Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-07-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ράντζαου - Διάσκεψη Τύπου
  • [02] Επιτροπή Αγνοουμένων - Αν Χέρκους
  • [03] Προεδρικό - Σύσκεψη - Θέμα Αγνοουμένων
  • [04] Κασουλίδης - Ντε Μιγκέλ - Διάσκεψη
  • [05] Ρωσία - Ψηφίσματα ΟΗΕ
  • [06] Συνέδριο - Ηλιακή ενέργεια
  • [07] Σαμοθράκη - 8ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο
  • [08] Κύπρος - Διαγωνισμός Μις Υφήλιος 2000
  • [09] Γαλλικό ΥΠΕΞ - Ψηφίσματα ΟΗΕ για την Κύπρο
  • [10] Δήμος Λευκωσίας - Υποδοχή νέας χιλιετίας
  • [11] Μητροπολίτης Τέως Λεμεσού - Κατηγορίες

  • [01] Ράντζαου - Διάσκεψη Τύπου

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Γερμανός απεσταλμένος για το Κυπριακό Ντέτλεφ Γκραφ τσου Ράντζαου δήλωσε σήμερα ότι η πρωτοβουλία της Ομάδας των Οκτώ στο Κυπριακό δίδει στην Ε/κ και την Τ/κ πλευρά δύο επιλογές, δηλαδή είτε διχοτόμηση ή λύση αποδεκτή από όλους.

    Τόνισε, επίσης, ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να αποδεχθούν ότι πρέπει να βρίσκονται "όλα τα θέματα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", τις οποίες αναμένεται να καλέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τον Οκτώβριο, ύστερα από εισήγηση της Ομάδας των Οκτώ, που συνήλθε στην Κολωνία τον περασμένο μήνα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [02] Επιτροπή Αγνοουμένων - Αν Χέρκους

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Υπουργείο Εξωτερικών "φαίνεται ότι χειρίζεται ακόμα το θέμα" που προέκυψε με την ειδική αντιπρόσωπο του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Αν Χέρκους, δήλωσε σήμερα ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνουμένων, Νίκος Θεοδοσίου, εκφράζοντας ταυτόχρονα την απογοήτευση της Επιτροπής για την όλη υπόθεση.

    Μιλώντας ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό, ο κ. Θεοδοσίου ανέφερε ότι στην έκθεση του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών προς το Συμβούλιο Ασφαλείας υπήρχε συγκεκριμένη παράγραφος για το θέμα των Αγνοουμένων, την οποία η Αν Χέρκους ζήτησε να αφαιρεθεί.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [03] Προεδρικό - Σύσκεψη - Θέμα Αγνοουμένων

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη δημιουργία Μνημείου Ηρώων του πολέμου του 1974, όπου θα ταφούν, με τιμές ηρώων, τα λείψανα όσων αναγνωριστούν από τις εκταφές που διεξάγονται εδώ και ένα περίπου μήνα στις ελεύθερες περιοχές, εισηγήθηκε η Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων.

    Μιλώντας ύστερα από σύσκεψη που παραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων Νίκος Θεοδοσίου ανέφερε ότι οι οικογένειες των πεσόντων θα αποφασίσουν το χώρο ταφής των λειψάνων των δικών τους.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [04] Κασουλίδης - Ντε Μιγκέλ - Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πλήρη υποστήριξη υπέρ της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση (ΕΕ) εξέφρασε σήμερα ο Ισπανός Υφυπουργός για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και ΕΕ, Ραμόν ντε Μιγκέλ, ο οποίος δήλωσε ταυτόχρονα ικανοποιημένος διότι, όπως είπε, επίκειται μια νέα ευκαρία για επίλυση του Κυπριακού με βάση ένα ομόσπονδο, δικοινοτικό, διζωνικό κράτος.

    Σε κοινή διάσκεψη Τύπου με τον ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη, με τον οποίο συνατήθηκε νωρίτερα, ο κ. ντε Μιγκέλ διαβεβαίωσε ότι η Ισπανία δεν συνδέει επίσημα την ένταξη της Κύπρου με λύση στο πολιτικό της πρόβλημα, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα του επιθυμεί ένταξη ολόκληρου του νησιού και των δυο κοινοτήτων.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΜ)

    [05] Ρωσία - Ψηφίσματα ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών εκφράζει την ελπίδα ότι δεν θα χαθεί η ευκαιρία που δίδεται μέσα από τα δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και της πρόσφατης πρωτοβουλίας της Ομάδας των Οκτώ για προώθηση λύσης του Κυπριακού.

    Θεωρεί, επίσης, σημαντικό ότι στα ψηφίσματα "επιβεβαιώνονται ξανά οι βασικές αρχές διευθέτησης του Κυπριακού, που προβλέπουν το σεβασμό της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας".

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [06] Συνέδριο - Ηλιακή ενέργεια

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το παράδειγμα της Κύπρου στην αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας εκτιμάται ιδιαίτερα στο εξωτερικό, παρόλο που στην Κύπρο ίσως να μην εκτιμάται το μέγεθος της επιτυχίας στη χρήση της ηλιακής ενέργειας για τη θέρμανση νερού, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης.

