Find out about The HR-Net Group Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 99-06-18

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] G8 - Κυπριακό
  • [02] ΗΠΑ - οικονομική βοήθεια - Κύπρος
  • [03] Δηλώσεις Κρανιδιώτη - Κυπριακό
  • [04] Χριστόφιας - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [05] Κυπριανού - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [06] Λυσσαρίδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [07] Ανανέωση κράτησης - Φόνος Βελγίδας
  • [08] Βασιλείου - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [09] Βρετανίδες - Νεκρές - Αυτοκίνητο
  • [10] Συνέδριο ΔΗΣΥ - ΚΕΑ - ΝΕΟ - ΑΔΗΚ - Περιβαλλοντιστές
  • [11] Γείτονας - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [12] Καραμανλής - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [13] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ
  • [14] Σιράκ - G8 - Κυπριακό
  • [15] Πρόεδρος Κληρίδης - Εγκαίνια οικήματος ΔΗΣΥ
  • [16] Εκπρόσωπος Τύπου Μπλερ - Διάσκεψη - Κυπριακό
  • [17] Εικόνα - Επιστροφή στην Κύπρο
  • [18] Αναστασιάδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ - Ομιλία
  • [19] G8 - Εκπρόσωπος γερμανικής προεδρίας - Κυπριακό

  • [01] G8 - Κυπριακό

    Κολωνία,Γερμανία,18/06/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Ενώ συνεχίζουν να καταφθάνουν στην Κολωνία οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων για τη σύνοδο κορυφής των επτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών και της Ρωσίας, (G8), όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα υιοθετηθεί ως έχει το περί Κύπρου απόσπασμα που ενέκριναν την περασμένη βδομάδα οι ΥΠΕΞ της Ομάδας των Οκτώ κατά τη δική τους συνάντηση εδώ στην Κολωνία, παρά τις τουρκικές αντιδράσεις στην ανάμιξη των Οκτώ στο Κυπριακό.

    Ηδη οι αρχηγοί κρατών άρχισαν τις διμερείς συναντήσεις τους και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον είχε συνάντηση με τον Ιάπωνα Πρωθυπουργό Κοίτσι Χαραγκούτσι ενώ προγραμματίζει συνάντηση με το Βρετανό Πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ, ο οποίος έφθασε πριν από λίγο στην Κολωνία.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [02] ΗΠΑ - οικονομική βοήθεια - Κύπρος

    Ουάσινγκτον,ΗΠΑ,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η Επιτροπή Κατανομής Κονδυλίων της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε ολόκληρη τη βοήθεια ύψους 15 εκ. δολαρίων προς την Κύπρο, παρά τις περικοπές προς τις περισσότερες χώρες φέτος ώστε να διατεθούν 535 εκ. δολάρια για την ανοικοδόμηση των Βαλκανίων.

    Παρόλο που η Κύπρος ήταν μεταξύ των χωρών προς τις οποίες οι ΗΠΑ προγραμμάτιζαν να αποκόψουν τη βοήθεια αυτό απετράπη χάριν στις προσπάθειες των γερουσιαστών, Μπάρμαρα Μικούλσκι, Αρλεν Σπέκτερ, Τζουντ Γκρεγκ, Τομ Χάρκιν και Φρανκ Λότενμπεργκ.

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [03] Δηλώσεις Κρανιδιώτη - Κυπριακό

    Αθήνα,Ελλάδα,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Η αντίδραση του Τούρκου πρωθυπουργού Μπουλέντ Ετζεβίτ και του Τ/κ ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς, σε σχέση με την πρωτοβουλία των επτά πλουσιότερων χωρών και της Ρωσίας (G8) "ήταν αρνητική και αποθαρρυντική", δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Αναπληρωτής Γιάννος Κρανιδιώτης.

    Σημείωσε ότι οι δύο αυτοί ηγέτες "καλό θα είναι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συμμορφωθούν με αυτά που επιτάσσει το διεθνές δίκαιο."

