Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 99-06-26

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΥΠΙ - Κυπριακές Αερογραμμές - Αποφάσεις
  • [02] Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Εκθεση για Οπλα - Κύπρος
  • [03] Ψευδοκράτος - Ισλαμική Διάσκεψη
  • [04] Κατεχόμενα - Κατώτατος μισθός
  • [05] Τ/Κ - G8 - Εκθεση ΓΓ - Αντιδράσεις
  • [06] Ταλάτ - Εκθεση ΓΓ - "Αβρούπα"
  • [07] Κυπριακές Αερογραμμές - Αγγελή
  • [08] ΝΕΟ - Εκθεση ΓΓ του ΟΗΕ
  • [09] Συμβούλιο Ασφαλείας - Ψηφίσματα - Κύπρος
  • [10] Υπουργός Αμυνας - Οπλισμός - Ασκηση "Δήμητρα 99"
  • [11] Μάουρερ - Βασιλείου - Διάσκεψη
  • [12] Βασιλείου - Δηλώσεις - ΕΕ - Κυπριακό
  • [13] Σύλληψη - Κλοπή αιγοπροβάτων

  • [01] ΠΑΣΥΠΙ - Κυπριακές Αερογραμμές - Αποφάσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τη μη κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων αποφάσισε το Συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) χθες το βράδυ για να δοθεί χρόνος στους Υπουργούς Συγκοινωνικών και Εργων, Λεόντιο Ιεροδιακόνου, και Οικονομικών, Τάκη Κληρίδη, να αναπτύξουν την πρωτοβουλία τους.

    Οπως δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΠΙ, Γιώργος Χαραλάμπους, ο χρόνος που θα δοθεί στους δύο Υπουργούς "δεν έχει οριστεί, αλλά σίγουρα δεν θα είναι απεριόριστος".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [02] Στέιτ Ντιπάρτμεντ - Εκθεση για Οπλα - Κύπρος

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την έκθεση για τα παράνομα τοποθετημένα αμερικανικά όπλα στην Κύπρο απέστειλε στο αμερικανικό Κογκρέσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χθες Παρασκευή.

    Οπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ πηγή του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών, η έκθεση μεταβιβάστηκε στο Κογκρέσο με το χαρακτηρισμό "απόρρητον" και δεν πρόκειται να δοθεί στη δημοσιότητα περίληψή της, όπως είχε γίνει με την έκθεση για τους πέντε Αμερικανούς αγνοούμενους.

    (ΚΥΠΕ/ΔΠ/ΑΑ/ΜΑ)

    [03] Ψευδοκράτος - Ισλαμική Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τουρκοκυπριακή αντιπροσωπεία θα συμμετάσχει στην 26η Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της Ισλαμικής Διάσκεψης, σύμφωνα με τον σημερινό Τ/κ Τύπο.

    Η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής το λεργόμενο ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους Ταχσίν Ερτουγρούλογλου μεταβαίνει σήμερα στην αφρικανική χώρα Μπουρκίνα Φάσο, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΜΑ)

    [04] Κατεχόμενα - Κατώτατος μισθός

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το λεγόμενο "υπουργικό συμβούλιο" του κατοχικού καθεστώτος ενέκρινε τις εισηγήσεις της επιτροπής για καθορισμό του κατώτατου μισθού στα κατεχόμενα.

    Μετά την απόφαση, σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, από την 1η Ιουνίου ο κατώτατος μισθός στα κατεχόμενα είναι γύρω στις 140 λίρες Κύπρου ή 103 εκατομμύρια λίρες Τουρκίας.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΓΓ/ΜΑ)

    [05] Τ/Κ - G8 - Εκθεση ΓΓ - Αντιδράσεις

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το ψευδοκράτος ενημέρωσε το ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Αναν ότι δεν θα συμμετάσχει σε διακοινοτικές συνομιλίες με τους Ε/Κ, σύμφωνα με την Τ/κ εφημερίδα "Κίπρις".

