Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 25 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: News in Greek (AM), 97-05-10

Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κύπρος - Αιγαίο προτεραιότητα για Κλίντον
  • [02] ΗΠΑ - υπερπτήσεις
  • [03] Τούρκος Στρατηγός στα κατεχόμενα
  • [04] Χριστόφιας - Συνέδριο ΔΗΚΟ
  • [05] Νέος προπονητής Εθνικής Ανδρών Κύπρου
  • [06] Κληρίδης - Συνέδριο ΔΗΚΟ
  • [07] ΕΔΗ - Συνέδριο ΔΗΚΟ
  • [08] ΕΔΕΚ - Συνέδριο ΔΗΚΟ
  • [09] Ελλαδικά κόμματα - Συνέδριο ΔΗΚΟ

  • [01] Κύπρος - Αιγαίο προτεραιότητα για Κλίντον

    Ουάσιγκτον,ΗΠΑ,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Η επίλυση του Κυπριακού και η σταθερότητα στο Αιγαίο αποτελούν ψηλές προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ. Αυτό είναι το συμπέρασμα το οποίο προκύπτει από επιστολή του Αμερικανού Προέδρου, Μπιλ Κλίντον προς τον βουλευτή Εντ Γουίτφλιντ.

    Ο φιλοτουρκικών προθέσεων βουλευτής σε επιστολή που απέστειλε στον Αμερικανό Πρόεδρο τού ζητούσε να προχωρήσει στην παράδοση των τριών φρεγατών κλάσεως "Πέρι" στην Τουρκία.

    Στην απαντητική του επιστολή, με ημερομηνία 30 Απριλίου, ο Μπιλ Κλίντον αναφέρει ότι "γεγονότα στην περιοχή έχουν δημιουργήσει νέες εντάσεις μεταξύ αυτών των δύο σημαντικών συμμάχων (Ελλάδα - Τουρκία). Λόγω των προσπαθειών των Ηνωμένων Πολιτειών αποφεύχθηκε σύγκρουση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το Γενάρη του 1996".

    Ο Πρόεδρος Κλίντον αναφέρει επίσης ότι "πιο πρόσφατα, υπήρξαν νέες εντάσεις προερχόμενες από σχέδια της Κύπρου να αγοράσει ρωσικό αντιαεροπορικό σύστημα. Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει ανεπίλυτη".

    Ο Αμερικανός Πρόεδρος τονίζει στην επιστολή του ότι "προώθηση της σταθερότητας στο Αιγαίο και προώθηση λύσης στην Κύπρο είναι κύριοι στόχοι της αμερικανικής πολιτικής, και προτιθέμεθα να αναλάβουμε σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση".

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΜ)

    [02] ΗΠΑ - υπερπτήσεις

    Ουάσιγκτον,ΗΠΑ,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Οι ΗΠΑ καλοσώρισαν χθες την απόφαση της κυπριακής κυβέρνησης να μην καλέσει ελληνικά μαχητικά να πετάξουν πάνω από την Κύπρο κατά τη διάρκεια της άσκησης Τοξότης - Βεργίνα, καθώς και τις πληροφορίες ότι άλλες παρόμοιες πτήσεις δεν προγραμματίζονται.

    Δήλωση, την οποία διάβασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ο Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νικ Μπερνς, αναφέρει σχετικά "καλοσωρίζουμε τις πληροφορίες από την κυβέρνηση της Τουρκίας, ότι η Τουρκία δεν προγραμματίζει πτήσεις πάνω από την Κύπρο ενόσω τα ελληνικά μαχητικά δεν πετούν πάνω από το νησί".

    "Πιστεύουμε ότι αυτές οι ξεχωριστές κινήσεις συμβάλλουν σε μια καλύτερη ατμόσφαιρα για τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, με στόχο τη λύση του κυπριακού προβλήματος", σημειώνεται στη δήλωση.