    Σε ομιλία του στο συνέδριο "Ηλιακή Ενέργεια στην Κύπρο: Εφαρμογές, Εμπειρίες, Προοπτικές", που διοργανώθηκε από το Κέντρο Εφαρμογών Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου και τον Οργανισμό Προώθησης Ενεργειακών Τεχνολογιών (ΦΕΜΟΠΕΤ) Κύπρου, ο κ. Ρολάνδης είπε ότι στην Κύπρο το 92% των νοικοκυριών και το 50% των ξενοδοχείων διαθέτουν ηλιακά συστήματα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΜ)

    [07] Σαμοθράκη - 8ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο

    Σαμοθράκη,Ελλάδα,02/07/1999 (ΚΥΠΕ - Μύρια Αντωνιάδου)

    Με τη συζήτηση του θέματος "Βαλκανική κρίση και ΜΜΕ", ένα θέμα που προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση, ιδιαίτερα όσον αφορά τον τρόπο κάλυψης του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία από τα ελληνικά ΜΜΕ, άρχισε σήμερα στη Σαμοθράκη το 8ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο.

    Αν και μερικοί ομιλητές επεσήμαναν πως είναι ακόμη νωρίς να εκτιμηθεί η κάλυψη της κρίσης, αρκετοί ήταν αυτοί που επέκριναν τα ελληνικά ΜΜΕ για μονόπλευρη ενημέρωση, ενώ πολλοί άσκησαν έντονη κριτική στα δυτικά ΜΜΕ.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑ/ΦΖ/ΜΜ)

    [08] Κύπρος - Διαγωνισμός Μις Υφήλιος 2000

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συμβόλαιο με τη Miss Universe Corporation υπέγραψε πριν από δύο μέρες ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης για τη διεξαγωγή στην Κύπρο του Διαγωνισμού Μις Υφήλιος κατά το έτος 2000.

    Η επίσημη υπογραφή του συμβολαίου θα γίνει στη Λευκωσία εντός των ημερών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [09] Γαλλικό ΥΠΕΞ - Ψηφίσματα ΟΗΕ για την Κύπρο

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας, υιοθετώντας στις 29 Ιουνίου δύο ψηφίσματα για την Κύπρο, καλεί για άλλη μια φορά τα δύο μέρη να επαναλάβουν τις συνομιλίες χωρίς προκαταρκτικούς όρους και πάνω στη βάση των ψηφισμάτων των ΗΕ, αναφέρει σε χθεσινή δήλωσή της, εκπρόσωπος του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών.

    Η δήλωση της εκπροσώπου του γαλλικού ΥΠΕΞ αναφέρει ότι "ευχόμαστε τα δύο μέρη να απαντήσουν θετικά στην πρόσκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας και του ΓΓ των ΗΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΜ)

    [10] Δήμος Λευκωσίας - Υποδοχή νέας χιλιετίας

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δήμος Λευκωσίας, ως η ανώτατη τοπική αρχή της μόνης μοιρασμένης πρωτεύουσας του κόσμου, ευελπιστεί ότι η είσοδος στη νέα χιλιετία θα συνοδευτεί με την επανένωση της Κύπρου και την ευημερία του συνόλου του λαού της.

    Σε δημοσιογραφική διάσκεψη, που δόθηκε σήμερα, αναφέρθηκε ότι ο Δήμος Λευκωσίας με την ευκαιρία της νέας χιλιετίας θα διοργανώσει διάφορες εκδηλώσεις και θα δρομολογήσει την ολοκλήρωση ή την έναρξη της κατασκευής πολλών έργων υποδομής και άλλων, τα οποία θα μείνουν στην πόλη και θα εξυπηρετήσουν στο μέλλον τους κατοίκους ή τους επισκέπτες της.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)

    [11] Μητροπολίτης Τέως Λεμεσού - Κατηγορίες

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Αστυνομία απήγγειλε την περασμένη Τετάρτη 30 Ιουνίου, γραπτές κατηγορίες στο Μητροπολίτη τέως Λεμεσού, Χρύσανθο, για τη γνωστή υπόθεση απόπειρας απόσπασης του ποσού των 3,7 εκατομυρίων δολαρίων, από Νεοζηλανδό στη Βρετανία, με το πρόσχημα επενδυτικού σχεδίου.

    Σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει ότι το κατηγορητήριο διαβάστηκε στο Χρύσανθο στο σπίτι του, στην παρουσία του δικηγόρου του, από στελέχη του Γραφείου Διερεύνησης Οικονομικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας.

    Το κατηγορητήριο που απαγγέλθηκε σχετίζεται με τα αδικήματα της συνωμοσίας προς καταδολίευση, της απόπειρας απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και της απόπειρας απάτης.

    Απαντώντας, ο Μητροπολίτης τέως Λεμεσού, αρνήθηκε ενοχή.

    (ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 2 July 1999 - 17:49:08 UTC