Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (PM), 98-07-02

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αδεια άσκησης υπεράκτιων τραπεζικών εργασιών
  • [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Κόρντοβεζ
  • [03] Βουλή - Διεθνής Αμνηστία
  • [04] Εκπρόσωπος - Κόρντοβεζ
  • [05] Βασιλείου - Χέντερσον
  • [06] Αυστριακή Προεδρία - προτεραιότητες - Κύπρος
  • [07] Κατοχικό καθεστώς - νέα μέτρα στους διπλωμάτες
  • [08] Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών - "λαθρομετανάστες"
  • [09] Κόρντοβεζ - Ντενκτάς

  • [01] Αδεια άσκησης υπεράκτιων τραπεζικών εργασιών

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Αδεια για άσκηση τραπεζικών εργασιών, παραχωρήθηκε σήμερα από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Αυξέντη Αυξεντίου, προς τη Safra Bank (Cyprus) Ltd, θυγατρική τράπεζα της Banco Safra (Bahamas) Ltd, από τις Μπαχάμες και θα λειτουργήσει από την Κύπρο, πάνω σε υπεράκτια βάση.

    Στην Κύπρο, η Safra Bank θα λειτουργεί υπό τη μορφή "Διαχειριζόμενης Τραπεζικής Μονάδας" κατόπιν συμφωνίας που έχει συνάψει με την Τράπεζα Κύπρου, η οποία θα ενεργεί ως η διαχειρίστρια τράπεζα.

    Η νέα υπεράκτια τράπεζα θα συναλλάσσεται μόνο σε ξένα νομίσματα με άλλες υπεράκτιες ή ξένες εταιρείες και με μη μόνιμους κατοίκους Κύπρου, ενώ επιπρόσθετα θα υπόκειται σε εποπτεία και έλεγχο από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, εκτός από την εποπτεία που θα ασκείται από την Κέντρική Τράπεζα των Μπαχάμων.

    Στην Κύπρο λειτουργούν σήμερα πάνω σε υπεράκτια βάση, 28 Υπεράκτιες Τραπεζικές Μονάδες, 3 Διαχειριζόμενες Τραπεζικές Μονάδες (συμπεριλαμβανόμενης και της νέας Τράπεζας) και 5 Γραφεία Αντιπροσωπείας ξένων Τραπεζών.

    Η λειτουργία της Safra Bank αποτελεί ένδειξη της επιτυχίας της Κύπρου στον τομέα της προσέλκυσης μεγάλων τραπεζικών και χρηματοοικονομικών οργανισμών, καθώς και της αυξανόμενης αναγνώρισης που τυγχάνει η Κύπρος μεταξύ τέτοιων οργανισμών ως ένα ευυπόληπτο υπεράκτιο χρηματοοικονομικό κέντρο.

    Εξάλλου, παρόμοιον ενδιαφέρον για λειτουργία από την Κύπρο πάνω σε υπεράκτια βάση έχει επιδειχθεί και από άλλες ξένες τράπεζες και στο εγγύς μέλλον αναμένεται η παραχώρηση και άλλων τραπεζικών αδειών.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΜΧ)

    [02] Πρόεδρος Κληρίδης - Κόρντοβεζ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Προεδρικό συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γλαύκου Κληρίδη και του Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρτοβεζ.

    Στη συνάντηση συμμετέχουν επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας, Αλέκος Μαρκίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Παντελής Κούρος.

    Από πλευράς Ηνωμένων Εθνών, συμμετέχει ο Ανώτερος Πολιτικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Πίτερ Σμιτ.

    Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε νωρίτερα κατ'ιδίαν συνάντηση με τον κ. Κόρτοβεζ η οποία διάρκησε 25 λεπτά.

