Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 23 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Voice of America (VOA): News in Greek, 05-01-17

Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Voice of America <http://www.voanews.com>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 10 χρόνια φυλάκισης για τον Τσάρλς ...
  • [02] Ο Πωλ Γούλφοβιτς στην Ινδονησία.
  • [03] Κροατία: Επανεξελέγη ο Στίπε Μέσιτς.
  • [04] Πέθανε ο Ζάο Ζιγιάνγκ.
  • [05] Η Ελλάδα ανοίγει Γενικό Προξενείο στη Φλώριδα
  • [06] Βρυξέλλες: Προς συζήτηση οι διατλαντικές σχέσεις
  • [07] Διάστημα: Στον Τιτάνα το Χόιγκενς

  • [01] 10 χρόνια φυλάκισης για τον Τσάρλς ...

    17 Jan 2005, 01:24 UTC

    Σε 10 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο αμερικανός στρατιώτης, Τσάρλς Γκρέινερ, που θεωρείται ο επικεφαλής της συμμορίας κακοποίησης κρατουμένων στις φυλακές Αμπού Γκρέιμπ της Βαγδάτης. Από την πλευρά του ο Γκρέινερ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι «σ ένα πόλεμο συμβαίνουν πολλά δυσάρεστα», ενώ στο δικαστήριο δήλωσε ότι οι ανώτεροι του τον διέταξαν να προβεί σε κακοποιήσεις Ιρακινών κρατουμένων και τόνισε ότι δεν του άρεσε αυτό που έκανε. Οι γονείς του Τσάρλς Γκρέινερ δηλώνουν ότι ο γιος τους είναι το εξιλαστήριο θύμα για τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους του αμερικανικού στρατού.

    Στο μεταξύ στο Ιράκ, ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε πάνω από 40 ύποπτους αντάρτες σε εφόδους σ ολόκληρη τη χώρα. Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν σε τρεις επιχειρήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες στο Βόρειο Ιράκ. Στο μεταξύ στη Μοσούλη, ο αμερικανικός στρατός δήλωσε ότι αντάρτες σκότωσαν δύο παιδιά στη προσπάθεια τους να πετύχουν αμερικανούς στρατιώτες και στη Βαγδάτη αμερικανοί στρατιώτες συνέλαβαν 6 αντάρτες που επέβαιναν σε φορτηγάκι που περιείχε όπλα και χρήματα.

    [02] Ο Πωλ Γούλφοβιτς στην Ινδονησία.

    17 Jan 2005, 01:52 UTC

    Στην Νότια Ασία, συνεχίζει να αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών, τρεις εβδομάδες μετά τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι. Η Ινδονησία ανακοίνωσε ότι έχουν βρεθεί άλλα 5 χιλιάδες πτώματα ανεβάζοντας στις 115 χιλιάδες, τον συνολικό αριθμό των νεκρών στη χώρα. Ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός άμυνας, Πωλ Γούλφοβιτς, βρίσκεται στην Τζακάρτα της Ινδονησίας, όπου συναντήθηκε με τον υπουργό άμυνας της χώρας και στη συνέχεια δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι αναθερμαίνονται οι αμυντικές σχέσεις Ουάσιγκτον-Τζακάρτας. Στο μεταξύ, ο επικεφαλής του επισιτιστικού προγράμματος του ΟΗΕ, Τζέημς Μόρρις, συναντήθηκε με την ηγεσία των ανταρτών στη Σρι Λάνκα και δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το τσουνάμι χειροτέρεψε το πρόβλημα του υποσιτισμού που υπήρχε στη περιοχή.

    [03] Κροατία: Επανεξελέγη ο Στίπε Μέσιτς.

    17 Jan 2005, 01:51 UTC

    Στην Κροατία, επανεξελέγη ο πρόεδρος, Στίπε Μέσιτς. Με καταμετρημένες όλες σχεδόν τις ψήφους των χθεσινών επαναληπτικών προεδρικών εκλογών ο κ. Μέσιτς παίρνει ποσοστό 66% και η αντίπαλος του αναπληρωτής πρωθυπουργός, Γιαντράνκα Κοσόρ, του συντηρητικού κόμματος παίρνει ποσοστό 34%. Ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Ίβο Σάναντερ, παραδέχτηκε την ήττα του κόμματος του δηλώνοντας ότι μπορεί η Κροατία να μην είναι έτοιμη για γυναίκα πρόεδρο, αλλά τόνισε ότι οι εκλογές έδειξαν ότι οι συντηρητικοί παραμένουν το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα της χώρας.