    Ο λεγόμενος "υπουργός εξωτερικών" του κατοχικού καθεστώτος Ταχσίν Ερτουγρούλογλου επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι στην Κύπρο υπάρχουν "δύο ανεξάρτητα κράτη", προσθέτοντας ότι "έχει πλέον κλείσει η σελίδα των διακοινοτικών".

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑ/ΜΑ)

    [06] Ταλάτ - Εκθεση ΓΓ - "Αβρούπα"

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο αρχηγός του Ρεπουπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κάλεσε τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς να συμμετάσχει στις άνευ όρων συνομιλίες που θα συγκαλέσει ο ΓΓ του ΟΗΕ και να υποστηρίξει τα συμφέροντα της Τ/κ πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών.

    Σύμφωνα με τον Τ/κ Τύπο, ο Ταλάτ επέκρινε όλους όσοι αντιδρούν στη δήλωση της Ομάδας των Οχτώ και στην έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ, δηλώνοντας ότι οι αντιδράσεις δεν οδηγούν πουθενά.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΑΑ/ΜΑ)

    [07] Κυπριακές Αερογραμμές - Αγγελή

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Θετική εξέλιξη" χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου των Κυπριακών Αερογραμμών, Τάσος Αγγελή, την απόφαση της Παγκύπριας Συντεχνίας Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) να μην κλιμακώσει τα απεργιακά μέτρα, εκφράζοντας την ελπίδα "να εξαχθούν τα κατάλληλα συμπεράσματα".

    Ο κ. Αγγελή ανάφερε ότι "οποιεσδήποτε διαφορές δεν λύνονται με απεργιακά μετρα αλλά με καλή θέληση και καλη πίστη στο τραπέζι του διαλόγου, διαφορετικά η Εταιρεία πλήττεται καίρια με τεράστιες συνέπειες για το κύρος και το καλό της όνομα".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [08] ΝΕΟ - Εκθεση ΓΓ του ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την πορεία διολίσθησης στη συνομοσπονδία προδιαγράφουν η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ και το κείμενο της Ομάδας των Οχτώ, υποστηρίζουν οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕΟ).

    Με ανακοίνωσή τους, οι ΝΕΟ αναφέρουν ακόμη ότι οι δηλώσεις του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, για το Κυπριακό "είναι ενδεικτικές των άμεσων προθέσεων των Αγγλοαμερικανών που είναι να δημιουργήσουν ένα κενό κράτους, επιδίωξη που θα τους επιτρέψει τελικά να επιβάλουν τη λύση που θέλουν και που είναι αρεστή στους Τούρκους".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [09] Συμβούλιο Ασφαλείας - Ψηφίσματα - Κύπρος

    Νέα Υόρκη,ΗΠΑ,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τις αρχές στη δήλωση της Ομάδας των Οκτώ για το Κυπριακό αναμένεται να υιοθετήσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, στο ψήφισμα που πρόκειται να εγκριθεί μέχρι την ερχόμενη Τρίτη για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ, ενώ στο δεύτερο ψήφισμα, που αφορά στην ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, αναμένεται να επαναβεβαιωθεί η θέση υπέρ της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, στο προσχέδιο ψηφίσματος για τις καλές υπηρεσίες του ΓΓ του ΟΗΕ, που αποτελείται από δέκα παραγράφους, το Συμβούλιο Ασφαλείας καλεί τους δύο ηγέτες να παράσχουν πλήρη υποστήριξη για μια συνολική διαπραγμάτευση υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΓ/ΜΑ/ΓΠ)

    [10] Υπουργός Αμυνας - Οπλισμός - Ασκηση "Δήμητρα 99"

    Λεμεσός,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής απέφυγε σήμερα να σχολιάσει πληροφορίες που φέρουν τα υπουργεία άμυνας της Κύπρου και της Ελλάδας να αποφάσισαν την παράδοση του αμερικανικού οπλισμού από την Εθνική Φρουρά, ωστόσο διαβεβαίωσε πως "ο,τιδήποτε γίνει δεν θα μειώσει την αμυντική ικανότητα της Εθνικής Φρουράς".