    Ο κ. Κόρτοβεζ, που έφθασε στην Κύπρο σήμερα τα ξημερώματα, θα έχει στις 5 το απόγευμα συνάτηση στην κατεχόμενη Λευκωσία και με τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [03] Βουλή - Διεθνής Αμνηστία

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Σπύρος Κυπριανού, οι αρχηγοί των κοινοβουλευτιών κομμάτων και τα λοιπά μέλη του νομοθετικού Σώματος υπέγραψαν το απόγευμα το βιβλίο που έχει ανοίξει η Διεθνής Αμνηστία Κύπρου με την ευκαιρία των 50 χρόνων από την υπογραφή του Οικουμενικής Δικήρυξης των Ανθρωπίων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

    Η αντιπροσωπεία της οργάνωσης με επικεφαλής τον Πρόεδρο του παραρτήματος Κύπρου, Δώρο Κακουλή, ευχαρίστησε τον κ. Κυπριανού σημειώνοντας ότι το βιβλίο θα κατατεθεί στα ΗΕ στις 12 Δεκεμβρίου, επέτειο της υπογραφής της Οικουμενικής Διακήρυξης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

    Ο κ. Κακουλής ανέφερε ακόμη ότι στόχος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι να υπενθυμίσει ότι "50 χρόνια μετά την υπογραφή της Οικουμενικής Διακήρυξης πολλά από τα άρθρα της παραβιάζονται κατάφορα".

    Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο ίδιος έχει αρκετές φορές επικαλεσθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα για την Κύπρο, αλλά και για άλλες χώρες από το βήμα των ΗΕ .

    Σημειώνεται ότι το βιβλίο έχουν ήδη υπογράψει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης, τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης. (ΚΥΕΠ/ΚΝ/ΜΧ)

    [04] Εκπρόσωπος - Κόρντοβεζ

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η συζήτηση που γίνεται με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Ντιέγκο Κόρντοβεζ και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Γλαύκο Κληρίδη είναι με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης.

    Ο κ. Στυλιανίδης μιλούσε στους δημοσιογράφους μετά την απογευματινή συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Κληρίδης με τον κ. Κόρντοβεζ στο Προεδρικό Μέγαρο, η οποία κράτησε περίπου μία ώρα.

    "Εγινε η συνάντηση με τον κ. Κόρντοβεζ, ο οποίος θα συναντηθεί με τον κ. Ντενκτάς, θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις του και αύριο το πρωί στις 9 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα του παραθέσει πρόγευμα και θα συνεχισθούν οι συζητήσεις γύρω από την προσπάθεια του κ. Κόρντοβεζ για επανέναρξη του διαλόγου", δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης.

    Σε ερώτηση εάν ο κ. Κόρντοβεζ κομίζει κάτι το συγκεκριμένο, ο Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιθυμεί να συζητηθεί δημόσια ό,τιδήποτε μέχρι τη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα δώσει το Σάββατο.

    Ο κ. Στυλιανίδης απέφυγε επιμελώς να αποκαλύψει το περιεχόμενο των συνομιλιών του κ. Κόρντοβεζ, παρά τις επανειλημμένες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

    Κληθείς να πει εάν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από τη συζήτηση που έγινε κατά τη διάρκεια της απογευματινής συνάντησης, ο Εκπρόσωπος απάντησε, "νομίζω ότι οποιαδήποτε αξιολόγηση της συνάντησης θα προσδιορίσει κάποια πράγματα που δεν θα τα επιθυμούσε ο κ. Κόρντοβεζ."

    Απαντώντας σχετική ερώτηση, ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι "υπήρχε πρόνοια εκ των προτέρων ότι θα γινόντουσαν δύο συναντήσεις, ενδεχομένως να γίνει και τρίτη."

    Ο Εκπρόσωπος απέφυγε να αναφέρει κατά πόσο η συζήτηση είναι επί διαδικαστικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας γιατί, όπως σημείωσε, "τέτοιες απαντήσεις θα προσδιορίσουν σε κάποιο βαθμό τις προθέσεις του κ. Κόρντοβεζ."

    "Η συζήτηση είναι με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας," πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης.

