Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 4 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus PIO: Turkish Cypriot and Turkish Media Review, 24-04-10

Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article

From: The Republic of Cyprus Press and Information Office Server at <http://www.pio.gov.cy/>

Επισκόπηση Τουρκοκυπριακού και Τουρκικού Τύπου 70/2024 10.04.2024

[Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

  • [01] Τον Έρντογαν ενημέρωσε ο Τατάρ για τη συνάντησή του με τον Γκουτέρρες
  • [02] Σήμερα αρχίζει η τριήμερη εορτή του Ραμαζανιού ? Στο 83% η πληρότητα των ξενοδοχείων
  • [03] Επίσκεψη Τατάρ σε σύνταγμα πυροβολικού για το μπαϊράμι
  • [04] Στοιχεία για τις επισκέψεις στα κατεχόμενα
  • [05] «Πολίτης της ΤΔΒΚ» και ο εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας
  • [06] Τουρκοκυπριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέλος του δικτύου ENAR
  • [07] Πολεοδομική έκρηξη στα κατεχόμενα
  • [Β] Τουρκικός Τύπος

  • [01] Διαγωνισμός στην Τουρκία για το κτιριακό συγκρότημα του «προεδρικού» στα κατεχόμενα
  • [02] Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ για το θαλάσσιο πάρκο που ανακήρυξε η Ελλάδα στο Αιγαίο
  • [03] Μήνυμα Έρντογαν για το μπαϊράμι με αναφορές σε οικονομία και παλαιστινιακό

  • [Α] Τουρκοκυπριακός Τύπος

    [01] Τον Έρντογαν ενημέρωσε ο Τατάρ για τη συνάντησή του με τον Γκουτέρρες

    Η Halk?n Sesi (10.04.24) γράφει ότι o Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (Ersin Tatar) είχε τηλεφωνική επικοινωνία χθες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν (Recep Tayyip Erdogan) με τον οποίο αντάλλαξαν ευχές για τη μουσουλμανική εορτή του Ραμαζανιού που αρχίζει σήμερα Τετάρτη.

    Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Τατάρ ενημέρωσε τον Έρντογαν για τη συνάντηση που είχε προσφάτως στη Νέα Υόρκη με τον Γενικό Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρρες και προέβησαν σε αξιολόγηση του θέματος.

    Ο Έρντογαν ευχήθηκε κάθε καλό στον Τατάρ, τους Τουρκοκύπριους και όλο τον μουσουλμανικό κόσμο για το Ραμαζάνι.

    Ο Τούρκος Πρόεδρος είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον λεγόμενο πρωθυπουργό του κατοχικού καθεστώτος, Ουνάλ Ουστέλ (Unal Ustel) με τον οποίο επίσης αντάλλαξαν ευχές για το Ραμαζάνι.

    (Ι/Τσ.)

    [02] Σήμερα αρχίζει η τριήμερη εορτή του Ραμαζανιού ? Στο 83% η πληρότητα των ξενοδοχείων

    Η Halk?n Sesi (10.04.24) γράφει ότι αρχίζει σήμερα Τετάρτη η τριήμερη μουσουλμανική εορτή του Ραμαζανιού, γνωστή και ως Seker Bayram?.

    Το πρωί έγινε ναμάζι σε όλα τα τζαμιά και ακολούθως άρχισαν οι επισκέψεις στα σπίτια συγγενών και φίλων, τα κεράσματα γλυκών και τα εορταστικά τραπέζια.

    Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (Ersin Tatar) θα δέχεται τις ευχές του κοινού στο «προεδρικό μέγαρο» από τις 11.00 το πρωί.

    Σύμφωνα με την «ένωση» Τουρκοκυπρίων ξενοδόχων, το ποσοστό πληρότητας σε μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις πέντε αστέρων αναμένεται να είναι γύρω στο 83% κατά τη διάρκεια του μπαϊραμιού, ενώ η πληρότητα των μικρών ξενοδοχείων θα κυμαίνεται γύρω στο 49%.

