Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-11-13

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου
  • [02] Κύπρος - Διάσκεψη - Κοινοβούλια - ΕΕ
  • [03] ΕΔΕΚ - Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους
  • [04] Ρολάνδης - Παγκόσμια Τουριστική Εκθεση - Λονδίνο
  • [05] Βρετανικές Βάσεις - Ιράκ - Ετοιμότητα
  • [06] Κύπρος - ΕΕ - Διεύρυνση
  • [07] ΝΕ.Ο. - Προσφυγή στον ΟΗΕ
  • [08] Μικτή Κοινοβουλευτική ΕΕ - Κύπρου
  • [09] Χριστόφιας - Ανακήρυξη Ψευδοκράτους - Ψήφισμα

  • [01] (Κ) Δείκτης Τιμών Χρηματιστηρίου

    Λευκωσία,Κύπρος,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Δείκτης Τιμών Μετοχών του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου διαμορφώθηκε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνάντηση ως ακολούθως:

            Γενικός Δείκτης ΧΑΚ                     90.40  ( 0.54)
    
            Συνολικό Ποσό Συναλλαγών   £ 1,663,184
    
            Δείκτες Τιμών Ανά Κλάδο
    
            Τραπεζικοί Οργανισμοί      £   415,759  103.54 ( 0.20)
            Εγκεκριμένοι Επενδυτικοί
            Οργανισμοί                 £    63,369   61.05 ( 1.73)
            Ασφαλιστικοί Οργανισμοί    £   678,654   69.84 ( 3.31)
            Βιομηχανικές Εταιρείες     £   140,674   89.10 ( 0.12)
            Τουριστικές Επιχειρήσεις   £    35,831   69.07 ( 0.44)
            Εμπορικές Εταιρείες        £    41,607   42.70 (-1.27)
            Αλλες Εταιρείες            £    93,276   84.33 ( 1.07)
    
    Η τρίτη στήλη παρουσιάζει την ποσοστιαία μεταβολή του δείκτη από την προηγούμενη χρηματιστηριακή συνάντηση.
    (ΚΥΠΕ/ΜΑ)

    [02] (Κ) Κύπρος - Διάσκεψη - Κοινοβούλια - ΕΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων θα φιλοξενήσει τη δεύτερη Διάσκεψη των Προέδρων των αρμοδίων για ευρωπαϊκά θέματα Επιτροπών των Κοινοβουλίων των υποψηφίων για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χωρών.

    Η σχετική απόφαση λήφθηκε στη Διάσκεψη της Λουμπλιάνας, μετά από εισήγηση του Προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής, Τάσσου Παπαδόπουλου, και αφού η πολωνική αντιπροσωπεία απέσυρε δική της εισήγηση για πραγματοποίηση της Διάσκεψης στη Βαρσοβία.

    Σύμφωνα με την απόφαση, η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο εξάμηνο του 1999 και πριν από την εξάμηνη κοινή συνάντηση των αρμοδίων για ευρωπαϊκά θέματα Επιτρόπων των χωρών - μελών της ΕΕ και των υποψηφίων για ένταξη χωρών (COSAC) που θα διοργανώσει η Γερμανική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Στη Διάσκεψη της Λουμπλιάνας, στην οποία πήραν μέρος η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Τσεχία και η Κύπρος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στο ρόλο και στη δραστηριότητα των Κοινοβουλίων στην ενταξιακή πορεία των χωρών.

    Συζητήθηκαν επίσης ιδιαίτερα θέματα δομής και αρμοδιοτήτων των Κονοβουλίων καθώς και θέματα παρακολούθησης της διαδικασίας της αναλυτικής εξέτασης του κοινοτικού κεκτημένου και των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [03] (Κ) ΕΔΕΚ - Επέτειος ανακήρυξης ψευδοκράτους

    Λευκωσία,Κύπρος,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Εκδήλωση καταδίκης της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους, το 1983, διοργανώνουν από κοινού η ΕΔΕΚ και η ΣΝ ΕΔΕΝ, στις 18 Νοεμβρίου, στη Λευκωσία.

    Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Λουκάς Αποστολίδης.

    Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚ "καταδικάζει για μια ακόμη φορά την προκλητική, παράνομη και επεκτατική ενέργεια της Αγκυρας να προχωρήσει στην ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου κατά παράβαση καθε αρχής διεθνούς δικαίου".

    Η ΕΔΕΚ υπογραμμίζει ότι "είναι επιτέλους καιρός να κατανοήσει η διεθνής κοινότητα ότι χρειάζεται η λήψη πρακτικών μέτρων πίεσης προς την Τουρκία, ενώ ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι πρέπει να ασκήσουμε μια διεκδικητική πολιτική αξιοποιώντας τα ψηφίσματα 541 και 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας που καλούν σε ανάκληση των τουρκικών αποσχιστικών ενεργειών".

    "Θα πρέπει, ακόμη, να προχωρήσουμε σε προσφυγή ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για την ανανέωση του διεθνούς ενδιαφέροντος για την Κύπρο και την άσκηση πίεσης προς την κατοχική δύναμη", τονίζει η ΕΔΕΚ.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [04] (Κ) Ρολάνδης - Παγκόσμια Τουριστική Εκθεση - Λονδίνο

    Λευκωσία,Κύπρος,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Αναχωρεί αύριο βράδυ για το Λονδίνο ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νίκος Ρολάνδης, για να παραστεί στα εγκαίνια της Παγκόσμιας Τουριστικής Εκθεσης "World Travel Market".

    Κατά την παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα, ο Υπουργός θα έχει επαφές με τουριστικούς πράκτορες και οργανωτές ταξιδίων.

    Θα τον συνοδεύουν ο Πρόεδρος και η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΤ, Ανδρέας Ερωτοκρίτου και η Φρύνη Μιχαήλ, καθώς και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Χρύσης Πρέντζας.

    Ο κ. Ρολάνδης επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη το απόγευμα.

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [05] (Κ) Βρετανικές Βάσεις - Ιράκ - Ετοιμότητα

    Λονδίνο,Βρετανία,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Οι Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, ως ενδιάμεσος σταθμός μεταφοράς προμηθειών από αέρος προς άλλες βάσεις, στην περίπτωση νέας κρίσης στο Ιράκ.

    "Οι Βάσεις στην Κύπρο βρίσκονται ήδη σε ψηλό βαθμό ετοιμότητας", δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμυνας της Βρετανίας.

    Εξήγησε ότι "η χρήση τους σε κάποια πιθανή κατάσταση επιχειρήσεων εναντίον του Ιράκ θα είναι η ίδια όπως στην περίπτωση της προηγούμενης κρίσης, του Φεβρουαρίου, και κατά τη διάρκεια του Πολέμου στον Κόλπο. Δηλαδή, ως ενδιάμεσος σταθμός για μεταφορά προμηθειών από αέρος προς άλλες βάσεις".

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΑ/ΜΜ)

    [06] (Κ) Κύπρος - ΕΕ - Διεύρυνση

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η κοινή δήλωση για την Κύπρο που υπέγραψαν και κατέθεσαν οι τρεις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης (Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία) στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ την περασμένη Δευτέρα αποτελεί πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης.

    Η διασταυρωμένη αυτή πληροφορία προέρχεται από διαφορετικές κοινοτικές διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με τις οποίες το αρχικό κείμενο ήταν ακόμη σκληρότερο αλλά μετριάσθηκε από τη Γερμανία.

    Σύμφωνα με τις πηγές αυτές το γαλλικό Υπουργείο Εξωτερικών είχε στείλει σχέδιο της κοινής δήλωσης σε 14 πρωτεύουσες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφήνοντας εκτός διαδικασίας την Ελλάδα για ευνόητους λόγους. Στη συνέχεια οι Γάλλοι βολιδοσκοπούσαν τους εταίρους εάν είναι διατεθειμένοι να υπογράψουν τη δήλωση.

