Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-10-07

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - Τουρκία - Παραβιάσεις - Καταγγελία στον ΟΗΕ
  • [02] ΕΔΗ - Τιτίνα Λοϊζίδου
  • [03] Σεμινάριο - Ανθρώπινα Δικαιώματα
  • [04] Χάσικος - Παραγιουδάκης - Δήμου - Λιμάνι Λάρνακας
  • [05] Εκπρόσωπος - ΕΕ - Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου
  • [06] Χάσικος - Αποστολάκης - Βάση "Ανδρέα Παπανδρέου"
  • [07] Συνάντηση νεολαιών Ελλάδας - Κύπρου
  • [08] Βουλή των Αντιπροσώπων - Πρόεδρος Βουλής
  • [09] Ρολάνδης - Διεθνές Συνέδριο Συμβούλων Επιχειρήσεων
  • [10] Χάσικος - Παρενοχλήσεις
  • [11] Κύπρος - Συμβούλιο της Ευρώπης
  • [12] Υπουργός Οικονομικών - Προϋπολογισμοί
  • [13] Πρόεδρος Βουλής - Ομιλία

  • [01] Κύπρος - Τουρκία - Παραβιάσεις - Καταγγελία στον ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος κατάγγειλε μέσω του Μονίμου Αντιπροσώπου της στον ΟΗΕ, Πρέσβη Σώτου Ζακχαίου, τις νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της και του FIR Λευκωσίας από 36 συνολικά τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα, οι οποίες σημειώθηκαν στις 5, 9, 10, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 1999.

    Ο κ. Ζακχαίος αναφέρει στη γραπτή καταγγελία του στο ΓΓ του ΟΗΕ ότι οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας φανερώνουν για μια ακόμα φορά την κατάφωρη περιφρόνηση που επιδεικνύει η χώρα αυτή προς το Διεθνές Δίκαιο, το Χάρτη του ΟΗΕ και τις σχετικές αποφάσεις του Οργανισμού για την Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΝΜΑ/ΜΧ)

    [02] ΕΔΗ - Τιτίνα Λοϊζίδου

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Χρήσιμη και αναγκαία παρέμβαση με πολλαπλά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις", χαρακτηρίζουν οι Ενωμένοι Δημοκράτες το χθεσινό ψήφισμα της εξ Υπουργών Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης που καλεί την Τουρκία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της για καταβολή αποζημιώσεων στην υπόθεση της Τιτίνας Λοϊζίδου.

    Στην ανακοίνωσή τους οι ΕΔΗ χαιρετίζουν τις χθεσινές εξελίξεις στο Συμβούλιο της Ευρώπης και τις χαρακτηρίζουν ως "πολύ σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της δικαίωσης των προσδοκιών όσων έχουν εναποθέσει ελπίδες στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στον ειρηνικό αγώνα για αποκατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κύπρο και την επίλυση του κυπριακού προβλήματος".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [03] Σεμινάριο - Ανθρώπινα Δικαιώματα

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με τη συμμετοχή διακεκριμένων νομικών από την Ευρώπη και την Κύπρο πραγματοποιείται την ερχόμενη βδομάδα μονοήμερο σεμινάριο με την ευκαιρία 50 χρόνων από την ίδρυση του Συμβουλίου της Ευρώπης και με θέμα "Επιτεύγματα και Προοπτικές στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

    Την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου, το οποίο διοργανώνεται από το Διεθνή Σύνδεσμο για την Προάσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κύπρο και τη Διεύθυνση για Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν στην εναρκτήρια τελετή ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Χρίστος Κληρίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣτΕ Stefano Valenti.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [04] Χάσικος - Παραγιουδάκης - Δήμου - Λιμάνι Λάρνακας

    Λάρνακα,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το υψηλό ηθικό και την άρτια εκπαίδευση της εφεδρίας εξήραν σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημήτριος Δήμου και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μανούσος Παραγιουδάκης.

