Κύπρος,29/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας κατηγόρησε σήμερα γραπτώς τον Ανδρέα Τσαγγαρίδη, 60 χρόνων, επιχειρηματία από τη Λευκωσία ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

    Επίσης, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε σήμερα διάταγμα πενθήμερης κράτησης εναντίον του Ανδρέα Πίριλλου, 44 χρόνων από το Στρόβολο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση δεκασμού δημόσιου λειτουργού.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)

    [07] Λυσσαρίδης - 30χρονα ΕΔΕΚ

    Λευκωσία,Κύπρος,29/10/1999 (ΚΥΠΕ) ΕΜΠΑΡΓΚΟ 8.00 ΜΜ

    "Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) περιθωριοποιεί τους τελικούς επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας και υποβοηθεί τη λύση", δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης στην ομιλία του απόψε κατά την εκδήλωση για τα 30χρονα του κόμματος.

    Ο κ. Λυσσαρίδης ανέφερε ότι η ΕΔΕΚ εργάσθηκε "για ενίσχυση της πορείας μας προς την ΕΕ και αποδέσμευση της ένταξης και πρότερης λύσης του Κυπριακού", καθώς και "για την ενίσχυση του αμυντικού δόγματος, αλλά και για την οργανωμένη συμπόρευση με την Ελλάδα σε άλλους τομείς".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 29 October 1999 - 17:46:15 UTC