    Η «ένωση» ανακοίνωσε ότι στα 12 από τα συνολικά 106 ξενοδοχεία μέλη της η πληρότητα θα είναι 100% κατά την περίοδο του μπαϊραμιού, ενώ στα 42 θα κυμαίνεται μεταξύ 60-99%.

    (Ι/Τσ.)

    [03] Επίσκεψη Τατάρ σε σύνταγμα πυροβολικού για το μπαϊράμι

    Η Diyalog (10.04.24) γράφει ότι σε δείπνο μετά το πέρας της νηστείας για το ραμαζάνι παρέστη o Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ (Ersin Tatar).

    Στην ομιλία του εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι μοιράζεται το δείπνο με τούρκους στρατιώτες (Μεχμετσίκ) και είπε ότι από την παιδική του ηλικία θεωρούσε πως μια μέρα θα ερχόταν στην Κύπρο ο τουρκικός στρατός.

    Ανέφερε ότι υπογράφουν «πρωτόκολλα συνεργασίας» με την Τουρκία για να μπορέσει να αναπτυχθεί και να σταθεί στα δικά της πόδια η «ΤΔΒΚ» και πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειές τους στους τομείς του τουρισμού, της ανώτατης εκπαίδευσης, της γεωργίας, της βιομηχανίας και των υπηρεσιών.

    Κατέληξε λέγοντας ότι υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας και επικοινωνούν στην στιγμή με την Ανατολία και τον υπόλοιπο κόσμο.

    (Ι/Τσ.)

    [04] Στοιχεία για τις επισκέψεις στα κατεχόμενα

    Κάτω από τον τίτλο «Υπάρχει ανάγκη για νέα σημεία διέλευσης», η Diyalog (10.04.24, www.diyaloggazetesi.com) γράφει ότι στις 307,000 ανήλθε ο αριθμός των αφίξεων στα κατεχόμενα αεροπορικώς και δια θαλάσσης κατά τους πρώτους δύο μήνες του έτους, ενώ ο αριθμός των ατόμων που εισήλθαν στα κατεχόμενα μέσω των σημείων διέλευσης την ίδια χρονική περίοδο, ανήλθε στο 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες.

    Η εφημερίδα δημοσιεύει στοιχεία από το λεγόμενο υπουργείο τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των επιβατών που έφθασαν στα κατεχόμενα αεροπορικώς και δια θαλάσσης κατά τους 2 πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους ήταν 307,230. Από αυτούς, 261,458 ήταν Τούρκοι πολίτες και 45,772 ήταν ξένοι υπήκοοι. Σε σύγκριση με τους 2 πρώτους μήνες του προηγούμενου έτους, ο αριθμός των Τούρκων πολιτών που εισήλθαν στο νησί αυξήθηκε κατά 52,8% και ο αριθμός των αλλοδαπών αυξήθηκε κατά 14,3%.

    Οι Ιρανοί πολίτες καταλαμβάνουν την πρώτη θέση μεταξύ των αλλοδαπών που φθάνουν αεροπορικώς και δια θαλάσσης με 5,491. Οι Ρώσοι βρίσκονται στη δεύτερη θέση με 4,979 και οι Γερμανοί στην τρίτη θέση με 3,705. Ακολουθούν οι Κιργίσιοι με 2,219 και οι Βρετανοί πολίτες με 2,161.

    Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αξιοσημείωτη θεωρείται η διαφορά μεταξύ των στοιχείων εισόδου και εξόδου των «πολιτών της ΤΔΒΚ» μέσω των σημείων διέλευσης. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, ενώ ο αριθμός των «πολιτών της ΤΔΒΚ» που έφυγαν από την «ΤΔΒΚ» τους 2 πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους ήταν 425,687, ο αριθμός εκείνων που εισήλθαν ήταν 424,754. Στην περίπτωση αυτή, ο αριθμός εκείνων που πέρασαν στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας και δεν επέστρεψαν πίσω στα κατεχόμενα ήταν 933.

