ΕΛΛΑΔΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗINFOXENIOS E-MAIL

ΧΑΡΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ   Η Ελληνική χερσόνησος, το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, καλύπτει μία έκταση 131,944 τετραγωνικών χιλιόμετρων, και αποτελείται από την ηπειρωτική Ελλάδα (Αττική, Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Ηπειρος, Μακεδονία (Κεντρική, Δυτική & Ανατολική), Θράκη) και τα νησιά του Αιγαίου και Ιονίου πελάγους.

   Γεωγραφικά ανήκει στην Ευρώπη, αποτελώντας το πιο νότιο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου, αλλά έχει και μια άλλη ιδιαίτερη σύνδεση με την Ευρώπη, μέσω του συμπλέγματος των Ιονίων Νήσων, τα οποία σχηματίζουν μια αλυσίδα των Ελληνικών δυτικών ακτών στα νερά του Ιονίου πελάγους. Αντίθετα υπάρχουν πολυάριθμα νησιά στο Αιγαίο πέλαγος, μερικά απομονωμένα, όπως είναι η Κρήτη στο νότο, και μερικά σε ομάδες, όπως τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

   Οι Κυκλάδες αποτελούνται από 39 νησιά, από τα οποία κατοικούνται μόνο τα 24. Οι Σποράδες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις ανατολικές ακτές τις ηπειρωτικής Ελλάδας και της Εύβοιας και διατηρούν αναλλοίωτες τις τοπικές τους παραδόσεις και τα αυθεντικά, νησιώτικα χαρακτηριστικά τους. Το σύμπλεγμα των Δωδεκανήσων αποτελείται από δώδεκα κύρια νησιά και μερικά μικρότερα, το καθένα με τις ιδιομορφίες του και τα δικά του ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Τέλος, ο Σαρωνικός κόλπος, ο οποίος ενώνει τις ακτές της Αττικής με αυτές της Πελοποννήσου, αποτελείται από μία ομάδα μικρών νησιών, τα οποία προσθέτουν το δικό τους χρώμα στο ευρύτερο τοπίο.


Informational pages in English :


 The weather in Athens now.. 

 E.O.T. - Useful Information and Contact Pages 

 Answers to your Frequently Asked Questions 


 The Areianet Server  The Tourguide CDROM Guide  Ε.Ο.Τ. - Info  Areia - The Company


http://www.areianet.gr/infoxenios/