    Σε δηλώσεις του μετά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι Λάρνακας προς τιμήν των πληρωμάτων των πλοίων του ελληνικού πολεμικού ναυτικού που πήρε μέρος στην άσκηση "Νικηφόρος '99", ο Υπουργός Αμυνας ανέφερε ότι "η Ελλάδα είναι εδώ".

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΜΧ)

    [05] Εκπρόσωπος - ΕΕ - Ψήφισμα Ευρωκοινοβουλίου

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η κυβέρνηση επιθυμεί να καθοριστεί ημερομηνία για την επόμενη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης μόνον αν η ημερομηνία αυτή δεν είναι μετά το 2003, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Παπαπέτρου.

    Σημειώνοντας πως ο καθορισμός του 2003 ως ημερομηνία ένταξης θα ευνοούσε την Κύπρο, είπε ότι "εάν όμως αποφασισθεί η μετάθεση της ημερομηνίας από το 2003, τότε και η Κύπρος και οι άλλες χώρες της πρώτης ομάδας ένταξης προτιμούν να μην καθοριστεί η ημερομηνία ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα και να έχουμε περισσότερα επιχειρήματα να τους πείσουμε ότι είναι εφικτή η ένταξη μας το 2003".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΜ)

    [06] Χάσικος - Αποστολάκης - Βάση "Ανδρέα Παπανδρέου"

    Πάφος,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της αεροπορικής Βάσης "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος.

    Μιλώντας μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας Δημήτρη Αποστολάκη στις εγκαταστάσεις της αεροπορικής Βάσης της Πάφου, ο κ. Χάσικος είπε ότι "είναι επιχειρησιακά ικανή" και πρόσθεσε ότι προχωρεί εντατικά η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΡΜ/ΜΧ)

    [07] Συνάντηση νεολαιών Ελλάδας - Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μέσα στα πλαίσια της ανανέωσης του πρωτοκόλλου συνεργασίας, ανάμεσα στις οργανώσεις νεολαίας Κύπρου - Ελλάδας, αναχωρεί απόψε για την Αθήνα 40μελής αντιπροσωπεία του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Ανδρέα Ταλιαδώρο.

    Σκοπός είναι η συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, με πρώτο και κύριο το Κυπριακό, τρόπων περαιτέρω σύσφιγξης των σχέσεων των νεολαιών, συντονισμός της δράσης τους στο εξωτερικό αλλά και η αποκόμιση εμπειριών των Κυπρίων νέων από τους Ελλαδίτες κυρίως σε θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [08] Βουλή των Αντιπροσώπων - Πρόεδρος Βουλής

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Βουλή των Αντιπροσώπων συνήλθε σήμερα στην πρώτη της συνεδρία μετά τις θερινές διακοπές κατά την οποίαν έδωσαν τη νενομισμένη διαβεβαίωση οι τρεις βουλευτές, Λία Γεωργιάδου (ΔΗΣΥ Κερύνειας), Κωστάκης Κωνσταντίνου (ΔΗΣΥ Πάφου) και Ζαχαρίας Κούλιας (ΔΗΚΟ Αμμοχώστου), που έχουν ανακηρυχθεί στις θέσεις των παραιτηθέντων Σωκράτη Χάσικου, Αβέρωφ Νεοφύτου και Αλέξη Γαλανού.

    Στη συνεδρία ανακοινώθηκαν επίσης οι ανακατατάξεις στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές. Την προεδρία της Επιτροπής Οικονομικών αναλαμβάνει ο Μάρκος Κυπριανού σε αντικατάσταση του Αλέξη Γαλανού, ενώ τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, που κατείχε ο Μάρκος Κυπριανού, αναλαμβάνει ο Νίκος Κλεάνθους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [09] Ρολάνδης - Διεθνές Συνέδριο Συμβούλων Επιχειρήσεων

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ) "Ιδεώδες κέντρο για επιχειρηματικές δραστηριότητες" χαρακτήρισε την Κύπρο ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος μιλούσε σε Διεθνές Συνέδριο Συμβούλων Επιχειρήσεων που οργανώνεται για πρώτη φορά στην Κύπρο.