    Ο κ. Κόρντοβεζ δεν έκανε δηλώσεις μετά τη συνάντηση και παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στη διάσκεψη Τύπου που θα κάνει το Σάββατο.

    (ΚΥΠΕ/ΜΜ/ΜΧ)

    [05] Βασιλείου - Χέντερσον

    Λονδίνο,Βρετανία,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Η Κύπρος θα πρέπει να πάρει τα μέτρα που χρειάζονται για να επαναρχίσει η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών για επίλυση του Κυπριακού, υποστήριξε σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Εξωτερικών Ντάγκλας Χέντερσον, μιλώντας μετά από συνάντηση με τον επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ενταξιακές συνομιλίες, Γιώργο Βασιλείου.

    Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση "πολύ καλή", ο Βρετανός ΥΦΕΞ είπε ότι συζητήθηκαν οι κινήσεις τις οποίες η Κύπρος πρέπει να κάνει για προώθηση της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    "Η ΕΕ επιθυμεί όπως η Κύπρος εργαστεί για τη διαδικασία εξέτασης της εναρμόνισής της με το ευρωπαϊκό κεκτημένο (screening process). Αυτό γίνεται", είπε.

    Επεσήμανε όμως ότι η ΕΕ επιθυμεί επίσης όπως η Κύπρος "πάρει μέτρα για δημιουργία καλύτερου κλίματος και προσπαθήσει ώστε να επαναρχίσει η διαδικασία των ΗΕ".

    Η Κύπρος, υποστήριξε ο κ. Χέντερσον, θα πρέπει "να προσπαθήσει για επίλυση των διαφορών στο νησί. Είναι σημαντικό να σημειωθεί πρόοδος και όλοι ελπίζουμε και προσευχόμαστε ότι θα επιτευχθεί πρόοδος τους επόμενους μήνες".

    Με τη σειρά του, ο κ. Βασιλείου είπε ότι η συνάντηση ήταν "χρήσιμη και θετική".

    Η βρετανική πλευρά, είπε ο κ. Βασιλείου, "διαβεβαίωσε ακόμα μια φορά για την υποστήριξή της προς την προσπάθειά μας για ένταξη στην ΕΕ και προς τη διαδικασία που ακλουθείται".

    "Ο κ. Χέντερσον επανέλαβε τα γνωστά επιχειρήματα τόσο της βρετανικής κυβέρνησης όσο και των άλλων κυβερνήσεων για το αμυντικό σύστημα S300", ανέφερε ο κ. Βασιλείου, προσθέτοντας ότι "και εμείς με τη σειρά μας προβάλαμε τις θέσεις μας".

    Ο επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας επεσήμανε ότι "η δική μας πλευρά έχει δώσει όλα εκείνα τα μηνύματα ότι είναι έτοιμη να προχωρήσει, φτάνει να ενισχυθεί το αίσθημα της ασφάλειας του κυπριακού λαού. Αυτό θα εξαρτηθεί από το τί μέτρα θα παρθούν στους επόμενους μήνες", τόνισε.

    Ο κ. Βασιλείου εξέφρασε επίσης ικανοποίηση με τις μέχρι τώρα άλλες επαφές του στο Λονδίνο, με τμήματα του βρετανικού ΥΠΕΞ και του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και την Κεντρική Τράπεζα της Αγγλίας.

    Παρών στη συνάντηση που κράτησε 45 περίπου λεπτά ήταν από κυπριακής πλευράς, ο Υπατος Αρμοστής της Κύπρου στη Βρετανία, Μιχάλης Ατταλίδης, και από βρετανικής πλευράς, υπηρεσιακοί παράγοντες.

    (ΚΥΠΕ/ΚΤ/ΜΧ/ΜΜ)

    [06] Αυστριακή Προεδρία - προτεραιότητες - Κύπρος

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    "Μια πολιτική λύση του κυπριακού προβλήματος θα είναι μεγάλης σημασίας για την προσεχή ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όπως και κάποια προσέγγιση των αντιφατικών θέσεων των δύο ομάδων πληθυσμού του νησιού".

