Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
  [ASCII Greek]

Το Βήμα, 18 Φεβρουαρίου 1996


Διπλασιασμός προσβάσεων στο δίκτυο
το διήμερο της κρίσης στο Αιγαίο

Τα Ελληνοτουρκικά στο Internet

Η ΠΡΟΣΦΑΤΗ ελληνοτουρκική κρίση με αντικείμενο τις βραχονησίδες Ιμια είχε, όπως ειναι γνωστό, αντίκτυπο και στο μέτωπο της ενημέρωσης, φθάνοντας ως τον κυνερνοχώρο. Ελληνικοί κόμβοι στο Internet κάλυψαν από την πρώτη στιγμή το θέμα, ενώ δημιουργήθηκαν και ειδικές ηλεκτρονικές «σελίδες» υποδοχής (home pages) όπως αυτή της Hellas On Line.

Όσοι αναρωτιούνται πόσοι από τα 30 περίπου εκατομμύρια χρήστες της «μητέρας όλων των δικτύων», όπως χαριτωμένα αποκαλείται το Internet, έγιναν κοινωνοί των ελληνικών θέσεων, μπορούν να λάβουν μια ενδεικτική απάντηση από τα στοιχεία που δίνει το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ένα από τα πρώτα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που έχουν εξέλθει στον κυβερνοχώρο. Σύμφωνα με το ΜΠΕ, «13.600 άτομα», αριθμός διπλάσιος από εκείνον μιας συνηθισμένης εβδομάδας, επισκέφθηκαν τον server του, ενώ άλλοι 5.488 απέκτησαν πρόσβαση στον αναμεταδότη του στις Ηνωμένες Πολιτείες, το HR-Net της Βοστώνης.

Εύλογα, ο μεγαλύτερος αριθμός προσβάσεων πραγματοποιήθηκε το διήμερο της κρίσης (Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Ιανουαρίου). Από ποιοτική άποψη, η πλειονότητα των επισκεπτών προερχόταν απο αγγλόφωνες και ευρωπαϊκές χώρες, ενώ σημειώθηκαν και 125 προσβάσεις απο στρατιωτικούς οργανισμούς. Το ΜΠΕ καταχώρισε στις ηλεκτρονικές «σελίδες» του τα κείμενα των σχετικών ιταλοτουρκικών συμφωνιών που καταδείκνυαν το δίκαιο των ελληνικών επιχειρημάτων από το απόγευμα της 1ης Φεβρουαρίου.

Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.