    Σχολιάζοντας το θέμα, ο κ. Μπερνς είπε "θα ήθελα να τονίσω δύο σημεία. Πρώτο, ότι αυτές είναι ξεχωριστές κινήσεις από την κυβέρνηση της Κύπρου, και από την Τουρκία, και από την κυβέρνηση της Ελλάδας, στο θέμα των πτήσεων. Επιτεύχθηκαν διότι αυτές οι κυβερνήσεις αποφάσισαν να ενεργήσουν από μόνες τους, μονομερώς." Αυτό, πρόσθεσε, είναι σημαντικό διότι για μεγάλο διάστημα - και συγκεκριμένα από το περασμένο καλοκαίρι, όταν η τότε πρέσβης των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μάντλιν Ολμπράιτ επισκέφθηκε την Ανατολική Μεσόγειο - πίεζε (η κ. Ολμπράιτ) για αυτού του είδους τη μονομερή κίνηση από την πλευρά των μερών που εμπλέκονται στη διένεξη στην Κύπρο για επίτευξη πρόοδου, σε μια προπαθεια να δημιουργήσει εμπιστοσύνη στην διαπραγματευτική πρόοδο.

    Ο Εκπρόσωπος τόνισε ότι "αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα εμπρός. Ελπίζουμε ότι αυτό θα βελτιώσει το κλίμα για τις διαπραγματεύσεις, που ελπίζουμε να υπάρξουν αυτό το χρόνο για να βοηθήσουν στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος".

    Απαντώντας σε ερωτήσεις γύρω από το θέμα, ο κ. Μπερνς είπε ότι "οι ΗΠΑ έχουν δέσμευση από την Υπουργό Εξωτερικών να εργαστούν με όλες αυτές τις κυβερνήσεις για περαιτέρω πρόοδο στην Κύπρο".

    Οταν ερωτήθηκε από Τούρκο δημοσιογράφο εάν οι ΗΠΑ βλέπουν ως επόμενο λογικό βήμα την ακύρωση της αγορά των ρωσικών πυραύλων, είπε "το επόμενο βήμα, νομίζουμε, θα πρέπει να είναι η συνέχιση των προσπαθεών από όλες αυτές τις κυβερνήσεις να μειώσουν τις εντάσεις οι οποίες ξεκάθαρα υπάρχουν στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτό πρέπει να είναι το επόμενο βήμα."

    Είπε επίσης ότι υπάρχουν πολλοί δυνατοί τρόποι για οικοδόμηση εμπιστοσύνης, πολλές πιθανές πρωτοβουλίες μπορούν να αναληφθούν. "Δεν θα ήθελα να πώ ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία την οποία αναφέρατε είναι το πλέον σημαντικό επόμενο βήμα".

    Οι ΗΠΑ έχουν έντονο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό και έχουν τοποθετηθεί ξεκάθαρα, είπε, προσθέτοντας ότι "δεν υποστηρίζουμε την αγορά αυτού του αμυντικού αεροπορικού συστήματος, αυτό έγινε ξεκάθαρο εδώ και πολλούς μήνες, και η θέση μας (επί του θέματος) δεν έχει αλλάξει."

    (ΚΥΠΕ/ΔΑ/ΜΜ)

    [03] Τούρκος Στρατηγός στα κατεχόμενα

    Λευκωσία,Κύπρος,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Στην παράνομη άφιξη στα κατεχόμενα, του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγού Τσεβίκ Μπιρ, αναφέρεται σήμερα στο σύνολό του ο τουρκοκυπριακός Τύπος.

    Οπως αναφέρεται, ο Τσεβίκ ήλθε στα κατεχόμενα για επαφές "υψηλού επιπέδου" και για να επιθεωρήσει το στρατό κατοχής, ενώ σύμφωνα με την εφημερίδα "Γενί Ντουζέν", θα συζητήσει το θέμα των S - 300 και το θέμα των Βαρωσίων.

    Ο Τούρκος Στρατηγός δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει με όλες της τις δυνάμεις το ψευδοκράτος και τους Τ/Κ και δεν θα επιτρέψει να θιγούν τα δικαιώματά τους, τα οποία πηγάζουν από τις διεθνείς συμφωνίες.

    Πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα, θα πρέπει να προσεγγίσει το Κυπριακό από άλλη σκοπιά και ότι η Τουρκία υποστηρίζει μια ειρηνική λύση, που θα πρέπει να εξευρεθεί από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, οι οποίοι θα πρέπει γι αυτό το σκοπό να συναντηθούν.

