31 / 12 / 99
Web Posted:
16:55 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΚΥΠΡΟΣ: ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΑΗΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΥΧΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ''ΙΟ ΤΟΥ 2000''
Λευκωσία, 31/12/1999 (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

Τη διαβεβαίωση ότι η Κύπρος δεν θα βυθιστεί απόψε στο σκοτάδι μετά την έλευση του 2000 έδωσε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ) Γιώργος Γεωργιάδης, σημειώνοντας παράλληλα πως 307 υπάλληλοι του οργανισμού θα είναι απόψε επί ποδός για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε τυχόν επιπλοκή λόγω του προβλήματος του 2000.

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση λόγω του ''προβλήματος του 2000'' εξέφρασε και ο Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος προήδρευσε το πρωί σύσκεψης για εκτίμηση της ετοιμότητας της ΑΗΚ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του 2000.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Ρολανδης ανέφερε πως ο λόγος που επέλεξε να πραγματοποιήσει τη σύσκεψη στην ΑΗΚ είναι διότι η υπηρεσία αυτή είναι ζωτικής σημασίας, αφού όπως επεσήμανε "δεν μπορεί να υπάρξει ζωή ουσιαστικά χωρίς ηλεκτρισμό".

Αφού επεσήμανε ότι η ΑΗΚ προετοιμάζεται για την κρίσιμη αυτή βραδιά τα τελευταία τρία χρόνια, ο Υπουργός Εμπορίου σημείωσε πως "έχουν γίνει πάρα πολλές προετοιμασίες προληπτικά" και πως πέραν αυτών έχει καταρτιστεί σχέδιο δράσης για απόψε και ενώ συνήθως κατά τη διάρκεια της νύκτας στην ΑΗΚ απασχολούνται 60 περίπου άτομα, το προσωπικό απόψε θα αυξηθεί στα 307 άτομα.

Τα άτομα αυτά, είπε, "θα είναι στις θέσεις τους έτοιμα να εξυπηρετήσουν το κοινό σε περίπτωση που θα υπάρξει και η παραμικρή δυσκολία".

Εξάλλου, ο κ. Ρολάνδης ανέφερε ότι έχει ήδη γίνει όλη η προεργασία με τους προμηθευτές των μηχανημάτων, με τεχνικούς και με συμβούλους "και φαίνεται ότι όλα θα λειτουργήσουν άψογα".

"Είναι η πίστη όλων μας ότι αυτός ο πραγματικά μεγάλος και σημαντικός και καλά οργανωμένος οργανισμός και απόψε θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους", είπε, προσθέτοντας πως δεν έχει καμία αμφιβολία "ότι οι Κύπριοι πολίτες θα έχουν ηλεκτρικό ρεύμα κανονικά μέσα στη νέα χιλιετία".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι "θα υποδεχτούμε το νέο χρόνο με φως σε όλα τα σπίτια".