    [04] Πέθανε ο Ζάο Ζιγιάνγκ.

    17 Jan 2005, 01:54 UTC

    Πέθανε σε νοσοκομείο του Πεκίνου μετά από μακροχρόνια ασθένεια, ο πρώην ηγέτης της Κίνας, Ζάο Ζιγιάνγκ, που απομακρύνθηκε απ το αξίωμα του το 1989 και του επεβλήθη κατ οίκον κράτηση, λόγω της αντίθεσης του στην επίθεση των Κινεζικών δυνάμεων εναντίον των αντιφρονούντων φοιτητών στην πλατεία Τιέναμεν. Μέλη της οικογένειας του και πηγές προσκείμενες σε οργανώσεις Κινέζων αντιφρονούντων ανακοίνωσαν το θάνατο του. Ήταν 85 ετών. Ο Ζάο Ζιγιάνγκ άρχισε να συμμετάσχει στις δραστηριότητες της νεολέας του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος σε ηλικία 13 ετών και ξεχώρισε σαν ηγετικό στέλεχος στις αρχές της δεκαετίας του 1950. Το 1967 απομακρύνθηκε από το αξίωμα του ηγέτη του κόμματος Γκουανγκντόνγκ, αλλά επανήλθε 6 χρόνια αργότερα, αναλαμβάνοντας το αξίωμα του ηγέτη της επαρχίας Σισουάν, της μεγαλύτερης επαρχίας της Κίνας. Αργότερα στο αξίωμα του πρωθυπουργού έγινε γνωστός για την φιλομεταρρυθμιστική οικονομική του πολιτική.

    [05] Η Ελλάδα ανοίγει Γενικό Προξενείο στη Φλώριδα

    14 Jan 2005, 18:45 UTC

    function doImage(h,w,img) {

    // add padding to h and w

    h = h + 50;

    w = w + 50;

    obj = window.open("http://www1.voanews.com/imageViewer.cfm?img="+escape(img),"imageViewer"+h+"_"+w,"toolbar=no,width="+w+",height="+h+",directories=no,status=no,scrollbars=yes,resizable=no,menubar=no");

    }

    MyLanguage = Greek

    Ακούστε τη συνέντευξη του Πρέσβη κ. Γιώργου Σαββαΐδη στη ΦτΑ[Download]

    (RealAudio)

    Η Ελλάδα αποκτά ένα ακόμα Γενικό Προξενείο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα εδρεύει στην πόλη Τάμπα, στη δυτική ακτή της πολιτείας Φλώριδα, στον κόλπο του Μεξικού, και θα έχει αρμοδιότητες τόσο στη Φλώριδα όσο σε δύο άλλες γειτονικές πολιτείες. Ο Πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, κ. Γιώργος Σαββαΐδης παραχώρησε συνέντευξη στο δημοσιογράφο Γιώργο Μπίστη για τη Φωνή της Αμερικής και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που συνεργάζονται μαζί της, σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή. Ακολουθεί το κείμενο της συνέντευξης όπως αυτή μεταδόθηκε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2005.

    ΜΠΙΣΤΗΣ: Κύριε Σαββαΐδη, καλωσορίσατε πίσω στην Ουάσινγκτον από τη Φλώριδα, όπου πήγατε για να ανακοινώσετε την ίδρυση του νέου προξενείου. Μιλήστε μας για τη πρωτοβουλία σας αυτή, ιδιαίτερα για τους λόγους που ως έδρα του προξενείου επελέγη η Τάμπα, η οποία είναι μία σχετικά μικρή αμερικανική πόλη.

    ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ: Ευχαριστώ κ. Μπίστη για την ευκαιρία που μου δίνετε να επικοινωνήσω με τους ακροατές σας. Στην πόλη Τάμπα επήγα για διάφορους λόγους. Ο κυριότερος βεβαίως ήταν να ανακοινώσουμε την εγκατάσταση του νέου ελληνικού Γενικού Προξενείου, με αρμοδιότητα στην πολιτεία της Φλώριδα και επίσης τις δύο γειτονικές πολιτείες της Αλαμπάμα και του Μισισιπή. Ο λόγος που ελάβαμε αυτή την απόφαση ήταν πολλαπλός. Ήταν πρώτα-πρώτα η μεγάλη αριθμητική υπεροχή των Ελλήνων, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι στην πολιτεία της Φλώριδα , τους οποίους υπολογίζουμε σε πάνω από 150.000. Δεύτερον, διακρίναμε μέσα από την απόφασή μας αυτή μια μεγάλη δυνατότητα τονώσεως των σχέσεων της χώρας μας τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα με την πολιτεία της Φλώριδα και τις γύρω περιοχές, πράγμα το οποίο μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως και το οποίο εμπίπτει βεβαίως στις αρμοδιότητες ενός ελληνικού προξενείου. Θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι αυτό είναι το ένατο ελληνικό προξενείο που έχουμε στις ΗΠΑ , ώστε να καλύπτουμε πλήρως τις ανάγκες της ομογένειάς μας και των Ελλήνων υπηκόων σε ολόκληρο το έδαφος των ΗΠΑ. Ανακοινώσαμε λοιπόν την εγκατάσταση του νέου Γενικού Προξενείου. Ο νέος Γενικός Πρόξενος, ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης, ήδη έχει αναλάβει τα καθήκοντά του στην Τάμπα και το μόνο που απομένει είναι να συμπληρωθούν ορισμένες τυπικές και διοικητικές διαδικασίες μέχρι το τέλος Μαρτίου, οπότε το νέο ελληνικό προξενείο θα είναι απόλυτα λειτουργικό.

    ΜΠΙΣΤΗΣ: Να πούμε εδώ κ. πρέσβη ότι κοντά στην Τάμπα βρίσκεται και το Τάρπον Σπρινγκς, το λιμανάκι των σφουγγαράδων από την Κάλυμνο και τη Σύρο. Φαντάζομαι ότι όλοι αυτοί θα εξυπηρετούνται από το νέο ελληνικό προξενείο στην Τάμπα.

    Γ. Σαββαΐδης και Γ. Μπίστης στο στούντιο της ΦτΑ

    ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ: Βεβαίως. Θα εξυπηρετείται όχι μόνο η πόλη του Τάρπον Σπρινγκς, όπου υπάρχει ένα παραδοσιακά πολύ ισχυρό ελληνικό στοιχείο, αλλά και όλες οι γύρω περιοχές, μέχρι την περιοχή του Μαϊάμι, όπου επίσης έχουμε πολυπληθείς και ανθούσες ελληνικές κοινότητες. Θα ήθελα να συμπληρώσω ότι υπήρχαν και άλλοι λόγοι για τη μετάβασή μου στη Φλώριδα. Ο δεύτερος βασικός λόγος ήταν να παραστώ στον ετήσιο εορτασμό των Θεοφανείων, ο οποίος γίνεται στο Τάρπον Σπρινγκς με τον πολύ ωραίο και παραδοσιακό τρόπο.

    ΜΠΙΣΤΗΣ: Που ρίχνουν το σταυρό στη θάλασσα και πέφτουν τα παιδιά να τον πιάσουν.

    ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ: Βεβαίως. Ήταν παρουσία του Αρχιεπισκόπου του κ. Δημητρίου και τουλάχιστον δέκα χιλιάδων Ελληνοαμερικανών και άλλων Αμερικανών από την περιοχή. Αποτελεί γεγονός πολύ σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή αυτός ο ετήσιος εορτασμός και με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι του χρόνου θα γιορτάσουμε τα εκατό χρόνια αυτής της παραδοσιακής εορτής στην πόλη Τάρπον Σπρινγκς και υπάρχει πιθανότητα να παραστεί και ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο κ. Βαρθολομαίος. Υπάρχει κι ένας τρίτος λόγος για τον οποίο ήμουνα τις μέρες αυτές στη Φλώριδα. Αναφέρομαι στο στήσιμο και στα αποκαλυπτήρια του αγάλματος στην παραλία της πόλης Κλήαρ Γουώτερ, η οποία είναι πολύ κοντά στην Τάμπα, του πρώτου Έλληνα, ο οποίος κατά την ιστορία και την παράδοση έφθασε εκεί το 1528. Ονομαζόταν Θεόδωρος και ήταν μέλος μιας ισπανικής εξερευνητικής αποστολής .

    ΜΠΙΣΤΗΣ: Δηλαδή πριν ακόμα από την ίδρυση των ΗΠΑ.

    ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ: Ακριβώς και με τον τρόπο αυτό νομίζω ότι υπάρχει μια σαφής ένδειξη ότι οι Έλληνες έφτασαν στο νέο κόσμο όχι απλώς σα μετανάστες , στο τέλος του 19ου αιώνος και εφεξής, αλλά πολύ νωρίτερα ακόμα και ως μέλη εξερευνητικών αποστολών.

