Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-11

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΧΑΚ - Χρηματιστηριακές συναντήσεις
  • [02] ΟΗΕ - Ζακχαίος - Δυτική Σαχάρα
  • [03] Ε/Κ και Τ/Κ γυναίκες - Λονδίνο - Διάσκεψη
  • [04] Εκπρόσωπος - ΕΕ - Ελληνική κυβέρνηση
  • [05] Εκπρόσωπος - ΥΠΕΞ - Αθήνα
  • [06] Εκπρόσωπος - Μόουζες
  • [07] Εκπρόσωπος - Διακοινοτικές επαφές
  • [08] ΠΟΦΝΕ - Σύνοδος ESIB
  • [09] Κύπρος - Ουγγαρία - Ναυτιλιακή συμφωνία

  • [01] ΧΑΚ - Χρηματιστηριακές συναντήσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου αποφάσισε ότι οι χρηματιστηριακές συναντήσεις θα συνεχίσουν να διεξάγονται μεταξύ των ωρών 10.30 π.μ. και 11.30 π.μ. επί πενθήμερης βάσης, μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης.

    Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο του ΧΑΚ σημειώνει ότι η απόφαση λήφθηκε συμφωνα με τον Κανόνα 4.1.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [02] ΟΗΕ - Ζακχαίος - Δυτική Σαχάρα

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ψήφισμα με το οποίο επαναβεβαιώνονται όλες οι αποφάσεις των ΗΕ για τη Δυτική Σαχάρα υιοθέτησε η Ειδική Πολιτική Επιτροπή των ΗΕ μετά από διαβουλεύσεις του Πρέσβη της Κύπρου στα ΗΕ Σώτου Ζακχαίου, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής, με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη περιλαμβανομένων της Αλγερίας και του Μαρόκου.

    Το ψήφισμα καλεί τις δύο πλευρές να συνεχίσουν να συνεργάζονται με το ΓΓ και τον Ειδικό του Αντιπρόσωπο στην εφαρμογή του Σχεδίου Εγκατάστασης και των σχετικών συμφωνιών που επιτεύχθησαν.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [03] Ε/Κ και Τ/Κ γυναίκες - Λονδίνο - Διάσκεψη

    Λονδίνο,Βρετανία,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τέσσερις Ε/Κ και έξι Τ/Κ γυναίκες συμμετείχαν στη Διάσκεψη "Στις Φωνές: Διάσταση Κυπρίων Γυναικών", που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Λονδίνο.

    Μεταξύ των γυναικών συμπεριλαμβάνονται η βουλευτής Καίτη Κληρίδου και η ποιήτρια και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Νεσέ Γιασίν.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [04] Εκπρόσωπος - ΕΕ - Ελληνική κυβέρνηση

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή κυβέρνηση δεν διαπίστωσε οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα την ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να συζητήσει δημόσια το θέμα των ανταλλαγμάτων που θα ζητήσει η ελληνική πλευρά σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, προσθέτοντας πως αυτά τα θέματα θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν και στο Εθνικό Συμβούλιο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [05] Εκπρόσωπος - ΥΠΕΞ - Αθήνα

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μεταβαίνει στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη για να επαφές με την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, σημειώνοντας ότι οι δύο κυβερνήσεις "βρίσκονται σε διαρκή επαφή".

    Ο κ. Παπαπέτρου είπε ότι η επαφή του κ. Κασουλίδη "γίνεται μέσα σε ορισμένα πολιτικά πλαίσια", σημειώνοντας ότι "έχει σημασία ο Υπουργός να πάει στην Αθήνα πριν συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο για να ενμημερωθεί το Σώμα πλήρως την ώρα που θα πάρει τις αποφάσεις του".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [06] Εκπρόσωπος - Μόουζες

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Υπο το φως των εξελίξεων που θα προκύψουν από την αποστολή Μόουζες, η κυβέρνηση σε συνεργασία και με τα κόμματα στο Εθνικό Συμβούλιο θα μελετήσει όλα τα δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις της", δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Ερωτηθείς τι αναμένει η κυπριακή κυβέρνηση από τον Προεδρικό Αποσταλμένο των ΗΠΑ για το Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες, ο κ. Παπαπέτρου επανέλαβε ότι "εμείς εκείνο το οποίο αναμένουμε από τον κ. Μόουζες και ζητούμε από τον κ. Μόουζες είναι να πείσει την τουρκική πλευρά να προσέλθει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, όπως προνοεί το ψήφισμα 1250 (του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ) χωρίς όρους".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [07] Εκπρόσωπος - Διακοινοτικές επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η κυβέρνηση ενθαρρύνει οποιεσδήποτε διακοινοτικές επαφές που έχουν ως στόχο την επαναπροσέγγιση Ε/Κ και Τ/Κ", δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου, κληθείς να σχολιάσει τις επαφές Ε/Κ και Τ/Κ στην Πύλα.

    "Η κυβέρνηση θα ενισχύσει από την πλευρά της και θα ευνοήσει κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση", είπε ο Εκπρόσωπος.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)

    [08] ΠΟΦΝΕ - Σύνοδος ESIB

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Φοιτητικών Ενώσεων (ΠΟΦΝΕ) φιλοξενεί στην Κύπρο την 37η Σύνοδο των Εθνικών Ενώσεων Φοιτητών της Ευρώπης (ESIB), που αποτελείται από 35 οργανώσεις μέλη από 31 χώρες.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Γραμματέας της ΠΟΦΝΕ Χρύσανθος Γεωργίου είπε ότι η ΠΟΦΝΕ "θεωρεί τιμή της που ανέλαβε τη διοργάνωση αυτής της Συνόδου και είναι σίγουρη ότι μέσα από αυτήν, το φοιτητικό κίνημα της Κύπρου, αλλά και η ίδια η Κύπρος, θα βγουν κερδισμένοι".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [09] Κύπρος - Ουγγαρία - Ναυτιλιακή συμφωνία

    Λευκωσία,Κύπρος,11/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη σύναψη ναυτιλιακής συμφωνίας μεταξύ Κύπρου και Ουγγαρίας ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την τακτική του συνεδρία, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, και προνοεί μεταξύ άλλων την ανάληψη υποχρέωσης από τα συμβαλλόμενα μέρη για μη είσοδο των πλοίων του ενός στα κλειστά λιμάνια του άλλου.

    Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, η συμφωνία προνοεί ακόμη την ίση μεταχείριση των πλοίων της μίας χώρας ενώ βρίσκονται στα λιμάνια της άλλης αναφορικά με την προσφορά υπηρεσιών, καθώς και την παροχή της δυνατότητας εργοδότησης ναυτικών της μιας χώρας σε πλοία της άλλης, με όρους που θα εγκρίνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της χώρας των ναυτικών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 12 October 1999 - 12:02:25 UTC