    Αυτό τονίζει ο Υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Βόλφκανγκ Σούσελ στο κεφάλαιο "Διεύρυνση - Ατζέντα 2000" της ειδικής έκδοσης της αυστριακής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία αναφέρει τις προτεραιότητές της για το δεύτερο εξάμηνο του 1998.

    Οπως αναφέρεται στο απόσπασμα για την Κύπρο, εφόσον η Κύπρος είναι υποψήφια χώρα για ένταξη, η σύγκρουση για τη διαίρεση του νησιού αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις.

    "Θα ενεργήσουμε λοιπόν ώστε η επιπλέον δυναμική αυτής της ανάπτυξης να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί κατά τρόπο εποικοδομητικό στην εξεύρεση λύσης του προβλήματος", τονίζεται.

    Στο ίδιο απόσπασμα αναφέρεται επίσης ότι "μια πιο ισχυρή δέσμευση της Τουρκίας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης είναι ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της αυστριακής προεδρίας".

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΜ)

    [07] Κατοχικό καθεστώς - νέα μέτρα στους διπλωμάτες

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Κορυφώνει τα μέτρα στο οδόφραγμα το κατοχικό καθεστώς, ως αντίποινο, όπως φαίνεται, για τα δύο ψηφίσματα που υιοθέτησε πρόσφατα το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    Διπλωμάτης της Υπάτης Αρμοστίας της Βρετανίας στην Κύπρο, ο ο οποίος προσπάθησε το απόγευμα να περάσει από το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας στα κατεχόμενα με την οικογένειά του, αντίκρυσε την προκλητικότητα του κατοχικού καθεστώτος όταν του λέχθηκε ότι δεν αναγνωρίζεται η διπλωματική του ταυτότητα.

    Ο διπλωμάτης, γύρισε στις ελεύθερες περιοχές με την οικογένειά του και επέστρεψε λίγη ώρα αργότερα, μόνος, για να διευκρινίσει την κατάσταση, χωρίς ωστόσο να του δοθούν εξηγήσεις σχετικά με την νέα αυτή απόφαση.

    Σημειώνεται ότι οι διπλωματικές ταυτότητες εκδίδονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

    Οπως ανέφερε ο διπλωμάτης, είναι η πρώτη φορά που το κατοχικό καθεστώς προβάλλει τέτοιο εμπόδιο, κάτι που ερμηνεύεται ως αντίποινο για τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

    Στο μεταξύ, το κατοχικό καθεστώς δεν επέτρεψε στους Ε/Κ δημοσιογράφους να περάσουν στα κατεχόμενα για να καλύψουν τη συνάντηση του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Ντιέγκο Κόρντοβεζ με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς.

    Το κατοχικό καθεστώς ζήτησε από τους δημοσιογράφους να πληρώσουν τέλη εισόδου αξίας 14 στερλίνων, κάτι που δεν αποδέκτηκαν και επέστρεψαν στις ελεύθερες περιοχές.

    (ΚΥΠΕ/ΚΝ/ΜΧ)

    [08] Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών - "λαθρομετανάστες"

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Το κράτος έχει υποχρέωση να μελετήσει σε βάθος και χωριστά τις περιπτώσεις των 113 αλλοδαπών που έφθασαν στην Κύπρο με καϊκι μετά από πολυήμερη περιπέτεια στη θάλασσα.

    Αυτό σημειώνει η Κίνηση Στήριξης Αλλοδαπών σε επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Ντίνο Μιχαηλίδη, ζητώντας ταυτόχρονα συνάντηση μαζί του το συντομότερο δυνατό.

    Εκφράζοντας "τη βεβαιότητα ότι μέσα από το διάλογο και τη συνεργασία θα βγουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις", η Κίνηση χαρακτηρίζει τους ανθρώπους αυτούς "πρόσφυγες", επισημαίνοντας για μια ακόμα φορά ότι πολλοί "προέρχονται από χώρες σε εμπόλεμη κατάσταση ή με εμφύλιες συγκρούσεις".