    ΜΠΙΣΤΗΣ: Μάλιστα. Η Τάμπα κ. πρέσβη είναι και η μεγαλύτερη πόλη της εκλογικής περιφέρειας, που εκπροσωπεί για πολλά χρόνια τώρα στο αμερικανικό κογκρέσο ένας ελληνικής καταγωγής βουλευτής, ο Μιχάλης Μπιλιράκης. Υποθέτω ότι θα πρέπει και αυτός να είχε κάποιο ρόλο στις εκδηλώσεις αυτές, στους εορτασμούς που έγιναν εκεί.

    ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ: Ο κ. Μπιλιράκης είχε πολύ σημαντικό και εμφανή ρόλο. Ήταν παρών σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις. Συμμετείχε ενεργά και οπωσδήποτε συμμετείχε επίσης στη χαρά όλης της ομογένειας, διότι η Ελλάδα έρχεται πολύ κοντά στην ομογένεια με την ίδρυση του νέου Ελληνικού Γενικού Προξενείου. Θα πρέπει να σημειώσω ότι ο κ. Μπιλιράκης είναι ο μόνος ελληνοαμερικανός ομοσπονδιακός βουλευτής που έχουμε στο κογκρέσο και ο ρόλος του ως συμπροέδρου της ομάδας των φίλων της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικός. Η ομάδα αυτή, όπως ίσως γνωρίζετε, αποτελείται από 100 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και οι δύο συμπρόεδροι είναι ο κ. Μπιλιράκης και η κ. Μαλόνυ από τη Νέα Υόρκη.

    ΜΠΙΣΤΗΣ: Να σημειώσουμε εδώ παρενθετικά κύριε πρέσβη για όσους μπορεί να μη το γνωρίζουν πως η κ. Μαλόνυ εκλέγεται στην Αστόρια, της Νέας Υόρκης όπου βρίσκεται πολύ σημαντικό και δραστήριο ελληνικό στοιχείο. Ας δούμε τώρα κ. Σαββαΐδη το θέμα της ίδρυσης του Προξενείου μέσα από ένα ευρύτερο πρίσμα. Σε τι βαθμό πιστεύετε ότι θα μπορούσε να συμβάλει το νέο προξενείο στη σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ;

    ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ: Νομίζω σε πολύ σημαντικό βαθμό και σε μία περιοχή, η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δυναμισμό. Η Ελλάδα διατηρεί εννέα προξενικές αρχές σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια και οι εννέα αυτές αρχές είναι αρχές, οι οποίες επανδρώνονται από επαγγελματίες, δηλαδή από διπλωματικά στελέχη και διοικητικά στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών. Δεν είναι αρχές επίτιμες, όπως συμβαίνει με πολλές άλλες χώρες. Αυτό σημαίνει ότι αποβλέπουμε στην παροχή υπευθύνων και αποτελεσματικών υπηρεσιών στην ομογένειά μας. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι πως με την ευκαιρία του ανοίγματος του γενικού προξενείου στην Τάμπα η πρεσβεία εισηγήθηκε και η υπηρεσία ενέκρινε , καθώς και η αμερικανική πλευρά ενέκρινε την αναδιάρθρωση των προξενικών περιφερειών σε ολόκληρο τον αμερικανικό νότο. Διότι το άνοιγμα αυτού του προξενείου στην Τάμπα σχεδιάστηκε με την ταυτόχρονη αναστολή της λειτουργίας της ελληνικής προξενικής αρχής στη Νέα Ορλεάνη, η οποία παρουσίαζε μικρότερο ενδιαφέρον για τα ελληνικά συμφέροντα, υπό την έννοια ότι ο αριθμός των ομογενών μας ήταν πολύ μικρότερος στην περιφέρεια της Λουϊζιάνα και αυτό μας οδήγησε σε μία γενική ανακατανομή των προξενικών εκπροσωπήσεων, ώστε η εξυπηρέτηση της ομογένειας να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική. Το τρίτο που θέλω να πω είναι ότι επισκεφθήκαμε όσο είμαστε στην Τάμπα τη δήμαρχο της Τάμπα, στην οποία αναγγείλαμε την απόφασή μας να εγκαταστήσουμε το νέο ελληνικό γενικό προξενείο και την καλέσαμε να μας βοηθήσει στην έναρξη μιας εποικοδομητικής συνεργασίας με την Ελλάδα τόσο στον οικονομικό όσο και στον πολιτιστικό τομέα, τα αποτελέσματα της οποίας ελπίζουμε ότι θα είναι πολλαπλώς ωφέλιμα και για την Ελλάδα και για την πολιτεία της Φλώριδα. Να σημειώσω εδώ ότι βάσει των τελευταίων στατιστικών η Φλώριδα, ειδικότερα η οικονομία της, παρουσιάζει ένα έντονο δυναμισμό τα τελευταία χρόνια . Επίσης με τις τελευταίες στατιστικές ο αριθμός των νέων θέσεων εργασίας, που δημιουργήθηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2004 κατατάσσει τη Φλώριδα πρώτη μεταξύ όλων των αμερικανικών πολιτειών. Αυτό μας δίνει μια σοβαρή ελπίδα ότι η οικονομία αυτή θα μπορέσει να απορροφήσει περισσότερα ελληνικά προϊόντα και ταυτόχρονα να δικαιολογήσει περισσότερες δραστηριότητες από κοινού με την Ελλάδα.

