Το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πραγματοποιεί το συνέδριο αυτό - το τρίτο μέσα σε ένα χρόνο διεθνές συνέδριο που διοργανώνει - θέλοντας με το δικό του τρόπο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 1997, αλλά επίσης επιθυμώντας να προσθέσει το δικό του λιθαράκι, προκειμένου τα ΜΜΕ να αφιερώνουν περισσότερο χώρο και χρόνο για την προβολή πολιτιστικών ειδήσεων.

Από αυτή εδώ την πόλη, τη Θεσσαλονίκη, με την ιστορία των 2.300 χρόνων, που επί αιώνες ενσωμάτωνε στον πολιτισμό της θρησκείες, συνήθειες και παραδόσεις, και διακρίθηκε ως θεμέλιο του ελληνιστικού κόσμου, ως μία από τις έδρες της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και συμβασιλεύουσα του Βυζαντίου, να ξεπηδήσει το μήνυμα, ότι πρέπει τα ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με τις πολιτισμικές αξίες, την πολιτιστική κληρονομιά των ευρωπαϊκών λαών. Συμβάλλοντας έτσι, όχι μόνο στη διαφύλαξη και τη συνέχισή τους, αλλά και στη δημιουργία προτύπων και ηθικών αξιών στους νέους, που τόσο ανάγκη τις έχουν στην εποχή μας.

Tο Mακεδονικό Πρακτορείο Eιδήσεων A.E. ευχαριστεί θερμά τους φορείς που με τη χορηγία τους βοήθησαν στην επιτυχή διοργάνωση του συνεδρίου και συγκεκριμένα: Tον Oργανισμό "Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Eυρώπης 1997" που είναι και ο συνδιοργανωτής του συνεδρίου, καθώς επίσης την Oλυμπιακή Aεροπορία, την Eγνατία Oδό A.E., τον Eλληνικό Oργανισμό Tουρισμού και τα Kαταστήματα Aφορολόγητων Eιδών.

Aκόμη το Yπουργείο Mακεδονίας - Θράκης, τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία των συνέδρων.