    (ΚΥΠΕ/ΚΙ/ΑΧΡ)

    [04] Χριστόφιας - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την πεποίθηση πως κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα θα πρέπει να επιδείξουν περισσότερη συλλογικότητα και επαγρύπνηση ώστε το Κυπριακό να παραμείνει στο πλαίσιο του ΟΗΕ, εξέφρασε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας, σε χαιρετισμό του στο 8ο Παγκύπριο του ΔΗΣΥ.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι "δυστυχώς, παρά τις πολλές και βαρύγδουπες υποσχέσεις των Αμερικανών τα τελευταία χρόνια για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με λύπη διαπιστώνουμε πως αντί προόδου για λύση, γινόμαστε μάρτυρες ενός πιο βαθιού και μόνιμου αδιεξόδου".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [05] Κυπριανού - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Την αναγκαιότητα λαϊκής ομοψυχίας και ενότητας επεσήμανε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Σπύρος Κυπριανού, σε χαιρετισμό του στο 8ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ.

    Εξέφρασε την άποψη όπως τη λαϊκή ομοψυχία και ενότητα "τη γεμίσουμε με ουσία και περιεχόμενο", προσθέτοντας ότι ουσία και περιεχόμενο "σημαίνει συναίνεση, κοινή γραμμή, κοινή πολιτική, κοινούς στόχους μέσα στο πλαίσιο του Εθνικού Συμβουλίου κατ' αρχήν".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [06] Λυσσαρίδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Βασική επιταγή των εθνικών αναγκαιοτήτων είναι λαϊκή ομοψυχία και ενότητα δράσης", δήλωσε ο Πρόδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης χαιρετίζοντας το 8ο Συνέδριο του ΔΗΣΥ που άρχισε σήμερα το απόγευμα.

    "Εμείς, ενώ έχουμε μια σαφή ιδεολογία για την οποία υπηρετούμε με συνέπεια δεν θα διστάσουμε να συνταχθούμε με το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων αν υπάρξει μια κοινά αποδεκτή γραμμή πάνω στο εθνικό θέμα", σημείωσε ο κ. Λυσσαρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [07] Ανανέωση κράτησης - Φόνος Βελγίδας

    Λάρνακα,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ανανέωσε για άλλες επτά μέρες το διάταγμα κράτησης του Ελληνοπόντιου Οδυσσέα Αφουξενίδη, 21 χρονών, σχετικά με την υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και ληστείας της 71χρονης Βελγίδας Εθελ Αλθέα Ντάουνιγκ.

    Ο ξάδελφος του υπόπτου, Ιωαννης Καπακασαλίδης, 19 χρονών, ο οποίος κρατείτο για την ίδια υπόθεση, αφέθηκε ελεύθερος προχθές αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος του.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [08] Βασιλείου - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Πολύ σοβαρά βήματα κατόρθωσε να πετύχει η Κύπρος μέχρι σήμερα στο δρόμο προς την ενωμένη Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών (ΕΔΗ), Γιώργος Βασιλείου στο χαιρετισμό του στο 8ο Συνέδριο του ΔΗΣΥ.

    Ο κ. Βασιλείου είπε ότι η Κύπρος σήμερα έχει να αντιμετωπίσει μια σειρά από προκλήσεις με πρώτη, την επανένωση της Κύπρου, δεύτερη την ένταξη στην ενωμένη Ευρώπη, και τρίτη την αναζωογόνηση της οικονομίας μας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [09] Βρετανίδες - Νεκρές - Αυτοκίνητο

    Πάφος,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Νεκρές βρέθηκαν σήμερα δύο Βρετανίδες σε αυτοκίνητο στο χωριό Αναρίτα της Πάφου.