    Σε δηλώσεις του στο στρατόπεδο "Ευμένιου Παναγιώτου" στα Πολεμίδια, ο κ. Χρυσοστομής εξέφρασε επίσης την πεποίθηση οτι η άσκηση ΤΑΜΣ "Δήμητρα 99", για την οποία ενημερώθηκε, θα έχει επιτυχή έκφαση. Οπως είπε, πρόκειται για άσκηση διοικητικής μέριμνας κι όχι επιτελική, προσθέτοντας ότι "έχουν καταστρωθεί με κάθε λεπτομέρεια οι σχεδιασμοί και υλοποιούνται".

    (ΚΥΠΕ/ΣΧ/ΑΑ/ΜΑ)

    [11] Μάουρερ - Βασιλείου - Διάσκεψη

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν συζητηθεί όλα τα κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της ειδικής ομάδας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Λεοπόλντ Μάουρερ, ο οποίος χαρακτήρισε το ανώτατο όριο επιτοκίου που ισχύει στην Κύπρο ως μέτρο αναχρονιστικό που δεν συναντάται σε άλλη χώρα του κόσμου.

    Ο κ. Μάουρερ, που έδωσε κοινή δημοσιογραφική διάσκεψη με τον επικεφαλής της κυπριακής αντιπροσωπείας στις ενταξιακές, Γιώργο Βασιλείου, για τα αποτελέσματα των συναντήσεων της ομάδας στην Κύπρο, επεσήμανε ότι το Κυπριακό "εμφανίζεται" πάντα κατά την ενταξιακή διαδικασία της Κύπρου.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)

    [12] Βασιλείου - Δηλώσεις - ΕΕ - Κυπριακό

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Ο νόμος για την κατάργηση του ανωτάτου ορίου επιτοκίου θα πρέπει να εγκριθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της κυπριακής ομάδας στις ενταξιακές, Γιώργος Βασιλείου, σημειώνοντας ωστόσο ότι η ημερομηνία κατάργησης θα οριστεί από τη Βουλή.

    Σε δηλώσεις μετά την κοινή διάσκεψη Τύπου με τον Διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) για την Κύπρο, Λέοπολντ Μάουρερ, ο κ. Βασιλείου χαρακτήρισε χρήσιμη την επίσκεψη στην Κύπρο του κ. Μάουρερ και των εμπειρογνωμόνων, προσθέτοντας ότι εντυπωσιάστηκαν από το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης της εναρμόνισης με το κοινοτικό κεκτημένο.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΑ/ΜΑ)

    [13] Σύλληψη - Κλοπή αιγοπροβάτων

    Λευκωσία,Κύπρος,26/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Συνελήφθη χθες από την Αστυνομία ο Αιμίλιος Λοϊζου, 37 χρόνων, κάτοικος συνοικισμού Στρόβολος ΙΙ, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής αιγοπροβάτων, για τα οποία διερευνάται το ενδεχόμενο να μεταφέρθηκαν από τις κατεχόμενες περιοχές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, σχετικά με την ίδια υπόθεση οδηγήθηκε χθες στο ΤΑΕ Λευκωσίας ο Τ/Κ, Σεϊταλί Μερτόγλου, από τη Λουρουτζίνα, και στην παρουσία ανδρών των Ηνωμένων Εθνών προέβη σε γραπτή καταγγελία για κλοπή αιγοπροβάτων από τη μάντρα του, που βρίσκεται στο εν λόγω χωριό.

    Στη συνέχεια ο Μερτόγλου οδηγήθηκε από μέλη του ΤΑΕ και με συνοδεία ανδρών των Ηνωμένων Εθνών στη μάντρα του συλληφθέντος για την υπόθεση Παναγιώτη Μιχαήλ Τσαγγαρίδη, 33 χρόνων από το Αρεδιού, η οποία βρίσκεται στο εν λόγω χωριό, όπου ο παραπονούμενος Τ/Κ αναγνώρισε όλα τα ζώα - συνολικά 125 - ως δικά του.

    Για την ίδια υπόθεση, τελεί επίσης υπό κράτηση ο Αντώνης Κυριάκου, άλλως Κατσιάμαλης, 28 χρόνων, από το Γέρι.

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΑ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Saturday, 26 June 1999 - 12:02:15 UTC