ΣΥΝΤΟΜΑ (07-09-99)


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Διαμαρτυρία Φίλη για την απολογία της Συγκλήτου
«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Φίλης την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης προς την εισαγγελία Εφετών να καλέσει σε απολογία τη Σύγκλητο του ιδρύματος σχετικά με την νομιμότητα της απόφασης να καταργήσει τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ). «Δεν μπορώ να κατανοήσω», είπε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο κ. Φίλης, «πώς επί τόσα χρόνια ο υπουργός Δικαιοσύνης έκλεινε τα μάτια και τα αυτιά του στις ατασθαλίες και διαχειριστικές παρανομίες της προηγούμενης πρυτανικής αρχής και τώρα παρεμβαίνει κατ' αυτόν τον τρόπο στην εσωτερική λειτουργία ενός ιδρύματος». Ο κ. Φίλης άφησε να εννοηθεί ότι δεν πρόκεται να πραγματοποιηθεί η επικείμενη συνάντηση της νέας Πρυτανικής Αρχής με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας κάτω από τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν.


ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Νέα μηχανήματα καθαρισμού
Το νέο τεχνολογικό εξοπλισμό της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου παρουσίασε χθες στο χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο νέος εξοπλισμός αποτελείται από 13 υπερσύγχρονα σάρωθρα τα οποία τίθενται σε λειτουργία και στα 7 Δημοτικά Διαμερίσματα. Πιο συγκεκριμένα, με τα μηχανήματα αυτά ο οδοκαθαρισμός θα γίνει πιο άμεσος και πιο εύκολος. Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο τα 13 μηχανήματα «σχεδόν αντικαθιστούν γύρω στους 150 οδοκαθαριστές, οι οποίοι, βεβαίως, θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, πλην όμως θα βοηθηθούν από τις νέες τεχνολογίες. Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων και των μηχανισμών προσβλέπουν στο να καταστεί η Αθήνα η πιο καθαρή πόλη της Ευρώπης.


ΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

Βρέθηκε δολοφονημένος
Δολοφονημένος βρέθηκε χθες το απόγευμα ο 59χρονος Κων. Καμαρινόπουλος, έμπορος αυτοκινήτων, ο οποίος είχε εξαφανισθεί από τις 2 Αυγούστου από το σπίτι του. Το πτώμα του άτυχου άνδρα βρήκε τυχαία ένας περαστικός σε αγροτική περιοχή Λιμνιώνα, στους Αγ. Αποστόλους. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε το πτώμα του Καμαρινόπολου, ο άγνωστος, μέχρι στιγμής δράστης, τον είχε χτυπήσει με δύο σφαίρες στο στήθος.


ΣΟΥΙΤΕΣ - ΤΕΚΕΣ

Επιχειρηματίες με Ουκρανές
Σε τεκέ πολυτελείας είχαν μετρατέψει δύο σουίτες κεντρικού ξενοδοχείου οι επιχειρηματίες Δημ. Χούλης, 40 ετών, και Ευθύμ. Βέλιος, 42 ετών, οι οποίοι μαζί με δύο φίλες τους την Αναστασία Θεοφανίδου, 31 ετών, από τη Γερμανία και την Γεβγένια Γκερασκίνα, 23 ετών, από την Ουκρανία, έκαναν χρήση κοκαΐνης και άλλων ναρκωτικών ουσίων. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής είχαν τη σχετική πληροφορία και έτσι όταν έκαναν την έφοδο στα δωμάτια του ξενοδοχείου, συνέλαβαν τους δράστες γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 18 γραμμάρια κοκαΐνης συσκευασμένη σε τέσσερα ανισοβαρή σακουλάκια, δέκα γραμμάρια κατεργασμένης ινδικής κάνναβης, 4 γραμμάρια ακατέργαστου χασίς, μία ηλεκτρονική ζυγαριά και το χρηματικό ποσό των 2.650.000 δραχμών.


ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ

Πήραν 16 εκατομμύρια δρχ.
Η ληστεία της ημέρας διαπράχθηκε χθες το πρωί εις βάρος δύο υπαλλήλων του σούπερ μάρκετ «Τροφό», στη λεωφόρο Πετρουπόλεως 96. Δύο άγνωστοι κακοποιοί, οι οποίοι προφανώς γνώριζαν ότι η Σεβαστή Παλογιαννίδη, λογίστρια του καταστήματος και ο υποδιευθυντής του σούπερ μάρκετ Νικ. Βαλούρδος επρόκειτο να μεταφέρουν χρήματα στην τράπεζα, τους ακινητοποίησαν με την απειλή των όπλων τους και τους πήραν μία τσάντα που περιείχε 16.515.000 δραχμές. Στη συνέχεια οι δράστες εξαφανίσθηκαν με μία μοτοσικλέτα.


ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ - ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Διαμάχη τέλος
Τέλος πήρε η διαμάχη που είχε ξεσπάσει πρίν από δύο χρόνια μεταξύ του λαϊκού τραγουδιστή Στ. Καζαντζίδη και του μουσικοσυνθέτη Χρ. Νικολόπουλου. Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, ανακάλεσε τη μήνυση που είχε υποβάλει σε βάρος του κ. Καζαντζίδη για συκοφαντική δυσφήμηση και έτσι έπαυσε οριστικά η δίωξη που είχε ασκηθεί κατά του λαϊκού βάρδου. Ο Χρ. Νικολόπουλος είχε μηνύσει τον Στέλλιο Καζαντζίδη με αφορμή συνέντευξη του τελευταίου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤΕΝΝΑ» τον Νοέμβριο του 1997.