31 / 12 / 99
Web Posted:
15:44 GMT+2

Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
Αθήνα, 31/12/1999 (MΠΕ)

Εμπάργκο: ώρα 20.30

Υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και προκοπή εύχεται σε όλους τους Ελληνες και Ελληνίδες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

"Το 2000, το Νέο Έτος που αρχίζει αύριο, είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Αφήνουμε πίσω μας έναν αιώνα συγκλονιστικών μεταβολών για την ανθρωπότητα. Ανοίγει ένας νέος αιώνας και μια νέα χιλιετία, που όλοι θέλουμε να φέρει ένα καλύτερο μέλλον, με ειρήνη και ανθρωπιά. Η Ελλάδα, η πατρίδα μας, υποδέχεται τον νέο χρόνο με σιγουριά και αισιοδοξία", λέει ο κ Σημίτης επισημαίνοντας πως σήμερα η Ελλάδα είναι μια χώρα καλύτερη που πορεύεται με σταθερότητα και ασφάλεια και δίνει στους πολίτες της τις ευκαιρίες για οικονομική προκοπή.

"Αυτά μπορεί για πολλούς σήμερα να ηχούν αυτονόητα. Χρειάστηκε όμως η επίπονη, επίμονη προσπάθεια όλων μας για να γίνουν πραγματικότητα. Αυτή η προσπάθεια είναι που επιτρέπει να βλέπουμε σήμερα εμείς οι Έλληνες, το αύριο με αισιοδοξία. Η πορεία ως εδώ δεν ήταν ούτε εύκολη, ούτε ανεμπόδιστη. Αντιμετωπίσαμε πολλές δοκιμασίες και προκλήσεις. Η Ελλάδα γνώρισε τους κραδασμούς της διεθνούς αντιπαράθεσης στη γειτονιά της, με την κρίση στο Κόσοβο. Κρατήσαμε όμως σταθερά τη χώρα σε μια πορεία λογικής. Γίναμε συντελεστής σταθερότητας και παράγοντας ειρήνης στην περιοχή. Η Ελλάδα σήμερα έχει κεντρικό ρόλο στη σταθερότητα και την ανάπτυξη των Βαλκανίων" συνεχίζει ο κ Σημίτης.

"Πιο πρόσφατα", προσθέτει, "οδηγήσαμε τις σχέσεις με την Τουρκία σε έναν νέο δρόμο, στο κοινό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο δρόμος της ειρήνης και της συνεννόησης είναι ανοιχτός. Και η γειτονική χώρα μπορεί να αδράξει αυτή την ευκαιρία, προς το συμφέρον και των δύο λαών. Γνωρίσαμε τη χρονιά που πέρασε το φονικό σεισμό της Αθήνας. Σήμερα, η σκέψη μας είναι όσο ποτέ κοντά στους συμπολίτες μας που δοκιμάστηκαν τόσο σκληρά. Η προσπάθεια για την πλήρη εξάλειψη των αποτελεσμάτων των σεισμών συνεχίζεται αταλάντευτα".

Ο πρωθυπουργός επισημαίνει ακόμη ότι το 2000 θα είναι χρονιά της ολοκλήρωσης της προσπάθειας για την ισότιμη συμμετοχή μας στην ΟΝΕ. "Χωρίς πολιτική διαπραγμάτευση, "με το σπαθί μας" θα οδηγήσουμε τη χώρα στο σκληρό πυρήνα αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ελλάδα θα θωρακίσει ακόμη πιο αποτελεσματικά την οικονομία της και θα ανοίξει ακόμη περισσότερες προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας. Γεννήθηκε και γεννιέται η προοπτική μιας Ελλάδας, μιας κοινωνίας ακόμα πιο ισχυρής. Μιας κοινωνίας με συνοχή και κοινωνική αλληλεγγύη. Μιας κοινωνίας με ανθρωπιά και ποιότητα ζωής. Μιας κοινωνίας δυναμικής, με πρώτο ρόλο στον πολίτη, πρώτο ρόλο στον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Υποδεχόμαστε τον νέο αιώνα με μια Νέα Ελλάδα. Με σιγουριά, με αυτοπεποίθηση, με κύρος, με δύναμη και αισιοδοξία. Η νέα χρονιά φέρνει σε όλους μας νέες ευκαιρίες. Φέρνει μαζί της την ευκαιρία να ζήσουμε όλοι μαζί, σε μια Ελλάδα ακόμα καλύτερη. Γι' αυτή την Ελλάδα, γι' αυτό τον μεγάλο στόχο, σας καλώ να πορευτούμε όλοι μαζί και τη νέα χρονιά. Με λογισμό και όνειρο. Με δύναμη και αισιοδοξία. Χρόνια πολλά σε όλους!" καταλήγει ο κ Σημίτης.