    Πρόκειται για την Τζιν Μαρί Πόλακ, 69 ετών και την Τζάνετ Αν Ντεϊπερτ, 44 ετών. Η Πόλακ ήταν μόνιμη κάτοικος Αναρίτας ενώ η Ντεϊπέρτ ήταν φιλοξενούμενή της. Σύμφωνα με την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι στο εξώστ του αυτοκινήτου ήταν συνδεδεμένος λαστιχένιος σωλήνας που κατέληγε στο εσωτερικό του οχήματος του οποίου τα γιαλιά ήταν κλειστά. Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου αγκαλιά.

    (ΚΥΠΕ/ΣΣ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [10] Συνέδριο ΔΗΣΥ - ΚΕΑ - ΝΕΟ - ΑΔΗΚ - Περιβαλλοντιστές

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Επιτυχία στις εργασίες του 8ου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ ευχήθηκαν με χαιρετισμούς τους κατά την εναρκτήρια τελετή ο Πρόεδρος του Κόμματος Ευρωδημοκρατικής Ανανέωσης (ΚΕΑ) Αλέξης Γαλανός, ο Αντιπρόεδρος των Νέων Οριζόντων (ΝΕΟ), Στράτος Παναγίδης, ο Πρόεδρος του Αγωνιστικού Δημοκρατικού Κινήματος (ΑΔΗΚ), Ντίνος Μιχαηλίδης, και ο εκπρόσωπος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, Νίκος Μιχαλιός.

    Στο χαιρετισμό του, ο κ. Γαλανός είπε ότι το κόμμα του αναγνωρίζει τη μεγάλη προσφορά του ΔΗΣΥ στον τόπο και τη συμβολή του στην εμπέδωση της δημοκρατίας.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [11] Γείτονας - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    "Η ομοψυχία, η ενότητά μας αποτελούν την προωθητική δύναμη για την επιτυχή έκβαση των προσπαθειών μας", επεσήμανε ο Υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας Κώστας Γείτονας στο χαιρετισμό που απηύθυνε σήμερα στο 8ο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

    Μιλώντας εκ μέρους του Πρωθυπουργού της Ελλάδας και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, ο κ. Γείτονας ανέφερε ότι "είναι πραγματικά ενθαρρυντικό ότι οι κεντρικές επιλογές των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου τυγχάνουν της συντριπτικής πλειοψηφίας τόσο του ελλαδικού και κυπριακού λαού όσο και των κομμάτων Ελλάδας και Κύπρου".

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [12] Καραμανλής - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Μήνυμα ενότητας ολόκληρου του ελληνικού έθνους έστειλε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής απευθύνοντας σήμερα το χαιρετισμό του στο 8ο Παγκύπριο Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, προσθέτοντας ότι η Κύπρος αποτελεί τον προμαχώνα του Ελληνισμού.

    Αναφερόμενος σε νέο ξεκίνημα στο εθνικό μέτωπο, ο κ. Καραμανλής είπε ότι θα πρέπει "η Ελλάδα να αποκτήσει μια μακροχρόνια εθνική στρατηγική.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [13] Πρόεδρος Κληρίδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Το Κυπριακό θα παραμείνει στα Ηνωμένα Εθνη και θα λυθεί στο πλαίσιο του Οργανισμού, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης σε χαιρετισμό του σήμερα στο 8ο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης επεσήμανε ότι "τόσο η πορεία μας προς την ενωμένη Ευρώπη, όσο και οι πρωτοβουλίες οι οποίες αναλαμβάνονται δεν θα εξάξουν το Κυπριακό από τα Ηνωμένα Εθνη", υπογραμμίζοντας ότι "το Κυπριακό θα παραμείνει μέσα στα Ηνωμένα Εθνη και θα λυθεί με τα Ηνωμένα Εθνη".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

    [14] Σιράκ - G8 - Κυπριακό

    Κολωνία,Γερμανία,18/06/1999 (ΚΥΠΕ - Της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Το Κυπριακό θα συζητηθεί από τους ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ κατά το αποψινό δείπνο εργασίας, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος Πρόεδρος Ζακ Σιράκ.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, και απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι Οκτώ θα συζητήσουν το πρόβλημα της Κύπρου, ο κ. Σιράκ είπε συγκεκριμένα "μάλιστα το πρόβλημα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη του δείπνου εργασίας απόψε".