    Με θρασύτητα ο Στρατηγός Μπιρ, είπε ότι αναμένει από την Ελλάδα, μια εποικοδομητική και ειρηνική συμπεριφορά στο Κυπριακό, ενώ ταυτόχρονα έπλεξε το εγκώμιο του Ντενκτάς, χαρακτηρίζοντάς τον, "εγγύηση για όλους μας στο Κυπριακό".

    Ο Μπιρ, που έφθασε στα κατεχόμενα με στρατιωτικό αεροπλάνο, αναφέρθηκε και στους εξοπλισμούς της Εθνικής Φρουράς και στο δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    Αφού ανέφερε, ότι παρόμοιες ενέργειες εγκυμονούν κινδύνους, πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει τις δυνατότητες και ικανότητες να υπερασπιστεί τα δικαιώματά της. Επανέλαβε μάλιστα, τις απειλές στο θέμα της αγοράς των S - 300. "Δεν θα παραμείνουμε θεατές", είπε.

    Επανέλαβε επίσης τους τουρκικούς ισχυρισμούς, ότι η ειρήνη και ηρεμία στο νησί, διασφαλίζεται δήθεν από την παρουσία του κατοχικού στρατού και προέβη στον προκλητικό ισχυρισμό ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής "συμβάλλει σε κάθε είδους ενέργειες που αποβλέπουν στο κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων".

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, είπε ότι η παρουσία του στα κατεχόμενα δεν έχει σχέση με τις στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας - Ισραήλ. Ανέφερε ότι στις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Τουρκίας - ΗΠΑ και Ισραήλ δεν θα μπορούσε να συμμετάσχει και η "Βόρεια Κύπρος", όπως αποκάλεσε τα κατεχόμενα, γιατί ο σκοπός τους "είναι ανθρωπιστικός".

    Υποδεχόμενος τον Μπιρ, ο Τ/Κ ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας και τη δύναμη που αντλούν οι Τ/Κ από τη στάση της.

    Ο Στρατηγός Μπιρ επισκέφθηκε χθες το Διοικητή του Στρατού Κατοχής.

    (ΚΥΠΕ/ΣΑ/ΚΚ/ΓΠ)

    [04] Χριστόφιας - Συνέδριο ΔΗΚΟ

    Λευκωσία,Κύπρος,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Στην ανάγκη συμπόρευσης με το ΔΗΚΟ, στα πλαίσια ενός Μετώπου "των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων", αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΚΟ, που άρχισε σήμερα στη Λεμεσό.

    "Είναι πολύ, μα πολύ περισσότερα και πιο σπουδαία από εκείνα που μας χωρίζουν", τόνισε ο κ. Χριστόφιας, στο σύντομο χαιρετισμό, του οποίου μοναδικό αντικείμενο ήταν ακριβώς το άνοιγμα προς το ΔΗΚΟ, με την επισήμανση της αναγκαιότητας για συμμετοχή του ΔΗΚΟ στη σύμπηξη Μετώπου ενόψει των Προεδρικών εκλογών.

    "Μας ενώνουν κοινοί αγώνες", πρόσθεσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, για τη λευτεριά και την ανεξαρτησία ενάντια στις επιβουλές των ιμπεριαλιστών, ενάντια στην τουρκική εισβολή και κατοχή και οι κοινοί αγώνες και οι θυσίες ενάντια στην ΕΟΚΑ Β' και τον Αρχηγό της Γρίβα, πριν από το φασιστικό πραξικόπημα".

    "Μας ενώνουν οι αγώνες", συνέχισε, "για την υπεράσπιση της δημοκρατίας κατά το πραξικόπημα, καθώς και οι αγώνες για την υπεράσπιση του ονόματος και της κληρονομιάς του Μακαρίου μετά από αυτό".

    Είναι αυτούς τους κοινούς αγώνες, σημείωσε ο κ. Χριστόφιας, που είχε υπόψη του το 18ο συνέδριο του ΑΚΕΛ, όταν αποφάσιζε πως για την αλλαγή "μπορούμε και πρέπει να συμπορευτούμε και με το ΔΗΚΟ στα πλαίσια ενός μετώπου των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων".