    ΜΠΙΣΤΗΣ: Κύριε πρέσβη, σας ευχαριστώ πάρα πολύ και σας εύχομαι καλή επιτυχία με το καινούργιο προξενείο στην Τάμπα, αλλά και με τα σχέδιά σας γενικότερα.

    ΣΑΒΒΑΙΔΗΣ: Ευχαριστώ ιδιαιτέρως κ. Μπίστη.

    [06] Βρυξέλλες: Προς συζήτηση οι διατλαντικές σχέσεις

    14 Jan 2005, 21:27 UTC

    Μπιλ Φριστ

    Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο αρχηγός της πλειοψηφίας στην αμερικανική γερουσία Μπιλ Φριστ, μετά από συνάντηση που είχαν στην έδρα της ΕΕ, εξέφρασαν την ελπίδα ότι η επίσκεψη του προέδρου Μπους στις Βρυξέλλες τον επόμενο μήνα, θα βοηθήσει στην επίλυση των διατλαντικών διαφορών που εγέρθηκαν με αφορμή της αμερικανικής εισβολής στο Ιράκ.

    Ο κ. Μπαρόζο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι δύο πλευρές έχουν πολλές κοινές αξίες, όπως την ελευθερία, τη σταθερότητα και την ειρήνη. Από την πλευρά του, ο κ. Φριστ εξέφρασε παρόμοια αισθήματα και τόνισε την σημασία της επίσκεψης, την οποία χαρακτήρισε σαν προσπάθεια συνέχισης του διαλόγου. Ο κ. Φριστ είπε ότι και οι δύο πλευρές προσβλέπουν στην βελτίωση των σχέσεών τους και στον παραμερισμό των διαφωνιών τους του παρελθόντος. Είπε επίσης ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας ενέτεινε τη σημασία της δημιουργίας συμμαχιών και της συνεργασίας μεταξύ κρατών.

    [07] Διάστημα: Στον Τιτάνα το Χόιγκενς

    14 Jan 2005, 20:47 UTC

    H ευρωπαϊκή υπηρεσία διαστήματος ανακοίνωσε ότι το διαστημικό όχημα Χόιγκενς κατάφερε να στείλει επιτυχώς επιστημονικές πληροφορίες από τον Τιτάνα, τον μεγαλύτερο δορυφόρο του πλανήτη Κρόνου. Αξιωματούχοι λένε ότι το διαστημικό όχημα, στην αποστολή του οποίου έχουν συμβάλει η διαστημικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ιταλίας, συνεχίζει να μεταδίδει πληροφορίες μετά την προσεδάφισή του νωρίτερα την Παρασκευή.

    Το Χόιγκενς μελετά την σύνθεση της ατμόσφαιρας του Τιτάνα και στέλνει τις πληροφορίες του στο αμερικανικό μητρικό σκάφος Κασίνι, το οποίο στη συνέχεια αναμεταδίδει τα στοιχεία στη γη. Αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος λένε ότι το Χόιγκενς θα εξακολουθήσει να στέλνει πληροφορίες για τις επόμενες λίγες ώρες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι συνθήκες στον Τιτάνα μοιάζουν με αυτές της αρχέγονης γης. Αν όντως είναι έτσι, οι πληροφορίες που θα συλλέξουν θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν την προέλευση της ατμόσφαιρας του πλανήτη μας.


    Voice of America: News in Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    voa2html v3.00 run on Tuesday, 18 January 2005 - 2:18:11 UTC