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΡΜ/ΜΧ)

    [15] Πρόεδρος Κληρίδης - Εγκαίνια οικήματος ΔΗΣΥ

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων κεντρικών γραφείων του Δημοκρατικού Συναγερμού τέλεσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    Τα εγκαίνια ακολούθησαν την ολοκλήρωση του τελετουργικού μέρους του 8ου Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΣΥ που άρχισε σήμερα το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [16] Εκπρόσωπος Τύπου Μπλερ - Διάσκεψη - Κυπριακό

    Κολωνία,Γερμανία,18/06/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Οι ηγέτες της Ομάδας των Οκτώ (εφτά πιο βιομηχανικά ανεπτυγμένων χωρών και της Ρωσίας) εξετάζουν αναθεωρημένο προσχέδιο του κειμένου για την Κύπρο που είχαν εισηγηθεί οι Υπουργοί Εξωτερικών της G8, αλλά εκτιμούν ότι θα συμφωνήσουν στην τελική διατύπωση.

    Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του Αλιστερ Κάμπελ, Εκπρόσωπου Τύπου του Βρετανού Πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ, σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ/ΑΧΡ)

    [17] Εικόνα - Επιστροφή στην Κύπρο

    Λάρνακα,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Στην Κύπρο έφθασε απόψε από το εξωτερικό η εικόνα του Ευαγγελιστή Ματθαίου που ανήκει στην εκκλησία του Χριστού Αντιφωνητή στο κατεχόμενο χωριό Καλογραία στην επαρχία Κερύνειας, η οποία είχε κλαπεί από Τούρκους.

    Η εικόνα μεταφέρθηκε στην Κύπρο από την Ανώτερη Δικηγόρο της Δημοκρατίας Στέλλα Ιωαννίδου και τον ειδικό βυζαντινολόγο Αθανάσιο Παπαγεωργίου.

    (ΚΥΠΕ/ΜΑΝ/ΡΜ/ΑΧΡ)

    [18] Αναστασιάδης - Συνέδριο ΔΗΣΥ - Ομιλία

    Λευκωσία,Κύπρος,18/06/1999 (ΚΥΠΕ)

    Κορυφαία προτεραιότητα του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ) και της Κύπρου είναι η ενταξιακή πορεία, τόνισε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, στην ομιλία του στο τελετουργικό μέρος του 8ου Παγκυπρίου Συνεδρίου του Κόμματος που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα.

    Αναφερόμενος στο εθνικό θέμα, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το Κόμμα έχει συνδυάσει "την αποφασιστικότητα με τη σύνεση" και επεσήμανε ότι είναι καιρός "να σταματήσουμε να κάνουμε εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση".

    (ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΜΧ)

    [19] G8 - Εκπρόσωπος γερμανικής προεδρίας - Κυπριακό

    Κολωνία,Γερμανία,18/06/1999 (ΚΥΠΕ - της απεσταλμένης μας Μαρίας Μάιλς)

    Η γερμανική προεδρία της Ομάδας των Οκτώ διαβεβαίωσε μέσω του εκπροσώπου της ότι το Κυπριακό είναι ένα από τα θέματα που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη του αποψινού δείπνου εργασίας.

    Μιλώντας σε διάσκεψη Τύπου, ο διορισθείς από το Γερμανό Καγκελάριο εμπειρογνώμονας σε οικονομικά θέματα Δρ Κλαους Γκέρτσμαν είπε ότι το θέμα του Κοσσυφοπεδίου θα κυριαρχήσει στο δείπνο εργασίας.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 18 June 1999 - 19:46:10 UTC