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

    [05] Νέος προπονητής Εθνικής Ανδρών Κύπρου

    Λευκωσία,Κύπρος,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών Ποδοσφαίρου της Κύπρου διορίσθηκε ο Πανίκος Γεωργίου.

    Σε ψεσινή ψηφοφορία στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), ο κ. Γεωργίου εξασφάλισε εννέα ψήφους έναντι έξι του Σταύρου Παπαδόπουλου και τέσσερις του Ανδρέα Μουσκάλλη.

    Την Εθνική Ελπίδων αναλαμβάνει ο Τάκης Χαραλάμπους, την Εθνική Νέων ο Πέπης Ιακώβου και την Εθνική Παίδων ο Κύπρος Πετρίδης.

    (ΚΥΠΕ/ΓΠ)

    [06] Κληρίδης - Συνέδριο ΔΗΚΟ

    Λεμεσός,Κύπρος,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Αναμένεται ότι πολύ σύντομα θα εκδηλωθεί η πιο σημαντική πρωτοβουλία στο Κυπριακό, η οποία απαιτεί τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από τα κόμματα, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Σε χαιρετισμό που απηύθυνε, κατά την έναρξη του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ που πραγματοποιείται στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος Κληρίδης σημείωσε ότι η σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ζήτησε υπεύθυνη συμπεριφορά και αξιοποίηση κάθε δυνατότητας, με στόχο την επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργήσιμης λύσης.

    Επεσήμανε μάλιστα, την αναγκαιότητα καλλιέργειας καλύτερης συναντίληψης μεταξύ των κομμάτων στο εθνικό θέμα, επειδή όπως ανέφερε, "η όσον το δυνατόν, μεγαλύτερη ενότητα στο εσωτερικό αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας του αγώνα, καθώς και την αποτροπή απαράδεκτων λύσεων".

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης, επανέλαβε ότι οι προοπτικές για εξεύρεση λύσης θα είναι καλές, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και από την τουρκική πλευρά.

    Χαρακτήρισε ως σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης μας, τρία πράγματα: Τη διεθνή αναγνώριση της θετικής στάσης της κυβέρνησης στο Κυπριακό, την επικείμενη έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και την εφαρμογή του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου.

    Ο Πρόεδρος Κληρίδης αναφέρθηκε και στη συνεργασία κυβέρνησης - ΔΗΚΟ, τονίζοντας τη συμβολή του ΔΗΚΟ στην εκλογή του στην προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς και το ρόλο που το κόμμα αυτό διαδραματίζει στην κυβέρνηση με τη συμμετοχή πέντε "εξαίρετων", όπως τους χαρακτήρισε, Υπουργών.

    Τόνισε επίσης, ότι με το ΔΗΚΟ "μας συνδέουν κοινές θέσεις πάνω σε κάποια από τα βασικά πρβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος και ο Ελληνισμός".

    Το ΔΗΚΟ υπογράμμισε ο Πρόεδρος Κληρίδης, συνέβαλε μετά τη τουρκική εισβολή, στη διαμόρφωση υγιούς πολιτικού βίου στον τόπο, από της ιδρύσεως και λειτουργίας του.

    (ΚΥΠΕ/ΚΚ/ΓΠ)

    [07] ΕΔΗ - Συνέδριο ΔΗΚΟ

    Λεμεσός,Κύπρος,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    "Με το ΔΗΚΟ βρεθήκαμε αντιμέτωποι σε εκλογικές αναμετρήσεις και σίγουρα έχουμε διαφορετικές απόψεις πως θα φθάσουμε σε μια κατά το δυνατό, δικαιότερη λύση του εθνικού μας θέματος, αλλά μας ενώνουν πολύ σημαντικότεροι κρίκοι", δήλωσε ο Πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, Γιώργος Βασιλείου.

