Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-08-24

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέοι υπουργοί - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
  • [02] ΑΚΕΛ - Κυβέρνηση - Διάσκεψη Τύπου
  • [03] Συνέδριο Αποδήμων - Εκθέσεις Δράσεως
  • [04] Αναστασιάδης - Βρετανός βουλευτής
  • [05] Νέοι βουλευτές ΔΗΣΥ
  • [06] Εκκλησία Αγίου Λαζάρου - Αναδιαμόρφωση
  • [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Αμερικανοί βουλευτές
  • [08] ΓΔ Υπουργείο Συγκοινωνιών - Κίνα
  • [09] Χρηματιστήριο - Συναλλαγές
  • [10] Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Υπουργοί

  • [01] Νέοι υπουργοί - Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τέσσερα νέα πρόσωπα θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση, τρεις υπουργοί και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, έγκυροι κύκλοι δήλωσαν στο ΚΥΠΕ.

    Υπουργός Αμυνας αναλαμβάνει ο Σωκράτης Χάσικος διαδεχόμενος τον Γιαννάκη Χρυσοστομή, που υπέβαλε χθες την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [02] ΑΚΕΛ - Κυβέρνηση - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Εικόνα αποσύνθεσης, έντονων αντιπαραθέσεων και δολοπλοκιών και καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας" παρουσιάζουν σύμφωνα με το ΑΚΕΛ η κυβέρνηση και ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

    Μιλώντας κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου το μέλος του πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ανέφερε πως οι παραιτήσεις του Υπουργού Αμυνας και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου καθώς και οι δηλώσεις στις οποίες προέβησαν κατά την παραίτησή τους επιβεβαιώνουν πλήρως τα όσα κατά διαστήματα έχει καταγγείλει το ΑΚΕΛ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [03] Συνέδριο Αποδήμων - Εκθέσεις Δράσεως

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ανάγκη άμεσης δράσης για προώθηση της ενημέρωσης της κοινής γνώμης στις χώρες που φιλοξενούν τους απόδημους, επεσήμαναν σήμερα οι απόδημοι που συμμετέχουν στο 11ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων.

    Στο Συνέδριο παρουσιάστηκαν σήμερα σύντομες εκθέσεις δράσεως από την Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία Μεγάλης Βρετανίας, την Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας, την Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής, τις Ελληνορθόδοξες Κοινότητες Μεγάλης Βρετανίας, και τις Ομοσπονδίες Κυπρίων Καναδά, Νοτίου Αφρικής, Ευρώπης, Υπόλοιπης Αφρικής και των Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΑΧΡ)

    [04] Αναστασιάδης - Βρετανός βουλευτής

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ως πολύ θετική εξέλιξη χαρακτήρισε σήμερα ο Βρετανός Συντηρητικός βουλευτής Νικ Χόκινς που βρίσκεται στην Κύπρο την ενεργότερη ανάμειξη των ΗΠΑ στο Κυπριακό.

    Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντησή του με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Νίκο Αναστασιάδη, ο κ. Χόκινς, που, επιδιώκει να παρακολουθεί κάθε χρόνο το Συνέδριο Αποδήμων, είπε ότι είναι σημαντικό να γίνονται ερωτήσεις για το Κυπριακό στο βρετανικό Κοινοβούλιο ώστε να συνεχιστεί η κοινή διακομματική προσέγγιση των μεγάλων κομμάτων της χώρας στο Κοινοβούλιο για ενίσχυση της κυπριακής υπόθεσης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [05] Νέοι βουλευτές ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Κώστας Κωσταντίνου και η Λία Γεωργιάδου θα διαδεχθούν τους εώς τώρα βουλευτές του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου και Σωκράτη Χάσικο, οι οποίοι θα διοριστούν αύριο στις θέσεις των Υπουργών Συγκοινωνιών και Εργων και Αμυνας αντίστοιχα.

    Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Τάσος Μητσόπουλος, ο κ. Κωνσταντίνου, πρώην βουλευτής ΔΗΣΥ, θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα του κ. Αβέρωφ στην επαρχία Πάφου και η κ. Γεωργιάδου τη βουλευτική έδρα του κ. Χάσικου στην επαρχία Κερύνειας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [06] Εκκλησία Αγίου Λαζάρου - Αναδιαμόρφωση

    Λάρνακα,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Αρχισαν σήμερα το πρωί οι εργασίες της πρώτης φάσης αναδιαμόρφωσης της αρχαίας εκκλησίας του Αγίου Λαζάρου στη Λάρνακα με την κατεδάφιση των καταστημάτων που περιέβαλαν το ναό από το 1955.

    Στόχος των εργασιών, οι οποίες θα αποπερατωθούν μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο, είναι να αναδειχθεί η μεγαλοπρέπεια του ιστορικού αυτού μνημείου που είναι δεμένο με την ζωή της ίδιας της Λάρνακας αλλά και της Χριστιανοσύνης γενικότερα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΚΣ/ΑΧΡ)

    [07] Πρόεδρος Κληρίδης - Αμερικανοί βουλευτές

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Τουρκία, εάν επιθυμεί να είναι μέλος της διεθνούς κοινότητας, θα πρέπει να συμπεριφέρεται σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας και το κράτος δικαίου που επιβάλλουν σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.

    Αυτό δήλωσαν σήμερα Αμερικανοί βουλευτές μετά από συνάντησή τους με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη, σημειώνοντας παράλληλα ότι η αδιαλλαξία της Αγκυρας και του κατοχικού καθεστώτος είναι απαράδεκτη στο αμερικανικό Κογκρέσο.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [08] ΓΔ Υπουργείο Συγκοινωνιών - Κίνα

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η αμοιβαία επιθυμία για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων Κύπρου και Κίνας στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας τονίστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Πεκίνο του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Συγκοινωνιών και Εργων, Βάσου Πύργου με τον Υφυπουργό Σεν Γιανκγάγκ της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας.

    Επίσημη ανακοίνωση αναφέρει ότι στη συνάντηση οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις στενές και φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών καθώς και στην υποστήριξη που η Κίνα παρέχει στην Κύπρο.

    (ΚΥΠΕ/ΑΧΡ/ΜΜ)

    [09] Χρηματιστήριο - Συναλλαγές

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) ανακοίνωσε ότι αποδέχεται από σήμερα την υποβολή ή αποδοχή προσφορών για χρηματιστηριακές συναλλαγές από τρία μέλη του που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που ζητήθηκαν από το ΧΑΚ.

    Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του ΧΑΚ, η οποία σημειώνει ότι τα μέλη του Benchmark Securities Ltd, Parma Brokerage Ltd και Citi Principal Investments Ltd έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους για τελείωση αριθμού χρηματιστηριακών συναλλαγών με βάση τις επιστολές του ΧΑΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΧΡ)

    [10] Πολιτικό Γραφείο ΔΗΣΥ - Αναστασιάδης - Υπουργοί

    Λευκωσία,Κύπρος,24/08/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η απόφαση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι να στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το νέο κυβερνητικό σχήμα με το οποίο και συμφωνεί απόλυτα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του, Νίκος Αναστασιάδης.

    Μιλώντας μετά τη δίωρη απογευματινή συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε επίσης την ικανοποίηση του Πολιτικού Γραφείου για τις επιλογές του Προέδρου της Δημοκρατίας, και είπε ότι "γίνεται μια νέα αρχή".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Tuesday, 24 August 1999 - 18:46:16 UTC