Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-07-08

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκπρόσωπος - ΑΚΕΛ - Κυπριακό
  • [02] Κασουλίδης - Κυπριακό
  • [03] Αρχιεπισκοπή - Χατζητοφή - Απονομή παρασήμου
  • [04] Γκιουρέλ - Κατεχόμενα - "συμβούλιο σύνδεσης"
  • [05] Τούρκοι - Καταστροφές - Εκκλησία - Αγιος Επίκτητος
  • [06] Βασιλείου - Ιρλανδοί βουλευτές
  • [07] ΔΗΣΥ - Πρόταση για διάλογο
  • [08] Βουλή - Επιτροπή Αμυνας - Τ80
  • [09] Κατσουρίδης - Δήλωση Προέδρου Κληρίδη
  • [10] Αυστραλία - Κοινοβούλιο - Ραν - Κυπριακό

  • [01] Εκπρόσωπος - ΑΚΕΛ - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Δύσκολη χαρακτηρίζει τη σημερινή φάση του Κυπριακού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, σημειώνοντας όμως παράλληλα πως η πορεία προς την Ευρώπη δημιούργησε έντονο ενδιαφέρον στον ευρωπαϊκό χώρο για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πρόβλημα.

    Σε γραπτή δήλωσή του που διάβασε σήμερα στους δημοσιογράφους ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισημαίνει επίσης ότι "αποτυχία εξεύρεσης λύσης μετά από το επιδεικνυόμενο διεθνές ενδιαφέρον θα δημιουργήσει ενδεχομένως προβλήματα στους περαιτέρω χειρισμούς".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

    [02] Κασουλίδης - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης απέφυγε σήμερα να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει σημερινό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" σύμφωνα με το οποίο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε προσωπική επιστολή στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον.

    Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες ότι η πλευρά μας θα οδηγηθεί σε πρώτη φάση, σε μια διαδικασία τύπου Ραμπουγιέ, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι τα πράγματα είναι ακόμα στο στάδιο προόδου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [03] Αρχιεπισκοπή - Χατζητοφή - Απονομή παρασήμου

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η τέως Πρόξενος της Κύπρου στη Χάγη, Αναστασία Γεωργίου - Χατζητοφή τιμήθηκε σήμερα από την Εκκλησία της Κύπρου για τη συμβολή της στην ανεύρεση ιερών εικόνων και άλλων εκκλησιαστικών θησαυρών της Κύπρου που κλάπηκαν από τα κατεχόμενα μετά την τουρκική εισβολή.

    Στην κ. Χατζητοφή απονεμήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο το Χρυσό Παράσημο του Αποστόλου Βαρνάβα κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής στην Ιερά Αρχιεπισκοπή, και στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη. Παρέστησαν επίσης υπουργοί, οι Μητροπολίτες Λεμεσού, Κιτίου και Κερύνειας και βουλευτές.

    (ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΑΧΡ)

    [04] Γκιουρέλ - Κατεχόμενα - "συμβούλιο σύνδεσης"

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Φθάνει αύριο στα κατεχόμενα για παράνομη επίσκεψη ο Τούρκος Υπουργός Προεδρίας, αρμόδιος και για κυπριακές υποθέσεις, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Γκιουρέλ, τον οποίο προσκάλεσε ο ψευδοπρωθυπουργός Ντερβις Ερογλου, θα έχει διάφορες επαφές για την προετοιμασία της τρίτης συνόδου του λεγομένου "συμβουλίου σύνδεσης ψευδοκράτους - Τουρκίας".

    (ΚΥΠΕ/ΙΤ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [05] Τούρκοι - Καταστροφές - Εκκλησία - Αγιος Επίκτητος

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Σε νέες καταστροφές προβαίνουν στην εκκλησία του κατεχόμενου χωριού Αγιος Επίκτητος οι Τούρκοι.