    Σημεία διέλευσης

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, από το 1,100,145 άτομα που εισήλθαν στα κατεχόμενα από τα σημεία διέλευσης τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οι 427,745 ήταν Ελληνοκύπριοι και οι 247,650 ήταν αλλοδαποί.

    Την πρώτη θέση μεταξύ των αλλοδαπών καταλαμβάνουν οι Έλληνες πολίτες με 37,790. Ακολουθούν οι Βρετανοί με 27,108, οι Ρουμάνοι με 24,670, οι Βούλγαροι με 23,415 και οι Πολωνοί με 16,506.

    Η πλειοψηφία των Ελληνοκυπρίων περνούν στα κατεχόμενα μέσω των σημείων διέλευσης για να αγοράσουν καύσιμα και να επιστρέψουν πίσω, αναφέρει το δημοσίευμα. Ενώ κάποιοι από αυτούς ψωνίζουν στις αγορές, υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν οδοντιατρική θεραπεία και πηγαίνουν σε κομμωτήρια.

    Υπογραμμίζοντας την αύξηση του αριθμού των ατόμων που εισέρχονται στα κατεχόμενα μέσω των σημείων διέλευσης, καταστηματάρχες της περιοχής Αράστα στην κατεχόμενη Λευκωσία ζητούν τη λήψη μέτρων, επισημαίνοντας ότι αν αυξηθούν τα σημεία διέλευσης, θα αυξηθεί και ο αριθμός των διελεύσεων. Οι καταστηματάρχες ζητούν από τους δύο ηγέτες όπως θέσουν ως προτεραιότητα το θέμα αυτό, καταλήγει το δημοσίευμα.

    (ΑΚ)

    [05] «Πολίτης της ΤΔΒΚ» και ο εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας

    Η Avrupa (10.04.24) γράφει στην στήλη των παραπολιτικών «Ο ήρωας της ημέρας», ότι «πολίτης της ΤΔΒΚ» και ο εμπνευστής του δόγματος της Γαλάζιας Πατρίδας, Τζιχάτ Γιαϊτζί (Cihat Yayc?).

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, το όνομα του Γιαϊτζί αναφέρεται στην λίστα που είχε δημοσιεύσει κατά λάθος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο Φικρί Ατάογλου, ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος και περιείχε ονόματα που είχαν προταθεί για να πάρουν την «υπηκοότητα» του καθεστώτος. Σημειώνοντας ότι ο Γιαϊτζί δεν ζει στα κατεχόμενα, το δημοσίευμα αναφέρει:

    «[...] Ο ναύαρχος της 'γαλάζιας πατρίδας'... Οι υποθέσεις ιθαγένειας δεν μπορούν να γίνουν με νόμο, γιατί η ΤΔΒΚ δεν είναι νομικό καθεστώς, είναι κατοχικό καθεστώς... Όχι, θα μείνει για 5-10 χρόνια και θα πάρει υπηκοότητα! Ο Γιαϊτζί, ένας από τους εύχρηστους ναυάρχους του Ερντογάν που έρχεται στην Κύπρο λίγες μέρες το χρόνο, είναι τώρα πολίτης της ΤΔΒΚ».

    Εξάλλου σε άρθρο στην εφημερίδα, ο Αζίζ Σαχ κάτω από τον τίτλο: « Ο Ναύαρχος Γιαϊτζί είναι πλέον πολίτης της ΤΔΒΚ», γράφει ότι στην λίστα που κατά λάθος μοιράστηκε ο Ατάογλου περιλαμβάνονται 29 άτομα, αλλά στην λίστα που ενέκρινε το «υπουργικό συμβούλιο» για παραχώρηση υπηκοοτήτων, περιλαμβάνονται 59 άτομα.

    «Από την λίστα του Ατάογλου υπολείπονται 29 άτομα», τονίζει και καταγράφει ποιοι πολιτικοί ζήτησαν την παραχώρηση «υπηκοοτήτων» σύμφωνα με τη λίστα αυτή.

