31 / 12 / 99
Web Posted:
15:59 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΧΙΛΙΕΤΙΑΣ ΟΙ KATOIKOI 3 ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΙΚΟΥ
Οκλαντ, 31/12/1999 (MΠΕ)

Ο νέος χρόνος και η νέα χιλιετία έκαναν ήδη το ... ποδαρικό τους στη Γη. Την πρωτιά είχαν τρία μικρά νησιά του Νότιου Ειρηνικού που υποδέχθηκαν το 2000 με το δικό τους τρόπο. Ακολούθησαν η Ανταρκτική και η Νέα Ζηλανδία.

Την ώρα που στην Ελλάδα ήταν 12 το μεσημέρι το ξεκίνημα του Νέου Χρόνου, του νέου αιώνα και της νέας χιλιετίας όπως πολλοί θέλουν να πιστεύουν γιόρταζαν τρία μικρά νησιά του Ειρηνικού τα νησιά, Κιριμπάτι, Τόνγκα και Κατάν.

Η υποδοχή ήταν πανηγυρική αντίστοιχη της περίστασης. Οι κάτοικοι του Κιριμπάτι κατέκλυσαν τις παραλίες, χόρεψαν και τραγούδησαν μικροί και μεγάλοι στους ρυθμούς που τους υπαγορεύει η παράδοσή τους. Στο νησί Τόνγκα οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν παρουσία του 80χρονου μονάρχη του νησιού. Οι κάτοικοι τραγούδησαν θρησκευτικά και άλλα τραγούδια. Με φωτιές και τραγούδια δέχθηκαν το Νέο Χρόνο στο Κατάν. Μικροί και μεγάλοι έψαλαν ύμνους και άναψαν πυρσούς. Στο νησί τελέστηκε και ο πρώτος γάμος της χρονιάς. Δύο νέοι άνθρωποι ένωσαν τις ζωές και τις τύχες τους κοντά στο κύμα.

Στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος και το Σίδνεϊ της Αυστραλίας αποχαιρέτησε τον παλιό χρόνο και υποδέχθηκε την πρώτη μέρα του 2000.