    Τώρα γκρεμίζουν και το καμπαναριό της εκκλησίας του κατεχόμενου χωριού, η οποία έχει μετατραπεί σε τζαμί, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

    [06] Βασιλείου - Ιρλανδοί βουλευτές

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την ανάγκη να προχωρήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου όσο το δυνατό γρηγορότερα και να μην επιτραπεί η αναβολή τους, επεσήμανε σήμερα ο ο Πρόεδρος της Μικτής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ιρλανδικού Κοινοβουλίου, Bernard J. Durkan.

    Μιλώντας μετά από συνάντηση της αντιπροσωπείας της επιτροπής της οποίας ηγείται, με τον Επικεφαλής της Διαπραγματευτικής Αντιπροσωπείας για την Ενταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ), Γιώργο Βασιλείου, ο κ. Durkan είπε ότι "η Ιρλανδία ως μια μικρή χώρα ενέχει ενδιαφέρον για τις υποψήφιες χώρες που ετοιμάζονται για ένταξη στην ΕΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [07] ΔΗΣΥ - Πρόταση για διάλογο

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δημοκρατικός Συναγερμός (ΔΗΣΥ) δηλώνει ότι η πρότασή του για διάλογο απευθύνεται προς όλες ανεξαίρετα τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου και εκφράζει "την ελπίδα και την πεποίθηση ότι οι όποιες επιφυλάξεις και δισταγμοί που διατυπώθηκαν από το ΑΚΕΛ θα είναι πρόσκαιροι".

    "Η πρότασή μας για διάλογο είναι ανοικτή και διαρκής γιατί ανοικτά και διαρκή είναι και τα μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο και το λαό μας", αναφέρει με ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ προσθέτοντας ότι η πρότασή του απευθύνεται προς "το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ, την ΕΔΕΚ, το ΚΕΔ, τους ΝΕΟ, τους Οικολόγους, το ΑΔΗΚ και προς τους ενεργούς πολίτες αυτού του τόπου".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [08] Βουλή - Επιτροπή Αμυνας - Τ80

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Για το θέμα των αρμάτων Τ80 ενημερώθηκε σήμερα η Επιτροπή Αμυνας της Βουλής σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση.

    Ο Υπουργός Αμυνας, Γιαννάκης Χρυσοστομής κληθείς να απαντήσει εάν ικανοποιήθηκαν τα μέλη της Επιτροπής από τις διαβεβαιώσεις που έχουν δοθεί για το αξιόμαχο και την ετοιμότητα των αρμάτων αυτών, επανέλαβε τη θέση ότι δεν προκλήθηκε καμία ζημιά στα άρματα αλλά δυσλειτουργία στο σύστημα απόφραξης του συστήματος καύσης.

    (ΚΥΠΕ/ΣΔ/ΑΧΡ)

    [09] Κατσουρίδης - Δήλωση Προέδρου Κληρίδη

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η κυβέρνηση επιμένει να ωραιοποιεί την κατάσταση (στο Κυπριακό) σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πολιτική της", δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, απαντώντας στη σημερινή γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη.

    "Ενώ από τη μια η κυβέρνηση αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι το Κυπριακό διέρχεται από τη πιο δύσκολη του φάση, από την άλλη επιμένει και ωραιοποιεί την κατάσταση σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει την πολιτική της", ανέφερε ο κ. Κατσουρίδης, προσθέτοντας ότι "δεν έχει χειρότερο πράγμα από την ωραιοποίηση γιατί εμποδίζει την άσκηση σωστής πολιτικής".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [10] Αυστραλία - Κοινοβούλιο - Ραν - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,08/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ψήφισμα με το οποίο υποστηρίζεται η επανένωση της Κύπρου και η αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως η νόμιμη εξουσία στο νησί ενέκρινε σήμερα ομόφωνα το Κοινοβούλιο της Νοτίου Αυστραλίας.

    Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης της Νοτίου Αυστραλίας, Εργατικός βουλευτής Μάικ Ραν, κάλεσε την κυβέρνηση της Αυστραλίας και τον ειδικό αντιπρόσωπο της χώρας στο Κυπριακό, Στήβεν Σπέντερ, να εντείνουν τις ενέργειές τους.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 8 July 1999 - 20:46:12 UTC