Πληροφορίες


Το ΣΑΜΙΖΝΤΑΤ είναι μια περιοδική έκδοση αφιερωμένη στην κριτική ανάλυση. Κύρια θέματά της η πολιτική επικαιρότητα, η εξωτερική πολιτική, η οικονομική πολιτική. Θεωρεί ότι στον σημερινό κόσμο - και μάλιστα στην Ελλάδα - δεν υπάρχει έλλειψη από ειδήσεις ή πληροφόρηση. Τα πάντα είναι γνωστά, μόνο που δεν παίρνουμε τον κόπο να τα βρούμε, να τα αναλύσουμε, να καταλάβουμε την σημασία τους. Τα πάντα μπορούν να ειπωθούν με απόλυτη ελευθερία, όμως το politically correct οδηγεί σε αυτολογοκρισίες και μισόλογα.

Το ΣΑΜΙΖΝΤΑΤ προσπαθεί να λειτουργήσει ως οδηγός στο χάος των πληροφοριών, να είναι ένα opinion-letter αντί για newsletter, να δώσει ερμηνείες. Και να παράσχει σε ανθρώπους με άποψη, την ευκαιρία να πούν την άποψή τους - ελεύθερα.

Η αναφορά "Σαμιζντάτ" είναι στον με ίδια μέσα εκδιδόμενο και διακινούμενο (συνήθως πολυγραφημένο ή φωτοτυπημένο) Τύπο των διαφωνούντων στη Σοβιετική Ένωση. Ο όρος χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια για να υποδηλώσει εκδόσεις που προσπαθούν να πουν δυσάρεστα πράγματα έξω από τα καθιερωμένα και "σωστά" κανάλια.

Προσδοκά να λειτουργήσει ως σημείο συνάντησης απόψεων, ανταλλαγής γνωμών, συζήτησης.
Το ΣΑΜΙΖΝΤΑΤ εκδίδεται απο ομάδα δημοσιογράφων, με έδρα στην οδό Ομήρου 32, Αθήνα. Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει στα τηλ. 36 07 787, τηλ. & φαξ 80 15 797, e-mail: skbllz@hol.gr

Συνδρομές στο ΣΑΜΙΖΝΤΑΤ (στην έντυπη μορφή του) μπορούν να ζητηθούν με τηλεφώνημα ή /και φαξ στο 80 15 797 ή με e-mail στην διεύθυνση του περιοδικού skbllz@hol.gr

Το ύψος της συνδρομής για Ελλάδα και Κύπρο είναι για ένα έτος 26.000 δραχμές, για έξη μήνες 13.000 δραχμές και για τρεις μήνες 6.500 δραχμές.

Το ύψος της συνδρομής για το εξωτερικό είναι για ένα έτος 30.000 δραχμές, για έξη μήνες 15.000 δραχμές και για τρεις μήνες 7.500 δραχμές

Όποιος θελήσει να πληρώσει τη συνδρομή το πιο βολικό θα ήταν να στείλει μαι επιταγή εις διαταγή Αντώνη Παπαγιαννίδη, Ομήρου 32 (6ος όροφος) Αθήνα 106 72. Αλλοιώς θα χρειαστεί συνεννόηση.Contact us skbllz@hol.gr.
All contents copyright © SAMIZDAT (ISSN 1107-437X) All rights reserved.