    «Το καλό με τη λίστα είναι ότι ο κ. Φικρί έχει γράψει έναν προς έναν ποιος παρήγγειλε τις υπηκοότητες.

    20 άτομα που διέταξε ο 'υπουργός'

    1 άτομο ο Ογκούν Αμτζάογλου.

    1 άτομο ο Μπιράι Χαμζάογλουλαρι.

    1 άτομο ο Τεμπερρουκέν Ουλουτσάι.

    3 άτομα από τον Φικρί Ατάογλου.

    3 άτομα από τον Ερχάν Αρικλί.

    Ποιος παρήγγειλε τα υπόλοιπα 30 άτομα; Αυτό αναρωτιέμαι!», σημειώνει.

    (ΚΣ)

    [06] Τουρκοκυπριακή οργάνωση ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέλος του δικτύου ENAR

    Η Diyalog (10.04.2024) γράφει ότι η «Πλατφόρμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» ανακοίνωσε ότι είναι η πρώτη τουρκοκυπριακή οργάνωση που έγινε μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του Ρατσισμού (ENAR) με έδρα τις Βρυξέλλες.

    Σε γραπτή δήλωση της πλατφόρμας αναφέρεται: «Ως Πλατφόρμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με την αποδοχή της ένταξής μας στο ENAR, θα αυξήσουμε τις προσπάθειές μας για διεθνή συνεργασία στον αγώνα κατά του ρατσισμού και για την ανάπτυξη των πιο αποτελεσματικών στρατηγικών».

    Αναφέρεται επίσης ότι «η πλατφόρμα θα συνεχίσει να εργάζεται για τη δικαιοσύνη και την ισότητα στη βόρεια Κύπρο, προσφέροντας μια ευρύτερη προοπτική στον αγώνα κατά του ρατσισμού» και τονίζεται ότι είναι η πρώτη τουρκοκυπριακή οργάνωση που γίνεται μέλος του ENAR και ότι το βήμα αυτό θα ξεκινήσει μια νέα εποχή στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη «χώρα».

    (ΙΣ)

    [07] Πολεοδομική έκρηξη στα κατεχόμενα

    Η Avrupa (10.04.24) αναφέρεται σε άρθρο της τουρκοκυπριακής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας G?yn?k, σύμφωνα με το οποίο στα τέλη Μαρτίου, περισσότερα από 21 χιλιάδες σπίτια περίμεναν αγοραστές στα κατεχόμενα. Γράφει και τα εξής η εφημερίδα:

    «Το απόθεμα κατοικιών είναι φουσκωμένο... Η φούσκα του αποθέματος δεν σκάει στις κατασκευές που γίνονται με μαύρο χρήμα!...

    Στο ειδησεογραφικό άρθρο που υπογράφει ο Αρτούν Τσαγ, αναφέρονται τα εξής: 'Στα τέλη Μαρτίου, ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση αυξήθηκε κατά 2,96% σε σχέση με τον Φεβρουάριο και κατά 10,92% σε σχέση με την αρχή του έτους.

    Ο αριθμός των κατοικιών προς πώληση, ο οποίος ήταν 19,251 στο τέλος Δεκεμβρίου 2023, έφτασε τις 19,592 στο τέλος Ιανουαρίου, 20,526 στο τέλος Φεβρουαρίου και 21,133 τον Μάρτιο'.

    Με την προσθήκη του αριθμού των ημιτελών κατασκευών, των εγκαταλελειμμένων κτιρίων και των ολοκληρωμένων κτιρίων προς πώληση, ο αριθμός όλων των προς πώληση στην αγορά ανέρχεται σε 21,354... Μέσα σε δύο μήνες, ο αριθμός των ακινήτων προς πώληση αυξήθηκε από 20,000 σε 21,000... Αυτό το αποκαλούν 'απόθεμα κατοικιών', αλλά αυτό δεν είναι απόθεμα κατοικιών... Αυτό το αποκαλούν 'φούσκα αποθεμάτων'... Ούτε φούσκα είναι αυτό! Οι κατασκευές που χτίζονται για να σφετεριστούν τις ελληνοκυπριακές περιουσίες δεν μπορούν να αναλυθούν ως υγιής οικονομία. Ο κατασκευαστικός τομέας έχει γίνει συνώνυμο της κλοπής».