    Οπως επισημαίνεται στην επιστολή, οι αλλοδαποί αυτοί έχουν το δικαίωμα, σύμφωνα με την Οικουμενική Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.

    Η Κίνηση προτείνει επίσης όπως ακόμη και σε εκείνους που δεν εμπίπτουν στις περιπτώσεις παροχής πολιτικού ασύλου, γίνει προσωρινή διευθέτηση, ώστε να μπορέσουν σε κάποιο στάδιο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για το μέλλον.

    "Εχουμε υπόψη μας ότι ήδη μεγάλος αριθμός των ατόμων αυτών έχουν κινήσει διαδικασία για παροχή πολιτικού ασύλου", αναφέρει η Κίνηση και προσθέτει ότι "οποιεσδήποτε βεβιασμένες ενέργειες από μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας θα ανατρέψουν τη θετική εικόνα που δημιουργήθηκε διεθνώς από τον μέχρι σήμερα χειρισμό".

    Μιλώντας στο ΚΥΠΕ το μέλος της Κίνησης, Δώρος Πολυκάρπου ανέφερε ότι ορισμένοι από τους ανθρώπους αυτούς έχουν ήδη με τη βοήθεια της Κίνησης κάνει αιτήσεις για πολιτικό άσυλο διότι ανησυχούν για τη δική τους ασφάλεια καθώς των οικογενειών τους στην περίπτωση που επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

    "Εχουμε τις αιτήσεις εδώ αλλά δεν έχει ακόμα κινηθεί η επίσημη διαδικασία διότι δεν έχει γίνει κατορθωτή συνάντηση με το Λειτουργό Μετανάστευσης παρά τις επίμονες προσπάθειές μας", πρόσθεσε ο κ. Πολυκάρπου.

    Εξέφρασε επίσης δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι "οι αλλοδαποί βρίσκονται υπό συνεχή περιορισμό στα δωμάτιά τους και σε ξενοδοχείο και γιατί ακόμα και κατά τη μετακίνησή τους στην τραπεζαρία για φαγητό συνοδεύονται από αστυνομικούς".

    Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις περιπτώσεις των μικρών παιδιών τα οποία "βρίσκονται περιορισμένα σε τέσσερις τοίχους χωρίς να μπορούν να πάνε ούτε για ένα περίπατο".

    Επεσήμανε δε ότι τα έγγραφα ορισμένων αλλοδαπών κατακρατούνται από τις αρχές.

    Ο κ. Πολυκάρπου είπε ότι υπάρχουν ακόμα κάποιες ανάγκες ένδυσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αλλά σημείωσε ότι με τη συνεργασία Ιατρικού Συλλόγου Λεμεσού δίνεται κάποια βοήθεια. (ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΚΝ/)

    [09] Κόρντοβεζ - Ντενκτάς

    Λευκωσία,Κύπρος,02/07/1998 (ΚΥΠΕ)

    Συνάντηση μίας ώρας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς είχε σήμερα το απόγευμα στα κατεχόμενα ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Ντιέγκο Κόνρτοβεζ. Στη συνάντηση παρέστησαν και οι σύμβουλοι του Ντενκτάς.

    Σύμφωνα με τον παράνομο "Mπαϊράκ", ο κ. Κόρντοβεζ είπε ότι αύριο το βράδυ θα παρακαθήσει σε δείπνο με τον κ. Ντενκτάς ενώ το πρωί θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

    Ο Ραούφ Ντενκτάς είπε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις, εξήγησε όμως ότι τα πράγματα έχουν χειροτερεύσει, κατά την έκφρασή του, μετά την υιοθέτηση των δύο ψηφισμάτων από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v2.00 run on Thursday, 2 July 1998 - 20:46:12 UTC