    Πολλές χώρες αρνήθηκαν κατηγορηματικά και μεταξύ αυτών ήταν η Σουηδία και η Αγγλία, η οποία θεώρησε ότι απευθύνεται (η δήλωση) σε άλλον αποδέκτη. Μάλιστα αυτό φάνηκε σαφέστατα και από την παρέμβαση του Βρεταννού Υπουργού Εξωτερικών, Ρόμπιν Κουκ, στην κοινή συνάντηση ΕΕ - Κύπρου, την Τρίτη στις Βρυξέλλες, όπου είχε καλέσει τους Τουρκοκύπριους να ξανασκευφθούν καλά το θέμα της συμμετοχής, διότι αυτοί είναι και οι πλέον κερδισμένοι από τη διεύρυνση.

    Ορισμένες χώρες αρνήθηκαν ευγενικά τη γαλλική πρόταση να συνυπογράψουν τη δήλωση, η Ολλανδία τη δέχθηκε, ενώ η Γερμανία τη θεώρησε πολύ σκληρή και έθεσε ως προϋπόθεση την τροποποίησή της, κάτι που οι Γάλλοι δέχθηκαν διότι κινδύνευαν να μείνουν εντελώς μόνοι τους.

    Υπενθυμίζεται ότι στην κοινή δήλωση της περασμένης Δευτέρας, οι χώρες που την υπογράφουν διαπιστώνουν ότι δεν κατέστη δυνατό εως τώρα να σημειωθεί πρόοδος προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης, η οποία θα επιτρέψει τον τερματισμό της συνεχιζόμενης διαίρεσης της Κύπρου.

    Εκτιμούν επίσης ότι "στη συνέχεια της διαπραγματευτικής διαδικασίας θα προκύψουν και ορισμένα άλλα προβλήματα που οφείλονται στην ιδιαίτερη κατάσταση της Κύπρου και κρίνουν, κατά συνέπεια, ότι πρέπει επειγόντως να βρεθεί πολιτική λύση, διότι αυτή είναι η μόνη οδός για την επίλυση των εν λόγω προβλημάτων."

    Καταλήγοντας, οι υπογράφοντες τη δήλωση "εφιστούν ιδίως την προσοχή στο γεγονός ότι η διχοτόμηση της νήσου θέτει βασικά προβλήματα για τη λειτουργία και τη συνοχή της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας" της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    (ΚΥΠΕ/ΝΒ/ΜΜ)

    [07] (Κ) ΝΕ.Ο. - Προσφυγή στον ΟΗΕ

    Λευκωσία,Κύπρος,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την αντίθεσή τους σε νέα προσφυγή της Κύπρου στα Ηνωμένα Εθνη εκφράζουν οι Νέοι Ορίζοντες (ΝΕ.Ο.), εκτιμώντας ότι "αυτό που χρειάζεται η Κύπρος τώρα δεν είναι νέα συζήτηση ή προσφυγή αλλά νέα στρατηγική".

    "Οι ΝΕ.Ο. αντιτίθενται σε νέα προσφυγή στα Ηνωμένα Εθνη, αντίθεση που εξέφρασαν και στο Εθνικό Συμβούλιο", αναφέρει ανακοίνωση του κόμματος.

    Προσθέτει ότι "με μια νέα προσφυγή θα επαναλάβουμε απλώς εαυτούς με χειρισμούς που αποδεικνύονται άσκοποι, άγονοι και ξεπερασμένοι".

    Υπενθυμίζουν ότι την ίδια προσέγγιση ακολούθησαν αναφορικά με τη χρησιμότητα της επίσκεψης των πολιτικών αρχηγών στη Νέα Υόρκη, όταν οι ΝΕ.Ο. αποφάσιζαν να μην μεταβούν, προσθέτοντας ότι "τα πενιχρά αποτελέσματα της επίσκεψης επιβεβαίωσαν την ορθότητα της θέσης τους".

    Σημειώνουν ότι "η προχειρότητα στους χειρισμούς αναδεικνύεται και από την ανατροπή της αρχικής πρόθεσης αρκετών κομάτων (όχι των ΝΕ.Ο.) να προσφύγουν τώρα στη Γενική Συνέλευσης των ΗΕ".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΑ)

    [08] (Κ) Μικτή Κοινοβουλευτική ΕΕ - Κύπρου

    Βρυξέλλες,Βέλγιο,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου δεν μπορεί, με κανένα τρόπο, να συναρτάται με τις προσπάθειες αναζήτησης λύσης του πολιτικού προβλήματος της νήσου.