    (ΚΣ)


    [Β] Τουρκικός Τύπος

    [01] Διαγωνισμός στην Τουρκία για το κτιριακό συγκρότημα του «προεδρικού» στα κατεχόμενα

    H Sozcu (09.04.24 sozcu.com.tr) γράφει ότι πραγματοποιήθηκε και άλλος διαγωνισμός για την κατασκευή δρόμων πρόσβασης στο λεγόμενο προεδρικό συγκρότημα που κατασκευάζεται στην κατεχόμενη Λευκωσία.

    Η εταιρεία KLV Insaat κέρδισε τον διαγωνισμό που διοργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων για την κατασκευή δρόμων για την πρόσβαση στο συγκρότημα του λεγόμενου προεδρικού μεγάρου και της λεγόμενης βουλής.

    Σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη στις 29 Μαρτίου 2024, θα δαπανηθούν συνολικά 882 εκατομμύρια 997 χιλιάδες Λίρες Τουρκίας (ΤΛ) για την περιφερειακή οδό στην κατεχόμενη Λευκωσία και την κατασκευή των δρόμων πρόσβασης στο συγκρότημα.

    Η εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα είναι η KLV Insaat με έδρα την Άγκυρα. Πρόκειται για εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί πολλοί διαγωνισμοί έργων υποδομής, ανωδομής και μεταφορών από δημόσιους φορείς και λειτουργεί από το 1988.

    Ο εν λόγω διαγωνισμός έγινε μέσω της διαδικασίας διαπραγμάτευσης που ρυθμίζεται στο αμφιλεγόμενο άρθρο 21/Β του νόμου περί δημοσίων συμβάσεων, και πρέπει να χρησιμοποιείται σε περίπτωση «αιφνίδιων και απροσδόκητων γεγονότων, όπως φυσικές καταστροφές, επιδημίες, κίνδυνος απώλειας ζωής ή περιουσίας».

    Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή του συγκροτήματος που θα στεγάσει το λεγόμενο προεδρικό μέγαρο και τη λεγόμενη βουλή προαναγγέλθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν κατά την επίσκεψή του στα κατεχόμενα το 2021.

    Το έργο κατακυρώθηκε στην εταιρεία Siyahkalem Μuhendislik Insaat με προσφορά 2 δισεκατομμυρίων 285 εκατομμυρίων ΤΛ.

    Οι κατασκευαστικές εργασίες συνεχίζονται στο έργο, το οποίο σύμφωνα με τις διακηρύξεις του καθεστώτος, θα ολοκληρωνόταν στις 6 Δεκεμβρίου 2023, όμως αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2024, με καθυστέρηση ενός έτους, γράφει το δημοσίευμα.

    (ΓΜ)

    [02] Ανακοίνωση τουρκικού ΥΠΕΞ για το θαλάσσιο πάρκο που ανακήρυξε η Ελλάδα στο Αιγαίο

    Η Sozcu (10.04.24, sozcu.com.tr) γράφει ότι το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το "θαλάσσιο πάρκο" που ανακοίνωσε η Ελλάδα στο Αιγαίο.

    Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

    «Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανακηρύξει δύο νέα θαλάσσια πάρκα, το ένα στο Αιγαίο και το άλλο στο Ιόνιο Πέλαγος, κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης "Οι Ωκεανοί μας" που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 16-17 Απριλίου 2024. Είναι γνωστό ότι η Ελλάδα προσπαθεί εδώ και καιρό να αξιοποιήσει σχεδόν κάθε πλατφόρμα στο πλαίσιο των προβλημάτων του Αιγαίου.