    Σε χαιρετισμό του στο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΚΟ στη Λεμεσό, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε επίσης, σε κοινές "δημοκρατικές καταβολές" των δύο κομμάτων, καθώς και στην "κοινή στέγη" που ενώνει τα δύο κόμματα, δηλαδή, το Ευρωπαϊκό Φιλελεύθερο, Δημοκρατικό και Μεταρρυθμιστικό Κόμμα.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΚΚ/ΓΠ)

    [08] ΕΔΕΚ - Συνέδριο ΔΗΚΟ

    Λεμεσός,Κύπρος,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Στους "κοινούς αγώνες για την πατρίδα και το λαό", αναφέρθηκε ο Α' Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου, κατά τη διάρκεια χαιρετισμού που απηύθυνε σήμερα, κατά την έναρξη του Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

    Σταθερή πυξίδα πλεύσης στις σχέσεις ΕΔΕΚ - ΔΗΚΟ, "ακόμα και σήμερα" για την επίτευξη των κοινών στόχων και οραματισμών, τόνισε ο κ. Ομήρου, αποτελεί ο "ακατάλυτος ιστορικός συνεκτικός κρίκος" των κοινών αγώνων για την πατρίδα και το λαό.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΚΚ/ΓΠ)

    [09] Ελλαδικά κόμματα - Συνέδριο ΔΗΚΟ

    Λεμεσός,Κύπρος,10/05/1997 (ΚΥΠΕ)

    Εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας, απηύθυναν χαιρετισμούς κατά τη διάρκεια του Τακτικού Παγκύπριου Συνεδρίου του ΔΗΚΟ, που πραγματοποιείται σήμερα στη Λεμεσό.

    Ολα τα κόμματα, διαβεβαίωσαν ότι το Κυπριακό παραμένει πρώτιστο εθνικό θέμα.

    Ο Αλέκος Παπαναστασίου, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι δεν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, αν δεν υπάρξει δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού και αν η Τουρκία δεν παύσει να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα.

    Επανέλαβε ότι η αναζήτηση της λύσης θα πρέπει να είναι στη βάση των ψηφισμάτων και των αποφάσεων του ΟΗΕ, προσθέτοντας ότι ο διάλογος θα μπορούσε να επαναληφθεί με την εξεύρεση κοινού εδάφους και την εγκατάλειψη της πολιτικής των τετελεσμένων και των διχοτομικών θέσεων από την Τουρκία.

    Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, σε χαιρετισμό του που διάβασε εκπρόσωπός του, διαβεβαίωσε για τη συμπαράσταση ολόκληρου του έθνους στους αγώνες για δίκαιη, βιώσιμη και εθνικά παραδεκτή λύση του Κυπριακού.

    Στο χαιρετισμό του ΚΚΕ, αναφέρεται ότι οι ΗΠΑ επιδιώκουν μια λύση "πακέτο" που προβλέπει ταυτόχρονα και την επίσημη διχοτόμηση του νησιού και την αντικατάσταση των Δυνάμεων του ΟΗΕ, με μια ΝΑΤΟϊκή πολυεθνική δύναμη.

    Το δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, και το casus belli, θεωρείται από το ΚΚΕ, ότι αποδυναμώνει το χαρακτήρα του Κυπριακού.

    Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου, τόνισε ότι η προοπτική ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ μπορεί να αξιοποιηθεί για την επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης, ενώ χαιρέτισε την επαναπροσέγγιση των δύο κοινοτήτων.

    Ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Ανοιξης, μίλησε για "μιας αμφίβολης αποτελεσματικότητας μυστική διπλωματία των Αθηνών από το 1974 μέχρι σήμερα", επικρίνοντας ταυτόχρονα, τη δύση που ευνοεί συστηματικά και προκλητικά το "χαϊδεμένο της παιδί", την Τουρκία.

    Τάχθηκε υπέρ του δόγματος του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, στα εξοπλιστικά προγράμματα της Εθνικής Φρουράς και ενάντια στη διπλή κυριαρχία.

    (ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΚΚ/ΓΠ)
    ΚΥΠΕ ΤΕΛΟΣ
    Cyprus News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    kypegr2html v1.04a run on Saturday, 10 May 1997 - 13:02:42 UTC