ΜΗΝΥΜΑ ΝΟΜΑΡΧΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αγαπητά μας αδέρφια

Στην τετραετή σχεδόν θητεία μου ως Νομάρχη Χαλκιδικής συχνή ήταν η επικοινωνία μου μαζί σας και με ενδιαφέρον άκουγα τα αιτήματα σας και έλυνα, όταν ήταν μπορετό, τα προβλήματα σας. Η επίσκεψη μου όμως στην θετή σας Πατρίδα τόσο στην Αυστραλία όσο και στην Β. Αμερική, μου έδωσε την ευκαιρία να σας γνωρίσω καλύτερα, να αφουγκραστώ τους πόθους σας, να ζήσω τα προβλήματα σας, να διασκεδάσω και να συνδεθώ μαζί σας.

Ανακαλώ συχνά στην μνήμη μου τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί κατά την εκεί επίσκεψη μου, θυμούμαι την θερμή σας υποδοχή, την ανυστερόβουλη φιλοξενία σας, την άδολη περιποίηση σας, την απέραντη αγάπη σας και συγκινούμαι βαθύτατα.

Βεβαιωθείτε ότι οι προσωπικές σας επιτυχίες, η άρτια οργάνωση και η αγαστή συνεργασία των σωματείων σας και, τέλος, η συλλογική διεκδίκηση των δικαιωμάτων σας καθιστούν ισχυρότερη την παρουσία της ομογένειας στην κοινωνική και πολιτική ζωή της νέας πατρίδας σας και τελεσφορότερη την ικανοποίηση των αιτημάτων σας.

Και μην λησμονείτε ότι όσο ισχυρότερη είναι η παρουσία της ομογένειας στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, τόσο πειστικότερος είναι και ο λόγος της Ελλαδικής Πολιτείας στην διεκδίκηση των εθνικών της δικαίων, δικαίων που απροκάλυπτα ή συγκεκαλυμμένα κακοί γείτονες ή οι ισχυροί της γης, παραχαράσσοντας την ιστορία, τολμούν να την αμφισβητήσουν.

Σας υποδέχομαι με πολύ χαρά στην όμορφη Χαλκιδική μας, για την συμμετοχή σας στο Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο των απανταχού Απόδημων Χαλκιδικιωτών, που διοργανώσαμε από κοινού με την ΤΕΔΚ Ν. Χαλκιδικής στο ξενοδοχείο ΣΙΘΩΝΙΑ του PORTO CARRAS από 21 έως 23 Αυγούστου 1998 και του οποίου τα πορίσματα θα αποβούν, φρονώ, πολλαπλώς ωφέλιμα και για την ομογένεια και για την γενέτειρα μας.

Ο Νομάρχης Χαλκιδικής

ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