    Παρά την πρόσφατη αποκλιμάκωση των σχέσεων μας, παρατηρείται ότι η Ελλάδα εκμεταλλεύεται και πάλι τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Συμβουλεύουμε την Ελλάδα να μην χρησιμοποιεί για τη δική της ατζέντα τα προβλήματα του Αιγαίου και το καθεστώς ορισμένων νησιών, βραχονησίδων και βράχων, των οποίων η κυριαρχία δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες. Θα θέλαμε επίσης να προειδοποιήσουμε τα τρίτα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της ΕΕ, να μην αποτελούν εργαλείο για τις πολιτικές κινήσεις της Ελλάδας σε περιβαλλοντικά προγράμματα.

    Από την άλλη, υπενθυμίζουμε ότι το διεθνές δίκαιο της θάλασσας ενθαρρύνει τη συνεργασία, μεταξύ άλλων και σε περιβαλλοντικά θέματα, μεταξύ των παρόχθιων κρατών σε κλειστές ή ημίκλειστες θάλασσες και σε αυτό το πλαίσιο, η χώρα μας είναι πάντα έτοιμη να συνεργαστεί με την Ελλάδα στο Αιγαίο Πέλαγος. Με την ευκαιρία αυτή, εφιστούμε εκ νέου την προσοχή στο γεγονός ότι δεν θα αποδεχθούμε τις ντε φάκτο καταστάσεις που μπορεί να δημιουργήσει η Ελλάδα σε γεωγραφικούς σχηματισμούς με αμφισβητούμενο καθεστώς. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτά τα θαλάσσια πάρκα δεν θα έχουν καμία νομική συνέπεια στο πλαίσιο των προβλημάτων μεταξύ των δύο χωρών στο Αιγαίο».

    (ΓΜ)

    [03] Μήνυμα Έρντογαν για το μπαϊράμι με αναφορές σε οικονομία και παλαιστινιακό

    Το ειδησεογραφικό δίκτυο NTV (09.04.24 ntv.com.tr) μεταδίδει ότι ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για το εορτή του ραμαζανιού ανέφερε ότι τα θετικά αποτελέσματα του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζεται θα γίνουν ορατά από το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

    Στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του με την ευκαιρία του μπαϊραμιού, ο Έρντογαν είπε ότι «θα συνεχίσουμε την υποστήριξή μας μέχρι να σταματήσει η αιματοχυσία στη Γάζα και οι Παλαιστίνιοι αδελφοί μας να αποκτήσουν ξανά ένα ελεύθερο παλαιστινιακό κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στη βάση των συνόρων του 1967».

    «Θα χρησιμοποιήσουμε την τετραετία χωρίς εκλογές για την επίτευξη των στόχων μας»

    Μιλώντας για την οικονομία ο Έρντογαν δήλωσε ότι:

    «Από το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα μπορέσουμε να δούμε πιο καθαρά τα θετικά αποτελέσματα του οικονομικού προγράμματος που εφαρμόζουμε. Με την ειρηνική ολοκλήρωση των εκλογών της 31ης Μαρτίου, θα χρησιμοποιήσουμε την 4ετή περίοδο χωρίς εκλογές για την επίτευξη αυτών των στόχων. Με τη συνείδηση ότι η Τουρκία είναι η κοινή μας πατρίδα και η δημοκρατία μας είναι η κοινή μας αξία, ελπίζω ότι θα εργαστούμε σκληρά, θα παράγουμε και θα εργαστούμε μαζί. Μέχρι να υλοποιήσουμε το όραμά μας για τον τουρκικό αιώνα, δεν θα σταματήσουμε, δεν θα ξεκουραστούμε και δεν θα πάρουμε ανάσα».

    (ΓΜ) ΚΛΑΔΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ


    Cyprus Press and Information Office: Turkish Cypriot and Turkish Press Review Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    tcpr2html v1.00 run on Wednesday, 10 April 2024 - 12:24:15 UTC