Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Colt, Μάρτιος 1996


ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ - ΚΡΙΣΗ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ

Αν νομίζετε ότι η κρίση στο Αιγαίο θα άφηνε αδιάφορο το Internet, κάνετε λάθος. Αντιθέτως, το "Ελληνικό Internet" γέμισε με πληροφορίες, χάρτες, άρθρα και ειδήσεις. Διάφοροι Internet providers, το Hellenic Recources Network, αλλά και μεμονωμένοι, αγανακτισμένοι Έλληνες, κινητοποιήθηκαν και πρόβαλαν θέσεις και απόψεις μέσω του δικτύου. Από Internet providers, η Hellas On-Line, με ειδική σελίδα και μεγάλο link από την κεντρική της (σελίδα) δίνει χάρτες και έγγραφα που πιστοποιούν ότι η Ίμια είναι Ελληνική. Περιέχει links σε άλλες πηγές και κάποια άρθρα. Η Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet με ειδική πάλι σελίδα, περιέχει κάποια links για πληροφορίες, για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν για την κρίση στο Αιγαίο, ενώ η Netor έχει διάφορα links στο τέλος της κεντρικής σελίδας.

Το Hellenic Resources Network περιλαμβάνει αρχικά χάρτες, πληροφορίες και νέα από διάφορες πηγές (Ελευθεροτυπία, Gaepis, Ειδησεογραφικά Πρακτορεία κ.τ.λ.). Μπορείτε εκεί να βρείτε πλήρη ειδησεογραφικά δελτία, καθώς και έγγραφα ή συμφωνίες που αφορούν την πρόσφατη κρίση. Την "ωραιότερη" κίνηση όμως, έχουν κάνει μεμονωμένα άτομα, που έχουν αγανακτήσει. Βρήκαμε έναν από αυτούς, τον Στράτο Σαφιολέα, ακολουθώντας links. Η σελίδα του περιέχει διευθύνσεις, τηλέφωνα, fax, e-mails για το Congresso, τον Clinton και διάφορους άλλους. Περιέχει έτοιμα γράμματα/φόρμες, που προτείνει να στείλουμε. Ο ίδιος αναφέρει: "Ας κάνουμε οργανωμένη δουλειά αυτή τη φορά. Θέλει λίγο παραπάνω προσπάθεια, αλλά αξίζει τον κόπο. Σε τελική ανάλυση, κανείς μας δεν είναι στα καράβια να τρώει τα επτά μποφόρ όπως οι Έλληνες ναύτες αυτήν την ώρα. Και επάνω στην βραχονησίδα να τρώει τον παγωμένο αέρα και να τον κοιτάνε και οι τούρκικοι πύραυλοι(!) Η δουλειά μας είναι σαφώς πιο εύκολη και θα φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα." Συνεχίζει λέγοντας: "Δεν έχει σημασία πώς θα λήξει αυτή η φάση. Πιθανόν χωρίς να πέσει τουφεκιά. Το σίγουρο είναι ότι οι Αμερικάνοι και οι Τούρκοι δοκιμάζουν πόσο ΧΑΛΑΡΟΙ είμαστε. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΛΑΡΟΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΞΩ ΦΡΕΝΩΝ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ."

Τα NewsGroups πήραν φωτιά. Συζητήσεις επί συζητήσεων. Συνομιλίες μεταξύ φίλων, μεταξύ αγνώστων. Συνομιλίες στα "teleconference" και στο IRC. Μηνύματα και οργανωμένες επιστολές αντιδράσεων προς τους υπεύθυνους. Το mailbox του Κλίντον και του Κονγκρέσου θα έχει γεμίσει. Θα τα διαβάσουν; Ίσως όχι, ίσως ναι, αυτό που θα μείνει όμως είναι ένα μεγάλο κύμα αντίδρασης σε κάθε τους κίνηση. Αντίδραση που ξεκινάει όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά πολύ περισσότερο από Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. (σ.L.N.Es: Παιδιά ψυχραιμία. Στο Internet θέλουμε να καταργήσουμε τα σύνορα όχι να πλακωθούμε μεταξύ μας. Καλός ο πατριωτισμός αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όσα τραβάει ο ελληνικός λαός τα τραβάει και ο τούρκικος. Ένας πόλεμος ξεκινάει και οφείλεται στα συμφέροντα των κυβερνήσεων, κράτους και παρακράτους κι όχι στον απλό κοσμάκη - εξάλλου όλη η φασαρία δεν έγινε για μια σημαία. Για τα γαμημένα τα πετρέλαια του Αιγαίου έγινε.)

Διευθύνσεις όσων αναφέρθηκαν:

  1. Hellas On-Line - http://www.hol.gr/imia
  2. Hellenic Resources Network - http://www.hri.org/latest/imia/ [*]
  3. Στράτος Σαφιολέας - http://gwis2.circ.gwu.edu/~stratos/imia
  4. Ένωση Ελλήνων Χρηστών Internet - http://www.eexi.gr
  5. Netor - http://www.netor.gr [*]

[*] Οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που σημειώνονται με αστερίσκο είχαν τυπογραφικά λάθη, και εμφανίζονται διορθωμένα στο παραπάνω κείμενο.
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.