Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-07-22

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τράπεζα Κύπρου - Είσοδος στο ΧΑΑ
  • [02] Εκπρόσωπος - Συνομιλίες (2)
  • [03] Κεντρική Τράπεζα Κύπρου - Εκθεση 1998
  • [04] Επίσκεψη αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας
  • [05] Σύλληψη Ε/Κ από Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις
  • [06] Στρασβούργο - Βράβευση μαθητών
  • [07] Ιερά Σύνοδος - Ενοικίαση ΛΟΓΟΥ
  • [08] Ορκωμοσία - Νέος Πρέσβης ΗΠΑ στη Κύπρο
  • [09] Κυπριανού - Ρώμη - Επαφές

  • [01] Τράπεζα Κύπρου - Είσοδος στο ΧΑΑ

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου αποδέχθηκε σήμερα την αίτηση της Τράπεζας Κύπρου για εισαγωγή της μετοχής της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Η εισδοχή της μετοχής στο ΧΑΑ θα αποφασισθεί σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας Κύπρου το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη.

    Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη ο Πρόεδρος του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου, Σόλων Τριανταφυλλίδης εξήγησε ότι η Κεντρική Τράπεζα έδωσε την άδεια ώστε "ποσοστό μέχρι το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου να είναι ελεύθερο προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ), όπως απαιτείται από τις πρόνοιες της Ελληνικής νομοθεσίας".

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [02] Εκπρόσωπος - Συνομιλίες (2)

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Ε/κ πλευρά δεν πρόκειται να προσέλθει σε διάλογο όπου θα γίνουν δεκτές εκ των προτέρων προϋποθέσεις που θέτει η τουρκική πλευρά.

    Αυτό διευκρινίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, στο επίσημο ανακοινωθέν της σημερινής συνάντησής του με τους δημοσιογράφους.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [03] Κεντρική Τράπεζα Κύπρου - Εκθεση 1998

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η έντονη οικονομική δραστηριότητα σε συνδυασμό με φθίνοντα πληθωρισμό και χαμηλή ανεργία ήταν τα κυριότερα θετικά χαρακτηριστικά της οικονομίας το 1998, ενώ αντίθετα παρατηρήθηκε περαιτέρω διεύρυνση του ελλείμματος του δημόσιου τομέα και του λογαριασμού τρεχουσών συναλλαγών του ισοζυγίου πληρωμών καθιστώντας πιο επιτακτική την ανάγκη άμεσης λήψης διορθωτικών μέτρων.

    Αυτό αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για το 1998, όπου προστίθεται ότι η μεγαλύτερη ώθηση στο ρυθμό αύξησης της οικονομίας προήλθε από τη σημαντική ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης ενώ αντίθετα η εξωτερική ζήτηση σημείωσε απόλυτη πτώση.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [04] Επίσκεψη αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τετραήμερη επίσημη επίσκεψη θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο, από την ερχόμενη Κυριακή 25 Ιουλίου, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Ιωάννης Γεωργακόπουλος.

    Ο κ. Γεωργακόπουλος επισκέπτεται στην Κύπρο ύστερα από πρόσκληση του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [05] Σύλληψη Ε/Κ από Τουρκικές κατοχικές δυνάμεις

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Οι τουρκικές κατοχικές αρχές συνέλαβαν και κρατούν παράνομα από χθες το απόγευμα, Ε/Κ Καναδό υπήκοο, κάτοικο Καλού Χωριού Λεμεσού.

    Πρόκειται για το Ρογήρο Γεωργίου, 48 χρόνων, ο οποίος φέρεται να εισήλθε με το αυτοκίνητό του στα κατεχόμενα, έξω από το χωριό Πυρόϊ.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [06] Στρασβούργο - Βράβευση μαθητών

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τριαντα δύο άτομα ηλικίας 17 - 21 ετών από 16 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος βραβεύτηκαν σήμερα στο Στρασβούργο για την εξαιρετική ποιότητα της εργασίας τους στο διαγωνισμό "Τα ανθρώπινα δικαιώματα και εγώ" (με την ευκαιρία της 50ης επετείου του Συμβουλίου της Ευρώπης).

    Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συμβουλίου της Ευρώπης οι 32 νεαροί λαμβάνουν μέρος σε πρόγραμμα που στόχο έχει τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση. Για εννέα μέρες ζουν και εργάζονται μαζί στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Νεολαίας στο Στρασβούργο με σύνθημα "Ισα δικαιώματα για όλους - Πρόσωπο με πρόσωπο με μια πολυπολιτισμική κοινωνία".

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [07] Ιερά Σύνοδος - Ενοικίαση ΛΟΓΟΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Ιερά Σύνοδος επικύρωσε σήμερα κατά πλειοψηφία την ενοικίαση του τηλεοπτικού σταθμού "Ο ΛΟΓΟΣ" στο ελληνικό κανάλι "Σκάι". Το θέμα συζητήθηκε κατά τη διάρκεια πρωϊνής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.

    Εξερχόμενος της συνεδρίας ο Μητροπολίτης Κερύνειας Παύλος εξέφρασε τη διαφωνία του στην ενοικίαση του σταθμού λέγοντας πως "Ο ΛΟΓΟΣ" έπρεπε να μείνει στα χέρια της εκκλησίας και να γίνει τροποποίηση του προγράμματός του ώστε να καταστεί καθαρά εκκλησιαστικό κανάλι.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΜΧ)

    [08] Ορκωμοσία - Νέος Πρέσβης ΗΠΑ στη Κύπρο

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό "αποτελεί ένα δύσκολο πρόβλημα" και μερικοί "θεωρούν ακόμα και αδύνατο να επιλυθούν οι διαφορές μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ που κρατούν το νησί διαιρεμένο εδώ και δεκαετίες", δήλωσε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Στρόουμπ Τάλμποτ, μιλώντας κατά την τελετή ορκωμοσίας του νέου Πρέσβη της χώρας στη Κύπρο, Ντόναλτ Μπάτλερ.

    Ο κ. Τάλμποτ είπε ότι η Κύπρος είναι μια κυρίαρχη χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο με την οποία οι ΗΠΑ διατηρούν εξαίρετες σχέσεις, προσθέτοντας πως ο Πρόεδρος και η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ πιστεύουν ότι ο λαός της Κύπρου διαθέτει το όραμα και την αποφασιστικότητα για εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης, βασισμένης σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)

    [09] Κυπριανού - Ρώμη - Επαφές

    Λευκωσία,Κύπρος,22/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την προθυμία της ιταλικής Βουλής να συμβάλει στην επίλυση του Κυπριακού με βάση τα ψηφίσματα και τις αρχές του διεθνούς δικαίου, εξέφρασαν στον Πρόεδρο της Βουλής, Σπύρο Κυπριανού, Ιταλοί επίσημοι με τους οποίους είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις.

    Ταυτόχρονα οι Ιταλοί αξιωματούχοι τάχθηκαν υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ και τόνισαν ότι δεν θα πρέπει να επιβραβευθεί η αλαζονεία που επιδεικνύεται εκ μέρους της Τουρκίας στο Κυπριακό.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 22 July 1999 - 17:46:16 UTC