    Αυτό αναφέρεται σε κοινή δήλωση που εξέδωσε σήμερα στις Βρυξέλλες το Προεδρείο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής (ΜΚΕ) Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κύπρου μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής.

    Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωβουλής και συνπροήδρευσαν, από κυπριακής πλευράς ο κ. Τάσσος Παπαδόπουλος και από κοινοτικής ο Βέλγος ευρωβουλευτής Φιλίπ Μονφίς.

    Στη σημερινή συνάντηση υιοθετήθηκε η ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης της ΜΚΕ μεταξύ της ΕΕ και της Κύπρου που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου στο Στρασβούργο.

    Οι δύο πλευρές αντήλλαξαν απόψεις για τις τελευταίες εξελίξεις στις σχέσεις της Κοινότητας με την Κύπρο, ενώ στην κοινή δήλωση που εξέδωσαν χαιρετίζουν την έναρξη των ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ένταξης της περασμένης Τρίτης.

    Επικαλούμενοι τα στοιχεία της έκθεσης της Επιτροπής για την αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας, επισημαίνουν τον πολύ προχωρημένο βαθμό προσαρμογής στο κοινοτικό κεκτημένο που έχει η Κύπρος.

    Τέλος καλούν τους "15" να δώσουν στην Κύπρο ουσιαστική οικονομική και τεχνική βοήθεια στο πλαίσιο της προενταξιακής στρατηγικής που ακολουθεί η Κοινότητα με τις υποψήφιες χώρες.

    Στην συνεδρίαση του Προεδρείου έλαβαν ακόμη μέρος από κυπριακής πλευράς οι Αντιπροέδροι Ανδρέας Χρίστου και Δημήτρης Συλλούρης και από κοινοτικής πλευράς η Γερμανίδα ευρωβουλευτής Μέχτιλντ Ρότε.

    (ΚΥΠΕ/ΝΒ/ΜΜ)

    [09] (Κ) Χριστόφιας - Ανακήρυξη Ψευδοκράτους - Ψήφισμα

    Λευκωσία,Κύπρος,13/11/1998 (ΚΥΠΕ)

    Την ανάγκη για εμμονή στον αγώνα ενάντια στην τουρκική κατοχή, με συλλογικότητα, τόνισε απόψε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, σε ομιλία του σε εκδήλωση καταδίκης της κατοχής και της ανακήρυξης του ψευδοκράτους, που πραγματοποιήθηκε σε εκδήλωση του κόμματος στη Λευκωσία.

    Ο κ. Χριστόφιας είπε ότι το Κυπριακό σήμερα "βρίσκεται σ' ένα βαθύ και επικίνδυνο αδιέξοδο" και επέκρινε τη στάση της Αγκυρας και του Ραούφ Ντενκτας, τονίζοντας ότι οι λεγόμενες προτάσεις Ντενκτάς για συνομοσποινδία "απομακρύνουν περισσότερο τη λύση" και στοχεύουν "στην οριστική διχοτόμηση".

    Στην ομιλία του, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι το κόμμα του ουδέποτε θα δεχθεί τη διχοτόμηση και είπε ότι υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο δρόμος για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού.

    "Πρέπει επιτέλους να ακολουθηθεί πολιτική διεκδίκησης των δικαίων μας στηριγμένη σε αρχές, χωρίς παλινδρομήσεις και ερασιτεχνισμούς, μακρυά από παραταξιακές ή εκλογικές σκοπιμότητες, χωρίς θριαμβολογίες και αλαζονεία", είπε.