    Στην ομιλία του ο κ. Ρολάνδης εξήρε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε αυτό τον τομέα που είναι "η στρατηγική της θέση, οι εξαίρετες πολιτικές και οικονομικές της σχέσεις με τις γειτονικές χώρες, η πολύ αναπτυγμένη κοινονικοοικονομική της υποδομή, οι εξαίρετες της τηλεπικοινωνίες, το αναπτυγμένο τραπεζικό της σύστημα, το ευρύ φάσμα υψηλής ποιότητας επαγγελματικών υπηρεσιών που προσφέρει και το ευνοϊκό οικονομικό και επαγγελματικό της περιβάλλον."

    (ΚΥΠΕ/ΙΤΣ/ΜΧ)

    [10] Χάσικος - Παρενοχλήσεις

    Πάφος,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ) Ο Υπουργός Αμυνας Σωκράτης Χάσικος δήλωσε σήμερα ότι έγιναν παρενοχλήσεις των ελληνικών αεροσκαφών που έλαβαν μέρος στη στρατιωτική άσκηση Νικηφόρος από τουρκικά μαχητικά F16, τα οποία όμως αναχαιτίστικαν από ελληνικά. Ο κ. Χάσικος είπε ότι οι παρενοχλήσεις έγιναν καθ'όλη τη διάρκεια της άσκησης αλλά, όπως σημείωσε, σε πολύ μικρότερο βαθμό από άλλες φορές.
    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΜΧ)

    [11] Κύπρος - Συμβούλιο της Ευρώπης

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο Συμβούλιο της Ευρώπης Πρέσβης Χριστόφορος Γιάγκου επέδωσε χθες τα διαπιστευτήριά του στο Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Walter Schwimmer.

    Σε συνάντηση του κ. Γιάγκου με το ΓΓ του Συμβουλίου ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου ενημέρωσε τον κ. Schwimmer για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό και ανταλλάγησαν απόψεις για τις σχέσεις της Κύπρου και του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [12] Υπουργός Οικονομικών - Προϋπολογισμοί

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρία τον προϋπολογισμό του κράτους για το έτος 2000, ενώ για πρώτη φορά οι κρατικοί προϋπολογισμοί είναι ενοποιημένοι και περιλαμβάνουν τον Τακτικό προϋπολογισμό, τον προϋπολογισμό Αναπτύξεως και το Ταμείο Ανακουφίσεως Εκτοπισθέντων και Παθόντων και της Αμυνας.

    Οπως ανέφερε ο Υπουργός Οικονομικών Τάκης Κληρίδης μετά τη λήξη της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, "αυτό που μένει να διορθώσουμε είναι το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημοσιονομικό χρέος, που μπορεί μόνο να αλλάξει έχοντας υπόψη τα έσοδα του κράτους".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [13] Πρόεδρος Βουλής - Ομιλία

    Λευκωσία,Κύπρος,07/10/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ενώπιον της ολομέλειας του Σώματος ότι η Τουρκία θα πρέπει να εγκαταλείψει την επεκτατική της πολιτική σε βάρος της Κύπρου, τονίζοντας ότι η Κύπρος έχει από καιρού φθάσει τα έσχατα όρια εθνικής και φυσικής επιβίωσης και δεν μπορεί να δώσει περισσότερα.

    Υπογράμμισε ακόμα πως δεν μπορούν να ζητούνται ανταλλάγματα από την Κύπρο ώστε η Τουρκία δια του κατοχικού ηγέτη να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι στον αγώνα για δικαίωση όλοι είναι μαζί και θα συνεχίσουν με πίστη στη δύναμη του δικαίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 7 October 1999 - 18:46:15 UTC