    Ο κ. Χριστόφιας τόνισε την ανάγκη να τεθεί τέρμα στην πυραυλολογία και είπε ότι θα πρέπει να αναπτυχθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για να επαναφέρουν τις διαδικασίες στην ουσία του Κυπριακού και υποστήριξε τη λήψη μέτρων για πρακτική προώθηση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

    "Τούτο να γίνει αφού πρώτα κυπριακή κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία συζητήσουν ενδελεχώς και με νηφαλιότητα με την ελληνική κυβέρνηση όλες τις πραγματικές παραμέτρους του Κυπριακού καθώς και τις δυνατότητες της ενταξιακής πορείας", συμπλήρωσε.

    Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ στάθηκε ιδιαίτερα στην ενταξιακή πορεία, επισημαίνοντας ότι "υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί σε μπούμερανγκ" εάν δεν "καταφέρουμε να πείσουμε πως η ένταξη θα είναι προς όφελος των Ε/Κ και Τ/Κ, αλλά και προς όφελος των λαών και της Ελλάδας και της Τουρκίας" και "αν δεν αξιοποίησουμε σωστά την ενταξιακή προοπτική".

    "Στους χειρισμούς και στις αποφάσεις για το Κυπριακό επιβάλλεται επιτέλους να υπάρξει συλλογικότητα", είπε ο κ. Χριστόφιας, τονίζοντας ταυτόχρονα πως πρέπει να εκπέμπονται μηνύματα φιλίας, επαναπροσέγγισης και ειρηνικής επανάνεωσης προς τους Τ/Κ.

    ΨΗΦΙΣΜΑ

    Στο μεταξύ, σε ψήφισμα προς τον ΓΓ του ΟΗΕ που ενέκρινε το ΑΚΕΛ κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας απευθύνεται έκκληση προς τον Κόφι Αναν για αναβάθμιση της προσωπικής του εμπλοκής "στη διαδικασία της παροχής καλών υπηρεσιών, έχοντας υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος που καταδεικνύουν τη χρησιμότητα και την ωφελιμότητα τέτοιας πρακτικής".

    Το ΑΚΕΛ "καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή σημαντικού τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκικά στατεύματα", προσθέτωντας ότι "καταδικάζει για πολλοστή φορά τις αποσχιστικές ενέργειες του Ντενκτάς και της Αγκυρας, αποκορύφωμα των οποίων υπήρξε η ανακήρυξη της λεγόμενης 'ΤΔΒΚ', στις 15 Νοεμβρίου 1983".

    Το ΑΚΕΛ "απορρίπτει τις πρόσφατες 'προτάσεις' του Ντενκτάς που προνοούν συνομοσπονδιακή λύση με τη δημιουργία δύο προτεκτοράτων στην Κύπρο ως απαράδεκτη και κάθετη αντίθετη με τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και ζητά από τον ΟΗΕ τη λήψη όλων των αναγαγκαίων μέτρων για αποτροπή των νέων τετελεσμένων που επιδιώκουν να δημιουργήσουν ο Ντενκτάς και η Τουρκία".

    Επίσης, το ΑΚΕΛ, "καταδικάζει και καταγγέλλει τον εποικισμό, ο οποίος στοχεύει στην αλλαγή της σύνθεσης του δημογραφικού χαρακτήρα του κατεχόμενου βορείου τμήματος της Κύπρου", προσθέτοντας ότι "καταδικάζει επίσης την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου από την Τουρκία και το παράνομο κατοχικό καθεστώς".

    Καλεί τα ΗΕ "να υλοποιήσουν, επιτέλους, τη δέσμευσή τους για προώθηση εναλλακτικών τρόπων εξέυρεσης λύσης του Κυπριακού βασισμένης στο Διεθνές Δίκαιο, στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στις Συμφωνίες Υψηλού Επιπέδου".

    Το ΑΚΕΛ εκφράζει βαθιά ανησυχία για το συνεχιζόμενο δράμα των συγγενών αγνοουμένων και των εγκλωβισμένων και ζητά από τον ΓΓ του ΟΗΕ "να συμβάλει στην επανέναρξη της διαδικασίας με στόχο την αποτελεσματική διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων και στην εφαρμογή της Τρίτης Βιέννης για τους εγκλωβισμένους".

    (ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΜ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Friday, 13 November 1998 - 18:46:20 UTC